Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Scudo
Şimdi konu hakkinda bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Ancak bir sorum daha var. Kronun sitesinden alışveriş yapmak güvenli midir?

Jant boyu ile ilgisi yok üsteki kadro 35-38cm boyunda ve altdaki kadro 46-48cm boyunda.

Merhaba ben xc150 26*1,5 lastik taktım decatlondan aldım tanesi 44 ama çift alında 10 tl indirim vardı. Çok memnunun.

forumda hiç inceleme yazısı bulamadım sitesinde de açıklayıcı bir bilgi yok bende merak ediyorum nasıl bir bisiklet olduğunu.

Merhaba

Ben 3-4 yıldır ha bugun ha yarın başlarım diye heves ederek takip ettiğim bisiklet sporuna bir bisiklet alarak somut bi adım atmak istiyorum :)

Şuan görünüş olarak hoşuma giden kron xc 500 modeli var ve ömür boyu kadro garantisi varmış yanılmıyorsam. Bisiklete en fazla 1000 TL verebilirim şuan için. Kron xc 500 sizce nasıl bir seçimdir daha iyi bir seçeneğim varmıdır bi yardımcı olursanız sevinirim :) Boy 1.82 kilo 76

Yardımlarınız için teşekkürler.

merhaba, mesajınızı okudum ve kendi deneyimlerimle size 28" bir şehir bisikleti önermek istedim. sürekli dağ bayır giderim diyorsanız kron xc500 elbette güzel bir bisiklet sizi mutlu eder ama şehir ağırlıklı bir sürüş için (link) ve benzeri bisikletleri düşünebilirsiniz. hem boyunuz uzun hem de 28" tekerlek çapının avantajlarını kullanırsınız diye düşündüm. yardımcı olması açısından, geotech, salcano, sedona, bianchi, carraro, whistle, bisan, ktm, cube, drag gibi markaları incelemenizi öneririm.

Ulaşım, spor ve gezi için yolda (asfalt-köy yolu-stabilize vs.) kullanacaksanız Mosso 711 DMV güzel, Sedona 300 , Salcano City ve Carraro Sportive serileri uygun fiyatlı ürünler.

Yol olmayan arazi kullanımı için 1000-TL'ye alınacak bir MTB pek GÜVENLİ ve sağlam olmaz, bütçeyi 3-4 ile çarpmanız gerekiyor + kaliteli kask vb. güvenlik gereçleri ve yedek parçalar da gerekli. Dağ bisikletçiliği ulaşım bisikletine nazaran oldukça maliyetli.

Şimdi görüntüsü hoş diye ben kron xc 500 almak istiyorum yani bisikleti şehirde sürücem fakat bu bisikleti ben şehirde süremezmiyim. Aynı bu şekilde şehir bisikletleri var mıdır ? Yani sadece düz yolda değil bisikletle köy yolundan da gidiyorum ara sıra o yüzden bunu düşünmüştüm.

Mosso 771 smv siyah gri kadro olan 27 vitesli olanı al ya da carraro 225 / 227 yi incele bisikletçileri gezer ve binerek bakarsan daha makul olur

bisikletlerin tipine bakmayınız.
önce "bisikelt seçimi" bölümünün üst konusu olan Bisiklet Seçim Klavuzu konusunu okuyunuz.
o vakit hatalı bir tip bisiklet istediğinizin farkına varacaksınız.

Carraro Sportive 225 e bakın derim. Hem çok tutulan bir model, hem de hem şehirde hem de patika yollarda rahatlıkla sürebilirsiniz.

Atilla bey bisikleti nerede kullanacaksınız?

Asfalt ise şehir bisikleti,
Kros ise dağ bisikleti,
Asfaltta hız ve sürat yapacağım diyorsanız yol bisikleti almalısınız.

Öncelikle bu seçimi yapın arkasından fiyatınıza göre çeşitli markalardan tercihinize göre bisiklet bakabilirsiniz.

Saygılar

Ben Salcano ng 650 ile başlangıç yapıyorum. Amatör olduğum için. 3-5 Ay sonra Kron xc 500 HD alacağım kısmetse. Gri rengi gerçekten çok güzel :)

Yani genelde asfaltta kullanıcam ama ara sıra köyede gitmek istiyorum bisiklet ile 20 km bi mesafede köy oranın da yolları pek şehir yolu sayılmaz yani taşlı çakıllı toprak arazi o yüzden 2 sinin karısımı gibi bi bisiklet varmıdır.

Hocam aynı gerekçelerle yola çıkıp bisiklet aldım model önerilerim fiyat performans acısından basta kendi aldigim mosso 771 smv olmak üzere

Mosso 771 smv 27 vites (f/p oranı )
Carraro 227 27 vites (piyasa degeri)
Carraro 225 24 vites (piyasa degeri)
Merida speeder 40v 24 vites (marka degeri)

Modelleri olacaktır benim mosso 771 smv de olsun deyipte eksikliğini hissettiğim pek bir mevzu yok sadece tekerler daha kaliteli olabilirdi onuda kullanım sonrası eskiyince degisim yapacagım daha ust klasman lastiklerle

bende geçen bisiklet kataloğundan bakarken farkettim sordum aynı onlar yawww diye bir cevap aldım satıcıdan .

@sevban tarım
Dürüst esnaf :)

Konu açılalı bayağı olmuş fakat ben kendi fikirlerimi söyleyeyim. 10 yılın ardından hafta sonları kullanmak için bu bisikletten aldım. Bisikleti alalı tam 2 ay oldu ve anca 60 km yapabildim. Bisiklet benim gibi amatör bir kullanıcı için bence gayet rahat. Özellikle frenleri çok iyi tutuyor. Maltepe sahil yolunda özellikle hafta sonları frenlerin gücü çok önemli oluyor:) Bisiklet gayet hafif geldi bana. Sahile araba ile gidiyorum. Bisikletin ön tekerleği çok rahat çıkartılabiliyor ve hatchback aracımın arka koltuklarını yatırarak rahat bir şekilde sığdırabiliyorum. Şimdiye kadar 2 ufak sorunla karşılaştım. Bunlardan biri ön tekeri takarken eğer tam ortalamazsanız ön disklerde biraz sürtme oluyor. İkincisi ise 20 km (yaklaşık 2 saat) kullanımdan sonra ertesi gün selenin biraz daha rahat olabileceğini anlıyorsunuz:) Onun dışında düz yolda gayet rahat bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: vgur10
(link)

Bisiklet fotolardan güzel duruyor ama google aramasında pek bir şey çıkmıyor. Kronun böyle bir modeli var mı? Bu fiyata bu bisiklet alınır mı?

Geri