Scudo Sports

Kron XC 1000 MTB bisikletim ve diğer bisikletlerim.

@İsmail Ağıllı

İsmail'cim
İnsan çok isteyince hakikaten oluyor. Bisikletlerin sayısı arttı, ama kendime ait ilk MTB bisikletim bu Kron 1000 oldu. Çok ta güzel. İnsan kullanmaktan zevk alıyor.

@trinitrotoluen

Mesut'cum dediğinde çok haklısın. ne anılarım, ne kadar güzel günlerim geçti o bisiklet üstünde. Yazmaya kalksan sayfalar yetmez.
Bence bisiklet anılarımız diye brde topic açmak lazım. Ne hikayeler çıkar . Temennin için çok teşekkür ederim. Sağol.

@Felis 911

Merhaba
Bende bu gün, depoda hepsini dışarı çıkarınca, şaştım kaldım . Bayağı bir bisiklet varmış benim . Hatta resim çekerken birini ön bahçede unutmuşum. Depoyu tam kapatacağım, bisikletin biri eksik sandım. iyiki yeniden saymışım, yoksa dışarda Bianchi yi unutacakmışım.

Hepinize sevgi ve selamlarımla.

Scudo
Ender abicim hayırlı olsun yeni gördüm başlığı vallahi çok iyi yapmışsın hem seçiminde hemde mtb almanda...
bisikletin zaten maşallah çok güzel kazasız belasız kullanırsın umarım...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
@d.berkay

Berkay'cım
Çok teşekkür ederim. Bundan çok daha iyileri senin olsun derim. Sanada kazasız sürüşler dilerim.

@Nuri Aktürk

Nuri'cim
Çok teşekkür ederim. Sanada karbon bisikletler dilerim. İnsan yeni birşey alınca çok sevinip mutlu oluyor. Bende şimdi düşününce iyiki almışım diyorum. Bu bisiklet artık benim bisiklet sayfamın sonu diye düşünüyorum.

Selam ve sevgilerimle.

insanın istegi bitmez bu dünyada.ama inşallah hepsi olur.güle güle kullanın.hayran kaldım hepsine.insan hangisini sürcegini şaşırır.kalabalık bi aile olup aynı anda hepiniz bi bisiklet turu yapsanızda izlesek.teşekkürler bu güzel paylaşım için...

• Beğen
Ender Bey, yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Kolleksiyonunuz da harika. bizleri de bu güzellikten mahrum etmediğiniz için teşekkürler...

• Beğen
@Hızlı

@sare

Sare ve Hızlı, Çok teşekkür ederim. Sizlerede daha iyilerini dilerim.

@HaliliÖztürk

Halil'cim, bir MTB yoktu o da geldi tam tekmil, oldu. bende resimlerini çekerken. Ya benim bisikletçi dükkanımmı var diye teredüte düştüm.:)

@Derya.k

Derya'cım, dediklerin çok doğru, İnsanın istekleri hiç bitmiyor. Eskiden, motorsikletim olsun derdim, o oldu, arabam olsun dedim, o da oldu bu sefer daha yeni modelli olsun dedim. şimdide bisiklet başladı. Arabalardan soğudum. Attım bahçeye duruyorlar. Ama bisiklette de son noktaya ulaştım. Artık bu elimdekiler bana yeterde artar bile.
Bizim ailede eşimle tandeme biniyoruz, onu görmüşsündür. ' de kızım var bazen geizlere onlarda geliyorlar, depodaki bisikletler yetiyor. gezi ve turlar bölümünde 4 dümüzünde beraber gezerken eski resimlerimiz var.
Hangisini süreceğini şaşırma işinde çok haklısın. Dün depoya gittiğimde yarışa mı binsem, toksa MTB ye binsem diye kararsızlık yaşadım. Ama Kron XC 1000, şimdiki göz ağrım.:p

@M.Ergun Gözet

Ergun bey: Çok teşekkür ederim. Hakikaten kolleksiyon gibi oldular. Ben de resimlerini çekerken, çokluktan bir tanesini dışarda unutmuşum, allahtan son anda gördüm, yoksa kaybolup gidecekti.

Herkese Allah ne isterlerse versin, dileğimle,

Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.

Ender ağbi bir şey daha eklemek istiyorum KRON XC1000 bendede aynısı var.Yol bisikleti yada normal tur bisikletlerine nazaran biraz daha efor istiyor.Ben ilk bindiğimde bayağı bir yoruldum.Eee seven katlanır derler..:)

ender ağbi bir şey daha soracağım mavi bisiklet kampanyası sonucu ne oldu ilk başlarda biraz duyuyordum ama uzak kaldım konudan.bilgi aktarabilirmisin bizlere.Tşk.:)

@Hızlı

@Hızlı

Hızlı'cım merhaba

İlk önce Mavi bisiklet kampanyası hakkında cevap vermeye başlayayım. Senin dediğin gibi bende bu kampanya sonucunda ne kadar katılım oldu, ne kadar para , kanserliler için Roche tarafından ilgili kurumlara devredildi, hep merak etmişimdir.
Şimdi senin sorunu görünce nette bir araştırma yaptım, ama sonuç hakkında tek bir yere ulaşamadım. Halen Mavi bisikletim kampanyası, hakkında eski okuduğumuz, yazılar mevcut. Sonuçları hakkında hiç birşey yok. Sanıyorum, reklamdan başka amacı olmadı gibi geliyor bana. Ama bir bilgisi olan varsa bende aydınlatılmak isterim.

Gelelim KRON XC 1000 hakkındaki soruna.
Ben sana bir profesyonel olarak cevap veremeyeceğim. Ama bir kullanıcı olarak bildiklerim doğrultusunda cevap vermeye çalışayım. Ben Kronumdan çok memnunum. Senin de memnun olduğunu , sadece, ilk bindiğinde yorulduğunu görüyorum. Daha önce kişinin, bindiği bisikletin ,aerodinamik açıları mutlaka değişiktir. Kron a alışıncaya kadar yorabilir. Mesela ben , yarış bisikletine ilk bindiğim günler , o kadar çok yorulmuş , ensem , sırtım ağrımıştı ki sorma. Tabi başka bisiklete göre vucudum alışık olduğu için yorulmuştum. Zaman içinde yarış bisikletinin , yapısına da vucudum alıştı, şimdi yorulma olayım bitti.

Bir ikinci hususta, kendi kullanım bilgilerime göre cevap veriyorum, bu konuda çok uzman değilim, ama sanıyorum , doğru düşünüyorum.

Bizler hepimiz MTB bisikletlerimizi alıp, sonrada gidip şehir içi veya asfalt yollarda kullanıyoruz. MTB bisikletleri kullanım yerleri, üstünde gelen lastiklere göre, direk arazide ve toprak yollarda, yani , asfalt harici yollarda olması gerekli.
Aynı dağ taş için yapılmış Jeep leri gidip şehir içinde kullanmaya benziyor.

Bence bizler eğer MTB bisikletlerimizi asfalta yollarda kullanacaksak, MTB bisikletlerimize silik lastikler takıp, o lastiklerle asfalta kullanmamız gerekli diye düşünüyorum.
MTB lerin orijinal dişli lastikleri asfalta gerçekten çok fazla tutunuyorlar, sürtünme kuvvetinin çok olması sonucunda da kişi MTB yi asfaltta sürerken çok yoruluyor.

Bunu önlemenin bir yolu da , asfaltta kullanırken, lastiklere, verilen lastik basıncının en yükseğini basmak olacaktır. asfaltta, dişli lastiklere, verilen en yüksek basıncı uygularsak, sürtünme kuvveti azalacağından, yorulma bir miktar azalır. Ama tabi ki, bu tam havalı lastiklede toprağa girilirse, lastikler yere tam tutunamazlar ve kayma sonucu düşme kaçınılmaz olur.
Mesela benim MTB bisikletimin, üstünde gelen lastiklerimde yazan, en alçak 40 psi, en yüksekte 60 psi hava yazıyor. İkisinin arasında çok büyük sürüş farkları ortaya çıkıyor.

Anlattıklarımı özetlersem, MTB si olanların 2 tip lastik sahibi olmaları gerekli diye düşünüyorum. Asfalt için silik lastikler, toprak ve arazi içinse dişli lastikler.
Tabi asfalta silik lastiklerin yağışlı havada buz üstündeymiş gibi kayacağıda unutulmamalıdır.
Mesela forumdan ''cey cey'' geziye çıkarken birgün önceden bana sorar, 'abi yol asfaltmı toprak mı ' diye. Asfaltsa ince teker yarış bisikleti ile gelir. Topraksa, dişli teker MTB si ile.
Forumdan Ercan da aynısını sorar. o da asfaltsa düz, silik lastiklerini Kron 4000 ine takar, toprak ağırlıklı ise de,Kron 4000 nine, dişli Mtb lastiklerini takar. En güzel cevabı bu arkadaşlar vermiş oluyorlar.

Bu yazdıklarım, benim tecrübeyle edindiklerim. Bu konuda herhangi bir uzmanlığım yok. Yanlışım varsa da şimdiden özür dilerim.
yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakal.

Merhabalar
Yeni cicinizi kazasız belasız günlerde, güle güle kullanın.
Ama eskilerinide arada bir gezdirmenizde fayda var.

@Turhan Evci

Merhaba

Teşekkür ediyorum. Havalar tam iyileşsin, tüm bisikletlerimi çıkarıp, çıkarıp gezeceğim. Ne demişler işleyen demir ışıldar.

Hepsinin yeri ve anıları bambaşka. İnsan, hiç birisini, bir diğerinden üstün tutamıyor. Ama son aldığım Kron MTB de bir harika imiş. Şimdilik biraz onun ayrıcalığı var. Halen evde ikamet ediyor. bakalım, eşim ne gün onu evden atıp, o da depoya, kardeşlerinin yanına gidecek.

Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.

bisikletlerinizin hepsi birbirinden güzel. umarım yenisiyle de bir o kadar güzel anılarınız olur. ama ne yalan söyeyeyim en çok çift kişilik olana bayıldım. müstakbel eşimle de böyle birşeyin hayalini kuruyoruz, umarız bizim de zamanla olur. şimdilik ikimizin de kendi bisikletlerimiz var. ayrı gövdelerde pedal atıyoruz ama tabi kalpler bir :p

• Beğen
Tepkiler: felis911
@klementin

Klementin merhaba

Çift bisiklet konusunda hakikaten yerden göğe kadar haklısın. O bisiklet ile ve eşimle beraberken pedallamanın verdiği keyif, hiç bir bisikletimde yok. herkese bizim gibi beraber pedallamayı dilerim. Çok güzel birşey.
Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakal.

Ender ağbim sizin tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız,bizler için bir armağandır.Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim :)

@Ender Alıcıoğlu

merhabalar çok çok teşekkür ediyorum. gerçekten beraberken pedallamanın tadını çok ama çok merak ediyorum. bakalım birbirimizi mi yiyeceğiz yoksa latin dansı yapanlar gibi tek vücut mu olacağız :p .. umarım bunun cevabını da size kısa zamanda verebilirim. sağlıklı ve mutlu günleeerr

Ender abi bisikletler şahane... Ama MTB'de pompayı hemen o selenin altına iliştirmen acaip hoşuma gitti, süper bir yer pompayı koymak için. Ben de pompayı oraya koycam bundan sonra :)

Geri