Scudo Sports

Kron xc 1000 - xc 750 Arasında Kaldım

@ergin111

benim ki de xcm v3 ama hiç tıs tıs diye ses gelmiyor:) sorun olmasın sizinkin de:|

Scudo
arkadaşlar tekrar merabalar. bu gün bisikletçiye gittim düşündüğüm modelleri anlattım. adam bana illaki bianchi afx 9001 al diyor. sedona da satıyormuş biraz fazla para verip sedona 741 mi alsam dedim. adam şunu dedi. sedonayı sana satmak isterim hatta makul seviyede indirim de yaparım. çünkü Ordu iline tanıtmak lazım ama fiyat performans olarak biancih afx 9001 kaçırılmayacak bir bisiklet. kadroyo whistle'deki kadro tipi felan her şeyi aynı dedi. 741, daytona 436 d ve kron xc1000 arasındaki farkı anlattı gerçekten de donanımsal olarak çok büyük farklar var. mesela farklı olarak sont.'un xcm amortisörü var. arka aktarısı deore ve diğerlerinden çok farklı olarak ayna kolu da deore takmış. kadro ve jantlar italyanmış. bu dediğim bisikletçiye 2. gidişim ve bu iki gidişmde de ısrarla bianchi afx 9001'i önerdi. bianchi almak aklımda bile yoktu ama fiyatına baktığımda, donanımlarına baktığımda çok cazip de gelmiyor değil. donanımsal özellik olarak 1300 küsür TL'ye olan sedona 741'den çok üstün. Sizce napmalıyım??? en sonunda lanet olsun diyeceğim aklımdaki modelleri bir kağıda yazıp o kağıdı da buruşturup bir torbaya atacağım. yoldan geçen birine şu torbatan bi kağıt çek diyeceğim. kağıttan hangi bisiklet çıkıyorsa onu alacağım :)))

@mmnder16
bu mesajıma bir şey eklemek istiyorum. bianchi'nin kadrosu whistle miwok 1161D'nin kadrosu aynı dedi. whistle'nin sitesine girdim ve whistle de accell gurubununmuş. bianchi'yi de Accell grubu satın aldı zaten. aslında bianchi afx 9001'e de kaymadım değil bu gelişmeyi öğrendikten sonra..

Dün afx 9001'i yakından görme fırsatım oldu yalnız benim gördüğüm bisikletin rengi siyah ve yeşil ağırlıklıydı, cidden çok şık duruyordu. Bulabilirseniz eğer o kadro rengini görmeden almayın derim. :)

@Erdal YILMAZ
o bisikleti ben de gördüm. bisikletçi de aynen sizin dediğinizi söyledi :) yeşil yazılar spor havası katıyor die.. gerçekten de öyle.. alp arkadaşımla bianchi'nin italyan sitesine baktık fakat bu modelleri göremedik. yani Türkiye sitesinde olan hiç bir model italyan sitesinde hatta global hiç bir sitesinde mevcut değil. aklımıza Türkiye'de acaba fason üretim mi yapıyor sorusu da gelmedi değil. eğer bu modeller global sitesinde olsaydı kesinlikle bianchi alacaktım. bu gün bianchi'nin istanbul bölge müdürlüğünü arayacağım. Türkiyedeki modeller niye global sitelerde yok diye.. kadronuza nasıl güvenebilirim diye.. açıkcası beni korkutan tek unsur kadro.. ni tekim içindeki malzemeler çok süper..

Üst seviyeda , iyi kadrolu bir bisiklet almak istiyorsanız bianchi son tercihiniz olsun, Bianchi Türkiye deki modeller avrupadaki gibi kaliteli değiller.

@Oguzhan.Pilgir
evet hocam Bianchi Türkiye'yi sallamıyor anladığım kadarıyla.. Türkiye'deki satılan modeller Avrupadakilerin tırnağı bile olamıyor malesef.. Geçende aradım Bianchi Türkiye'yi Türkiye'de üretilenler Türkiye'ye özel üretiliyor diyor.. telefonda benimle ilgilenen adam kadro sıkıntınız olmasın zaten 2 yıl garantili diyor, bir şey olacaksa 2 yıl içinde olur diyor ama bianchi'yi şimdilik geri plana attım. peki sedona 741'e ne diyorsunuz?

@mmnder16

Klasik Türk tipi elinde uzun süredir bekleyen yada çok kâr ettiği malı satma heveslisi bir arkadaşmış, söylediği maddenin doğasına ters, "olacaksa zaten 2 yıl içinde olurmuş" benim bildiğim eşyalar kullanıldıkça eskir ve eskidikçe problem çıkarmaya başlar. Bir de 2 yıl garantisi var diyor, e öbürlerinde ömür boyu garanti var o ne olacak??? Bence sen o bayiden uzaklaş arkadaşım :)

Sedona 741'e gelince, şahsi fikrim o paraya (yaklaşık 1300 tl) Sedona alacağıma, biraz daha donanımı düşük bile olsa da gider Trek, Scott, Cannondale, Merida, Specialized, Corratec, Giant, veya KTM alırdım, elimde sağlam bir kadro ve beni uzun bir müddet idare edecek donanımım olurdu. ilerde de hangi donanım işimi görmüyor, yetersiz kalıyorsa onu yükseltir işime bakardım. Tabi bu benim şahsi fikrim.

@Oguzhan.Pilgir

hocam güzel söylüyorsunuz da 1300TL'nin üstüne gram koyamam. çünkü bütçemi sedona 701'lerden buraya kadar yükselttim. 701 almaya kalktım dediler amortisörü ayarlanmıyor git borla al diye. borla alayım dedim ona da amartisörü kitlenmiyor ayrıca kadrosu diske uymuyor dediler biraz daha yükseltmemi söylediler. 711V alayım dedim. tamam her şey güzel ama bu sefer de direksiyondan o da kitlenmiyor dediler ayrıca arka aktarıcı deore felan değil dediler yani meceram biraz garip oldu :) Hocam aslında aklımda şöyle bir fikir oluştu. carraro 436 daytano gerçekten de güzel bir bisiklet ama tipi hiç hoşuma gitmedi. yani alırsam bile içime sinerek binmeyeceğim o bisiklete. benim de aklımda şöyle bir yol var. ya kron xc 2000 alacağım ya da kron xc 750 alıp aldığım zaman 180TL'ye Suntourun 180TL'lik bir amortisörünü alacağım ve ilerleyen zamanlarda diğer kompanetlerini de zaman zaman değiştireceğim. Kronun kadrosunu yakından inceledim gerçekten de sağlam ve hafif bir kadrosu var. ama xc 2000 almak en mantıklı en azından full alivio set var :)

1300 TL ye Whistle Miwok 1160D bulursun. Üstünde full Deore set var Schwalbe lastikler ve XCR maşa var bu bisiklet Kron XC2000 den kat be kat daha iyi bir bisiklet, hiçbir upgrade yapmadan yıllarca kullanırsın Whistle'ı.

@mmnder16

doğru düşünüyorsun ama senin yerinde ben olsaydım; 1300TL bütçem var ve bu başlangıç için iyi bir rakam, bu rakamla 1000-1100 tl ye Kron gibi , Sedona gibi başlangıç modellerinden bir bisiklet alıp kalan 200-300TL ile o bisikleti upgrade edeceğime, 1300 TL ye Scott, Trek, Cannondale vs gibi üst seviye markaların başlangıç modellerinden birini alır ve tekrar bir miktar para biriktirene kadar üzerindeki donanım ile kullanırdım.

Eğer profesyonel yarışlara katılmayacaksan o bütçeyle alacağın herhangi bir Trek, Scott, Merida, Cannondale vs bisikletlerin üzerindeki donanım bile seni yıllarca götürür, ve sonra zaten kaliteli bir kadroya sahip olan bisikletinde performansını beğenmediğin hangi donanım ise ona para harcasan daha iyi olmaz mı?

selamlar forumda yeniyim bugun aldigim bilgiyi sizinle paylasayim:
kron xc1000 kadrolari sorunluymus bu sene. toplatilmis.
ben de iki kadro arasinda kalmistim cok dusunuyordum. bugun doruk bisikletten bu bilgiyi ogrenince xc750ye karar verdim

Arkadaşlar merabalar. kron xc750 aldığımı bildirmek için yazıyorum. Şunu söyleyeyim başlangıç için ideal bir bisiklet gibi. Ancak bazı parçaları upgrade edilmesi gerekiyor. fren sistemi harika. upgrade içi; amortisör ve ön aktarıca acilen değiştirilmeli..

@mmnder16
oooo koca bir yalan masal onlar bilgisayar dünyasındada remler ömür boyu garantilidir ama bir arıza durumunda al götür ''''CEVAP KLASİK KULLANICI HATASI''''''

Geri