Laciverdi
Daimi Üye
- Tepki
- 984
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Öncelikle belirtmekte fayda var ki karbon maşa kullanımının hafiflik ile uzaktan yakından alakası yok karbon maşa darbeyi daha iyi sönümleme yeteneğine sahip olduğu için kullanılır. Kron 4000 çokta ucuz bir bisiklet değil.
Büyük ihtimal ilk montajı yapan servis/bisikletçi tork anahtarı kullanmadan fazla sıktı. Garantiden değiştirmeleri gerek.@gezgin gezer kullanmadım, daha doğrusu ne gidona, ne maşaya, ne şaft borusuna, kısacası kokpit sistemini kurcalamadım, müdahale etmedim.
büyük ihtimal maşanın kötülüğünden değil yanlış montajdan(fazla sıkma) dolayı kırılan bir maşa. en kaliteli gidon olsa bile yanlış torkta sıkılırsa bir süre sonra kırılır."Ucuz karbon bisiklet" = oksimoron
Yol bisikletçilerinin karbon merakını anlıyorum da, yani şunun gibi ucuz bisikletlerde karbon maşa kullanıldığı için ağırlığında ne kadarlık bir azalma oluyor, gerçekten merak ediyorum. Adam gibi hafif bir jant seti, tüpsüz lastik vs. kullanılmadığı sürece ağırlıkta gözle görülür bir fark yaratmayacaktır. Karbonun ucuzu sadece bir pazarlama taktiği olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada web sayfasına girip baktım, Kron RC 4000 artık alüminyum olarak üretiliyor (Kron'un web sayfasına göre). Buradan da anlıyoruz ki adamlar eskiden kullandıkları malzemeyi ya yeniden tedarik edememişler ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten ötürü tekrar kullanmak istememişler. Acaba neden? Acaba bir yabancı marka olsaydı bu bisikletleri geri çağırır mıydı? Türkiye'de sattığı ürünleri geri çağıran bir markaya rastlayan oldu mu?
@mazot merhabalar öncelikle geçmiş olsun.Şu dikkatimi çekti: Karbon şaft borularında plug denilen parça kullanılır onu göremedim bu parçadan var mıydı? (Çakılarak kullanılan kelebekten kullanmış olmamalılar) tekrar geçmiş olsun takipteyim
Nakit mi aldin kartla mi?Yaklaşık 8 aydır bayiden geldi gelecek diye oyalanıyoruz. Araya covid girdi, falanca girdi derken 8 ayı buldu. Bisikleti hediye etmek için alıeken faturasını almamıştım [ilk hata], ve karbon maşada, bu işleri sonradan öğrendiğim için, @BarkinD 'nin dediği gibi kelebek parçadan kullanılmış, plug denilen parçadan değil. [İkinci hata.] Bayinin dediğine göre de montajlı bir şekilde geliyor, kendilerine kalansa ufak ayarlamalar.
Fatura olmadığı için Kron'un kendisine bizzat bu benim deme imkanım yok, fakat bayi biliyor, satan da kendisi, iyi niyetli olmasına rağmen Kron'un hep bir-iki hafta sonra gelecek dediğini, istersem merkezdeki ilgili birimin telefonunu vereceğini söylüyor. Her halükarda bana inanmayacak olsan bile bayine niçin 8 aydır maşa gönderemiyorsun, ilginç. Covid Mart'ta girdi, olay Ekim'de oldu, arada 4 ay var. Aliexpress'ten bile normal şartlarda 2 ayda geliyor.
Bayi iyi niyet olarak şimdilik Corelli firmasından alüminyum maşa verdi. İyi kötü sürüş yapıyorum kardeşimin kullanmadığı zamanlar. Gürkan Genç'e destek olalım düşüncesiyle yerli malı almışken...
Sağlık olsun, maalesef acı bir tecrübe oldu benim için, hem faturayı almayı unutmakla, hem de yerli bir firma tercih etmekle.
Kronu arayip depo bolumunden birine sorun stok ta masa var mi diye.@halil halil nakit maalesef. Aile dostu diyemesek de uzun zamandır bisikletçim, ve babamın öğrencisiydi.