Scudo Sports

Koşu ayakkabısı seçimi.

Scudo
Merhaba..Topuğum,ayakkabının iç kısmını deforme ediyor..Topuk kısmında delik açıyor resmen..Neden olur bu acaba?

Dipnot:Yeni aldığım puma ve adidasta bu başıma geldi ama 15 sene önce aldığım adidasta bir delinme/bozulma olmadı..

@ahlaksız dechatlon da ayakkabı tabanlıkları olduğunu okudum geçen. Ordan bir tabanlık bakabilirsiniz. Veya başka bir yerden. Neden olur fikrim yok ama belki çözüm tabanlık değiştirme olabilir.

Koşu ayakkabısı mümkün mertebe hafif olacak ben onu bilirim

@enes_vl ayakkabının arka iç kısmı yıpranıyor..
Yani,bana arka iç kısmı yıpranmayan bir ayakkabı lazım:)

@hasanalparslang her ayakkabı ile hemen her şeyi yaparsınız. Lunarglide, ilk seviye içeri basma desteği olan nike ayakkabısı. İçeri basma sorununuz(!) yok ise koşabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: hasanalparslang
@Onur Ali İmren ayağımı gösterebilirim ama ayakkabının ikisine de yama yaptırdım..Ufak bir parça deri diktiler oraya ama o da hem ayakkabıyı bozuyor,hem de yine ayakkabının o kısmı beni rahatsız ediyor..
Aslında şu tavsiyeyi istiyorum..Yürüyüş ve koşu ayakkabısı alacağım ama ayakkabının arka iç kısmının çok sağlam olmasını istiyorum..Var mı böyle ayakkabılar?

@Onur Ali İmren yok hocam normal basıyorum çok şükür, teşekkür ederim.Bu arada youtube'da videolarınıza baktım epey güzel içerikler oluşturmuşsunuz, takip edeceğim.
Birde evde otururken falan bazen sağ ayak aşil tendonum ayağımı 180 derece oynatmamla hafif bi çıtlıyor.Bunun yeri değil belki ama bir fikriniz var mı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Decathlon'un beğenmiyorum dediğiniz ayakkabılarını günlük olarak kullanıyorum. İç tabanını daha rahat bir taban ile değiştirdim. Görünüşü çok güzel ve ben de beğeniyorum. Hafif geldi bana fakat siz gerçek anlamda koştuğunuz için size ağır gelebilir. Onun dışında iki çift kalenji ekiden modeli eskittim. Günlük kullanım için bu ayakkabılar acayip hafif geliyor ve ayağımı asla yormuyor. Fiyatı da uygun, daha ne olsun? Babamın kendine aldığı asics ayakkabıları da denedim, yerçekimsiz ortamda yürümek gibiydi.

Sürekli koşan birisiyim hergün koşarım hemen hemen şu ayakkabıları edindim geçen gün ; (link)

Gerçekten parasının hakkını veriyor çok memnunum. Ondan önce decathlonda ki 70 liralık koşu ayakkabılarını kullanıyordum . Tabanının kalınlığından ziyade ayağıma nasıl oturuyor en mühim konu kanımca .

İyi sporlar

• Beğen
bana göre en iyi koşu ayakkabısı asicstir. nike skeechers ve adidas da kullanmıştım ama en iyisi bu.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Yastıklama teknolojisi,ayakkabılar arasındaki farkı oluşturan temel etken.10 yıldır koşan biri olarak adidasin boost serisi ayakkabılarına bakmanı öneririm.

images.jpg
budur

• Beğen
@ahlaksız ayakkabınızın sağlam olması değil konu, sizin ayak şekliniz ile ilgili bir sorun var muhtemelen ve ayakakbılar bu hale geliyor. Bir zamanlar Hallux Valgus sorunu yaşan biri ile karşılaştım. Ama haberi yok.. Aldığı ayakakbılar parçalanıyor. Sürekli ayakkabı değiştiriyordu.. Tek yapması gereken tarak kısmı geniş ayakkabı almaktı.

@hasanalparslang aşil mi çıtlıyor? özelden fotograf video vs atabilirsiniz

@samet akkaya koşmaya devam, iyi sporlar :)

@Killi boost çok sert. Herkese uygun olduğunu düşünmüyorum ben

ayağınızın başısına göre ayakkabı tercih edilmesi gerekiyor, bazı koşu üstüne kurulmuş mağazalarda ayak analizi yapılıyor , analiz yaptırıp basışa uygun ayakkabıları tercih edilirse birçok sakatlanmanın ve ayakkabı deformasyonlarının önüne geçebilirsiniz.
ben bi çok yarışta saucony mirage modeli ile koşuyordum taki yırtılana kadar ve artık türkiyede bu markayı satan biryer kalmadığından nike , puma , ve mizuno markalı ayakkabılarımla koşuyorum , koştuğum zemine göre, antreman ve mesafeye göre tercih yapıyorum
ayakkabının markası önemli değil yani sizin ayak yapınıza göre desteklenmiş modeli seçmeniz önemli

• Beğen
Geri