Scudo Sports

Kron XC300 vs. XC500

@Melih Çolak şişman bisitlete gittik. Satış temsilcisi ile aramızda geçen diyalog aşağı yukarı şu şekilde.

-merhaba, bisiklet almayı düşünüyorum. kron xc500 bakmıştım netten.
-kron bayisi değiliz.
-peki xc500 ayarında bişey bakabilirmiyim.
-kron bayisi olmadığımız için o bisikletin özelliklerini bilmiyorum.
-peki 1300 civarında bir bisiklet önerebilir misiniz?
-carraro crp 690 öneririm. bu bisiklet kron xc500'den 20 kat daha iyi. krondan uzak durun...

kronu kötüleme kısmı bundan daha uzun olabilir. ne kron ne carraro hakkında en ufak bir bildim ön yargım yok. fakat müşteriyi diğer ürünleri kötülemek yerine kendi ürününün özelliklerini anlatmalarını beklerim. bu diyalogdan sonra çıktım hemen oradan :)

Scudo
Kron XC 500 kullanıcısıyım, kilitlenebilir maşa olmasına rağmen maşanın yumuşaklığı beni çıldırtıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde arka göbek mili yamuldu ama bunu Kron a mal etmek sanırım doğru olmaz, ben biraz hardcore kullanıcıyım. Hangi marka olsa aynı sorunu yaşayabilirdim diye düşünüyorum. Benim kullandığım model 2011, daha üst modellerde aynı maşa sorunu devam ediyor mu bilemem tabi.

@turkkeyp kron sık arıza verdiği için öyle demişlerdir :) mosso modellerine bakın o zaman taşpınara bisiklet bulvarda kron ve mosso satıyor bide oraya sorun bakalım kron hakkında ne dicekler :D

@Melih Çolak taşpınar'ada uğradık daha sonrasında. onlarda bisiklet topluyorlardı. kötü bir yorum yapmadılar. şu bisiklet bu kadar bu bisiklet bu kadar şeklinde fiyat verdiler sadece.
işin aslı izmitte tatmin edici bir cevap alamadım.

(link) bu dikkatimi çekti. @Selim Yapıcı beyin önerisi ile :)

@Selim Yapıcı carraroda donanımda birkaç parça daha iyi maşaları xcm ve xcr pek fark yok aralarında frenlerde shimano kullanmış carraro rock riderın jant ve lastikleri iyi diyebilirim ben olsaydım carraroyu alırdım :)

@Melih Çolak bey peki (link) karşılaştırma yaparsak. xc500 2015 modelini 1300 ₺ ye veriyor bayi

@turkkeyp sitede 560$ yazıyor dolar tavan yaptı tl ye çevirince 1426 tl yapıyor bence o kadar etmez bu bisiklet :)

@turkkeyp hem 24 vitesli hem acera ve aşağısı parça maşası diğer bisikletlere göre en düşük modeli ve bu fiyat :) en fazla edeceği para 800-1000 tl arası

@Selim Yapıcı@Melih Çolak teşekkür ederim. (link) bu ürün kendi sitesinde (link) 1476 ₺ olarak gözüküyor. Aralarında fark var mı?

@turkkeyp bisikletçim.com dan alışverişi kimse tavsiye etmiyor forum içinde millet isyanlarda ona göre dikkatli olun :)

@Melih Çolak Bende nereden alacağım konusunda tereddütteyim :D @turkkeyp 1476 tl dediği 2015 model galiba o yüzden fiyat farkı var ayrıca bisikletcim.com daki full deore

@Selim Yapıcı yok full deore değil :) carraro sitesindeki ile aynı bence bayiden gidip alın derim servisi iyi olan biyer hem test etmiş olursunuz :)

@turkkeyp valla izmitte şişmandan başka büyük dükkan neredeyse yok bisikletçiler hariç :) emre şişman var orda onunla bi görüşün görüşmediyseniz :)

@Melih Çolak yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yetkili biriyle tekrardan konuşmakta fayda var. Sanırım izmitte de iki tane şişman var. ikisinde de bisiklet var mı?

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@turkkeyp hem motor hem bisiklet , parça ve aksesuar yeni açılan dükkanda bisikletler :)

@Melih Çolak çok fazla soru sorduğumun farkındayım ama şu ürünler arasında kalmış olsam
CRP 710 1476 ₺
CRP 700 1350 ₺
CRP 690 1350 ₺

700 ile 690 arasında fiyat farkı yok malzemeler arasındaki farkı anlayadım. 690 ve ya 700 almak yerine aradaki 126 ₺ var vererek 710 almak daha mı akıllıca.
Kafam çok karıştı. :islik:

Kron kullanmış birisi olarak yaşadıklarımdan sonra sessiz kalmayı vicdanım el vermiyor. Arkadaşlar kron dan uzak durun. Nerden alırsanız alın ana tedearikçisi sattıktan sonra ne sizi ne de bisikleti tanımıyor hiçbir sorumluluğu kabul etmiyor. Gidin diğer yerli markalara bakın ama kron dan uzak durun.

Geri