Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Nihat,Tayfun'un Kron'da da böyle bir sorun vardı ve o kadrolardan kaynaklandığını söylüyordu;ama ne kadar doğru bilemiyorum...

Scudo
Kron xc500 ile Sedona Borla'yı kıyaslarsanız tabiki Sedona Borla'yı tercih etmenizi tavsiye ederim. Biyani Sedona almanın nedeni sadece amortisör kilidimi demiş. Bana göre sadece amortisör kilidi farkı bile olsa tercih edilebilir. Özellikle yokuş çıkışlarda amortisör kilidini kapatınca çok rahatlık oluyor. Düz yolda kapalı yine rahat çok hafif zemin bozuksa hemen amortisör kilidinizi açıyorsunuz yolun bozukluğunu hiç hissetmiyorsunuz.

nasıl bir modifikasyon yaptınız?
neden sedona 311 değil de ct 1000 aldınız?
Ben de tercih aşamasındayım. Kıyaslayabilir misiniz?
Teşekkürler.

@hogutmen

Mesaj 4 ayda önceki tarihten kalma. Bence siz özel mesaj atarsanız belki kullanıcı görür. Böyle görmeme imkanı var.

krondan kötü bisiklet çıkmaz bence kesin iyidir ama zoom amortisör kullanmasına anlam veremedim bu kardar iyi bir marka en azından suntour xcm kullansaydı keske ama yinede güzel bisikelt özellikletine baktımmalum zaten şehir bisikelti dağa tepeye gelmez eğer araziye çıkmayı düşünüyorsan xc1000,xc2000 mümkünce xc 4000 alabilirsin .ama şehirde kullanıma uygun bir bisiklet.

Arkadaşlar yakında kendime Kron XC 4000 Deore XT almayı düşünüyorum. Bu bisikletin ağırlığını kesin olarak bilen var mı? Sitede ağırlığı 10 kg olarak belirtilmiş. Kron un XTR li modelinin de ağırlığı da 10 kg olarak belirtilmiş. XTR li modelle XT li modelin ağırlığının aynı olması bana biraz tuhaf geldi. Böyle bir şey olması mümkün değil diye düşünüyorum. Bisikletin fiyatı 1500 EURO yaklaşık 2780 YTL ediyor. Eğer bisikletin ağırlığı gerçekten 10 kg civarında ise bu bisikletten şaşmam. Aksi halde 2800 YTL ye satılan Corratec X Vert So1 almayı düşünüyorum. Corratec in ağırlığı 11,3 kg olarak belirtilmiş.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

KULLANICI TIPI

:

MTB
KADRO : KRON XC 4000 6066 Tripple Butted Aluminium
ÖN AMORTİSÖR : MANITOU AXEL Lockout
ARKA AKTARICI : SHIMANO Deore LX
ÖN AKTARICI : SHIMANO Deore LX
VİTES KOLLARI : SHIMANO Deore LX
RUBLE : SRAM PG-970
ZİNCİR : SHIMANO HG 53
AYNAKOL : SHIMANO Deore LX
ORTA GÖBEK : SHIMANO
FREN ÖN / ARKA : SHIMANO Deore LX Hidrolik DISC Fren
FREN KOLLARI : SHIMANO Deore LX
ARKA GÖBEK : SHIMANO Deore LX
ÖN GÖBEK : SHIMANO Deore LX
PEDALLAR : SHIMANO
GİDON : ZOOM Special Light series
BOYUN : ZOOM Special Light series
FURÇ TAKIMI : VP Cane Creek
SELE : SETLAZ
SELE BORUSU : ZOOM Special Light series
SELE KELEPÇESİ : ZOOM Special Light series
JANT : RIGIDA ZAC 21
JANT TELLERİ : CN Spokes
LASTİK : IRC Mythos XC
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 27
MATERYAL : 6066 Üç kere İnceltilmiş Aluminyum Gövde
AĞIRLIK : 11 kg
SIZE : 15" , 17,5" , 19"

umarım yardımcı olmuşumdur.
bilgileri aldığım sitenin linki:(link)

@goxelkurt

Kron Kujo downhill için uygundur. Ancak bisikletin üzerindeki parçalar daha da
üst düzey olursa örneğin shimano XT sürüş kaliten daha iyi olacaktır.

Kron kadrolar için öngörülen garanti süresi ne kadardır?
Trek'te olduğu gibi ömür boyu garanti benzeri bir uygulama var mıdır?

Üretici firma, kadroların alanı dahilinde kullanıldığı sürece ömür boyu garantilileri altında olduğunu belirtiyor.

@HaliliOzturk

Tamer abicim senin Trek için bahsettiğin garanti olayıda sadece kadroda ve Halil'in Kron için söylediği gibi alanı dahilinde kullanıldığı sürece ömür boyu garantili olduğunu biliyorsundur her halde. Yani üzerinde kompenantlar 2 yıl garantili. Sadece kadrolar ömür boyu garantili diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltilmesini rica ederim.

Bu biraz ucu açık bir söylem değil mi? Benim kadromun kaynak yerinden kopuşunu ya da kadromun kırılmasının nedenini nereden bilecekler?
Ancak firma yaptıklarından haberi varsa kişinin ozaman bir şey söyliyebilir gibime geliyor.

@Selim Çam

evet bana da öyle geliyor... otopsi falan mı yapıolar acaba :D :D

Kadronun kopuş şeklinden nerde nasıl ve kaç km hızla giderken koptuğunu bile anlayabiliyolar... Mesela sünmüşse fazla basıt kuvvetinden dirk kopmuşsa kaynak hatasından gibi vsvs...

"kadro" nun içine, gene kadronun bi uzantısı olan :p ön maşanın/amortisörün eğilmesi, hasar görmesi..vs dahil mi ? :)

Geri