Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Scudo
bu sedona-kron kardeş firma.ama tabiki hangisi iyi derseniz bu zevk meselesi.isteyen beğendiğini alır kimi kron kimi sedona.birisi der kadrosu iyi kron alıym biri der sedona daha güzel onu alıyım.ben ikisi arasındada o kadar kötüleyici rekabet olduğunu görmedim.

Bir defa herşeyden evvel gidip Sirkeci'de Efor Bisiklet'e sorarsan "Bu kadroları kim üretiyor" diye, onlar da sana "Biz XX firmasına ürettiriyoruz" derler. Bu konuda öyle bir "sır" falan yok ortada. O firma da Mosso'dur, zaten sezon başında gidip her hafta kapılarını çalanlar önce Mosso markalı tasarlanmış kadroları görür, sezon içerisinde de çok çok benzer kadrolar Kron olarak gelir. Burada kimsenin sakladığı birşey yok. Hatta Sedona kadroları da Axman üretiyordu yanılmıyorsam.

Ancak, bu fabrikalar usta tekstil atölyeleri gibidir, Mavi Jeans'in seçtiği iplik, kumaş ve onların yaptığı tasarıma göre Mavi Jeans üretirler, Halil Jeans'in seçtiği iplik, kumaş ve tasarıma göre de Halil Jeans üretirler. Bu asla Halil Jeans = Mavi Jeans demek değildir, zaten olamaz da. Çünkü büyük markalar kullandıkları teknolojileri patentlerler. Hiç bir fason üretici de kendisini riske atıp bu teknolojiyi diğerlerine kullandırtmaz.

Kısaca, bu firmalar size 20 $'a da kadro üretir, 200 $'a da, hatta belki 500 $'a da, o yüzden kalite kadroyu kimin ürettiği ile değil, kullandıkça ortaya çıkar.

@yiğit_kara26

Fazla iddialı bir laf olmuş. Neyine göre karşılaştırdın?

Halil Jeans'e aynen katılıyorum :) Önemli olan hangi markanın ürettiği değil. Önemli olan üretim aşamasında kullanılan malzeme kalitesi, kullanılan teknik ve ustalık.

@HaliliOzturk

üzerinde kullandıkları parçalara göre :D ama bu sene sedona geçti sanırım :D

@yiğit_kara26

Bak ne güzel söyledin, "üzerinde kullandıkları parçalara göre". Demek ki sen üzerindeki parçaları karşılaştırmışsın, kadroları değil ;). Genel olarak bisiklet manasında en çok fiyat/donanım oranını hesaplayabiliriz Yiğit, onun dışında kadroların kalitesi dediğim gibi kullandıkça ortaya çıkar...

peki kaliteyi kadroyu nasıl anlarız??(esnemesine göre mi dağ taş ta 2 mm esnemey nasıl anlayacağız??) ben merak ediyorum mesela sedon 761 kadro ??? henüz hiç bi kötülüğünü görmedim ama...?

@erim yıldırır

Keşke elimizde labaratuvar olsa, hep beraber girsek içine, bağlasak kadroları makinelere esnemelerini, tepkilerini ölçsek hep beraber... Normalde olması gereken bu.

Bize ise şimdilik kullanıp görmekten başka çare kalmıyor. Ben bu konuda biraz avantajlıyım, sürekli dergileri, yayınları takip ediyorum, bisiklet testlerinde kadro testlerinde verilen esnemezlik değerleri, çıplak ağırlıklar ve kadro işçiliği ile ilgili bu işin uzmanlarınca hazırlanmış testler faydalı oluyor.

Siz kadronuzdan memnunsanız sorun yok demektir. Esneyip esnemediğini anlamak için başka bir bisiklet/kadro denemekten başka bir alternatif şimdilik yok gibi görünüyor...

@CEM HELİMOĞLU

sedona kesinlikle tavsiye edeceğim bir marka .
markanın sahibi ASLI bisiklet ve kendileri bu konuda gayet profesyonel bir çizgi deler yaptıkları ve sattıkları ürünlerin her türlü arkasındalar ve güveniliri bir firmadır ayrıca sedona adıyla yaptırdıkları kadrolarda hep yeni teknolojileri kullanıyolar . Ama bazan üzerlerinde kullandıkları edipmanlarda yalnışlık yapabiliyolar örneğin yeni model x on bir lerde aynakol ALAN BİRİNİ GÖRDÜM VE SÜRÜŞ ESNASINDA ESNEMEDEN DOLAYI KOL KADROYA ÇARPIYOR ODA SOUNTOUR ' un cilvesi belkide

Teşekkürler

aşağıda linkini verdiğim ilanda kron xc4000'i 880TL'ye satıyor performasbisiklet. :eek: :eek: :eek:

doğru mudur? dikkat çekmek için yapılan birşey mi? bilgisi olan var mı?

sahibinden'de..

link veremiyoruz herhalde, o yüzden domain adından sonraki kısımları yapıştırıyorum :p

/ilan/alisveris-spor-bisiklet-segway-dag-bisikleti-kros-kron-xc-400-dag-bisikleti-24-vites-kilitli-on-amortisor/detay?

.

fiyatı görünce bende bayağı şaşırdım ama bisikletin toplama olduğu zaten gayet belli.üstündeki vites-fren sistemi kron xc1000-xc500 karışımı.ayna kol ve gidon flnda sedonadan sökülme olabilir.jant ve lastikler ise bana 2007-2008 model kronxc2000 leri hatırlattı onlardada aynı jantlar vardı.bence alınabilecek bir bisiklet maşada güzel alınca bi lastik değişir görüntüsüde gayet hoş olur.

• Beğen
Tepkiler: a.selam genc
Bende 2.el xc 4000 siyah kadro bisiklet aldım üzerinde ROCK SHOX PSYLO RACE amortisör var 850 tl verdim...

sadece karo ve maşanın fiyatını söylemekle bisikletin fiyatını belirleyemeyiz.

@Infra

selamlar sizin kadro avatarınızda bulunan kadro xc 5000 mi yoksa ..hayallerindeki kadro .....yok xc 4000 kadro bende kullanıyorum çok memnunum..83 kilo ile banamısın demiyor.....ve esneme olayına gelince kadro larımız esnemesi lazım yoksa bir yerden kırılır....

beyler simdi bu kadrolarda garanti yok mu ? evet var. bence pek cok sey anlatiyo bu garanti olayı.

ben imalat asamasını gösteren bir belgesel izledim. discovery channelde. sans bu o da kron ureten fabrikaya denk geldi. marka sansurluydu ama arada sırada gozukuyordu. islemi biten kadroya masayla beraber pek cok test yapiolar. en ufak cizikte catlakta yeniden üretiyor diyordu belgeselde

how to made stuffs mıydı neydi adı programın. arayanlar beyki bana denk gelen bolumu bulabilir.

Geri