Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Kron kullanıcısı değilim ama Cube'un içten kablolamalı kadrosunun içinde kablolar için kanal olmadığından vites ve fren tellerini yenilemek istediğinizde saatlerce uğraştırıyor. Kabloyu kadronun içine sokuyorsunuz ama öbür tarafa uzanan bir kanal olmadığından içerde dönüp duruyor diğer uçtan çıkartmak çok zor oluyor. Kron'da ise kadro içinde kablo kanalı varmış. :)

Scudo
Kronun servisi bence iyi bu arada. Daha geçenlerde yalama olan sele borumu değiştirdiler sorgusuz sualsiz. Rahatlıkla kullanıcı hatası denilebilirdi sonuçta, özellikle salcano bunu kesinlikle yapmazdı.
@gmfaruk Gürkan abinin kronu seçmesinin en büyük sebebi burada dilediği gibi kadro yaptırabileceği tek firma olmasıydı. Japonyaya gittiğide şu an kullandığı kadroda xc4000 in ona özel yapılmış hali (kaynak inceltmeleri, borular vs.)
Millet market bisikletiyle dünyayı dolaşıyor. Önemli olan bisiklet değil istek :)

Yaşadığın yerdeki kron servisini çok iyi araştır bizim burda servis hiçbir şeyden anlamıyo ve oldukça pahalı çalışıyolar. Ama bisiklet performans olarak çok güzel sadece lastikleri değiştirilmeli

2014 kronxc1000 süspansiyon performansı hakkında bilgisi olan artık gerçek anlamda süspansiyonu adam gibi çalışan bir bisiklete binmek istiyorum şu anki bisikletimin süspansiyonu ön freni sıkıp gidona yüklenince anca çalışıyor kron xc1000 alsam arazide süspansiyonun çalıştığını hissettirirmi ???

@oguzhan0101 xc1000 deki maşa xcr yada xcm yani alt seviye. hafif ve kaliteli maşa istiyorsan ek olarak alıcaksın manitou marvel gibi 1.4 kg ve havalı maşa fiyatı 700-800 tl civarı

• Beğen
Tepkiler: oguzhan0101
Kronda zoom maşa kullanma, lastikleri değiştir. gerisi fasa fiso. çok üst segment birşey almayı düşünmüyorsan, tüm kronlarda bu donanımları değiştir keyfine bak derim dostum.

• Beğen
Tepkiler: ayhandeniz71
Merhaba. KRON TX1000 için sürüşü daha rahat ve keyifli hale getirebilmek amacı ile donanımsal ne gibi değişiklikler yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...my bike.jpg

Selen yanlış yere paralel olmalı. çok fazla yüzük mü deniyor ondan var gidon çok yukarda gidonu aşağı alıp yüzükleri yukarı tak benden bukadar

Şayet sele boyunda problem varsa;Seleye oturdugunuz zaman ayagınız pedala dik açıyla gelene kadar seleyi yükselttiğinizde bacak ağrılarınızın azaldıgını ve kas gelişiminin daha verimli bi şekilde geliştigini hissediceksiniz.
-Performansımı arttırmak için 42 dişli olan aynakolumu 48e yükseltmistim.

@nbacıshaquılle

Sele, gidon yüksekliğini yada selenin açısını boyuma, kiloma göre kısacası kullanım esnasında rahat edebileceğim şekilde ayarladım. Kullanıcının boyunu, vücut yapısını bilmek lazım boy ile ilgili ayarlar açısından yorum yapmak için. Sele yere paralel olmalı diye bir kanun olduğunu da sanmıyorum. Aslolan bisiklet üzerinde rahatlığı sağlayabilmek.

Benim sormak istediğim şey, vites - fren sistemi, maşa, ayna kol gibi parçaları, başka parçalarla değiştirip upgrade etmekti aslında.

@mearlin hmm peki selen one dogru oldugu icin vucudun one kayiyor ellerine ve kollarina yuk biniyor ve uzun turlarda el kol ve omuz agrisi cekmene sebep olabilir diyebilrim ozaman.

@mearlin eğer bisikikletin gidon&sele ayarlarını doğru yaptığınızdan eminseniz geriye sadece sele, kadro, amortisör, lastik ve lastik basıncı kalıyor. diğerlerin konfora etkisi yok. daha keyifli olmasında da yapabilecekleriniz neyden keyif aldığınıza göre değişir, size kalmış..

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:18", 20", 22"
Maşa:Suntour NCX RL Gidon Kilitlemeli
Gidon:Kron Aluminyum
Boğaz:Kron Aluminyum
Sele Borusu:Kron Aluminyum
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Kron Neo Aluminyum
Ön Göbek:Shimano RM35
Arka Jant:Kron Neo Aluminyum
Arka Göbek:Shimano RM35
Lastik:Kenda
Vites Sayısı:3 x 9 = 27
Arka Vites:Shimano Deore ARDM591
Ön Vites:Shimano Alivio AFDM430L6
Fren Kolu:Shimano BLM-445
Vites Kolu:Shimano AFCM430
Arka Ruble:Shimano CSHG30
Aynakol:Shimano AFCM430
Orta Göbek:Shimano Monoblok BBUN26
Zincir:KMC-Z99
Ön Fren:Shimano Hidrolik EM445
Arka Fren:Shimano Hidrolik EM445
Rotor:Shimano SMRT54

Sanırım tam olarak sormak istediğimi ifade edemedim.
Bisiklette fabrika çıkışı bunlar var. Donanım olarak neyi söker ve yerine başka bir şeyler takabilirim diye sormak istemiştim aslında.

Tx 250 lim var fakat yetmiyor artık tx 1000 önerirmisiniz sıkıntı yaptımı hiç

@Alperenyuruk

Ben gayet memnunum uzun turlara da çıktım. Tek sıkıntı yaşadığım şey, gidonun ve gidon boğazının bağlantı şeklinden dolayı arasıra üzerine çok ağırlık binerse yokuş çıkarken vs. gevşemesi. Onun dışında son derece memnunum. Bir Cube değil belki ama ben seviyorum bisikletimi :)

@mearlin
Abi aynı sıkıntı bendede var gevşiyo o boğaz her seferinde alyanla sıkmak zorunda kalıyorum

@Alperenyuruk bunun olmaması için benim sedonada vidaların içinde beyaz bişeler var. Siz de teflon bant alın bir sıra ince sarın vidalara öyle vidalayın ve iyice sıkın sorun çöxülür

• Beğen
Tepkiler: mearlin
@nbacıshaquılle deneyeceğim bu gün. İşe yarar umarım. Teşekkürler fikir için. Bunu üreticinin düşünmüş olması lazım başında ama maalesef...

@nbacıshaquılleYarın deneyeceğim abi yok böyle bişey ya kilo da var bende bacak boyumda yüksek haliyle selede yüksek gidona çok yük biniyor ama her 10 km de sıkılırmı yahu bıktım artık yarın yapacam o işi

Geri