Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

@mahmutymc Ne demek, asil boyle dusundugunuz icin bende cok memnun oldum. Size tek soyleyecegim sey su ki eger bisiklet icinize sinmez ise kesinlikle almayin. Her bisikletin sizin icin artisi eksisi olacaktir. Her zaman icinizde acaba onu mu alsaydim diye bir his olacaktir. Lakin bosverin ben mutluyum mesela suan tasarimi va benim hosuma gitti. Benim ilk bisikletim oldugu icin ciddi anlamda memnun oldum ve cağ atladim gibi bir sey neredeyse eski cocukluk bisikletlerime gore. Sizinde hayli hayli memnun olacaginizi temin ederim. Acikcasi arkadasimin 2100tlye aldigi salcano bisikletine kiyasla kendiminkini daha cok sevdim. Bu fiyat araliginda zaten 3 asagi 5 yukari hemen hemen ayni seyler basiniza gelir. Bisikleti 1 2 ay kadar kullanirsiniz akabinde rahatsiz oldugunuz parcalari degistirirsiniz. Hibrit bir bisiklet oldugu icin begeni ve ilginiz dogrultusunda ileride yol veya mtbye gecersiniz. Bu yuzden cokta para yatirmak akil kari degil. Hidrolik fren modelini 1100 e indirebildiyseniz v fren modelini de bi 900 kusurata indirirsiniz. Hem kalan parayla da kaliteli aksesuarlar alip ilerideki bisikletinizde de kullanabilirsiniz. Hic olmadi kaliteli bir arka cakar ve pedal vs is gorur. Sorulariniz varsa cevaplamaya hazirim. Bir de almadan once internetten ozelliklerine bakin herseyiyle ayni ise oyle alin derim bazen farkli olabiliyor. Mesela benim lastikler kenda nin semi silk olanlarindan. Ama internette boyle degil. Ve ayni modelin farkli rengini gosterdiginde ise gene daha disli bir kron un lastigi vardi. Dikkat etmeniz ricamdir.

• Beğen
Tepkiler: Tutamtatar
Scudo
Ben xc 300 kullanıyorum , o bile yokuşlarda zorlamıyor(10 yılı aşkın süredir bisiklet binerim),ancak sedona 410 tarzı şeyler tavsiye ederim daha hafif,ya da sağlam pazarlık et ucuza al,işini görür.

• Beğen
@kaskreis kron markadan memnunmusunuz
malum kütahya'ya da bisiklet konusunda çok fazla çeşit yok.
sedona 410 düz maşa 24 vites güzel bir bisiklet ama disc fren bisiklette güzel duruyor yada ben öyle düşünüyorum.

@mahmutymc Memnunum,ben internettem aldım, merkezde mi oturuyorsunuz?

Disk frenin görüntüsü hoş elbette,ancak şehiriçi gereksiz ağırlık olabilir,ve benim yaşadığım yerde hidrolik disk tamir etmeyi bilen bisikletçi yok,kendim öğrendim bisikletin tüm bakımları bende.

Bu arada sedona 11 kg ,kron kaç kg bilmem,daha ağır olsa gerek.Ne kadar kilitli maşa olsada bir ağırlığı var.

Kron bence güzel bir marka,f/p olarak alınabilecek en iyi markalardan biri,ancak bir kron sahibi de olsam seçimimi sedona 410 dan yana kullanırdım.

Alinmaz degil alinir. Eger daha iyisini bulamiyorsaniz alin. Zamanla herkes gibi sizde parca degistireceksiniz. Ornegin tourney altus kullanan bir alivio, deoreye geciyor, deore kullanan slx, xt ye geciyor. Yani hangisini alirsaniz alin bu olur. Sart mi degil ama tatmin meselesi. Ilk bisikletiniz ise elbette size bir maliyeti olacak, para harcatacak. Alayim bir daha masrafi olmasin diye birsey yok. Onu daha iyi yapayim bunu guzellestireyim diye artik hobi icin keyif icin harcama yapmaya basliyorsunuz bu cok normal cunku insanlara keyif veren bir ugrasidir. Disk olsun alin korkmayin. Soyle kotu boyle berbat diyenlere de bakmayin. Hepsinin iyisi kotusu var. Zamanla o mekanik disk sistemini de atar 150 200 tl ye hd sistem alir kullanmaya baslarsiniz gerekirse. 2000 tl ye scott trek alsaniz onda da tourney olacak. Once tecrube edinmeniz lazim ki ne nedir nekadar farkeder anlayabilesiniz. Bu is para harcanmadan ogrenilmez.

• Beğen
@kaskreis

@kaskreis evet merkezde oturuyorum, siz nerede oturuyorsunuz
kron tx250 disc modeli 13 kg kafam iyice karıştı.:acpsnr:
değerli düşüncelerin için teşekkür ederim.

@SOZUAK
@SOZUAK
şimdi kullandığım bisikletin ümit tramantona 2d mekanik disc frenli bisiklet bu bisikleti almak için ne olduğunu ve bisiklet konusunda bilgi sahibi olmadan aldım.ümit çift amortisörlü olduğu için yokuş çıkışlarda beni yarı yolda bırakıyor ve bisiklet çok ağır !!
bu bende biraz tecrübe oldu mevcut bütçemide aşmak istemiyorum yani alabileceğim ancak bu tutarda bir bisiklet ayrıca kron tx250 disc hidrolik disc fren mevcut
bu sebepden kron bana mantıklı geliyor.

@CengizCelik
@CengizCelik bütçem doğrultusunda kron bana mantık geliyor.
birde görmeden başka bisiklet almak istemiyorum.

5 Hafta Oldu Alalı Çok Memnunum Sadece Selesini Elciklerini Değiştim Ve Bagaj Taktım Ve Yol Arkadaşım 840 Km dir Beni Hiç üzmedi yarı yolda bırakmadı Yol Arkadaşınızı Sevin..

Dosyalar

• 14689229002231065923598.jpg
    14689229002231065923598.jpg
    145,8 KB · Okunma: 35
Ben araştırma yaparken ve ağzımı açarken Kron bayisindeki TX250 disc modeli satılmış.
Aklımda yok ken biraz farkı MTB (link) modelini hakikaten çok uygun fiyata bırakıyor.
Çoğu yorumu okudum.İyi diyende var kötü diyende var !!
Diğer markaların çoğu yorumunu okudum onlara da iyi diyen kötü diyen de var.
Tamamen iyi olmayan ve hiç kötü yorum yapmayanlar ise modeller ise KARBON modelleri ( Karbon bisiklet alıp 10 bin-15 bin fiyat ödeyen kişiler zaten kötü yorum yapmazlar;););))
Malzeme olarak çok iyi duruyor.
artık araştırmakdan yoruldum valla:)
Bu bisikleti alıp geçelim olmazsa
ne dersiniz....

@CengizCelik
@CengizCelik Şimdi netde inceledim TX500 ile XC500 arasında sadece lastik farkı ve biraz kadro farkı var başka fark yok gibi,

Bu fiyata 2. el çok daha güzel bir bisiklet alabilirsiniz, neden krona bağlı kaldınız anlayamadım. Yakınınızda kron kullanan biri mi var ?

@Charlie
@Charlie
@Charlie Kütahya'da doğru dürüst bisiklet kullanan yok ki!!
bu konuda maalesef .Bisiklet kulubünde kullanan arkadaşlar var onlarda gördüm gayet memnunlar dağ taş kullanıyoruz şimdiye kadar birşey olmadı diyorlar.
Salcano ve Bianchi satan bayiler var.
Salcanonun modelleri sevmiyorum Bianchi indirim yapmıyor...
Kron XC500 liste fiyatı 1785 tl bana 1400 bırakdı.Bu özelliklerde bu fiyata başka bisiklet yok.
Nüfusa göre en çok araba sayısı Kütahya'dadır. Kütahya bisiklete binmiyor. o yüzden başka soracağım kimse yok sizlerden başka :)

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
180 lira shafatsfwts geçen forumdan biri sadece kadrosunu 400 e almıştı.

@mahmutymc Internet nimetinden yararlanma imkaniniz varsa eger degerlendirin. Ayrica banada ikinci el daha mantikli geliyor en azindan kaliteli olur. Ustelik tx modeli trekking diye gecerken xc mtb olarak geciyor. Ise gidip gelmek icin niye kalin lastik alasiniz ? Sonra bir de dis lastik parasi cikar basiniza.

Geri