Scudo Sports

Kron XC 250 hakkında

Bence bu koşullarda kron en iyisi gibi duruyor tabi bütçeni birazdaha zorlarsan farklı modellerde önerilebilinir.

Scudo
arkadaşlar xc250 ile xc500 arasındaki farklar nelerdir arada 100 ytl fark oynuyor değer mi sizce

manavgatta sonunda kron bulabildim

xc-250 500 tl
xc-500 600 tl
bonusa peşin 10 taksitle

ben kron xc500 aldım 2010 model.kron xc250den farkı ne dersen.en başta kadrosu farklı ve kadrosu xc250den çok daha güzel2. olarak gidon borusu furş takımları farklı.3. olarakda vites-fren sistemi kron xc500den daha iyi arka vites shimano altus ön vites tx50 vites-fren kollarıda kron xc500den üst seviyede olandan.bisikletten memnunmusun dersen sadece arka göbek sorun çıkardı şimdiye kadar oda bisikletle fazla uçtuğum için.ben xc500 al derim 100tl farka değer

@murat yayla

bende de 2010 xc 500 var. Arka mili yamulmuştu, arkadaşımınkide 2010 xc500 onunkide kırılmıştı. Büyük ihtimal seninkindede bu sorunlardan biri vardır. Bence hemen yaptır yoksa ileride daha büyük sorunlara yol açabilir.

ikisinden birini alıcaksan kesinlikle xc500 al ama bütceyi artırırım dersen başka alternatiflerde war birde o fiyata sedona borla xc500 den daha iyi bi seçim olur bence:in:

merhaba arkadaşlar.
ben yakınlarda bi bisiklet almak istiyorum ve aklımda iki tane bisiklet var. başlıkta yazdığım gibi ilki kron ikincisi sedona. bu iki bisiklete baktım. ağırlıkları aynı gibi çok fark yok aralarında. arkadaşım Kron XC 250 aldı ve Sedona yerine onu al dedi. sizce ne yapıyım ??? yorumlarınızı bekliyorum.

bu işte belki yeterince profesyonel değil ama görsel olarak da parça kaliteleri olarak da sanki biraz sedona onde

Benim seçimim sedona olurdu.

hepinizin fikri için teşekkür ediyorum ancak sedona'nın vites seçeneği Shimano RS35-7 normal çevirerek ayarlanıyor. duyduğuma göre kron'da olan vites seçeneği daha iyimiş. kron'da olan vites seçeneği adını çok iyi bilmiyorum ama genelde kelebek olarak söylenen sağda 2 solda 2 toplam 4 adet kol bulanan vites seçenekleri. hangisi daha iyi yardımcı olursanız sevinirim...

ben kron al derim.dediğin gibi vites kolları kelebekli olanlardan.sedona 261deki eski tipkollardan.ayrıca sedonanın gidonu fln da benm pek hoşuma gitmiyor o yüzden kron derim.ama ikisi arasındada o kdr çok fark yok hangisini alırsan çok fazla fark etmez diğerine göre karar senin.

arkadaşlar daha 2gün önce aldım bu bisikleti. uzun zamandır da bisiklet kullanmıyordum. çocukken kullanırdım. birde daha önce hiç vitesli bisikletim olmamıştı. bi hevesle bütçeme göre birşey seçip aldım.

vites ayarlarından anlamıyorum ama, vites attırırken 3e geçiriyorum geçmiyor.. 4e geçirdiğim zaman vites değişiyor.. veya bazen bir kademe aşağı vites değiştiriyorum 2kademe birden iniyor.. bu arada zincir sesi geliyor tabi. bir kademe yukarı arttırınca düzeliyor vs. bu belli viteslerde oluyor. ve arka vitesde 7.kademeyle 1.kademeye vites attıramıyorum. maksimum 6ya çıkıyor. 7ye attırıyorum ama birşey değişmiyor. bazen vites düşürmek için 2-3vites aşağısına çevirmem gerekiyor vites ayar kolunu.

bir de pedal baserken bir ses geliyor. çıt çıt gibi ama gıcırtı şeklinde. bisikletçiye bi baksın diye götürdüm pek birşey anlamadı ön aktarıcıdan geliyor ses ayarlanması lazım dedi. e ayarlayın diyince de profesyonel bisikletçiler kendi işlerini kendileri görür biz o sistemlerden pek anlamıyoruz diyorlar.. ve bunu diyen 1 bisikletçide değil.. koca şehirde doru dürüst bisikletçi yok. ilçede oturuyorum merkeze bisikleti taşımak çok zor.

hadi pedalı geçtim, vites gerçekten sinir bozucu bir hal aldı. bazen 4. viteste gittiğimi sanıyorum pedala az yüklenince birden zincir bi alt vitese atıyor vs. ne yapmalıyım? vites ayarlarının resimli anlatımı vs var mıdır? ayrıca ilk aldığımda zincirde bir sorun vardı diye yenisiyle değişmiştik. bundan kaynaklanan birşey olabilir mi? önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

--------------------------------------------------------------------------------
Aşağıdaki linklerde yazılanları dikkatlice okursanız, ön ve arka vites ayarlarını daha sorunsuz halledebilirsiniz...
Ön Vites ayarı:
(link)
Arka Vites ayarı:
(link)

benim baktığım yere ve arıştırmama göre kampanya dönemindeymiş bu iki bisiklet. ikiside 415 Ytl civarı.

anladığım kadarıyla bisikletten anlayan çok profesyonel biri değilsiniz.bu vites attırma sorununu bizm anlatmamızla fln çözmeniz zor.aldığınız yere yada iyi bir bisikletçiye götürmeniz gerek.

Arkadaslar Forumda yenıyım .. Biraz zaman geçirdim forumda ve xc 250 almaya karar vermiştim internet te fazla foto ve gereklı bılgı bulamadım sanırım on teker de disk frenlı ve frensız olan modelı var 1 2 sıtede oyle gordum acaba bana kullanıcılar veya genıs bılgısı olan bırı bana bu konu hakkında bılgı verebılırmı 1 hafta ıcınde almayı dusunuyorumda aklımda soru ısaretı kalsın ıstemıyorum

artık karar verdim arkadaşlar. hepinize teşekkür ederim. sedona 261'e karar verdim.iyi günler...

Ömer arkadaşımızın dediği kronu alan benim ve memnunum ama içimden bir ses keşke biraz daha para koyup xc500 alsaydım iyi olurdu fakat ben yine bisikletimden memnunum.

bende kron xc250 2010 model var daha yeni aldım ben memnunum arkadaşımda sedona 261 aldı ama 261'de çevirmeli vites var xc250'de ise kelebek vites denilen viteslerden var bencede biraz bütceni zorlarsan güzel modeller var.

Geri