Scudo Sports

Kron Kullanıcıları Kulübü

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşlar merhabalar hepinize
Kron xc 150 kullanıcısıyım.

Merak ettiğim bir konu var aranızda xc 150 mekanik disk bisikleti hidrolik diske çeviren varmıdır.
Yeni bir bisiklet bütçemi çok sarsacak ve bundan daha önemlisi yeni bisikletten ziyede kullandığım bir şeyi kişiselleştirmek bana daha eğlenceli ve zevkli görünüyor.Yani bir nevi modifiye yapmak fabrikanın verdiğine bağlı kalmamak :D

Şuan maşayı değiştirme fikrim var o çok zor olmayacak sanırım maşayı internetten alıp bisikletçiye taktırmayı düşünüyorum.

Ancak fren ve vites kolları birleşik olduğu için hidrolik fren seti alırsam fren kollarını nasıl takıcam bilmiyorum.Sanırım vites kollarınıda değiştirmem gerecek.Ancak bu durumda vites ayarlarımın bir daha eskisi gibi olmamasından korkuyorum,çünkü geçmeyen vites berbat bir durum

@Calypsso

Merhaba ben de xc 150 kullanıcısıyım.

Öncelikle sıfır almak isterseniz bütçenize sanırım en uygunu bu marka ve model olacaktır.

-Bisikletten bahsetmek gerekirse ön maşası gerçekten iğrenç ilk aldığımda sert darbelerde çalışıyordu ancak şuan nerdeyse tamamen düz maşa haline geldi,yaylanmıyor yani.
Birde videoda ki hesap orta artırıcının ayarı bozuluyo benimkide bozulmuştu biraz uğraşıp düzelttim hala sıkıntılı ama alıştım dilinden anlıyorum ona göre kullanıyorum :D arka arttırıcı şükür sorunsuz.
Sele olayı,bendeki 2016 model sıfır alırsan seninkide muhtemelen öyle olacak selesi kısmen geniş ve yumuşacık kesinlikle ne değiştirme ne de kılıf alma ihtiyacı duydum.
Bunlar dışında eleştirecek bir kısmı aklıma gelmiyor.
Ayrıcı bu kavram görecelidir ancak görüntü olarakta şık bir bisiklet.

Birde vitesi bana yetersiz geliyor artık,üst seviye bisiklete sahip birisiyle aynı hızda gitmek için ben daha fazla pedal çeviriyorum,ancak bu dediğime yüksek hızlarda çıkarken rastlıyorum,son hızın düşmesine sebep oluyor yani insan şöyle 28 30 falan istiyo :D Yüksek hızlar harici normal kullanımda yeterli

Scudo
Merhaba Arkadaşlar
2016 Mayıs ayında Kron marka TX 150 bisiklet aldım. Pazar bisikleti yıkarken tam ön fren kablosunun geçtiği yerde kadronun ön tarafında boya atmaları gözüme çarptı. Bisikletin garantisi daha dolmadı. Garantiye girer mi, yoksa hiç uğraşmayıp bir kaportacıda mı işimi gördüreyim? Ve bu tür boya atmalarından korunmak için otomobillerde kullanılan boya koruma folyoları iş görür mü? Yoksa başka yöntemler mi kullanmak gerekir? IMG_20170127_144205.jpg Boya atmaları yukarıdaki resimde görüldüğü gibidir.

Arkadaşlar yaklaşık 2-3 gün önce bu eldiveni aldım. Kron'la ilgili yorumları okuyunca içime şüphe düştü :D Kron'un eldivenleri iyi olur mu?
20170128_170001.jpg

Fuardan yeni bir bisiklet aldım (KRON TX1000). Bu bisikletin herşeyi çok güzel donanımından tutun kadrosuna... sadece tek birşey gözüme çarptı o da gidon. Gidonu diğer şehir bisikletlerinden farklı ne çok düz Ne de v şeklinde tam arada. Maalesfki ben biraz daha düz gidona alışığım.Sizce biraz daha süreyim sonra değiştireyim, alışırmıyım yoksa hemen değiştireyim mi? şimdiden sağolun :). IMG_2955.PNGV gidin tarzı dediğim şey

IMG_2956.PNG Düz gidon

IMG_2957.PNG Buda benimkinin gidonu

baglantı yerinden kırıldı nasıl kulanır hale getirebilirim ? orjinali biraz pahalı alternatif cözüm fikri olan varmı arkadaşlar IMG_20170220_103228.jpg IMG_20170220_103245.jpg

Kron xc350 buldum tanıdığımdan satın alacağım.20" kadro bana uygun, V fren 500 TL gibi bir fiyatı var.V-fren masrafsız diye onu tercih ediyorum.2 yıl önce alınmış ama tertemiz.Şimdiki 0'ı ile arasında bi fark varmı? Alayımmı sizce? Alırken dikkat etmem gerekenleri söylermisiniz? Arka dişlide bi sıkıntı varmış sanırım.30 lira masrafı varmış.Alırken mutlaka dikkat etmem gerekenleri söylermisiniz?

Ve internetten bakıyorum kron xc150'ninde bununla neredeyse aynı olan bisikleti var aydınlatabilirmisiniz beni?

++Aynı şekilde ikinci el sorunsuz tertemiz çiziksiz Kron xc500 diskli 27" jantlı buldum.Fotoğrafı eksiksiz fakat nelere dikkat etmem gerekiyor?

Son olarak kron xc500 buldum v fren 500 liraya kadar indirdim az kullanılmış.Almalımıyım yardım edermisiniz?

Arkadaşlar aşağıdaki modellerin ağırlıklarını bilenler bilgilendirirse sevinirim

Kron TX300 V
Kron TX300 HD
Kron TX450 V
Kron TX450 HD
Kron TX500 V
Kron TX500 HD

Kron TX 150 ile aranıza katılmış bulunmaktayım herkese iyi pedallamalar

Herkese iyi forumlar 1 hafta once 0 kron xc150 aldim ilk gunler birsey yoktu ancak simdi durdugum yerde amortisore bastirinca gicirdama sesi geliyor ve sanki cok az bir sekilde titreyerek iceri giriyor yagi falan var cunku masanin parlak olan demirlerinde (sanirim dikme deniliyor) yag izleri var sertligi normal 8 cm kadar iceri giriyor sizce bu zoom masa boylemidir yoksa bir problem var mi?

@Knight Rider

Hocam bende xc 150 kullanıyorum aynı şekil fren kablosunun geçtiği yerde boya atması oluştu.
Resimdekinden daha da büyük hatta,sorunu kökünden nasıl çözeceğimi bilmediğim için bu şekil kullanıyorum boyayı düzeltebilsem bile yeniden oluşacak nasılsa kablo oraya sürtündükçe

Ona buna baka baka, yaz kış , işe giderken (2-3 km) ve günlük spor için (40-50 km ) kullanmak için kron TX150 ye karar verdim. Kışın çamurluk takacağız mecbur. Kilitlenebilir maşa cezbetti birazda...

Fakat Tx150 V fren 1050 TL - Hidrolik disk Fren 1250 TL

Forumdaki h.disk vs V fren konularını okudum. Fakat size bu fiyat farkına değer mi?

O 200 TL yi hız göstergesi çamurluk vs ye harcamak var tabi :)

Mayısın başında bir şehir bisikleti almak istiyorum ve seçeneklerim arasında Kron marka bisikletler de var. Kocaeli'de yaşıyorum. Şu kriterlerde nereden hangi modeli almalıyım?

En az 24 vites altus donanım
Maksimum bütçem 1200 TL
Frenler önemli değil ama mekanik olmasın.
Amortisörlü olsun (Yaşadığım yerde yollar bozuk)

Yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Carraro sportive 224 aldım çok memnunum..tavsiye ederim.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Amaç tavsiye karar arkadaşın..carrarosu olanlar giremez diye bir yazi vardida ben mi görmedim..

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konunun adını yanlış mı okuyorum? Ya da benim foruma bağlantımda bi sıkıntı var galiba.

Konunun adı "Kron Kullanıcı Kulübü" gördüğüm kadarıyla. Yanlışım varsa düzeltilsin. Konunun amacı Kron marka bisikleti olanların bir topluluk oluşturması. Yani şehir bisikleti tavsiyesi almak ve vermek isterseniz de caminin ordan 3. sola dönerseniz şöyle bir konu bulunmakta:

Şehir - Tur Bisikleti Tavsiyesi

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Emre
Özür dilerim. Kullanıcılara sorsam daha çok yardım alırım diye düşünmüştüm. Bşr daha böyle bir şey yapmam.

@dodugalı_06 sayenizde Kron almaktan vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Merhaba bende Kron XC150 kullanıcısıyım .Mithatpaşa - Sahilevleri arasında haftada 2 gün biniyorum. Bisikletimden son derece memnunum. Hafif basit yakışıklı bir bisiklet ayrıca ekonomik te . Özellikle kick back lastikler ve V fren olmasına rağmen frenler son derece başarılı . Bunun dışında Shimano sprey zincir yağı kullanıyorum vitesler son derece sessiz çalışıyor. Ön amortisörler 2017 modellerde kilitli benimkinde kilitsiz .Çok aksiyon kullanmadığımdan ihtiyaç duymuyorum.

Selamlar öncelikle, 1 ay önce aldığım kron xc100 model bisikletimin ön maşasında bir sorunla karşılaştım, daha doğru bir sorun mu yoksa normal bir şey mi karar veremedim, ön freni sıktığımda çok hafif de sıksam amortisör silindir boru girişi bitiminden bükülmeye başlıyor ve bıraktığımda bir titreme yapıyor, bisikleti aldığım mağazaya götürdüğümde bana instinat boşluğu tarzında bir şey ve normal oldugunu söyledi, aramızda böyle bir şey ile karşılaşan var mıdır acaba

tx 150 alacağım ama kullanıcı yorumu pek yok, bir de çok fazla şikayet var , sizlerin yorumu nedir acaba ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri