Scudo Sports

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

Scudo
Ben olsam MTB'ye ayaklik takmam, görüntüsünü bozuyor. Ayakliktan daha iyi durduracak yöntemler var. Mesela benim pedala takilan ayakliktan var, cebime bile sigiyor ve hafif ama ben onu bile kullanmiyorum.

Bu her pedala uyumlu olan pedal ayakligi... Bendeki bundan
http://img833.imageshack.us/img833/1157/41kk.jpg

Ve iyi bir alternativ daha var ve isede cok yararli birsey. Anahtar seti ve ayaklik...
http://img440.imageshack.us/img440/271/rpd0.jpg

kronların üzerine takılan iki ayaklık çeşidinden de kullandım. En sağlamı sarı krona takılı olan. Vidalı bir sitemi var 26 veya 28 inç ölçüsüne göre ayarlanabiliyor. İçe doğru dönen metal çubuğun üzerinde işaretleri var. Yaklaşık 35 tl ye bulabilirsin. 30 kg yüke banamısın demiyor. Siyah kronun üzerindeki yaylı olanın yanına yanaşma. Hemen deforme oluyor, yamuluyor.

• Beğen
Tepkiler: Rüzgar Inoğlu
@Serden Us

:D ??? Abi vallahi kusura bakma ama hangi kadro orta ayaklıktan zarar görüyormuş ? +Çelik değil alü. daha sağlamdır ve daha az esneme payına sahip bildiğim kadarı ile. Yapmayın hocam orta ayaklık zarar verir mi hiç , ama yok siz haklıyım diyorsanız ben hemen çıkarayım orta ayaklığı ? Hem o orta ayak pek sağlam bişey değil yüklendiğimde kadro değil ayaklık kırılır büyük ihtimalle...

Bulunduğun şehirde iyi bir bisikletçi varsa ondan sipariş edebilirsin. büyük bir ihtimal aslıbisikletin stoklarında vardır. Olmazsa bisikletçiye/tamirciye resmi göster. Kendi başına almaya kalkma, boş yere olmaz bir ayaklığa para vermiş olursun.

• Beğen
Tepkiler: Rüzgar Inoğlu
@mehmetsunu

Denizli'de ki düzgün bütün bisikletçileri dolaştım ama kadro yapısına uygun bulamadım. Olmazsa Aydın'a gittiğimde bakayım.

@enes savaş

Kendim bizzat denemedim ve kullanmıyorum. Duyduğumu yazdım sadece. Hangisinin kırılacağı konusunda yanılıyor olabilirim, iyice incelemedim çünkü ve bu konuda bir itirazım yok.

Ama şu sağlamlık konusunda yanlış biliyorsun. Malzeme sertliği denen bir şey vardır, merak eden için yardımcı olabilecek çok kaynak var nette bile. Esneme payına değil mukavemetlerine bakmak gerekiyor. Ha ayak kırılır kadro sabit kalırsa da ayak daha yumuşak bir yapıda olduğu içindir bu. Mesela aluminyum olabilir ayağın malzemesi. O zaman kadro sağlam kalsın diye ya alaşımı farklıdır ya da malzemedeki bağ yapısı.

buyincoins'te 7,00 USD'ye bir ayak buldum. Bakalım şansımı deniyeceğim. Sipariş verdim. Bugün yola çıkmış. Gelecek, göreceğiz.

(link)

(link)

Herkese teşekkür ederim.

(link) resimdeki ayak var bende de kullanmıyorum. Sipariş vermeseydin verebilirdim, geç gördüm mesajını.

Merhaba arkadaŞlar. 2012 kadro xc 750 hd aldim ancak aldiĞim arkadaŞ maŞa sertlİk vİdasinin olmadiĞini ama sorun teŞkİl etmeyeceĞİnİ sÖylemİŞtİ. Ben yİne de o vİdadan bulmak İstİyorum nasil ayarlayabİlİrİz? Şİmdİden teŞekkÜrler

Arkadaşlar yol bisikleti ayakkabısı tasarımı hakkında bir çalışma yapan oldu mu. Benim böyle bir fikrim var henüz vakit bulamadım. Ancak ilk fırsatta böyle bir çalışmam olacak. Uygun bir ayakkabıdan bir yol bisikleti ayakkabısı yapabilir miyim deneyeceğim. Daha önceden böyle bir çalışma yapan arkadaşlar tecrübelerini fotoğraf ile paylaşabilir mi.

arkdaşaları elimde kron ct 1000 şehır bisikleti mevcut ön amortisöru çıkartıp düz maşa takmayı düşünuyorum sizce bu olurmu ? olursa maşa nerden bulabılırım ?

Duz masa yerine amortisorlu, amortisorlu masa yerine duz masa takilabilir.
3 onemli nokta var:
* Yeni masa bisikletin fren sistemine uyumlu olmalidir (disk veya V fren)
* Yeni masa bisikletin teker boyuna uygun olmali (26 / 27,5 / 28 inch vb.)
* Yeni masanin baglanti borusu kadronun capina ve gidon boyun baglantisinin capina uygun olmali. Veya adaptor gerekiyorsa bu onceden belirlenip malzeme hazir bulundurmali.

Bisiklet parcalari satann sitelerde veya kapsamli bisiklet dukkanlarinda bulunabilir. Gerekirse yuzyuze, telefon veya e-mail ile genis bilgi ve mumkun olan model / markalari sorabilirsiniz bu saticilara...

• Beğen
Tepkiler: ZincirYagı
İlk xc500 2015 29' bende ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

Hayırlı olsun ,fotoğrafı varsa paylaşırmısın ?

Tabi üretimi de 1 ay içinde başlayacağını umuyoruz

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    158,3 KB · Okunma: 421
  • image.jpg
    image.jpg
    136,8 KB · Okunma: 374
  • image.jpg
    image.jpg
    152,3 KB · Okunma: 372
  • image.jpg