Scudo Sports

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

3000 tl ye cannondale nin çok iyi bisikletlerini alabilirsiniz ence kron alt sınıf bir bisiklet eğer donanım daha önemli diyorsanız carrora ve salcano tavsiyemdir

Scudo
2 gecedir bisikletim çalınıyor böyle saçma sapan rüyalar görüyorum =((

Türk Firması oldugu için seçimi mi Kron'dan yana kullanmıştım

kron xc 750 HD i 840-800 gibi nereden alabiliriz?ben de daytona ile xc 750 arasında kaldım

Merhaba, hayırlı olsun. Bende XC750 aldım Samsun dan, 1050 lira yani aldığınız fiyat güzel. Bianchi nin ADX2700 ile Kron XC750 arasında kararsız kalmıştım. Kron un boyası çok daha güzel geldi. Sadece arka disk te bir problemim var, her turda ufak bir yalpa yapıp balataya değiyor. Akort ayarı bozuk galiba

ayni bisikleti 980 tl ye almistim.cok memnunum.uzerindeki donanim bildiginiz uzere cok zengin.ozellikle hidrolik disk frenleri cok guzel hele benim gibi kilolu iseniz olmazsa olmazlardan.vites sistemi ise hic sorun cikarmadi gayet iyi.

Kim görse öncelikle, bu maşa çok kalitesiz, Kron çok dandik maşa kullanmış dese de ben memnunum, bir sıkıntı yok ama ön maşa kilitlenmiyor. Aldığım bisikletçi bir nebze halletti durumu ama yine de içim rahat değil. Tam kitlenmiyor, 2,3 cm daha içeri giriyor. Yani yarın bir gün satmak istediğimde, adam almak istemez. Ben bile nem kaptım bu durumdan, zaten Efor Bisiklet'i aradım, sağolsunlar direkt aldığınız yere gidin, maşa siparişi versinler dedi.

Yalnız satın aldığım yer cumartesi - pazar yoğun olduklarını belirttiler, müşterileri çokmuş! Sanki bize bedava verdiler bisikleti. Bu konuda ayıp ettiler doğrusu, halden anlarım ama böyle izah etmek durumu.. Firma ismi vermeyim, zaten orada çalışan arkadaş baya ilgilenmişti sağolsun, bana göre elinde kadro olmadığı için büyük veya küçük gelecek kargoyu kakalamaya kalkmadı. Bu yüzden sorun etmiyorum. :)

Çok uzattım; Bu sorunu benden başka yaşayan var mı? Halledilebilecek bir sorun zaten..

evet bendede aynı problem var, kilitlediğimiz zaman hiç oynamamasımı lazım? ben kilitleyip kuvvet uygulayınca 1-2 cm kadar içeri giriyor. siz nasıl hallettiniz?

kendi servisine baktırdıysaniz 1 ay süre icinde eger sorunlu donanım varsa hatalı mutlaka degistireceklerdir.olmayan bir seye zorla güzellik olmaz.kitli maşa kullnadigim icin kitli masa butona basinca çıt diye ses gelir anında islevini yerine getirir.basima dediginiz gibi sorun hic gelmedi .tam kitlenmesi lazim.yoksa lock out masa ne ise yaricakki:D yakın zamanda aldiysaniz zaman kaybetmeden çaresine baksinlar.özellikle buton yeri ve maşayı başından salla.içine sinmeyen bir seyi kullanmak olmaz.test ederek yollasınlar.milimetrik cok az esneme payı olabilir.normaldir ama abartiliysa sorunludur.

@gok

Arkadaşımda Sedona 711 HD var, onda böyle bir sorun yok, kitlendiği zaman baya kuvvet uyguluyorum ama kesinlikle 0.5 mm bile oynamıyor.

@osmanalpay

Maalesef halledemedik! Pek bisikletten anlamadığım için ve yanımdaki arkadaşıma güvenerek! Aldığım için maalesef böyle bir sorun içerisindeyim. Arkadaşım al diyince aldım ama bu sorun canımı sıkıyor! Mecbur değiştirecekler maşayı. Yani olması gereken bu, sıfır bisikleti böyle satmaları saçma, arkadaşıma güvenip aldım ben de pişmanım. Diğer fonksiyonları yerinde, sorun yok.

1 Ayı geçmiştir, 40 gün falan ama km saati var, 100 km bile yapmadım, kesinlikle haklıyım ama sorun çıkaracak kişiler değiller zaten. Yine de böyle bisikleti satmaları da enteresan.

Bu kron bana göre çok çakal. Diğer markaların bu bisikletlerle fiyat olarak aynı olan bisikletlerinde en azından suntourun en kötüsü de olsa bir maşası var. Ama bu kron neden bu maşaları değil de kendi ürettikleri dandik maşaları kullanıyor anlamıyorum. Kar oranları bu sayede bayağı artıyordur umarım, ayrıca sadece maşa değil diğer bazı donanımları da kendileri uydurup monte ediyor bisiklete. Adam xc750HD ye 1000 tl para veriyor ama maşası KRON NEO. O ne demekse artık. valla çok cimri bu adamlar insan en azından bir suntour xct yada xcm falan görmek ister yahu.

Arkadaşlar bende yaklaşık 2 ay evvel xc750 aldım ama hiç bir sorun çıkmadı allaha şükür inş haledersiniz.kilitlendiğinde hiç kıpırdama olmuyor bu arada istediğin kadar aban

• Beğen
Tepkiler: gok
ben de aynı sorunu yaşadım , yaşıyorum . Benim maşanın da remout lock out u değişti ama yine de kilitlenmesi tam olmuyor . Zoom maşaların kilitlenme mekanizması gerçekten vasat . Ama kilitlenmeden kullanırken fena değil iş görüyor . Benim tavsiyem kilitle fazla uğraşma bisiklete zevkle binmeye bak ben öyle yapıyorum gayet mutluyum . Haa illa ben kilitlensin istiyorum dersen zoom olmayan kaliteli yeni bir maşa hatta mümkünse havalı bir maşa ile değiştir kullan :) ama ben şimdilik memnunum bozulana ya da maşa için bütçe oluşuna kadar binerim

@Osman D.

Allah bilir Kron sırf bu sorun yüzünden maşaları toptan olarak ucuza almıştır, millete kakalıyorlar. Aynı fiyata Sedona aldı arkadaşım, maşada hiç bir sorun yok. Biz güvendik aldık, şuna bakın yahu. Eğer sorun çözülmezse mahkemeye veririm, uğraşırım sonuna kadar. Ayıp yav o kadar para veriyoruz.

Herkese hayırlı olsun, inşallah iyi günlerde kullanırsın. bugün ben de sipariş verdim bir tane xc750 hidrolik, inşallah en geç cuma gelir diye düşünüyorum. yalnız bugün bir mağazada biraz denedim bisikleti sanki akışı biraz zayıfmış gibi geldi, belki ayarları yapılmadığından ama içime bir kurt düştü. sizde de böyle problemler var mı? ayrıca bu makine kaç kilodur acaba bilen var mı?

Sohbet amacından biraz sapmış sanırım :) ağırlık sorusuna ben de bir tane eklesem, kron xc750 hd kaç kilodur bilen var mı?

kron bayini aradigimda net bilgisi yok:D ama su linkte ortalama agirlik asagı yukarı hesap edilir.en iyisi bisikleti tartmak.donanımla birlikte 13.5 gecmez sanirim.hidrolik diskler agirdir.yaklasik 1-1.200 gibi onuda katmak lazim.

• Beğen
Tepkiler: ibo36
Zaten pek göze batan bir sorun yoktu ama sağolsun ilgilendiler, iki gün sonra bisikleti almaya gittim, yapmak yerine sıfır maşa takmışlar. :)

teşekkür ettim verdiğiniz bilgiler için aslında hidrolik almasam iyiymiş gibi geldi şimdi de, boşuna ağırlığı arttırmış oldum sanki :(

Geri