Scudo Sports

Kron RC 4000 Karbon Maşa Kırılması

@mazot hocam bayinin kayıtlarında fatura bulunması gerekiyor araştırdınız mı bu konuyu?

Scudo
Boyle sacma sey mi olurmus. Satarken ne yapacaksin faturasiz. Calinti derler. Calinirsa da faturasiz biaikletini bulsan da alamazsin pek kanunen

Kronu arayip depo bolumunden birine sorun stok ta masa var mi diye.
Masa var derse kadro seri noyla gerekli sikayetleri yapin krona maliyeye vb.
Masa yoksa bisikletci affedilebilir biraz.
Hatta baska kron bayisini de arayin kron da masa var miymis

Bayiyi son aradığımda bir hafta sonra geleceğini söyledi. Ben de planımı şöyle yapmıştım: Bir hafta sonra da gelmezse fatura kesmesini isteyip, o faturayla Kron'a giderim. Faturayı vermesi için ısrar ettiğimde maşa geldikten sonra hallederiz demişti. Bu söylenen bir hafta sonrasında @halil halil sizin dediğiniz gibi yaparım. Faturayı alamayacak olsam da Kron'a detaylı ve şekilde yazar ve ulaşırım.

@mazot hocam bayinin kayıtlarında fatura bulunması gerekiyor araştırdınız mı bu konuyu?

Dediğim gibi bayinin iyi niyetine istinaden [üçüncü hata da bu, evet] bir hafta sonra isteyeceğim. Can sıkıntısından başka bir şey değil yerel satıcılar.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Bayiyi son aradığımda bir hafta sonra geleceğini söyledi. Ben de planımı şöyle yapmıştım: Bir hafta sonra da gelmezse fatura kesmesini isteyip, o faturayla Kron'a giderim. Faturayı vermesi için ısrar ettiğimde maşa geldikten sonra hallederiz demişti. Bu söylenen bir hafta sonrasında @halil halil sizin dediğiniz gibi yaparım. Faturayı alamayacak olsam da Kron'a detaylı ve şekilde yazar ve ulaşırım.

Dediğim gibi bayinin iyi niyetine istinaden [üçüncü hata da bu, evet] bir hafta sonra isteyeceğim. Can sıkıntısından başka bir şey değil yerel satıcılar.
çok geçmiş olsun Allahtan size bir şey olmamış. ben de rc4000 kullanıyorum 500km yi devirdim. çok şükür ben bir problem yaşamadım acaba kırılan parçayı kendi bisikletimde ne şekilde kontrol edebilirim kendi bisikletimde tavsiyeniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
Konunun neticeye bağlanması niyetiyle:

Yazışmalar, tartışmalar sonucu olaydan altı ay sonra Corelli alu maşa gönderildi, karbon maşa gelene kadar kullandım. Yine olaydan dokuz ay sonra karbon maşa takıldı, niye bu kadar geciktiğini sorduğumda da yeni sezon Kron RC 4000'de karbon maşa kullanılmadığı için ellerinde olmadığını söylediler. Ve yine kelebek parçayı, yani karbon maşaya uygun olmayan parçayı kullandılar, artık bunaldığım, ve sürüşe çıkarken ne zaman kırılacak diye düşünmekten bıktığım için, bisiklet zaten kardeşimindi, kardeşimin arkadaşına sattım. Maşa masraflarını fiyattan düşerek. Alan kişi maşanın durumundan haberdar. En başta satın alırken almadığım faturayı da kestirip teslim ettim.

Bundan sonra yan ürünler hariç, yani tayttır, vidadır, matara kafesidir, hiçbir şekilde yerli malı almamam gerektiğini, çünkü "kardeşim bir şey olmaz, kaç yıldır bu işi yapıyoruz, benden daha sağlam oldu bak" mantığının devam ettiğini tekrar öğrendim. Yeni makineyi topladıktan sonra arızasıyla, problemiyle uğraşmak istemiyorum, bu yüzden tamir, alet edavat takımlarını tamamladım, az çok öğrenmeye başladım, bir adet de tamir standı edindim. Yerli malın kaliteli olup olmadığından önce müşteri hizmetlerini oturtursak, o zaman daha doğru başlangıç yapmış olur yerli firmalar.

Kısacası Gürkan Genç'e sempatiyle başlayan hikaye kötü bir finişle kayda geçti.

Öncelikle belirtmekte fayda var ki karbon maşa kullanımının hafiflik ile uzaktan yakından alakası yok karbon maşa darbeyi daha iyi sönümleme yeteneğine sahip olduğu için kullanılır. Kron 4000 çokta ucuz bir bisiklet değil.

Ben alu maşalar 700 grama yakın, karbon maşalar 350 gr civarı diye biliyordum :snzdglsn: Yakından uzaktan alakası olması için ne kadar fark olması gerekiyor ki 2 kata yakın fark var :naslyany:
(link)
(link)

Tabiiki bisikleti hafifletmek için maşa değiştirmek çılgınlık, fakat kadroları aynı ve biri alu biri karbon maşalı iki bisikleti kıyaslarken karbon maşalı olanın ortalama 300 gr daha hafif olması göz ardı edilemez :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: rodya
@Serkan Mıstınoğlu Yazımı bir önceki yazıyla ilişkilendirirseniz cevaplara daha net ulaşırsınız Serkan Bey.
O kısımda karbonun sadece hafifletmek amacıyla konulduğunu söylemesi üzerine bu cevabı yazdım elbette ağırlık farkı mevcuttur ama Kron rc4000 de ağırlık kaygısıyla konulduğunu düşünmüyorum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
Öncelikle belirtmekte fayda var ki karbon maşa kullanımının hafiflik ile uzaktan yakından alakası yok karbon maşa darbeyi daha iyi sönümleme yeteneğine sahip olduğu için kullanılır. Kron 4000 çokta ucuz bir bisiklet değil.

O kısımda karbonun sadece hafifletmek amacıyla konulduğunu söylemesi üzerine bu cevabı yazdım elbette ağırlık farkı mevcuttur ama Kron rc4000 de ağırlık kaygısıyla konulduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Mesele çözüldü o halde :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri