Scudo Sports

Kron xc 1000 - xc 750 Arasında Kaldım

mmnder16

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merabalar. Kron xc 750 ile xc 1000 arasında kaldım. Xc 750 modeli olarak hidrolik disk fren, xc 1000 modeli ise V fren sistemine sahip. XC 750 için hidrolik disk fren bir avantaj iken XC 1000 için ise full alivio set ve Suntour Lock Out amortisör bir avantaj. İkisinin fiyatı da aynı sanırsam. 950TL'ye peşin alabiliyorum. Aslında hidrolik disk fren kullanmak istiyorum ama Suntour Lock Out süspansiyonun xc750'nin süspansiyonundan çok çok iyi olduğunu, emiş gücünün, tepkimesinin daha da iyi olduğu söyleniyor. yani normal bir bisiklette Suntour Lock Out süspansiyon aranıyor diyorlar. Şimdilik V frenle idare edip 3-4 ay sonra 2. el güzel bir hidrolik disk frene geçmeyi düşünüyorum. Acaba düşüncemde yanılıyor muyum. yardımcı olursanız sevinirim :)

Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler :)

XC 750

7005 Double Butted Aluminyum gövde
KRON Gidondan Kilitlenebilir Ön Süspansiyon

SHIMANO Acera , 27 Arka Vites

SHIMANO Acera , Ön Vites

SHIMANO Stef-65 Vites/ Fren kolları

SHIMANO Aynakol

SHIMANO Arka Dişli

SHIMANO HİDROLİK DISC FREN

XC 1000

7005 Double Butted Aluminyum gövde
Maşa : Suntour Lock Out

Arka Vites : Shimano Alıvıo

Ön Vites : Shimano Alıvıo

Dişli : Shimano Alıvıo

Vites-Fren Kolu : Shimano Alıvıo

Zincir : Shimano HG-53

Fren : Shimano BRM-422

Orta Mil : Shimano BB UN26

Tekerlek Göbeği : Shimano RM 60

Jant : Kron RGIDA

Jant Telleri : Siyah Tel

Lastik : Rubena Scylla Sport Kevlar

Gidon : Kron

Gidon Boğazı : Kron

Sele Borusu : Kron

Sele Mandalı : Kron

Sele : Kron

Pedal : VP

Boğaz Yatağı : A-Head CH-819

Elcik : Kron

Scudo
Ben olsam aynı fiyata gider Carraro Daytona 436D alırdım. Carraro 436D hem donanım olarak xc1000'den bile daha üstün, üzerinde Suntour XCM maşa var, arka vites arttırıcısı Deore, üzerindeki CST marka lastiklerin Rubena'dan iyi olduğuna eminim ve Carraro'da hidrolik disk fren var. Bence Carraro 436D her yönü ile Kronların her ikisinden de daha üstün, hemde fiyatı hemen hemen aynı.

• Beğen
Tepkiler: mmnder16
@Gokalp Gokmenler

Bende Gökalp arkadaşımız gibi Carraro 436 Daytona'yı öneririm...

• Beğen
Tepkiler: mmnder16
Carraro'nun kadrosundan korkuyorum. kron sonuçta ömür boyu garanti veriyr.. ama 436'yı çoğu kişi öneriyor 436'ya mutlaka bakacağım :)

Bu arada ilgilenen herkese teşekkürler

arkadaşlar sizden bir ricam daha olacak. bisiklette benim için kadro önemli. sağlamlığının yanında göze hitap etmesi de önemli. ben xc1000 veya carraro 436 dayton'u alsam bile üstündeki kompanetlerini 4-5 ay sonra mutlaka değiştireceğim. mesela frende shimano XTR hidrolik disk fren takacağım veya bunu takamasam bile deore xt takacağım. vitese gelince deore veya SLX arka aktarıcılar çok da pahalı değil. aldığım yerde deore'ye veya SLX'e geçebilirim. yani bana kadro güven vermeli. bu şartları düşündüğümüzde hangisini önerirsiniz. Carraro mu yoksa xc1000 mi?
Şimdiden teşekkürler :)

Bende almayı düşünüyorumda, Carraro 436 D ve Whistle Miwok 1161 D deki Gerçekten hidrolik disc frenmi? SHIMANO DİSK FREN AM-4451

Bu arada bende KRoN xc 750, Whistle Miwok 1161 D ve Carraro 436 D arasında kaldım. Takip ediyorum...

Carraro'nun Italia sitesine girerek kendi sorumun cevabını buldum ve 436 D hakkında bizim bisiklet satış sitelerindeki detaylarımıza yansımamış birkaç ufak bilgiyi paylaşmak isterim.

TECHNICAL BEHAVIORS

TTELAIO frame OFF ROAD 15,5”-18,5”-19,5”-21,2” H.PERFORMANCE
FORCELLA fork SUNTOUR XCM V3 RL 100
ATTACCO MAN. stem MTB AL H/S OS CARRARO
PIEGA MAN. handlebar MTB AL SEMIRISED OS CARRARO
FRENI brakes SH BR-M4451 HYDR.DISC
GUARNITURA crankset SH AFCM431 44/32/22 W/CG
STERZO head set INTEGRATED 1"1/8
CAMBIO rear derailleur SH DEORE KRDM592SGS
DERAGLIATORE front derailleur SH AFDM431L6 9-SP
COMANDI shifters SH ASLM430 RA9AL
CASSETTA cassette SH KCSHG309132 9-SP 11-32
MOZZI hubs SH AHBM65BL DISC 32H
CERCHI rims D-WALL 26X1,75” Al BLACK
COPERTONI tyres CST MTB 26X 1,95
REGGISELLA seat post ALLOY CARRARO
SELLA saddle S.ROYAL MTB MACH
PESO weight 14.800 gr

özellikle sitelerinde kadro geometrisine dair bilgi vermiş Carraro.

http://www.carrarocicli.com/eng/imgmedia/telaio/436.jpg

Kron ve Carraro'nun kadroları arasında çok fazla kalite farkı olacağını sanmıyorum, bu noktada donanımsal üstünlük ve en önemlisi de gözünüze ve zevkinize hitap edebilmesi. Kadro zaten çok fazla sıkıntı çıkarabilecek mekanik bir parça değil, ömür boyu garanti olması çok birşey ifade etmiyor bence... Bu yüzden ben olsam 436 Daytona yı alırdım..

bu gün carraro 436 dayton'a bi bakacağım. peşin fiyatına kaça veriyorlar bi konuşayım. aslında whistle MIWOK 1161 D modeli de çok dikkatimi çekiyor. görüntü ve donanım olarak tam istediğim bir bisiklet ve gönül rahatlığı ile binebileceğim bir marka, ayrıca göze de hitap ediyor. fiyatı biraz pahalı gibi. aslında bazı kompanetlerden feragat edip, üstüne biraz para koyup alabilirim ama Ordu ilinde satan yer yok. orduya en yakın il olarak giresunda satıyorlar aslında giresuna gidip whistle MIWOK 1161 D'yi de alabilirim. tabi ki güzel bir indirim yaparlarsa :)

Kadro kalitesi olarak şu iki modelden hangisi sizce daha cazip peki?

(link) > Miwok 1161 D
(link) > Daytona 436 D

Teşekkürler

mmnder, sanırım biz aynı zamanlarda aynı bisikletlere sahip olacağız... :)

alp hocam aynen öyle :) ama whistle gerçekten de benim çok hoşuma gidiyor.. hem donanım hem de görüntü olarak.. carraro dayton'un kadro tipi pek hoşuma gitmedi ama duruma göre ben de ikisinden birisini alacağım gibi :)

Aynen hocam, kadrosuna yakından bakıldığında sanki daha iyi işçilik varmış gibi duruyor Whistle'da. Tabi buradaki tecrübeli kişiler markaları daha iyi tanıyorlar ve daha iyi bilirler... Ben yinede bisikleti almaya gittiğimde 2 modelede bakacağım hangisi içime sinerse onu alacağım, ama şimdiden Carraro'yu seçersem sonradan neden Whistle almadım diye bir pişmanlık olurmuş gibime geliyor... :)

Aynı bölgelerde otursaydık, beraber gidip alırdık 2 kişi 2 bisiklet alınca bayaa bi indirim yaptırma şansımız olabilirdi sanırım... :)

@mmnder16

Whistle Miwok 1161D bence Carraro'dan daha iyi bir alternatif. Bende de 1161D var çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aksoy
Bende geçen sene bisiklet alırken aynen bu iki bisiklet arasında kaldım. Carraro 1000 TL Whistle 1100 TL idi. Donanım olarak iki bisiklet birebir aynı, ikisinde de hidrolik disk fren var, Whistle'da ki lastikler daha iyi olduğu (Schwalbe Black Jack) ve görüntüsünü daha çok sevdiğim için Whistle aldım ve çok memnunum, öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aksoy
ben 2 hafta önce daytona aldım. Bayide ki adam miwoku önermişti ama ben daytonanın tipini daha çok beğendim. Şuan memnunum, alacaksanız öneririm. frenleri hidrolik ama hidrolik fren sistemleri arasında en dandik olanı heralde, 1161D de aynısı var. Ama kullanışlı tabi ki

İkinci el (birinci el saflığında) 2011 kron xc 1000 aldım.Maşası gerçekten çok konforlu.Tır sürüyormuşum hissi verdi bana.Tıs tıs sesler geliyor maşadan.Gerçi xcr ler xcm lerden daha iyi diyorlar ama.Keşki benim gibi yapıp ikinci el temiz bulabilsen.

@ergin111

tıs tıs sesli nasıl oluyor yavv:| senin maşa şimdi xcr mi xcm mi? 2011 kron xc1000 lerin maşasını xct olarak biliyorum ben

ilk duyduğumda bende inanamadım.biri bana ıslık çalıyor sandım:). Maşa: XCM V3 kilitlemeli 650 tl ye aldım 1 2 ufak aksesuarıda var üzerinde.kadrosu harika bence bu senekiler biraz daha hafif çocuk işi geldi bana.genel olarak izlenimim iyi ama 2.1 lastik var üzerinde salcano ng 650 yi sattım.onla dağa hızlı kalkış yapabiliyordum.zor kalkıyor bu welet

Geri