Scudo Sports

Kuçu Kuçu sol bilekten kapıyordu valla

Bugün asfaltta pati sesine yırttım son anda. :) Köpecik değildi devasa bir canavardı. Arkadan saldırdı anı bir refleksle kurtuldum. :koptum:
Kış ayı yaklaşıyor bundan sonra saldırılar yoğunlaşır.

Scudo
Sırf bunlar yüzünden gravel alıp köy yollarına taşa çakıla girilmez arkadaş 🤣
Ankara 100.Yıl İşçi Blokları Mahallesindeki köpek varlığı size köy yollarını arattırır türden maalesef. Araç arkası taşıyıcı ile bisikleti bir yere kadar taşıyorum oradan sonra bisiklete biniyorum 😂 😰

Bana son temmuz aynından sonra yine aynı şekilde 2. bir küçük enişte vakası oldu.

Yolumda gayet güzel giderken bir tane küçük cins köpek birden gelip havlamaya başladı.

İlk havlama sesi ile irkildim, baktım küçük enişte sallamadım yola devam ettim.

Umarım büyükleri ile denk gelmeyiz.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@necmeddin Geçmiş olsun.

Kışın yiyecek sıkıntısı çektiklerinden dolayı mı yoğunlaşıyo saldırılar?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
  • Beğen
@necmeddin geçmiş olsun dostum.
Dostum sağolasın çok şükür yırttım. :harika:
@necmeddin Geçmiş olsun.

Kışın yiyecek sıkıntısı çektiklerinden dolayı mı yoğunlaşıyo saldırılar?
Benim izlenimim hep bu şekilde oldu. Sıcak şartlarında saldırmayan hayvanlar ,soğuk hava şartlarında daha hırçın oluyorlar. Geçen sene Kasım ayı gibiydi galiba 17 tane köpeğin saldırısına birden uğramıştım. Sabah güneş doğmadan, akşam serinliği ve soğuk hava tesadüf değil kesinlikle.:)
@firestone teşekkürler iyi dilekleriniz için.

En güzeli kulaklık takmak. :) :) 5-6 arkadaş köy yollarında sürüyoruz. Ben kaptırdım önden gidiyorum taktım 2 kulaklığı da (normalde hayatta yapmam) Baktım sağımda telli yokuşlu bir bahçe yokuşun yukarısından iki tane devasa çoban köpeği koşarak geliyor. Nasıl olsa telli bahçe dedim çok iplemeden yoluma devam ediyorum. Sonra kulağımda kulaklık olmasına rağmen arkamdan gelen bağırışmalara irkilip arkama baktığımda telin yırtık olan yerinden çıkan köpeklerin uzun zamandır beni kovaladığını arkadaşlarında beni uyarmak için bağırdığını anladım. Panik yapmadığım için zavallı köpekler uzunca bir süre beni kovalamışlar ama yakalayamamışlar. Dilleri dışarıda geldikleri gibi döndüler.

@necmeddin çok geçmiş olsun.
Bu durumda , tavsiye edilen bisikletten inmek de, nasıl olacak bilemiyorum.:krktm:

• Beğen
Geçen gün karanlığa kaldık köy yollarından dönüyoruz bisikletlerle. Etraf karanlık, ayın şavkı var yalnizca bir de bizim aydinlatmalar.

Bir köy evinin önünden geçerken küçük bir köpek havlayarak hafiften bizi kovalayip durdu ve hemen onun arkasindan çalilarin ve karanliklarin arasindan gümbür gümbür pati sesi ve devasa büyüklükte bir köpek başladı bizi kovalamaya.

Anladığım coban köpeğiydi.

Bizde bir panik bir korku... Adrenalinin etkisiyle panikle başladık basmaya, biz bastikca deli manyak gibi koşup hemen dibimizde havliyor.

Biz ne kadar bassak da vitesler yetmiyor, attiriyoruz düz yolda üst vitese. Sonrasında o hızla bize yetişemedi deyip pedal çevirmeyi birakip tam rahatladik derken yarim metre arkamızdan kocaman bir havlama sesi... Megersem atlatamamisiz pesimizeymis derken hızımızı kesmeden tekrar dillerimiz disarda son gücümüzle asiliyoruz pedallara...

Ve sonrasinda pati sesleri gittikce uzakta kaldi ve biraz daha uzaklaştıktan sonra derin bir ohh çektik. Verilmiş sadakamis varmış da yırttık.

Ama son viteslerde var gücümüzle öyle bir sürdük ki normal zamanlarda asla cikamayacagimiz hızlar o şekilde yaklaşık 1km yapmisiz.

Son düzenleme:
@necmeddin çok geçmiş olsun.
Bu durumda , tavsiye edilen bisikletten inmek de, nasıl olacak bilemiyorum.:krktm:
Sağolasın. İş yeri güzergahında köpek çok. Bu sefer kovalandığımı geç farkettim. Yoksa seslenince kaçıyorlar. Kaçmayınca da mecbur iniyorum. Onlar bir hırlarsa ben iki uluyorum. :koptum:
Hayvanlar aç ve her yerdeler. Arada adrenalin dolu anlar yaşatıyorlar. Dikkatli olup boş bulunmamak gerekiyor.:harika:

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geçmiş olsun @necmeddin hocam ... arkadaş bu nedir yahu ? Trafikte magandalar , köy yolunda aç köpekler . Abi bizim ironman olup öyle gezmemiz lazım . :(

@TatanQa_tr sağolasın. İki teker olunca köpeklerle ister istemez muhabbete devam edeceğiz. Dikkatli ve tedbirli olmaktan başka şansımız yok. Çoban cinslerine benim gibi kısal sürüşü yapanların daha dikkat etmesi gerekiyor. :harika:

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Bası boş dolaşan köpekler ciddi bir kamusal tehlike haline gelmeye başladı. Bu konuda görüşüm biraz insafsızca olsa da oldukça net. Sahipli köpeklerin ciddi takibi, sahipsiz köpeklerinde muasır medeniyetlerde yapılan uygulamaların benzeri bir uygulamaya tabi tutulması.
Panter emeller gelmeden hemen şunu ifade edeyim köpek dışarda lahana gibi, hıyar gibi kendiliğinden yetişen bir canlı türü değildir. Sokaklarda hemcinsi olmaz ise bir süre sonra sayıları azalacaktır. Demek ki sorunun esası sokaklara bırakılan köpeklerden kaynaklanmaktadır. Sokağa bir köpek neden bırakılır. Kırsal köpeğinin şehir ortamına artık şehire bir göç edeyim mantığıyla geleceğini sanmıyorum. Şehirde köpek nüfusunun artışı, bizatihi sözümona şehirli insanların marifetleri nedeniyledir. Her biri birer prems, premses olarak yetiştirilen günümüz çocuklarının istekleri sonucu bir kaç aylıkken o ponçik ponçik sahiplenilen köpekler altı ay geçtikten sonra "gardaş artık sizle aynı eve sığınamıyorum evin bir odasını artık bana tahsis edin" cesametine ulaşmaları sonrası ev sakinleri tarafından çıkış vizesi verilip sokağa atılmaktadır. Böylece kontrolsüz bir köpek nüfusu artışının önü açılmaktadır. Necip halkımız ponçik köpek yavrularıyla zaman geçirirken kıtır kıtır derken, köpekler irileşip eve sığamayınca meeee demeye başlamaktadır. Ne yazık ki bu durumun ceremesi biz bisikletseverlere kalmaktadır. O nedenle radikal önlemler devreye sokulmalıdır. Ev hayvanlarına çip takılmalı sokağa bırakılması durumunda sahibi sayıyla 100.000 tl gibi bir parasal cezaya çarptırılmalıdır.
Sokaklar hayvanlar için uygun alanlar değildir.

• Beğen
Tepkiler: serhanaltintas
Fabrikalar bölgesindeyim 2 sokak yukarımızda hayvan barınağı var bizim fabrikanın kapısında takılan dişi köpeği ısrarla alıp kısırlaştırmıyorlar. Kafayı yemek üzereyim hayvan her sene 4-5 yavru yapıyor. Sen bunu alıp kısırlaştırmazsan bu sorun nasıl çözülecek çok merak ediyorum.

Agresif bir köpeğin karşısında hızlanmak, kırmızı ışığa yakalanan bir aracın yanlışlıkla fren yerine gaza basması gibi bir durum ne yazık ki. Zaten saldırmaya müsait durumda olan köpek kendisine hızla yaklaşan bir şey (bisiklet ya da herhangi bir nesne) olduğunda tamamen kontrolden çıkıyor.

Not: Video bana ait değil, belki 1-2 köpek olsa bunu aynen yapabilirim ama bu kadar köpekle karşılaşacak olursam rotamı 180 derece değiştiririm sanırım. :)
Soluksuz izledim. Harika bir video :)

Geri