Scudo Sports

Kron Xc 4000 Special Machine

Kardeşim, tecrübeni paylaştığın için tekrardan teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN
Scudo
@Harun Sayı

Pek tecrübe olduğu söylenemez aslında, sadece bir kaç günlük gözlemlerim :)

@Ali ERTURAN

Sonunda :) sevindim çok senin adına kardeşim.Bu yaz İstanbula gelirsem bisiklet kiralar bir tur yaparız inşallah beraber. :) Aklında ne var ne almayı düşünüyorsun?

• Beğen
@M.Burak KARADAĞ

Çok sağol kardeşim.Beklerim İstanbul' a.İstanbul' a gelirsen bisikletinle gel :D

Şuan için yine aklımda Kron Xc 4000 var.Bu kadrolar çok hoşuma gidiyor benim.Ama yine de bu bütçeyle alabileceğim kadrolar varsa onlara yönelebilirim.Ama bu sefer daha sabırlı daha dikkatli olacağım :)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@Ali ERTURAN

Bir zahmet :)
Yoğurdu üfleyerek yersin artık :)
Yeni kadrolarda geldi Ankaraya.Yeni kronlar gerçekten şık. :)
İstanbula inşallah bisikletimle gelebilirim ama pek sanmıyorum.Çünkü o taraflara geldiğimde genelde otobüsle gelip kuzenlerle falan takılıyorum.Ama gelirsem bisikleti getirmeye çalışırım illaki :)

@M.Burak KARADAĞ

Hocam tecrübe oldu bana da..
Yeni Kronlar demek, daha görmedim ben ama fiyatları önemli tabii ki.Uygunsa eğer 2009 alacağıma 2011 alırım :)
Ve umarım geldiğinde ben de İstanbul' da olurum, seninle tur yapmak güzel olur.Tam benim kafadansın ;)

• Beğen
@Ali ERTURAN

Eyvallah kardeş bende seninle tur yapmayı çok isterim :)
Ankaraya gelirsende beklerim seni :)
Bizde bir tur yaparız seninle :)

• Beğen
@M.Burak KARADAĞ

En son 4 5 ay önce geldim Ankara' ya.
Bir sonra ki gelişim de üniversite için olur inşallah (=

• Beğen
Dostum tüm mesajları okuyamadım. Tüm gün bilgisayara bakınca bu saatten sonra yanıyor artık gözler. Sana bir kaç tavsiyem olacak. Hem hayatla ilgili hem de bisikletinle ;)

Öncelikle bisikletin çok güzel. Boyunda 180. Ağır koşullarda dağda bayırda kullanmayacaksan bence 19 seni götürür. Bende aynı kadronun 17,5 i var ve boyum 175. İdeal durumda. Zaten ormana götürsem de kıyıpta taşa çamura vuracak değilim (daha ormana götürmüşlüğüm de yok hani :D). Sende alır almaz kadroyu kaplamışsın ve görüldüğü üzere bir ufak ezik bile içini acıtmış. Yani sende taştan kayadan atlamayacaksın belli :D Bu yüzden bu haliyle kalsın kullan derim. Ama yok illa 17,5 dersen ilanını yenile ve tok satıcı gibi davran. Hatta bir ilanda tümü için ver. Satılırsa yenilersin. Ama illa hemen satacam diye bence ederinin altına verme. Bende de aynı renk kadro ve aynı maşadan var. ama sele boruna bittim resmen. bende beyaz alıcam kesin :D Şimdilik güzel bi arazi lastiği al bakımlarını yap kullan derim. Alıcı çıkarsada kenarda atıl duran bir bisikleti değil sürekli kullanılan bir bisikleti satmış olursun. Emin ol iki şekildeki satışta isteyeceğin rakamlar ve alıcıların talebi farklı olur. atıl duran kıymetsizdir, kullanılansa değerli ;)

Gelelim senin okul işine :D
Sen sen ol hayatını karartma. Askerlik kutsaldır elbet ama subay okulundan mezun olmadan askerliği meslek olarak seçme kendine. Şu haliyle alabileceğin ve yükselebileceğin rütbe belli. Ömrünün sonuna kadar sen ve ailen senden üstlerin yanında hep altta kalacak. Bunu kendine yediremezsin. Askerliğimi kısa dönem yaptım ve astsubay komutanlarım vardı çok sevdiğim. bazı geceler dertleşirdik, astsubaylık ve subaylık sınıflarının arasındaki farkları konuşurduk. Şuan aklının alamayacağı şeyler var. Astsubayların Hepsi emekli olmanın hayalindeydi. Sanki gün sayan ben değildim de onlardı. gerisini var sen hesapla.
Üniversiteye mutlaka gir. En az 4 yıllık okul bitirmeye bak. Mekatronik demişsin. Bence harika bir bölüm. yeni falanda değil. İki farklı mühendisliğin birleşmesi sadece. bende elektronik mühendisiyim ve kesinlikle tavsiye ederim. Mühendislik dallarından mezun olabilmek hayat standartlarını yükseltir. aynı şekilde başka mesleklere yönelmen de.

tüm bunları en azından aklında fikir olsun diye yazdım. senin yaşlardaki gençlerin ciddi anlamda yönlendirme eksiklikleri var. tecrübe aktarımı çoğumuzun çevresinde yok. ben kendi seçimleri bazen bilmeden bazen bilerek yaptım. Önümde bir örnek yoktu. Askerden önce gönüllü uzun dönem yapıp askerde kalmayı düşünüyordum. Bundan bir kaç akrabam ve tanıdığım vazgeçirdi beni. Sonra kısam dönem gidince onları dinlediğime okadar mutlu oldum ki anlatamam. Askerlik kutsaldır ve her sağlıklı türk erkeğinin borcudur. Ama askerlik mesleği ise bir seçimdir ve koşulları erbaş statüsünde askerlikle karşılaştırılamaz. Gençsin, girişkensin, e akılı da bir kardeşimizsin anladığım; o zamansa aklını kullan ve hayatını etkileyecek bir karar almadan bolca araştır deneyimi olanlarla aklındakileri tartış. hakkında hayırlısı olsun ;)

• Beğen
@Mustafa Mus

Hocam öncelikle merhabalar.
Tüm mesajlara bakamadığınız belli, kadroyu bugün sattım ve bir önce ki sayfaya da yazmıştım aslında :)
Ederinin çok altında da satmış değilim aslında.Elbet bir miktar zararım oldu fakat giden para mühim değil, kaybettiğim 2 ay daha çok üzdü beni.Ayrıca belli bir süreye kadar satamazsam satıştan çekecektim.Bahsettiğim süre ise bir tarihte elime para geçecekti ve lastik, fren gibi bir kaç değişiklik yapacaktım.Ama şansa bakın ki elime para geçtiği gün kadroma da alıcı çıktı ve sattım.Çok şaşırdım aslında, bu sefer işim yaver gitti :D

Ayrıca dc-fix konusunda tam tersi, dağa bayıra vuracağım için çizilmesin diye.Gerçekten işe yarıyor; kadro düştü, ezildi ama sıfır çizik.Neymiş; sakınan göze çöp batar :D
Ve özellikle yazın %80 arazi şartlarında kullandığım için en azından küçük şeylerden kadro çizilmesin diye bir önlem alayım dedim.Sonuçta mtb kullanıyorum, hakkını vermek lazım :D
Size de şiddetle tavsiye ederim ormanı, dağı, bayırı.Mtb kullanıpta araziye girmemek olur mu :) Ben İstanbul' da olduğumdan şehrin stres ve gürültüsünden kaçmak için sık sık ormana giderim ve bu inanılmaz derecede keyifli.Ben doğayı seven bir insanım :)

Ayrıca okul mevzusu sonra da askerlik olayı nasıl açıldı bilmiyorum ama belirli hedeflerim var benim.Elbette askerlik çok kutsal bir meslek.Her Türki erkeğinin yerine getirmesi gereken bir borç.Dediğiniz gibi meslek olarak seçimse tamamen tercih meselesi.Ama ben askeriyede kalıpta astsubaylığa kadar çıkma vs gibi bir düşüncemde olmadı aslında hiç..
OKS ye hazırlanırken Askeri Liseler Sınavlarına gir demişlerdi bana ki o zaman girseydim rahat Denizcilik ya da Havacılığa girecek kadar puan alabilirdim diye düşünüyorum.Ama ben girmedim, anadolu lisesine gitmeyi tercih ettim.Aslında bazen askeriyeye neden gitmedim diye sormuyor değilim kendime.Ama hala gidebiliyoruz bildiğim kadarıyla, üniversite olarak askeriyede olabiliyoruz.

Ama benim daha çok istediğim alan ise Makine Mühendisliği.Ayrıca yol gösterecek, yol gösteren, elimden tutacak çok yakınım var, o konuda problemim yok.Ve içinde bulunduğum durumuda gayet iyi biliyorum.Ne yazık ki Türkiye'mizde üniversiteye gidemeyen kişilerin yaşam standartları ile gidenlerin ki bir değil, çok fark var.Yani genel anlamda.Tabii her üniversiteye giden de iş bulamıyor artık.O yüzden iyi bir üniversite + o alanda kendini ne kadar geliştirirsen piyasada o kadar çabuk iş bulursun.Bir noktadan sonra şirketler sizi aramaya başlar.4 5 tane kuzenim Makine mühendisi.Belki de onlardan kaynaklanıyor benim merağımda, bilemiyorum artık :D
Tek bildiğim günümüz Türkiye şartlarında benim iyi bir üniversite okumam gerektiği.Çok çalışmam lazım çoook :)

Ben fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim size.Uzun uzun yaşmışsınız, zevkle okudum.
İyi bakın kendinize.
Selamlar ;)

• Beğen
3. sayfaya kadar okuyabilmiştim. Az daha sıkabilseymişim dişimi keşke :D
Neyse yazdıklarını okudum ve sevindim elbet. Dediklerim biraz geneldi tabi. Ama şunu gene belirteyim; askeri lise ve sonrasında askeri yüksek okul okursan zaten en üst mertebeye kadar çıkabiliyorsun sorun yok. Ama üniversite seviyesinde astsubaylığa gidersen sınıfın ast oluyor. Neyse konu bu değil uzatmayalım :D
Arazide MTB kullanmak tabiki çok zevkli. Zaman ve parkur sıkıntısı biraz can sıkıyor. Ama zamanı buldukça parkur tavsiyesi olursa geri çevirmem :) Bende bu gün bisikletim için havalı maşa pompası, duvar askısı, eldiven vs aldım. Eksiklerimi zamanla toparlıycam. hele bide havalar düzelse de düzenli olarak binebilsek diyorum :)

Yeni toplayacağın bisikleti de bekliyoruz ona göre. görüşmek üzere :)

@Mustafa Mus

Zaman sorunu konusunda haklısınız.Hafta sonları bütün stresi atmak, temiz hava almak, spor yapmak için çıkıyordum ama artık o da yok.Hafta içi her gün sabah 6 akşam 5 okul, hafta sonu dersane.Bakalım daha ne kadar asosyalleşeceğiz.Ama yapacak bir şey yok, 1,5 sene sıkacağız artık dişimizi :(

Havalarında haftaya düzeleceğini söylüyorlar ama bakacağız artık.İstanbul' da parkur olarak çok iyi yerler var mı bilmiyorum Belgrad ormanlarına giderdim sık sık, bence iyiydi.Beşiktaş' da Yıldız park var mesela, orada da keyifli arazi sürüşü yapılabiliyor.
Sonra Aydos' da güzel parkur var diyorlar ama daha gidemedim.Sonra Ümraniye Kent orman.Delta' nın yarışlarının yapıldığı yer.Orada bisiklet sürmedim ama bir hafta izci olarak kalmıştım orada.
Orada baya iyiydi bence..

Ve son olarak yeni bisiklet de bomba gibi gelecek diye umuyorum.Ama biraz daha sabretmem gerekiyor sanırım :)

Yazdıklarınız için teşekkür ediyorum.
Görüşmek üzere ;)

• Beğen
@Aykut Subaşı

Hahaha artık değil filan dermişim :D
Çok teşekkür ettim yardımların için.Çok şey öğrendik senden, öğrenmeye de devam ediyoruz =)

İyi bak kendine.
Selamlar ;)

@SeLiM ESENER

Selim abi mesajların hepsini okumadın :D
Arkadaş kadroyu sattı :)
YOk öyle bir bisikelt artık :)

• Beğen
@SeLiM ESENER

Teşekkür ederim ama Burak' ın da dediği gibi aylar sonra satabildim kadromu.
Kısmetse başka bir bisiklet almayı planlıyorum ya da toplamayı.
Bakalım zaman ne gösterecek :)

• Beğen
Geri