Scudo Sports

Kron RC 4000 Karbon Maşa Kırılması

Laciverdi

Daimi Üye
Tepki
984
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
29/10/2019 tarihinde, yani bu gece normal gece sürüşü esnasında normal hızda seyrediyorken gidon birden elimde kaldı. Marka model: Kron RC 4000. Henüz iki yılını doldurmadı. Kron firmasıyla temasa geçtim, cevaplarını bekliyorum. Malum yerel satıcılarla konuşmak biraz daha sıkıntılı.

WhatsApp Image 2019-10-29 at 23.44.44(1).jpeg
WhatsApp Image 2019-10-29 at 23.44.43.jpeg

Scudo
@mazot Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah korumuş, size bir şey olmamış.

Bu forumda bu firmanın kaçıncı kırılan gidonu. Hatti hesabı yok.
Kron ismini duyunca aklıma "kırılan gidon" geliyor istemsizce.Sanki ismini de kırılan gidonun kısaltmasından yapmışlar gibi:Kırılan gidon=Kron

Bu firmanın kırılan gidonlar konusunda kendisini ivedikle geliştirmesi gerekiyor. Zozo muydu neydi markası bir an önce kurtulmalılar bu gidonlardan

Geçmiş olsun...

@hamlet2006 Teşekkür ederim. Şükür, herhangi bir şey yok, normal bir sürüştü zaten belirttiğim gibi, olaydan birkaç dakika sonra 30 kilometrelik bir performans sürüşü yapıp gelecektim. Onun arefesinde olması teselli oldu sayılır. Trek FX 7.4'te de karbon maşa var, yaklaşık beş senedir kullanıyorum, hatta onu daha hoyratça kullanıyorum, kaldırımlara çıkmalar, zıplatmalar, herhangi bir şey yokken, Kron RC 4000'de olması, ---yol bisikleti olarak demek istiyorum, daha hassas kulanım--- ilginç.

Yerli bir firmamızdan böyle bir şey çıkması ise hepsinden daha üzücü.

@C.Koc Teşekkür ederim.

@mazot Geçmiş olsun, Allah sizi korumuş.Dediğiniz gibi antrenman başlamadan olması büyük şans.Kron yetkilileri de bu duruma sessiz kalmaz umarım.
Bu arada kırılan maşa şaft borusu, gidon değil arkadaşlar.

@Ceyhun Özkan Düzeltme için teşekkür ederim, dalgınlık.

@allegromoderato Teşekkür ederim.

Unuttuğum bir şey var mı, başka neler yapmam gerekiyor? Bir öneriniz var ise, muhakkak dinlemek isterim.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@mazot geçmiş olsun, gerçekten çok korkunç, bugün Küçükyalı Sahil’de bir arkadaşımız karbon kadrosunu sele bağlantı noktasından kırmıştı grup sürüşü yapıyorlar diye çok fazla yanında durmadım ismini bilmiyorum, o da forumdaysa ona da geçmiş olsun

@mazot merhabalar öncelikle geçmiş olsun.Şu dikkatimi çekti: Karbon şaft borularında plug denilen parça kullanılır onu göremedim bu parçadan var mıydı? (Çakılarak kullanılan kelebekten kullanmış olmamalılar) tekrar geçmiş olsun takipteyim

Dosyalar

• Screenshot_2019-10-30-08-26-38.png
    Screenshot_2019-10-30-08-26-38.png
    67,4 KB · Okunma: 76
@BarkinD Merhabalar; detaylı bakmadım henüz, kırıldığı gibi eve getirip kenara koydum, firmaya yazdım. Akşamüstü detaylı bir şekilde bakacağım.

@gezgin gezer kullanmadım, daha doğrusu ne gidona, ne maşaya, ne şaft borusuna, kısacası kokpit sistemini kurcalamadım, müdahale etmedim.

Bu arada Kron'un Instagram hesabından dönüş yaptılar. Telefondan yazdığım için resim yerine sadece yazabiliyorum: Üzgün olduklarını, bisikletin tamamını gösteren bir fotoğraf ve faturası ile birlikte mail adresine dönüş yapmamı istiyorlar ve ilgili birimin ilgileneceğini belirtiyorlar.

"Ucuz karbon bisiklet" = oksimoron

Yol bisikletçilerinin karbon merakını anlıyorum da, yani şunun gibi ucuz bisikletlerde karbon maşa kullanıldığı için ağırlığında ne kadarlık bir azalma oluyor, gerçekten merak ediyorum. Adam gibi hafif bir jant seti, tüpsüz lastik vs. kullanılmadığı sürece ağırlıkta gözle görülür bir fark yaratmayacaktır. Karbonun ucuzu sadece bir pazarlama taktiği olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada web sayfasına girip baktım, Kron RC 4000 artık alüminyum olarak üretiliyor (Kron'un web sayfasına göre). Buradan da anlıyoruz ki adamlar eskiden kullandıkları malzemeyi ya yeniden tedarik edememişler ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten ötürü tekrar kullanmak istememişler. Acaba neden? Acaba bir yabancı marka olsaydı bu bisikletleri geri çağırır mıydı? Türkiye'de sattığı ürünleri geri çağıran bir markaya rastlayan oldu mu?

Öncelikle belirtmekte fayda var ki karbon maşa kullanımının hafiflik ile uzaktan yakından alakası yok karbon maşa darbeyi daha iyi sönümleme yeteneğine sahip olduğu için kullanılır. Kron 4000 çokta ucuz bir bisiklet değil.

Öncelikle belirtmekte fayda var ki karbon maşa kullanımının hafiflik ile uzaktan yakından alakası yok karbon maşa darbeyi daha iyi sönümleme yeteneğine sahip olduğu için kullanılır. Kron 4000 çokta ucuz bir bisiklet değil.

Eğer amaç darbeyi sönümlemek ise, neden ucuz karbon maşalar yerine çelik maşa kullanılmıyor? Bu arada bisikletin şu anda web sayfasındaki fiyatı 5400 küsür TL. Elbette kişiden kişiye değişecektir, ancak kabul etmek lazım, kur şokundan sonra bu rakamlar malesef artık "ucuz" sınıfına giriyor. Zaten bu model artık alüminyum maşa ile geliyor. Belki de fiyata zam yapmamak için yaptılar böyle bir değişikliği, bilemeyiz.

@fandango

Sanırım yanlış anlaşılma var, @trainspotting35'in bahsettiği gibi ağırlıktan ziyade sönümleme, bilek ve kollara gelen titreşimi azaltmak için karbon seçmiştik. ---Bisiklet esasında kardeşimin, ona hediye almıştım, benim değil.---

Bir diğer yanlış anlaşılma ise, bisikletin kadrosu alüminyum iken sadece maşası karbon. Ucuz olup olmamasına gelirsek, Kron'un kendi içersindeki yol segmenleri için konuşuyorum: Ne pahalı, ne ucuz, ortada yer alan bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@gezgin gezer kullanmadım, daha doğrusu ne gidona, ne maşaya, ne şaft borusuna, kısacası kokpit sistemini kurcalamadım, müdahale etmedim.
Büyük ihtimal ilk montajı yapan servis/bisikletçi tork anahtarı kullanmadan fazla sıktı. Garantiden değiştirmeleri gerek.

"Ucuz karbon bisiklet" = oksimoron

Yol bisikletçilerinin karbon merakını anlıyorum da, yani şunun gibi ucuz bisikletlerde karbon maşa kullanıldığı için ağırlığında ne kadarlık bir azalma oluyor, gerçekten merak ediyorum. Adam gibi hafif bir jant seti, tüpsüz lastik vs. kullanılmadığı sürece ağırlıkta gözle görülür bir fark yaratmayacaktır. Karbonun ucuzu sadece bir pazarlama taktiği olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada web sayfasına girip baktım, Kron RC 4000 artık alüminyum olarak üretiliyor (Kron'un web sayfasına göre). Buradan da anlıyoruz ki adamlar eskiden kullandıkları malzemeyi ya yeniden tedarik edememişler ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten ötürü tekrar kullanmak istememişler. Acaba neden? Acaba bir yabancı marka olsaydı bu bisikletleri geri çağırır mıydı? Türkiye'de sattığı ürünleri geri çağıran bir markaya rastlayan oldu mu?
büyük ihtimal maşanın kötülüğünden değil yanlış montajdan(fazla sıkma) dolayı kırılan bir maşa. en kaliteli gidon olsa bile yanlış torkta sıkılırsa bir süre sonra kırılır.
Birçok gidon boğazı, sele borusu vs. üzerinde en fazla kaç NM torkta sıkılması gerektiği yazar ama malesef bizim bisiklet sevisleri/satıcılarının çoğu tork anahtarı nedir bilmiyor ve vidaları fazla sıkıyorlar.
karbon kullanan herkesin bir tane tork anahtarı edinmesi lazım(bisikletçiye/satıcıya/servise güvenme).
(link)

Son düzenleme:
@mazot merhabalar öncelikle geçmiş olsun.Şu dikkatimi çekti: Karbon şaft borularında plug denilen parça kullanılır onu göremedim bu parçadan var mıydı? (Çakılarak kullanılan kelebekten kullanmış olmamalılar) tekrar geçmiş olsun takipteyim

Yaklaşık 8 aydır bayiden geldi gelecek diye oyalanıyoruz. Araya covid girdi, falanca girdi derken 8 ayı buldu. Bisikleti hediye etmek için alırken faturasını almamıştım [ilk hata], ve karbon maşada, bu işleri sonradan öğrendiğim için, @BarkinD 'nin dediği gibi kelebek parçadan kullanılmış, plug denilen parçadan değil. [İkinci hata.] Bayinin dediğine göre de montajlı bir şekilde geliyor, kendilerine kalansa ufak ayarlamalar.

Fatura olmadığı için Kron'un kendisine bizzat bu benim deme imkanım yok, fakat bayi biliyor, satan da kendisi, iyi niyetli olmasına rağmen Kron'un hep bir-iki hafta sonra gelecek dediğini, istersem merkezdeki ilgili birimin telefonunu vereceğini söylüyor. Her halükarda bana inanmayacak olsan bile bayine niçin 8 aydır maşa gönderemiyorsun, ilginç. Covid Mart'ta girdi, olay Ekim'de oldu, arada 4 ay var. Aliexpress'ten bile normal şartlarda 2 ayda geliyor.

Bayi iyi niyet olarak şimdilik Corelli firmasından alüminyum maşa verdi. İyi kötü sürüş yapıyorum kardeşimin kullanmadığı zamanlar. Gürkan Genç'e destek olalım düşüncesiyle yerli malı almışken...

Sağlık olsun, maalesef acı bir tecrübe oldu benim için, hem faturayı almayı unutmakla, hem de yerli bir firma tercih etmekle.

Son düzenleme:
Yaklaşık 8 aydır bayiden geldi gelecek diye oyalanıyoruz. Araya covid girdi, falanca girdi derken 8 ayı buldu. Bisikleti hediye etmek için alıeken faturasını almamıştım [ilk hata], ve karbon maşada, bu işleri sonradan öğrendiğim için, @BarkinD 'nin dediği gibi kelebek parçadan kullanılmış, plug denilen parçadan değil. [İkinci hata.] Bayinin dediğine göre de montajlı bir şekilde geliyor, kendilerine kalansa ufak ayarlamalar.

Fatura olmadığı için Kron'un kendisine bizzat bu benim deme imkanım yok, fakat bayi biliyor, satan da kendisi, iyi niyetli olmasına rağmen Kron'un hep bir-iki hafta sonra gelecek dediğini, istersem merkezdeki ilgili birimin telefonunu vereceğini söylüyor. Her halükarda bana inanmayacak olsan bile bayine niçin 8 aydır maşa gönderemiyorsun, ilginç. Covid Mart'ta girdi, olay Ekim'de oldu, arada 4 ay var. Aliexpress'ten bile normal şartlarda 2 ayda geliyor.

Bayi iyi niyet olarak şimdilik Corelli firmasından alüminyum maşa verdi. İyi kötü sürüş yapıyorum kardeşimin kullanmadığı zamanlar. Gürkan Genç'e destek olalım düşüncesiyle yerli malı almışken...

Sağlık olsun, maalesef acı bir tecrübe oldu benim için, hem faturayı almayı unutmakla, hem de yerli bir firma tercih etmekle.
Nakit mi aldin kartla mi?

@halil halil nakit maalesef. Aile dostu diyemesek de uzun zamandır bisikletçim, ve babamın öğrencisiydi.

@halil halil nakit maalesef. Aile dostu diyemesek de uzun zamandır bisikletçim, ve babamın öğrencisiydi.
Kronu arayip depo bolumunden birine sorun stok ta masa var mi diye.
Masa var derse kadro seri noyla gerekli sikayetleri yapin krona maliyeye vb.
Masa yoksa bisikletci affedilebilir biraz.
Hatta baska kron bayisini de arayin kron da masa var miymis

Geri