Konuyla ilgili bir güncelleme yapayım istedim. Önce güncel halini bir atayım. Bu bisikleti ulaşım ve hızlı tur amaçlı kullanıyorum.
261958 dosyayı görüntüle
Bu dönüşüm tamamlanırken en büyük çekincem, sti kolların mevcut v frenimle nasıl çalışacağıydı. Rabbimin sevgili kuluymuşum ki hiçbir sıkıntı yaşamadım. 3 renk baradine pabuçlarla, Deore v fren gayet güzel anlaşıyorlar. Fren performansından memnunum.
Kadrom mtb kadrosu olduğu için üst boru ölçüsü, yol kadrosuna göre 5 cm daha uzun. Bu da daha fazla uzanmak ve yatmak demek. Biraz daha fazla eğiliyorum ama bu beni çok rahatsız etmiyor. Seleyi biraz öne çektim. Böylelikle reach mesafesini dengelemeye çalıştım. Zaten performans sürüşlerimde genel de droplardan tutuyorum. Vücudum ister istemez esneklik kazanıyor.
Sti kolun ön ve arka aktarıcılarla çalışmasında da bir sıkıntı yaşamıyorum. Tıkır tıkır çalışıyor. Daha önce Sora sti kullanmıştım. Micronev sti kollar shimanonun sti'larına göre daha işlevsel geldi bana.
Şu an bisikletimle ilgili tek bir sıkıntım var. Zincir en büyük aynada iken orta aktarıcıya sürtüyor. Tel gerginliğinden sürtmeyi kesiyorum ama bu sefer de orta dişliye düşmüyor zincir. Bu durum flatbarda iken, altus vites değiştiriciyi kullanırken de vardı. Aktarıcının pozisyonu ve yüksekliği olması gereken yerde onda sıkıntı yok. Yüksek hızlarda o sürtme sesi beni deli ediyor. Orta aktarıcımın modeli acera fd m360. Bisikletçim bu modellerin kronik sıkıntısı diyor ama ben orta göbek uzunluğunun doğru olmadığını, sürtmenin bu yüzden kaynaklandığını düşünüyorum. Fikri olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
Şu anlık durum güncellemem böyle. Ucuz yollu, dropbara geçiş hikayem şu anlık böyle.