Kron XC 4000 kadro çatladı

Eren Yoloğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2009
Mesaj
703
Tepki
115
Şehir
Trabzon/Kocaeli
Geçtiğimiz pazar günü beş arkadaşımla birlikte Trabzon'dan Ordu'ya doğru yola çıktık,Espiye'de pide yemek için durduğumuzda lastiğimin patladığını fark ettim,değiştirirken kadronun alt borusunda çatlak oluştuğunu fark ettim,Ordu'ya kadar kalan yolu korka korka gittim,kırıldı kırılacak diye.Ordu'ya vardığmızın ertesi günü Alpem Bisiklet'e gittim,sağolsunlar baya ilgilendiler,firmayı aradılar,firma kadronun garanti kapsamına girmeyeceğini söyledi.Kadrom 2007 XC 4000,forumda çatlayan kadrolarını değiştiren arkadaşlarımız var,benimki neden değişmiyor acaba?Ayrıca ben bu kadroyu satın alırken ''Ömür Boyu Garanti'' durumunu göz önünde bulundurarak aldım,kadrosunu bu şekilde değiştiren veya konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Scudo

Aziz Özkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Mart 2010
Mesaj
793
Tepki
474
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Corratec
Kron ürettiği kadrolara ömür boyu garanti vermekte yalnız Efor Bisiklet yetkilileri kadronun kullanım hatasından dolayı çatladıgına kanaat getirirse dogal olarak garanti uygulamıyor. bence Efor Bisiklet ile birde kendiniz görüşün kadronun fotograflarını yollayın hatta belki kadronun yollanmasını bile isteyebilirler incelemek için.
 

Eren Yoloğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2009
Mesaj
703
Tepki
115
Şehir
Trabzon/Kocaeli
Şuan bayram olduğu için ulaşmak mümkün değil,dünkü görüşmeden sonra moralim bozuldu biraz,severek kullandığım bir kadroydu,umarım dediğiniz gibi olur ve kadrom değiştirilir,teşekkürler.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Geçmiş olsun. Ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu aralar forumda çok sık rastlıyoruz böyle durumlara. Bakalım bu sefer firma ne diyecek. Benim bildiğim Kron, garanti konusunda kullanıcılarına sıkıntı yaşatmıyor. Forumda birkaç tane kadronun değiştirildiğini gördük.

Konuyla ilgili olarak, kadronun hangi koşullarda kullanıldığını, çatlayan kısmın fotoğraflarını paylaşabilirseniz sevinirim.
İyi bayramlar.
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Geçmiş olsun, çok moral bozucu bir durum. Kron hiç kullanmadım, firma hakkında da bilgim yok. Ama arkadaşa katılıyorum. Efor bisiklet ile iletişime geçin. Benzeri benim de başıma gelmişti. Ben Bianchi kullanıyordum, bir arabanın arka tekere hafif çarpmasıyla jant yamulmuştu. Jantı değiştirdikten 1-2 hafta sonra kadronun arka tekeri tutan alt borusunda çatlak fark etmiştim. Servis 'birşey olmaz, bu boya çatlağı ' demişti. Hemen Bianchi nin fabrikasıyla iletişime geçtim, mail attım. Mailimi anında cevaplayıp sağ olsunlar bana yardımcı oldular. Dilerim Efor bisiklet te size yardımcı olur.

Bence olmalı da. Çünkü sizin gibi sıkıntı yaşayan kullanıcılara karşı tutumları artı ya da eksi puan olarak geri dönecektir. Söz gelimi ben Sedona almak istiyordum. Ama bir iki gün önce forumda, 2 yıl garantisi bitmiş bir arkadaşın, garanti süresi bittikten sonra kadrosunun çatladığını ve Sedona'nın yardımcı olmadığını, kadroyu değiştirmediğini okudum. Kafamda şüphe oldu şimdi. Yeni alacağım bisikleti seçerken ömür boyu garanti ve satış sonrası müşteri memnuniyetini önemseyen, güven veren bir firmaya yöneleceğim.

Yine formda Specıalızed kullanıcısı bir ağbimizin maşasının çatladığını okumuştum birkaç gün önce. Firma temsilcisi, kullanıcının fazla kilolu olduğunu, mıcırlı yollarda gezdiğini, tur bisikletiyle araziye girdiğini söyleyerek maşanın garantiye girmeyeceğini ama kar gütmeden, maliyetine yeni maşa temin edeceklerini söylüyordu.

Sizin durumunuza gelince eğer 2 yıl değilde ömür boyu garantiyse yardımcı olacaklarını umuyorum. Formda hekim bir ağbimiz benzer bir durumda tüketici haklarını kullanabileceğimizi, mahkemeye de gidebileceğimizi yazmıştı. Dilerim bunlara varmadan sorununuz çözülür. Ne sonuç aldığınızı da buradan yazın ki karar verecek arkadaşlar bunu da hesaba katsınlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Yoloğlu

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Ohoo, ömür boyu garantiyi neden veriyorlar o zaman...
Bu arada, kadronun kullanıcı hatasından dolayı çatladığını söylemişler. Fakat nasıl bir hatadan dolayı? Kaza mı yapılmış, DownHill mi kullanılmış?
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Yoloğlu

Eren Yoloğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2009
Mesaj
703
Tepki
115
Şehir
Trabzon/Kocaeli
Genellikle uzun turlarda kullandım kadromu,2. el olarak almıştım ama aldığımda her tarafını titizlikle inceledim,vuruk çatlak benzeri bir şey var mı diye,temizdi.Yaklaşık 10 aydır da ben kullanmaktayım,o kadar zor koşul görmedi,en kısa zamanda da çatlak olan yerin fotoğrafını çekip koyacağım,umarım bayram sonrası firma ile görüştüğümde can sıkıcı bir durumla karşılaşmam.
 

Eren Yoloğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2009
Mesaj
703
Tepki
115
Şehir
Trabzon/Kocaeli
kadroyu 9-10 ay önce Beka Bisiklet adlı kullanıcıdan aldım,aldığımda iyice inceledim,çatlak vuruk yoktu, sadece çiziği fazla olan bir kadroydu,kaynak olsa anlaşılırdı,yaklaşık 4200 km'dir kullanıyorum,önceden problemli olsa sanırım bu süre zarfı içinde çoktan kırılırdı.


Aldığım İlanın Linki:
(link)
 
Kayıt
7 Ocak 2010
Mesaj
44
Tepki
10
Şehir
yalova
öncelikle geçmiş olsun.benimde daha önce kadrom aynı şekil olmuştu.bir kere kadro çatladıktan sonra yada kırıldıktan sonra tamiri olmuyor.illa ki kaynaklanan yerler sonradan gene çatlıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Yoloğlu

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
bende kron kullanıyorum inşallah değişitirirler. Bu kadro sonuçta xc kadro dağda taşta binmeniz çok normal bu tip kullanıcılar kullanıyor, kaldı ki düz yolda kullandığınızı söylüyorsunuz bu kadro değişirse 100 müşteri kazanırlar ama değişmezse kron kullanıcıları dahil hepsi bu kadrolardan soğur ve bidahaki tercihleri başka firmalar olur bu çok büyük bir reklamdır
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Yoloğlu

Mustafa Acar

Keep going...
Kayıt
2 Ağustos 2008
Mesaj
857
Tepki
548
Şehir
Konya
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Walla bende kronla dağa taşa çıkacam topladığımda bakalım nolacak..:)..İnş kadro elimde kalmaz..xc kadrosunun yolda ne işi var yaw..:)..Demi
 

reha genç

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Mayıs 2009
Mesaj
1.304
Tepki
907
Şehir
istanbul/İçerenköy-U.Mumcu
Öncelikle geçmiş olsun...

Kadronuz kaynaklımı anlayamadım ama kesin olan birşey var ki boyalı;

Yukarıda alıntı yaptığım resimde bir çok nokta halinde vuruklar var,(gerek zincir gerek taş çarpması vs. şeklinde)

Dikkatli bakarsanız kimisi siyah,kimisi alu. renginde...

Buradan diyebilirimki zamanında bu küçük vuruklar olmuş,boyanmış üstüne ya sizdede böyle küçük darbeler almış yada boyalar ufak ufak düşmüş...
 

Ömer Faruk MUMCUOĞLU

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Ekim 2009
Mesaj
1.668
Tepki
1.827
Şehir
İSTANBUL
İsim
Ömer Faruk Mumcuoğlu
Bisiklet
Scott
kadronuzun üzerine aldığı ufak taş darbelerinden boyası atmış ve bazı yerlerde bu noktalar boyalı bazı yerlerde ise metalin rengi ortada. Kadronuzun siz boyamasanız da sizden önce boyanmış olma olasılığı yüksek bu sebep ile yola çıkarak önceden oluşan bir çatlaği iyi bir işçilikle kapatıp üzerine boya yapılmış olabilir bu da garanti dışında kalmasına neden olabilir bence.
 

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
nasıl olur yaaa kadroda kaynak var hemde kronda !!!

yapmayın arkadaşlar piyasadaki çoğu kadroda kaynaklar görünür vaziyette. bir kaç marka kaynak üzerine macun çekip boyasını (kadrosunu) öyle yaptırıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Yoloğlu

kron_xc4000 esk

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
932
Tepki
482
Şehir
ESKİŞEHİR
Sorun senden kaynaklanmıyorsa eger kron kadrolarda ömür boyu garanti var efor bisikleti ara sıfırını gönderirler kaynak yapmaya çaışmayın kesinlikle yoksa sıfırını göndermezler
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Yoloğlu

Eren Yoloğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2009
Mesaj
703
Tepki
115
Şehir
Trabzon/Kocaeli
bilemiyorum,ömür boyu garanti var diye tercih ettim,aldığımdan kırılana kadar da memnun olarak kullandım,şuan mağdur durumdayım,çatlağın olduğu yerde vuruk yok,zincir sürtmesinden kaynaklanan boya kalkması var bu da gayet normal,kadroyu firmaya gönderdim,çarşamba ya da cuma sonuçlanır diye umuyorum,birçok kron kullanıcısı var ve çoğu ömür boyu garantiyi göz önünde bulundurarak kronu tercih ediyor,umarım firma değişimi gerçekleştirir.
 

tolga1976

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2009
Mesaj
1.717
Tepki
2.380
Şehir
İstanbul, Ümraniye
Güzel kardeşim..

Konunu en başından beri takip ediyorum, öncelikle geçmiş olsun ve probleminle ilgili detay resimleri paylaştığın için saol..

Bende bir Kron xc4000 kullanıcısıyım, bu bisikletim dışında yıllardır kullandığım başka bisikletlerimde oldu..

Kullanıcı hatalarını üretim hatalarından ayırarak garanti kapsamında değişim yapılması Türk bisiklet dünyasında çok kolay bir şey değildir.. Umarım istediğin sonuca ulaşabilirsin..

Ancak alt göbeğin sağ çeki demirindeki bu çatlağın niçin oluştuğunu anlamak için bayi olmaya gerek yok sanırım, sen değil ama senden önceki kullanıcı buna sebep oldu belkide ve sende de minik bi çizik çatlağa dönüştü.

İşaretlediğim yaralanmalar temiz kullanılan standart bir amaçla alınan fakat amaç dışı kullanılan bir kadroda olabilir ancak.. Uygun bakımları yapılmış ve sürekli amacı dışında kullanılmamış yılların kadrolarımda bile bu tür ezilmeler olmadı; ne zincirden ne de taşlardan dolayı..

Bunlar benim düşüncelerim olup daha pozitif sonuç almanda sana yardımcı olması dileklerimledir..:rolleyes: