@Mustafa Mus
Hocam öncelikle merhabalar.
Tüm mesajlara bakamadığınız belli, kadroyu bugün sattım ve bir önce ki sayfaya da yazmıştım aslında
Ederinin çok altında da satmış değilim aslında.Elbet bir miktar zararım oldu fakat giden para mühim değil, kaybettiğim 2 ay daha çok üzdü beni.Ayrıca belli bir süreye kadar satamazsam satıştan çekecektim.Bahsettiğim süre ise bir tarihte elime para geçecekti ve lastik, fren gibi bir kaç değişiklik yapacaktım.Ama şansa bakın ki elime para geçtiği gün kadroma da alıcı çıktı ve sattım.Çok şaşırdım aslında, bu sefer işim yaver gitti
Ayrıca dc-fix konusunda tam tersi, dağa bayıra vuracağım için çizilmesin diye.Gerçekten işe yarıyor; kadro düştü, ezildi ama sıfır çizik.Neymiş; sakınan göze çöp batar

Ve özellikle yazın %80 arazi şartlarında kullandığım için en azından küçük şeylerden kadro çizilmesin diye bir önlem alayım dedim.Sonuçta mtb kullanıyorum, hakkını vermek lazım

Size de şiddetle tavsiye ederim ormanı, dağı, bayırı.Mtb kullanıpta araziye girmemek olur mu

Ben İstanbul' da olduğumdan şehrin stres ve gürültüsünden kaçmak için sık sık ormana giderim ve bu inanılmaz derecede keyifli.Ben doğayı seven bir insanım
Ayrıca okul mevzusu sonra da askerlik olayı nasıl açıldı bilmiyorum ama belirli hedeflerim var benim.Elbette askerlik çok kutsal bir meslek.Her Türki erkeğinin yerine getirmesi gereken bir borç.Dediğiniz gibi meslek olarak seçimse tamamen tercih meselesi.Ama ben askeriyede kalıpta astsubaylığa kadar çıkma vs gibi bir düşüncemde olmadı aslında hiç..
OKS ye hazırlanırken Askeri Liseler Sınavlarına gir demişlerdi bana ki o zaman girseydim rahat Denizcilik ya da Havacılığa girecek kadar puan alabilirdim diye düşünüyorum.Ama ben girmedim, anadolu lisesine gitmeyi tercih ettim.Aslında bazen askeriyeye neden gitmedim diye sormuyor değilim kendime.Ama hala gidebiliyoruz bildiğim kadarıyla, üniversite olarak askeriyede olabiliyoruz.
Ama benim daha çok istediğim alan ise Makine Mühendisliği.Ayrıca yol gösterecek, yol gösteren, elimden tutacak çok yakınım var, o konuda problemim yok.Ve içinde bulunduğum durumuda gayet iyi biliyorum.Ne yazık ki Türkiye'mizde üniversiteye gidemeyen kişilerin yaşam standartları ile gidenlerin ki bir değil, çok fark var.Yani genel anlamda.Tabii her üniversiteye giden de iş bulamıyor artık.O yüzden iyi bir üniversite + o alanda kendini ne kadar geliştirirsen piyasada o kadar çabuk iş bulursun.Bir noktadan sonra şirketler sizi aramaya başlar.4 5 tane kuzenim Makine mühendisi.Belki de onlardan kaynaklanıyor benim merağımda, bilemiyorum artık

Tek bildiğim günümüz Türkiye şartlarında benim iyi bir üniversite okumam gerektiği.Çok çalışmam lazım çoook
Ben fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim size.Uzun uzun yaşmışsınız, zevkle okudum.
İyi bakın kendinize.
Selamlar