Scudo Sports

Koşu Ayakkabısı Almayı Düşünüyorum Yardımcı Olur musunuz?

@yucel gulesenoglu

Evet düz taban ya da diğer değilim. Herşey normal gösteriyor testlerin çoğunu kendi çapımca ölçmeye çalıştım , Yeni başladıgım için biraz kalın taban almam gerekiyormuş kas zedelenmesi yaşamamak için fakat ben biraz daha iyi bir şey istiyorum.

Scudo
Nike şaşma şuan bende lunarglide +5 giyiyorum ve çok memnunum başka ayakkabı araştırmana gerek yok bence

tamam, ayak yapına göre arama yaptırdığında bu modellermi çıktı?

bu arada bende lunarglide+5 kullanıyorum ve memnunum.

(link)
Bu sitede yapmıstım fakat Muzino serisi ayakkabılar çıktı
Mizuno Wave Prophecy 3
Mizuno Wave Creation 15
Benzeri ayakkabılar çıktı.

(link)

Ucuz olsun benim olsun diyorsan kalenji en iyisidir :) kullanıyorum ve banada harp okulundan bi arkadaşım tavsiye etmişti.Bizim okulda herkes bunu kullanıyor demişti.Bende aldım kesinlikle koku yapmıyor gayet rahat ve hafif.Bende tavsiye ettim bir arkadaşıma oda aldı memnun kaldı ;)

@Yücel Dk

Görünüşlerine göre değerlendiriyorsan nike hiç alma zaten bence :) Hayır adizero kullanmadım, ama 4 5 senedir aynı adidasları kullanıyorum hala da kullanıyorum yani :) Hangi model olduğunu da bilemedim şimdi kutusunu atmışım. Ki belli bir süre hızlı tempolu yürüyüş yaptım onlarla. Şimdi ben de koşu ayakkabısı bakıyorum, adidas a gitmiştim fileli ve o tabanları içe doğru ayrık modellere bakıyordum, görevli de biraz anlattı. Koşu için fileli, esnek ve hafif olanlara bakman gerek, çünkü trekking ayakkabılar da böyle malzemelerden üretiliyor; hava alması ve yukarıda söylenildiği gibi burkulmaları önlemek için. Önereceğim bir model yok ama, kendi deneyimlerime dayanarak bahsettiğim özelliklere sahip ayakkabılardan al derim. Çünkü benim adidaslar da o yürüyüşlerim ve koşularım için yeterli özelliklere sahip değilmiş.
Ha bir de trekking bot deneyimim var onun markası greyder, çok hızlı ve rahat yürüyorum.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim . Adidas'tan şaşmayacağım , verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler internette araştırmama rağmen çok açıklayıcı bilgi bulamadım hepsi temel bilgiler. İyi forumlar herkese :)

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Sayın Büşra yoldaş,
''... 4 5 senedir aynı adidasları kullanıyorum hala da kullanıyorum yani.'' Demişsiniz.
Koşu ayakkabılarında en önemli özellik darbe emici süspansyondur.
4-5 senelik ayakkabının tabanı da malzemesine göre ya sertleşiyor, ya da tam tesine pörsüyüp elastikiyetini kaybediyorlar. Zaten üretici performanslarını garanti ediyor ama uzun ömürlerini değil.
Burada söz konusu olan ayak ve bacağın, hatta belin bile sağlığı.
Atletlerin çoğu her müsabakada yepyeni ayakkabılar giyiyorlar bu yüzden.
Yani, kullanılmış koşu ayakkabısı yine de kullanılabilir ama değişik amaçlarla.
Sonuçta hedef ''sağlık için spor, sağlıklı spor''.

@yucel gulesenoglu

Koşu ayakkabılarınında mı ömrü oluyor hocam?

aslında çoğu marka 750 km. diyor ancak bunun biraz ticari olduğunu düşünerek ben 1000 dedim :)
ayrıca arkadaşın dediği gib,i yol yapmamış ancak bir kaç yıllık eski ayakkabılarda sakıncalı bence.

@K. Benli

Sayın K. Benli;
Doğru söylüyorsunuz ; ben 4 5 senedir kullandığımı söylerken, uzun ömürlü bir ayakkabı markası öneriyorum. Neden uzun ömürlü olduğunu da öncüllerde açıklıyorum ama tabii ki kanıtlayamam çünkü tamamen empirik bilgilerimle alakalı. Zaten benim kullandığım model de yürüyüş için yeterli olsa bile koşu için yeterli değil (bunu söyledim daha önce). Koşu yaparken devamlı aynı ayakkabıların giyilmesi gerektiği de benim öncüllerden çıkmıyor ayrıca.

@yucel gulesenoglu

Yol yapmamış eski ayakkabı tamlaması benimkilere gönderiliyorsa yanılıyorsunuz. "Birkaç yıllık yol yapmamış" la," birkaç yıllık yol yapmış" farklı anlamlara geliyor çünkü, her ne kadar eski oldukları mutlak değişmez olsa da.
:)

@yucel gulesenoglu

Baya iyimsersiniz birkaç yıllık dediğinizde :) Ama yol yapmamışlık iyimserlik değil, tamamen sizin kurgunuz.

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
Konuya açıklık getirmek gerekirse Büşra Hanım'ın da demek istediği gibi adidas ayakkıbıların ömrü uzun ( ömür derken performans ömrü değil ). Yücel Bey'in de dediği gibi eski ayakkabılar performans açısından yenisiyle kıyaslanmamalı. Kullanılmamış da olsa ayakkabı eskidi mi performans kaybına uğrar . Konuya yorum yapan herkese teşekkürler.

eğer almadıysan asics öneririm. bundan önce puma axis kullandım, 2 ay önce de asics patriot aldım gerçekten ayağı kavrayışı çok iyi

Arkadaşlar sonunda fırsat buldum ve Trabzon foruma gittim. Bütün mağazaları tek tek gezdim ayakkabıları denedim , bana en rahat ve en hoş geleni aldım. Adidas Adizero Boston 3
( (link) )
Yorum yapan herkese tekrar tekrar teşekkürler , bu arada ayakkabı alacak arkadaşlar bu tarz ayakkabıların kalıbı küçük oluyor yarım ya da 1 numara büyük almayı unutmayın , iyi forumlar .

yeni konu açmak için önemsiz olduğunu düşündüğüm için buradan soruyorum nike dual fusion run 2 almak istiyorum ayakkabı numaram 42-42.5 kaç numara almalıyım. kullananlar ve bilgi sahibi olanlar cevaplarsa memnun olurum :)

@esad küçükkara

43 numara almalısınız, havlu çorapla kullanacağınızı da varsayın.

sağolun ben ne olur ne olmaz diye 43.5 numara alacaktım ama 43 diyorsanız düşüneceğim

deneyerek alma şansım yok malesef internetten daha ucuz ve mecburen alacağım için numara çok sakat bir durum o yüzden bu konuda çok tedirginim.havlu çorap dediğiniz daha mı kalın oluyor

Geri