Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

@starbuck hocam bisikletimi seviyorum elbette ama dedigim gibi biraz, yok yok biraz degil bariz aptalca aceleci davranip aldigim bir urun. f/p olarak alabilecegim cok daha iyi alyernatifler vardi sadece buna ic geciriyorum baska sikintim yok...

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
Arkadaşlar KRON RC1000 bisikletini almayı düşünüyorum fakat neden 2x7 vites anlamadım daha düşük fiyatlı bisikletlerde bile 21 vites 3x7 iken bu neden 2x7 anlamadım bir özelliğimi yoksa dezavantajmı yol bisikleti sonuçta ?

Yol bisikletlerinde özellikle aynakolu 2'li olanlarda (b'twin ve türevleri hariç) genelde 10-12-14 buna klasiklerde dahil genel ağırlık bu yönde ama 21 vitesle son sürat gitsende şehir yada dağ bisikletlerinde yol bisikleti 12-14-16 vitesi ile yine önde yani vitesin 21-24-27 hatta 30 olması önemli değil yol bisikletinde bir pedal çevirsen dağ ve şehir bisikletlerinde 2 pedal çevirmen lazım daha az efor daha yüksek hız ve mesafe gibi..

Vitesten önemli olan şey dişli oranlarıdır.mesela 30 vites dağ bisikleti ile 20 vites yol bisikleti 10 lu ruble kullanır.Dağ bisikleti üçlü aynakol yol bisikleti ise ikili aynakol ile donatılmıştır.Buraya kadar normal asıl farkı belirleyen üzerlerinde dişli sayısının oranı bu dağ bisikletinde daha küçüktür(rubledeki dişli sayısı daha çoktur) yol bisikletinde ise dah büyüktür (dişli sayısı daha azdır) bu sayede aynı kadansla yol bisikleti daha hızlı gidecektir.Dağ bisikleti ister 40 50 vites olsun yol bisikletindeki dişli sayısını geçemez.

• Beğen
Tepkiler: Lenny07 ve DKN
ben bugün 2.el aldım sırtım ağrıyor sürerken hiç rahat edemiyorum ayrıca 27.5 diye aldım 26 çıktı yarın gidip iade etmeyi düşünüyorum

@vatan Hocam doğru kadro boyunu seçtiğinize,selenizi doğru ayarladığınıza emin misiniz?
Jant boyutunu bir sorun yine de.

@AlimÇimen boyum 1.78 18 inç seçtim doğru olduğunu biliyorum , sele boyuda gidonla aynı mesafede olması gerekiyormuş ama ben öyle sürerken çok rahatsız oluyorum 2007den beri bisiklet sürüyorum ilk kez böyle hissettim . Jant 26ymiş satıcı bende internetten baktım dedi:mad:

@AliÇimen boyum 1.78 18 inç seçtim doğru olduğunu biliyorum , sele boyuda gidonla aynı mesafede olması gerekiyormuş ama ben öyle sürerken çok rahatsız oluyorum 2007den beri bisiklet sürüyorum ilk kez böyle hissettim . Jant 26ymiş satıcı bende internetten baktım dedi:mad:

@vatan Doğrudur hocam ancak ben selenin gidonla aynı mesafede olması gerektiğini ilk defa sizden duydum. Benim bildiğim seleye oturduğunuz zaman pedala topuğunuzla bastığınız zaman dizinizin bükük olmaması gerekir. Forumda ergonomik sele ayarı konusunda bulabilirsiniz.

@AliÇimen işte bende onu bildiğim için dedim , ayarlamay çalışıyorum onu ama tam da emin olamıyorum yani

evet bir ses geliyor ama nereden hala çözemedim.

merhabalar konuyu hortlatmıs gibi olucam ama arkadaşın dedigi gibi google v.s pek bilgi bulamıyorum bu modelin 2015 ya da 2014 modeli var mıdır ? 2.el de olabilir hiç bi sitede bulamıyorum farklı bi konuda konusulduysa konu linkini de benimle paylaşabilirsizin :)

1500 max 2300 arası şehir bisikleti araştırıyorum arkadaşlar. Araştırma yapmama rağmen yorum bulamadım bu bisiklet hakkında, yardım ederseniz sevinirim bu bisiklet alınabilir mi sizce (günlük git gel 27-30 km yapacağım)

bu arada sadece giant escape, trek fx, cannondale quick, scott sub speedlerin en düşük donanımlılarına bakıyordum ilerde donanımı değiştiririm satın aldığım kadro çöp olmasın diye ama bisiklet mağazasındaki arkadaş spx 1000 i ısrarla önerdi

(link) burdan bakabilirsiniz

Merhabalar,

Öncelikle bisiklet hakkında ne aransa bulunabilicek tek forum olarak burayı tebrik ediyorum. Forumu takip etmeye başladım bende kardiyo amaçlı bisiklet sürmeye başlamak istiyorum. Birisinden bisiklet alıcam Kron XC4000 olduğunu söylüyor. biraz araştırdım 2007'de üretilmeye başlanmış sanırım bu model. Aliminyum kadro olduğunu söyledi fakat eski modellere bakınca farklı göründü biraz. Sizce bu bisiklet aliminyum kadro ve gerçekten XC4000'midir. Yorumlarınız için teşekkürler.1.jpg 2.jpg 3.jpeg

Kesinlikle xc4000 değil sakın alma fiyat ne diyo?

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kütahya bisiklet konusunda kısıtlı bir şehir olduğundan fazla bisiklet çeşidi bulunmamaktadır.

Kron bayisinde kron TX250 disc modelini gördüm hoşuma gitti.
İşe gelip gitmak için kullanacağım için eve dönüş yolu yokuştur.
1-Kron marka nasıldır.
2-21 vites olduğu için yokuşlarda yeterli gelirmi,

yardımcı olursanız sevinirim.

Şehir bisikleti işe gidip gelmek için iyi bir tercih sıkı bir pazarlık yaparsanız daha da alınabilir olur.

Yokuş çok dik ya da uzun değilse bence yeterli gelecektir. İlk zamanlar yeterli gelmese bile kısa süre içinde zorlanmadan çıkmaya başlarsınız diye düşünüyorum.

Benim ilk bisikletim v fren modeli. Yeni sayilirim bende ve bisiklet hakkinda daha fazla bilgi sahibi olunca acikcasi bu bisikleti aldigima biraz pisman oldum diyebilirim. Herhangi baska bir bisiklet kullanmadim ama bisikletten anlayan cogu kisiyle konustugumda biraz icimi burktu o fiyat veya 100-200 tl daha fazlasina daha one cikan markalarin modellerinden almak gerek bence. Tanidim bir yer bulursaniz cok iyi indirimler yapiyorlar. Onun disinda ben bisikletimi 1050 tl ye aldim benim ihtiyaclarimi goruyor fakat konforumu bozan parcalar vardi veyahut olmasi gereken bunlari degistirdim yaklasik bir 400 kusur tlye mal oldu bana. Eger bilseydim bu kadar harcama yapacagimi biraz daha ekler 1500 tlye modeller bakardim. Tabi bir heves miydi yoksa gercekten zevk alacagim bir sey miydi bilemezdim. 21 vites yeterli bence baslangic icinde iyi zaten dogru kullanabildigin surece sikinti cikmaz. Onun disinda bisikletin elcikleri bi 40-50 km den sonra beni rahatsiz etmisti dogrusu bu yuzden velo nun handlz modeliyle degistirdim. Memnunum suan bayaa. Ayagim 46 numara haliyle bisikletteki pedal bana kucuk geliyordu onunda xlc nin genis bir modeliyle degistirdim. Fren olarak logan markasinin frenleri mevcut ben cok farketmedim de shimanonunkiyle cok farkliymis para elime gecer ve olumsuzluk yaratirsa degistirmeyi dusundugum parcalardan. Fren pabuclarini Baradine in 3 renlklileriyle degistirdim, memnunum. Ayarli gidon olmasi hosuma gitti isinize yarar. Giris icin memnun eder ama ayni paraya daha iyisini alin derim. Lastikleri Kenda ni. 700x38c semi silk lerden sanirim cok anlayamadim. Ve kalin lastikmis ben yaklasik 400 km yol yaptim daha hic patlamadi. Vites sistemi uygun sekilde kullanilip pislendiginde temizlenip yaglanmasi halinde takir takir geciyor. Gene konustugum biri jant gobeklerinin iyi oldugunu soyledi. Ayriyetten belirtmek isterim bence mekanik disk olan modelini almaniza gerek yok. Amortisor problem cikarmiyor. Ben kapali konumda kullaniyorum, coook engebeli degilse (ki degil). Zaten acsam bile en sert kisma getiriyorum. Benim suan icin bir sikintim yok. Ozel olarak bir seyler sormak istiyorsaniz cevaplayabilirim.

@CengizCelik çok güzel açıklama olmuş teşekkür ederim.
bisikletin fiyatı 1325 bana 1100 bırakdı fiyat olarak iyi ,
demişsiniz bu fiyata başka iyi marka bisiklet bakın bu fiyata çok araştırdım bisiklet yok maalesef ! buda benim için dezavantaj
Ama bisiklet almak için de bisiklet almak istemiyorum , bu sebep den yorumlarınız benim içim çok önemli
teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: CengizCelik
Geri