Scudo Sports

KTM Life One, GHOST Cross 1300, TREK 7.0, Carraro Sportive 225, KRON 24?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar yaklaşık 1-2 aydır bisiklet araştırması yapmaktayım. Motosiklet alma planım vardı fakat ailem tam alacakken aşırı derecede karşı çıktı, o yüzden almaktan vazgeçtim, 2 teker duygumu bastırmak için de bisiklet almaya karar verdim. Bisikletten beklentilerim şunlar:

1- Bisiklet kulübüne üye olacağım, kulüpler ne yapar bilmiyorum fakat turlara katılma gibi bir durumum söz konusu olabilir.
2- (Eski futbolcuyum, aktif olarak Vücut Geliştirme ve Boks yapıyorum.) özellikle kondisyon için haftanın 1 günü, belki ayda 3-4 kere tempolu bisiklet sürme durumum olabilir.
3- Yeni sezonda gideceğim salonlar benden yaklaşık 3-4 km uzakta olan salonlar (Spor, Tango, Tiyatro), bu yüzden kısa mesafede de sürebileceğim, rahat sürüşü olan, bu kurslara giderken günlük veya hafif sportif kıyafetlerle de sürebileceğim bir bisiklet olmasını istiyorum.

Bütçem: 1000 TL civarı, maksimum 1300 TL civarı diyelim.

Ve yaptığım araştırmalardan bahsedeyim, ayrıca 1-2 soru sormam gerekecek kafama takılan:

1- İhtiyaçlarım doğrultusunda sanırım bana uygun bisiklet, şehir-tur özelliği olan bisikletler diye düşünüyorum yanılıyormuyum?
2- Araştırmalarım doğrultusunda kalite-görünüş-donanım olarak beğendiğim modeller: KTM Life One, GHOST Cross 1300, TREK 7.0, Carraro Sportive 225, KRON Tourer 24 Hidrolik. Bu modellerden sizce hangisini tercih etmeliyim? Veya alternatif olarak hangi bisikletleri düşünmeliyim?
3- KTM ve GHOST sitelerinde şehir bisikleti olarak gözükmüyor, OFFROAD TREKKİNG veya GHOST için söylüyorum; CROSS katagorisi tam olarak ne oluyor? Şehir bisikleti diye dağ bisikleti almayayım?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Scudo
süha bey..
bisiklet almadan önce boyunuz ve bacak boyunuz önemli doğru kadro almak için..
kısa mesafe gidecek iseniz ya şehir olur ya da mtb olur ..seçim sizin tabi.

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

bacak boyu ölçme metodu..

Pardon konuyu açarken eklemeyi unutmuşum, daha önceden iç bacak uzunluğumu ölçmüştüm: Boyum 170 cm, iç bacak uzunluğum ise doğru ölçtüysem 77-78 cm civarında, bisikletçi 46 kadro boyunun uygun olacağını söyledi doğru mu söyledi acaba? Ve ayrıyetten saydığım modellerden hangisini tercih etmeliyim sizce? Carraro oldukça tutulan bir model fakat aklım KTM ve GHOST'a da kaymadı değil. Bisikletçi TREK 7.0 almak yerine KTM ve GHOST'u önerdi, o parayı TREK'in kadrosuna vermiş olursun, donanımı yetersiz dedi, siz ne düşünüyorsunuz acaba? Ve ayrıca sorduğum diğer soruları da cevaplarsanız sevinirim.

ben de seninle aynı boydayım 49 cm şehir bisikleti kullanıyorum 46-47 da uygundur, 50cm ve sonrası zorlar alma... trek 7.0 ben de önermeyeceğim, bazı arkadaşlar kadro diye tuttursalar da sonradan donanımı yükseltmek neredeyse bir bisiklet parasına maloluyor.

@emrahozkan

Anladım, peki KTM Life One, GHOST Cross 1300, Carraro Sportive 225, KRON 24 arasında hangisini seçerdin? Ve ayrıca resmi sitelerinde katagoriler farklı olduğu için söylüyorum şehir bisikleti diyoruz ama KTM city bike olarak değil OFFROAD TREKKİNG olarak geçiyor veya GHOST CROSS katagorisinde gözüküyor, bu bisikletlerin şehir bisikleti olmaktan öte özellikleri mi var? Bu konuda bilgin varsa beni aydınlatırsan sevinirim.

Bütçeyi 1400 TL yapabilirsen Sedona 341. 27 vites hidrolik disk frenli donanımı da güzel öneririm.

bu seçtiklerinin hepsi aynı özellikte bisikletler, hangisini beğenirsen alabilirsin. treki 21 vitesli eski teknoloji olmasından dolayı eledim.

trekking modeller yine 28 jantlı oluyorlar, amortisörleri var. daha kalın lastiklerle kullanıma da uygun, bir yerde mtb-şehir arası birşey... Şehir bisikleti çok geniş bir kavram aslında.

tercihlerini böyle yapabilirsin, ben şahsen amortisör ve hidrolik disk gibi özellikleri ağırlık olarak görüyorum ve gerek duymuyorum, o yüzden ben olsam amortisörsüz şehir bisikleti modellerine bakardım sedona 321 gibi. ya da biraz daha çıkar trek 7.3 alırdım. Ama dediğim gibi kişisel tercih meselesi...

@Süha Çağrı Özbakışlar

s.a hocam bende ızmırden 1ay once ızmırden elden full aksesuarlı ktm life motion aldım hergun 12+12 = 24km iş ev arası kullanmaktayım on numara 5 yıldız şiddetle tavsiye ederim muazzam bir tur bisikleti slx -deore karışı ve h.d ben ıkıncı el aldım bu arada.

@VOLEYBOLCUizm
(link)
ılanı pasıf halde durmakta oldugunu gördum resmıne bakabılırsın...

(link)

@Berke1903

Seçeneğin için teşekkürler ama resimlerden güzel durmadı, üstelik kadro markası çok kaliteli olmadığı için pek olumlu bakmıyorum sonuçta fiyatı oldukça yüksek.

@emrahozkan

GHOST 1300'de amortisör kitleme var sanırım tam emin değilim ama. Disk freni niye düşünmedim, çünkü çok yüksek bütçeli olmayan, başlangıç bisikletlerinde pek de önemli olmadığını duydum. MTB-ŞEHİR arasında ise bu daha da iyi, arada sırada yokuş da çıkabilirim ufak dağ gezileri vs.

@VOLEYBOLCUizm

Önerini dikkate alacağım fakat resmi sitede bu isimli bir model bulamadım...

@Süha Çağrı Özbakışlar

emra bey belirtmiş .
49 cm kullanıyor ise şimdiye kadar hiç bi sorun olmadı ise emra beyin dediğini doğru baz olarak algılayabiliriz genelde bu forumda aynı boyda olanların mukayesesi olabilmektedir ,bacak boyu kısa sizde ,benden kısa benim 83 ben mtb de 19 ince yakın bisiklet aldım 5 yıldır sorun olmadı 200 km ler çok yaptım ne bel ağrısı ne de bilek ağrısı oldu ..boyum 1.74 ,
46 -47 alacak iseniz alacağınız bisiklet firmasında bence deneyin ve hatta sürün size küçük gelirse almayın ...

2012 model urunum.dıkkate al bence sıtesını bılemıycemde bulursan al derım sadece.

@Kudret Kurtcebe
77 ile 81 arasında bir değer, mezura ile ölçtüğüm için tam net rakam veremiyorum. Muhtemelen deneyip alacağım. Peki siz GHOST ve KTM arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz?

KTM'NİN ÖZELLİKLERİ

Kadro: Life Alloy T:1217 Alloyframe Al6061
Maşa: Suntour SF13 Nex 700C
Vites Kolu: Shimano ST-EF40-3 / ST-EF40-8
Arka Attırıcı: Shimano Altus M310
Ön Attırıcı: Shimano m190
Arka Dişli: Shimano HG31-8 11-32
Göbek: Shimano UN26
Ön/Arka Fren: Tektro AL-837 V-Brake
Jant: Remerx Dragon 700C
Ağırlık: 13,7 kg

GHOST'UN ÖZELLİKLERİ
Kadro: Cross 7005 PG
Maşa: RST neon kilitli 60 mm
Çatal yatağı: Rıtchey
Gidon: Ghost Low Rizer Light 660 mm 31,8 mm
Sele -Sele Borusu: Ghost VL 3135 / Ghost Light SP DC 1 31.6 mm
Arka Değiştirici: Shimano Acera 8-Speed
Ön Değiştirici: Shimano
Vites Kolu: Shimano Altus STI
Fren Kolu: Shimano Altus STI
Orta Mil: Shimano BBUN 26
Krank Takımı: Shimono FCM 171 48-38-28
Fren: Shimano V-Brake
Lastik : Schwalbe 28" Smart Sam Sport
Jant: Ryde Zac Pro
Göbek: Shimano
Arka Dişli: Sram PG-820 11-30
Ağırlık : 12,90 kg

süha bey ,
ne yazıkki kullanmadığım bisiklet markaları hakkında yorum yapar isem yalnış olur ,ama illaki bu forumda kullanan dostlar vardır onlar size yardımcı olurlar..

@VOLEYBOLCUizm

Fiyatı sanırım yüksek 2000 TL civarı, 1300 kadar bisiklete vermeyi düşünüyorum...

Kimse herhangi bir yorumda bulunmayacak mı? Onca konu açılmış onu al bunu al derken bana da bir yorum gelir diye düşünüyorum? 1200, 1300 TL bütçe ile GHOST CROSS 1300 almak veya KTM almak mantıklı mı? Bunlardan hangisini tercih etmeliyim?

Geri