Küçükken tüp bebek olayını çözememiştim! Tüp bebeklerin (bebeğin yaşaması için), haftada bir kez ama mutlaka tüpleri değiştirilen bebekler olduklarını zannederdim. Aygazcı amcalar gelip, biten eski tüpü alıp, makul bir ücret karşılığı yeni tüpü takıveriyorlardı! Ama bu bebekler neden tüplüydü? Hiç tüplü bebek görmemiştim. Acaba Barbi'nin değişik bir versiyonu muydular? Normal bebekler gibi olamamışlar mıydı? Küçükken bunu hiç anlayamadım!!! Hatta tek kanal döneminde televizyondan yayınlanan her "...Tüpe zam geldi ..." haberinde bile onlar ve aileleri için içim parçalanır, ama elimden yapacak birşey gelmezdi!
Ayrıca: Filmlerde ölen iyi adamlar için ortalığı yıkar ve onların salça ve titan kırmızısı yapay -fifiden- kanlarının ve ölüm sahnelerinin gerçek olduğunu sanardım! "Ölmesin o amca, Neden öldü?" gibisinden sözler sarf edip, arkasından ağladığım çok olmuştur! Rahmetli dedem de bana hep: "Oğlum gerçekten ölmüyor onlar! Film icabı sadece!" dediğinde, "Aha görmüyon mu bak öldü işte. Ditti! Dittiler!" diye çok ağlardım.
Bu konuyu açtığınız için çok teşekkür ederim!!! Bu vesile ile, eski çocukluk günlerime geri döndüm!