Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Scudo
Serdar hansu teşekkür ederim. Düz amortisörden kastınız nedir?
Bendeki KRON xc500

amortisörü yağlamak derken bacaklarını dıştan yağlamaktan bahsediyorsanız, evet amortisörün bacaklarını yağsız bırakmayın. fox f32 maşa kullanıyorum, bacakları yağsız bıraktığım zaman toz toprakla beraber performansını gözle görülür bir şekilde düşürüyor. hem yağsız kullanmak keçelerin de ömrünü kısaltıyor, maşaya zarar veriyor.

Sağolun arkadaşlar hemen yağladım. Ama gres yağı kullandım inşallah sorun olmaz.

Maşalarda bacaklara gres yağı kullanabilirsiniz. Gres yağının özelliğinden dolayı toz toprak tutmayacaktır. Gresler akmadığı ve damlamadığı gibi sızdırmazlık problemleri yaratmaz maşanı temiz tutar ayrıca suya karşı dayanıklıdır.

• Beğen
Tepkiler: MuhammedErkan
Merhaba arkadaşlar. 3 gün önce Kron xc 250 aldım ve şu an bisiklet sürmek dururken boşa geçen yıllarım için ağıt bestelemeyi düşünüyorum. Bu harika forumda çok bilgili arkadaşlar var, okuyup okuyup parçalar ve bisiklet hakkında daha çok şey öğreniyorum.

Bisikleti Bakırköy'deki Metin Bisiklet'ten aldım. Ben Mecidiyeköy'deyim. Yirmi günlük ücretsiz bakımı ve daha sonrasında bütün servis ihtiyaçları için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı Şişli'de? Metin Bisiklet'e götüremem bisikleti, çok uzak... Kron'un sayfasındaki bayiler çok kısıtlı ve enteresan şekilde bu bölgede tek bir bayisi yok, ama bildiğim kadarıyla başka bayiler de ücretsiz bakım servisi veriyorlar. Kısacası buralarda mahalle bisikletçisi olmayan, ihtiyaç oldukça götürüp bakımını yaptırabileceğim yerler nereler, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Güle güle kullan arkadaşım.Ancak malesef önerebileceğim bir bisiklet tamircisi yok

xc 250 gibi bir bisikletin bakımını başkasına yaptırmak yerine severek kendiniz daha güzel bi şekilde yapabilirsiniz aslında sizin yapamadığınız bakım ne onu araştırıp öğrenseniz daha güzel olur bu bisiklete bakım yapmak doğuştan yetenek istemez.

• Beğen
Tepkiler: selçuk aydın
bakım derken şimdilik kast ettiğim garantinin geçerli olması için gereken 20 gün, 1 aylık bakım. onun haricinde de bisiklette şu an için benim halledemeyeceğim ciddi sorunlar olduğunda götürüp baktırabileceğim yakınımda bir yer bilmiyorum.

@selçuk aydın

Ben o sorun için Kron bayiini aramıştım çünkü Karabükte hiç yok servisi :) ancak bana hiçbir sorun olmaz istediğin yere yaptır dediler. yani sıkıntı cıkarmıyorlar rahat olabilirsiniz. ayrıca bir arkadaş demiş ya kendiniz öğrenin. bende sizin gibi bir bisikletçiye götürmüştüm sonradan pişman oldum boşa para. o kadar basit ki ayarları ve bakımı. hele kron gibi bir bisikletin.. cok cok basit. ben de şimdi bu ayarları iyice öğrenmek için oturmustum bilgisayara ki sizin yazınızı gördüm :)

Nu arada hayırlı olsun Ben de Kron xc250 aldım ve 3 gün oldu :)

Not: Eğer bisiklet konusunda hiç ayar bilmiyorsanız bir bisikletçiye götürüp yaptırın ve yaparken çok iyi izleyin ben öyle yaptım 3 günde artık bisikletçi yüzü göreceğimi pek sanmıyorum.. Aman nazar değmesin :)

• Beğen
Tepkiler: selçuk aydın
@Göktuğ ÖZEL

Eyvallah Göktuğ, ben de bisiklet almaya karar verip forumu ilk bulduğumda senin de tavsiye istediğin başlıklarını okumuştum, aynı seçimi yapmışız demek. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan Valla ben yol bisikleti almadığıma çok memnunum, giriş seviyesi için mtb alıp yolları tanımak çok daha güzel.

O zaman ben en yakınımdaki mekâna yaptırtayım bunu... Dediğin gibi güzelce de izlerim.

bu bisikleti almayı düşünüyorum 500 tl ye buldum salcano alıcaktım easy lux kronun çok daha iyi dahon kadar iyi olduğunu söylediler

@Yasin Kukur

üstünde xc 2000 fren ve dişli sistemi mevcut.sele borusu karbon.lastikler ve jantlar xc1000 ait sıfır...daha teferatlu sonra yazarım inş :)

700-800 TL arası olabilir ortalama

Arkadaşlar Kron marka bir bisiklet alıcam bütçem şuan 450 TL 500 TL civarlarında ikinci el düşünmüyorum.
sizce XC 250 2011 model almaya değer mi ?
Biraz daha bekleyip bütçemi yükseltip XC 500 alabilirim.

2012 'yi bekleyin 2011 fiyatları düşer derseniz veya belli bir zaman verirseniz mesela aralık azalır fiyat gibisinden XC100 için fiyat düşmesini bekleyebilirim.

Döviz oranları bu şekilde devam ederse bisiklet fiyatlarının düşeceğiniz tahmin etmiyorum.

2. el konusunda da kesinlikle acele etme ...

İikinci el almayı tekrar gözden geçir bence, temiz bir bisiklet bulursan düşün derim.
İlla sıfır diyorsan xc250 değil de minimum xc500, sedona 711, salcano 241-240 serilerinden birisini düşün. Dolar devamlı artıyor, artmasa bile şuanki seviyesi bile yüksek, fiyatların çok düşeceğini sanmıyorum ama belki kış aylarında bazı satıcılar indirim yapabilirler.

Geri