Scudo Sports

Kullandığımız telefonlar

@Gökhan Semiz
Tank gibi telefon 4 yıldır kullanıyorum başına neler neler geldi hala sapasağlam öyle de seviyorum ki keratayı hiç değiştirmek istemiyorum. Ama konuyu açan arkadaşın yerine koyarsam kendimi ben HTC düşünürdüm galiba. Yada ıphone 5 samsunglara ısınamıyorum neden se.

Scudo
Ben Galaxy Ace kullanıyorum. Android 2.3.6. Ace de karşılaştığım sorun 150mb dahili hafıza. Ace II de bu dahili hafızayı artırdılar. Garantisi bitince rootlayıp class 10 sd takıp dahili hafızayı birleştirip sorunun üstünden kalkacam. Kullandığım tüm uygulamaları karşılıyor. Tivibu, Bisiklet, fotoğrafçılık, yemek, go (japon satrancı) gibi uygulamaları kullanıyorum. Oyun dersen cep telefonunda oyun oynama taraftarı değilim. Zaten oyun oynayacam diyenler 4-5 ay sonra bırakıyorlar. Cep telefonu oyun oynamaya pek müsait cihazlar değil. Bu yüzden geçici bir heves oluyor. Oyun oynamak için 300-400 TL ye PSP alırım yada bir laptop alırım adam akıllı. Tabii bu insanların gelir düzeyine göre değişir. 4000 TL kazanıp evi arabası olanlar var. Onlar için lüks kaçmaz. Benim için lüks ve gereksiz. Bütçeme göre en iyisi bu. Adam 1500 TL ye ekran kartı alır. Ben 500-600 TL den fazla vermem.

Cep telefonlarını takip eden bir arkadaş General Mobile Discovery'i daha sonradan bana söylemişti. Ama telefonu çoktan almıştım. bu telefonu almasaydım onu alırdım.

Bu telefon iflas ettiğinde çıkmış olursa fiyatları da çok olmaz ise Motorolanın destek verdiği modüler telefonu almayı düşünüyorum.

@Mert S.

Açıkçası, marka fanboy'luğu yapmaya hiç gerek yok.
iOS kullanan herkesin söylediği bu, uygulamalar daha iyi çalışıyor.
Maalesef öyle bir durum söz konusu değil.

Ayrıca, ben iki telefonu da standart yazılımları ile karşılaştırdım.
Eğer işin içine resmi olmayan yazılımlar girecekse, her telefon için onlarca custom rom'u olan Android, yine bu konuda üstün çıkıyor.

Stabilite konusunda da, iPhone 4'ün, iOS 7 ile nasıl süründüğünü ben kendim biliyorum. Buna ek olarak, 2010 yılınca çıkan Desire 4.3 android'i çatır çatır çalıştırıyor. 4.4 KitKat yazan da 4-5 farklı developer var şu an. Alpha sürümleri bile gayet güzel durumda şu an.

Uzun lafın kısacası, iPhone'un artısı sadece marka ismi ve diğer kaynaklarla (macbook, ipad, ipod) senkronizasyonu. Marka takıntınız yoksa, bence hala olması gerektiği yerde değil.

ek olarak;
MacOS'in Windows'dan daha iyi olmasının tek sebebi;
iOS'daki kullanım kolaylığı vs. gibi özelliklerin, androiddeki rahatlık ve çeşitlilikle birleşmesi.
Eğer MacOS de, iOS gibi kısıtlayıcı olsaydı, emin olun hiç bir anlamı olmazdı macbook kullanmanın.
Fakat Apple bu alanda rekabet edemediği için mecburen kendi kısıtlayıcı politikasından uzaklaşıyor.

@mavinehir

Öncelikle bütçe ve beklentileri ciddi ciddi göz önüne almak gerekiyor. Şu an için en son versiyon cihazlar ile bir altları arasında çok ciddi performans farkları olmasa da zaman geçtikçe bu fark ciddi biçimde gösteriyor kendini. Bir de firmalar (en azından kullanmış olduğum telefonu yapan Sony) bir önceki versiyonun eksikliklerini ve eleştirilen yanlarını yeni versiyonda gideriyorlar.

Eğer bütçeniz uygun ise Xperia Z Compact diye bir makine çıkacak yakında, düşünebilirsiniz. Samsung gibi Galaxy S4 mini politikasını değil de Xperia Z1'in birebir aynı özellikte daha ufağını üretip sunacaklar piyasaya. Duyumlar bu yönde.

Eğer ki ben illa son çıkan her oyunu oynayacağım diyorsanız zaten telefondan ziyade PSP tavsiye etmek gerekir. Ama benim iletişim işlemlerimi görsün, internet ihtiyacı duyduğum zaman halledeyim işimi, arada bir iki oyun oynar, bir iki de fotoğraf çekerim düşüncesindeyseniz en üst seri değil de bir alt seri de işinizi fazlasıyla görecektir.

Şu durumda da Xperia Z ve HTC One tasarım olarak oldukça hoşuma giden telefonlar. Her ikisinin de kamerasından memnun olanlar da var şikayetçi olanlarda. Şikayetçi olanların pek çoğu ise marka fanboyluğu yapan arkadaşlar. Kullanıcıları oldukça memnunlar. HTC de gereken desteği sağlıyor HTC One da. Çünkü bir serisinde ciddi kamera sorunları var.

Ultrapiksel ise oldukça karıştırılan bir mevzu. Kimileri bir ultrapiksel dört megapiksele eşdeğer bu yüzden 16 mp gibi düşün falan diye saçma yorumlarda bulunuyor ama UP teknolojisi aslında ışığı daha iyi almaya yönelik bir teknoloji. Yani fotoğraf boyutuyla alakası yok.

HTC fotoğraf ve video işlemede başarılı bir firma ama asıl farkları ses ve arayüz konusunda ortaya çıkıyor. Ben Sense arayüzlerini gerçekten çok seviyorum ve şu anki telefonumu root etmeden bu arayüzü kullanabileceğim bir yol olsa düşünmeden yaparım bunu. Açık konuşmak gerekirse. Ama Sony'de arayüz işini oldukça iyi kotarıyor. Samsung'un arayüzünü ise gerçekten sevmiyorum. Tabi bu şahsi bir düşünce. Launcher önerileri gelecektir ama Launcher benim gözümde geçici bir çözümdür, o kadar.

Bir de ekran kalitesini renklerin canlılığına göre yorumlayanlar var. Samsung ve LG'de renklerin dibine dibine vurulmuş ve bu zamanla rahatsız edici bir hal alabiliyor. Aşırı parlaklar. Sony ise biraz daha mat bir duruş sergiliyor ve bu gözü rahatsız etmiyor. Gözleri hassas olanların kolaylıkla fark edebileceği bir durum bu.

Ben de telefon alma sürecinde yaklaşık üç dört ay kadar araştırdım en sonunda bunda karar kıldım. Siz de eğer aceleci davranmaz iseniz en uygun telefonu seçeceksinizdir kendiniz için.

• Beğen
Tepkiler: mavinehir
Hayatımda hiçbir zaman telefon merakım olmadı arama yapıyorsa benim için telefondur yeni telefonların sırf oyun oynamak facebook vs. girmek için alınıyorsa yemişler öyle telefonu :)

Htc hoşuma gidiyor benimde.ben pili çıkarılabilen orta düzeyde HTC One Sv bulmuştum.piyasada yok sanırım nettede bir iki yerde var.oda 750 tl civarı gibi.pili sabit olanların ileride değişmek gerekirse zorlanılır diye bakmamıştım aslında.Birde telefonla oyun oynama durumu yok bende.basit ounlar olabilir canı sıkılırsa insanın.belki film izlenebilir arada sırada video.

LG Nexus 4 kullanıyorum. Telefondan tek beklentim uygulamalarda, geçişlerde ve normal kullanımda hızlı ve akıcı olmasıydı, fiyat/performans ve kalite olarak Nexus 4 almaya karar verdim.
Kamerası çok iyi değil ama yeterli seviyede, arka kapak cam olduğu için telefonun ısınmasını daha çabuk hissediyorsunuz bu da telefon fazla ısınıyormuş gibi algılanabiliyor, bütün akıllı telefonlar ısınıyor bunu unutmamak lazım. Oyunlarla pek aram olmuyor telefonda Dead Trigger 2 ve Traffic racer var arasıra yapacak bir şey bulamayınca açıp oynuyorum. Oynadığım da 10-15dk dır, o yüzden oyun konusunda kişisel bir şey söyleyemem, cayır cayır oyun oynayanlar var bu telefonla.
Telefonun en sevdiğim kısmı hızı ve ekran kalitesi, bir çok telefonda renkler fazla parlak oluyor özellikle samsung amoled ekranlarda, bu telefonun ekran kalitesi gerçekten çok başarılı.

@Turan Babacan

Mantık süper, tıpkı bilgisayarlar gibi, bu kadar esnek uygulanabilirliği tartışılır. Sonuçta bilgisayarlarda standart component bağlantı yöntemleri var: pci, usb, ethernet, ram slotu vs gibi. Orta bölüm anakart mantığı ile çalışmalı, ya onu değiştirmek istersem, yükseltilmiş ana kart eski componentlerle çalışacak mı?

Bütçeniz başta olmak üzere telefondan aradıklarınızı yazarsanız yardımcı olabilirm.

@Gökhan Toros

Marka fanboyu değilim, ben de kendi görüşümü paylaştım, tartışma yapma gibi bir niyetim de yok. iphone 4'ü ios7yle süründürmesi de tamamen apple'ın satış taktiği.. Yeni telefon alalım diye uğraşıyor ama ben direniyorum.. gidip ios5 yüklüyorum..
Yazılımın tamamen kişisel bir tercih olduğundan yanayım, Fakat iPhone'ların sağlam olduğu da bir gerçek.

Mesela ben telefonumu aldığımda iphone4~Galaxy s2 karşılaştırması vardı. Kağıt üzerinde S2 daha iyi gözüküyordu, yani özellik olarak. Ama performansı düşüktü nedense. Ve günümüzde neredeyse hiç s2 kullanıcısı görmüyorum, samsungun malzeme kalitesinin de düşük olduğu aşikar.

Neyse bu böyle uzar gider konuyu bulandırmayalım, sağlıcakla kalın

Ios hiç kullanmadım, kullanan arkadaşlarımdan alıp incelediğim kadarıyla bana itici geldiğini söyleyebilirim: fiyatı, birsey göndermek için karşıdaki cihazinda ios olması gerekliliği, bilgisayara itunes olmadan veri aktaramama, kişiselleştirilememesi. Androidde herşey serbesttir.
Bunlar benim görüşlerim yani burada alacağınız telefondan ne bekliyorsaniz ona göre seçim yapın.
Kendi kullandığım telefon ise S3. Miui rom ile kullanıyorum.
Root, rom işlerini bilenler için miui rom tavsiyemdir.

Bu mesaj mobilden gönderildi.

@Sinan Çakır

ios teleofonlara (jailbreak yapılmasa da) sürükle bırak yöntemi ile her istediğinizi atabileceğiniz, ringtone vs daha bir sürü şey yapabileceğiniz ücretsiz "iTools" isimli bir uygulama var aslında. Bu program ile tanıştıktan sonra telefon değiştirirken birini diğerine aktarmak ve eskisini wipe yapmak haricinde itunes hiç kullanmıyorum.

2-3 kere ekranı değişen ama sürekli çalışan emektar 5800 iyice patates olunca,mecbur arayışa girdim. Telefona da binlerce lira asla vermeyeceğim için tabi ki tercihim Gm discovery 16 gb oldu,bankamın ve internetteki kampanyaları kovalayarak 500 liraya 16 gb versiyonunu aldım 4 aydır kullanıyorum. İhtiyacım kaliteli bir ekran,internette rahatça gezinmek ve arada 1-2 fotoğraf çekmek olduğu için bana hayli hayli yetiyor. Kamerası Lg g2 gibi olsa tadından yenmezdi de işte,bu paraya bu kadarmış. Android 4.4 te gelecek,daha ne isterim. Umarım artık şu 2 bin liradan piyasaya giren markalardan kurtuluruz,bu gidişle de ileride satamayacaklar zaten böyle f/p oranı yüksek telefonlar çoğaldıkça.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Amatör fotoğraf çeken ve DSLR kullanmaktan dolayı cep telefonlarının mp lerine o kadar takmayın. 41mp vay diyorlar ama o pirinç tanesi kadar mercekle fotoğraf anı fotoğrafı olur. İnsanları kazıklama politikasından başka bir şey değil.
Hobi olarak büyük makine olmasın bir şeyler öğreneyim diyor iseniz. Canon SX150 tavsiye ederim. 200 TL, MP si optik zoomu daha fazlada olsada bir yararı olmadığından maximumda tutmuşlar. Üstelik manuel kontrol var. Bildiğim kadarıyla da manuel odakdaklama da var. Amatör olarak başlayan kişilere fotoğrafa başlatmak için güzel bir cihaz. Küçük çocuk kocaman dslr alsam şöyle olur böyle olur diye kafa yormadan rahatlıkla alıp verebilirsiniz. Kompozisyon, altın oran, kadraj geliştirip makineye hakim olduktan sonra fotoğrafa bakıp keşke bu fotoğrafların keskinliği iyi olsaydı dedikten sonra tarzınıza uygun lens alırsınız.

Telefon olayına gelirsek. Şu andaki tüm akıllı telefonların mp kalitesi sensörüne göre aşırı yüksek zaten daha yüksek mp bu diye kriter olarak bakmayın bence.

(link)

• Beğen
Tepkiler: vahapaydin
@ömer karan

Bende 4 yıl oldu kullanıyorum. Balıkta , dağda , ormanda maşallahı var. Çay tepsisinde çayın içinde yüzmüşlüğüde var :) Sağanak yağmur altında kullanmak ta ayrı bir keyif :) Aman nazar değmesin :)

İlk telefonum Nokia 6110'du, yanlış hatırlamıyorsam 1998'de almıştım, yıllarca kullandım. Sonra bir arkadaşım elindeki Noka 6600'ı satmak isteyince ben aldım, yıl 2004'tü. Şirketteki görevim değişince Blackberry Curve 8320 verildi (2008). Birkaç yıl bunu kullandım. Navigasyon ihtiyacım artınca dokunmatik ekrana geçme kararı aldım. 2011'de Samsung Galaxy S2 aldım ve 2013 sonuna kadar kullandım. Çok memnun kaldığım bir telefondu. Ancak ekranının üzerine betona düşünce, hattı görmemeye başladı. Yani telefon özelliği kalmadı. Yurtdışından aldığım için Türkiye'deki Samsung servisleri destek olmayınca evde oyun aletine dönüştü. Samsung Galaxy S4 mini aldım ve sorun çıkarmadığı sürece de kullanmaya devam edeceğim.

Sade, çok detay bir arayüzü olmayan telefon isteniyorsa tek alınacak bir telefon var o da LG Nexus 5.
Sade, tertemiz Android 4.4 Kitkat sürümü ile geliyor hiç bir sıkıntısı olmuyor gelecekteki tüm güncellemeleri ilk o telefon alacak, son sistem snapdragon800 işlemci mevcut fiyatıyla da o iPhone denilen para tuzağı telefondan çok daha kaliteli gerek donanım gerek malzeme olsun.
Biraz detaylı, daha kişiselleştirilebilir bir telefon isteniyorsa aynı zamanda da klas olsun diyorsanız LG G2, Sony Xperia Z1 veya HTC One derim piyasada ki en kalite, en klas telefonlar yine hem fiyat hemde donanımla iPhone'u eziyorlar. :)

Discovery 4 GB.kullanıyorum. Galaxy gio'dan sonra hakkaten çok iyi geldi. Eski telefonun hafıza sıkıntısı ve performansından bıkmıştım. Bu hayli hayli ihtiyacımı görüyor. Denildiği gibi tam bir f/p telefonudur ve bu piyasanın salcanosu'dur. :)

Senelerdir sadece sony kullandim ve simdi xperia Z1 bayaz rengi ve esim de mor rengini kullaniyoruz. Bu telefonu kesinlikle tavsiye ederim. Büyük görünse de tasimasi cok rahat ve görüntü olarakda cok güzel. Bence cok kaliteli ve fiyatida böyle bir telefon icin uygun.

• Beğen
Tepkiler: Berke
İlk telefonum ericson 628 idi .Ben Iphone tutkunuyum diyebilirim maceraya 3gs ile başladım sonra 4,4s şimdi ise 5s sorunsuz kullanmaya devam ediyorum....

Geri