Scudo Sports

kron xc 150 md ile 82,3 km/h...

usame ömer

Aktif Üye
Tepki
77
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
merhaba arkadaşlar,
öncelikle tövbe edip artık 55'yi geçmediğimi söylemek isterim. 3,5 km lik bir güzergahta yapmış olduğum bu hızı kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum özellikle başlangıç sınıfı bir dağ bisikletiyle. lakin madem böyle bir tecrübem oldu izlenimlerimi paylaşmak isterim. öncelikle kron un türk markası olduğunu bilmem türk malı olduğunu sanmama sebep olmuştu, bisikletimi temizlemek için ters çevirdiğimde aynakolun takıldığı yerde çin malı yazdığını gördüm haliyle canım sıkıldı. buna rağmen sürat limitlerini zorlamam sırasında bi sorun yaşamadım ya da verilmiş sadakam vardım bilmiyorum. ama şunu kesinlikle söyleyebilirim mekanik diskin bu hızda aciz kaldığını gördüm çünkü nalet olası bi şahin tali yoldan çıkıp önüme kırdı yolun 2,5'uncu km sinde. ben de normalde arabanın önünden geçip gitmem gerekirken direksiyonu zorlanarak milim milim çevirip aracın arkasından geçtim ve asfalttan çıkıp paraleldeki toprak yola yumuşak bi giriş yaptım ve yarım km ye ancak durabildim.
bu güzergahın fotosu;
http://farm6.staticflickr.com/5518/11466930433_4d0433f323_b.jpg
bu da atımın fotosu;
https://farm6.staticflickr.com/5503/11466933346_8e1a026f5a_o.jpg
tekrar söylüyorum böyle bir şey tamamen fuzuli, yapmayın... :)

Scudo
mümkün olmadıkça alt sınıf bi dağ bisikleti ile bu kadar hız değil 50 kmh geçmek bile biraz saçma geliyor şahsen böyle bir md maduru oldum :)

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
82,5 u üst seviyeler için riskli bi hız nerdeyse siz alt seviyeyle hatta md ile bu hız bilmiyorum ama bisiklet ortadan yarılmaması en büyük sadakanızmış :D

düzenli olarak sadaka veriyorum artık... :)

• Beğen
Tepkiler: ali umur
O bisikletle o hız yapıldıysa bu bisikletle kaç km yapılır ?http://i8.aijaa.com/b/00163/7831319.jpg

• Beğen
Tepkiler: Gültekin Gürbüz
@Tunakan Önen

Görmesi lazım :) Görmesse ayıp.

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
bana vermeyin bunu havayı yırtar asfalttan kıvılcım çıkarırım bununla heralde... :)

Sports Tracker isminde bir program cep tel için...

82,3 ü mtb ile nasıl gördünüz acaba cidden çok merak ettim . . .

10 km sadece inişleri olan otoyollar var oralarda 80 km hızlara çıkmak mumkun.

bu arada akşam dönüşte 400 metre mesafede 67 km yaptım trafikte vardı, fren yapmak zorunda kalmasam daha da giderdim. feneryolundan caddeye inen hafif eğimli rampada yaptım. yol boşken de gece denemiştim. geçen ay 80 km yi zorlamıştım.

asıl hız şile yolunda olur öyle rampalar var ki, yalnız oralara da gitmek için havaların ısınmasını beklemek lazım...

@ozan erdem

yol müsaitse rüzgarda arkadan yardımcı olursa yapılabilir ben boş caddede otoyolda falan da değil bağdat caddesinde stadın oraya gelmeden 80 kmleri gördüm arkadan rüzgar yardım etti ve gece 2 3 sırasında araç da yoktu feneryolu eğiminde iyi hızlanmıştım öndeki aracın arkasında sonrada zaten stadın orda yol bitti. bisiklette 24 vites mtb ile yaptım...

@ozan erdem

ankaranın kuzeyindeki bir tepeden aşağı doğru inen ve çevre yolunun altından geçen bir yol var, bu hızı orada yaptım ve tek parça olduğum için aklıma her geldiğinde şükrediyorum... :)

180 km yapanlar var yol bisikleti ile

zaten mtb ile 80 km gidilir arkadan 40-50 km hızla esen rüzgarı yakaladınmı, ve rampa inişi ile otoyolda pedal bile çevirmezsin zaten 60 km den sonra çok rahat herkes yapar 80 km yi

(link)

(link)

rüzgarsız bir günde yapmıştım o hızı ama kesinlikle şunu söyleyebilirim, 21. vitesin 1. vitesten daha yumuşak olduğu bir andı...

O zaman ben 2013 xc 500'ün hakkını daha veremedim!!!

bir aleti amaca göre kullanmak en iyisi amacı dısında riskleride almak lazım evde denemeyin :)

Bu hızı km saatinde mi gördünüz yoksa programda mı bu hıza ulaşıldığı yazıyor

Geri