arkadaşlar daha 2gün önce aldım bu bisikleti. uzun zamandır da bisiklet kullanmıyordum. çocukken kullanırdım. birde daha önce hiç vitesli bisikletim olmamıştı. bi hevesle bütçeme göre birşey seçip aldım.
vites ayarlarından anlamıyorum ama, vites attırırken 3e geçiriyorum geçmiyor.. 4e geçirdiğim zaman vites değişiyor.. veya bazen bir kademe aşağı vites değiştiriyorum 2kademe birden iniyor.. bu arada zincir sesi geliyor tabi. bir kademe yukarı arttırınca düzeliyor vs. bu belli viteslerde oluyor. ve arka vitesde 7.kademeyle 1.kademeye vites attıramıyorum. maksimum 6ya çıkıyor. 7ye attırıyorum ama birşey değişmiyor. bazen vites düşürmek için 2-3vites aşağısına çevirmem gerekiyor vites ayar kolunu.
bir de pedal baserken bir ses geliyor. çıt çıt gibi ama gıcırtı şeklinde. bisikletçiye bi baksın diye götürdüm pek birşey anlamadı ön aktarıcıdan geliyor ses ayarlanması lazım dedi. e ayarlayın diyince de profesyonel bisikletçiler kendi işlerini kendileri görür biz o sistemlerden pek anlamıyoruz diyorlar.. ve bunu diyen 1 bisikletçide değil.. koca şehirde doru dürüst bisikletçi yok. ilçede oturuyorum merkeze bisikleti taşımak çok zor.
hadi pedalı geçtim, vites gerçekten sinir bozucu bir hal aldı. bazen 4. viteste gittiğimi sanıyorum pedala az yüklenince birden zincir bi alt vitese atıyor vs. ne yapmalıyım? vites ayarlarının resimli anlatımı vs var mıdır? ayrıca ilk aldığımda zincirde bir sorun vardı diye yenisiyle değişmiştik. bundan kaynaklanan birşey olabilir mi? önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler