Scudo Sports

Koşu Ayakkabısı Almayı Düşünüyorum Yardımcı Olur musunuz?

ben sadece koşu bandında kullanmak için nike dual fusion aldım, 6 aydır kullanıyorum çok rahat..

Scudo
@türkay yılmaz
Görüntü olarak çok hoşuma gitti performans acısından sıkıntı cıkarmayacagını bılsem alcam :)

Arkadaşların da dediği gibi ayakkabıyı görerek almanız gerekiyor. Bizim söylememiz sadece fikir verir. Ben geçen sene aldım iki ayakkabı birden birisi nike dualfusion diğeri nike training modelinden biriydi. Training daha hafif ve tabanı yüksek olmadığı için onu koşuda kullanıyorum. Diğerini ise genelde bisiklet sürerken yada günlük aktivitelerimde ağırlık çalışırken v.s. Bence internetten ayakkabı almak kumar oynamak gibi bir şey. Sonuçta insan sağlığında önde gelen ayak sağlığıdır. O yüzden iyi düşünün deneme şansınız olsun

Eğer düşünürseniz salomon speedcross a da bakın ama tabanı çabuk eriyor(şuan kış diye 160-180 tl arasına alabilirsiniz gidip mağzada elden alma kasım için geçerli fiyat)hafif ve çok rahat ama düzyolda çabuk eriyor bence kum için önerirm

Istanbul'da Turkiyenin ilk ve tek kosu ihtisas magazasi olan "Outrunner" magazasi var.Sahibi Selcuk bey yillarin atleti ve ironman'idir ve bu isin icinde uzun suredir. Piyasa-parekende fiati verip size en uygun, dogru ayakkabiyi "fit" yapilarak alirsiniz.Yolunuz duserse ugrayin.

Koşu ayakkabısı alırken bir numara büyük alın.

The North Face Hayasa
Bütçenizi biraz aşıyor olsa da seçenekleriniz arasında olmalı bence.
(link)

Adipure Trainer 360 modelini kullanıyorum tabanı yüksek trekking olarakta kullanabiliyorum bana şu ana kadar sıkıntı çıkarmadı.

Türkiye'de çok bilinmese de Sketchers'lar özellikle koşu için iyidirler.

Tipleri biraz ucuz görünür, insanlar ayakkabılarınıza bakıp "wooow" demezler, giyince cool olmazsınız.. ama öylesine hafiftirler ki zihninizdeki ayakkabı imgesini baştan düşündürürler size.

Türkiye'de çok yaygın değiller, bulabilirseniz bence bir deneyin.

Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim , tavsiyelerinizi göz önüne alıp karar vereceğim. iyi forumlar

Konuyu tekrar diriltmek gibi olacak sanırım , derslerden tam araştıramadım fakat en son 3 ü arasında kaldım son :)
Adidas Snova Glide 5m
(link)
Nike Air Max
(link)
Nike LunarGlide +5
(link)

Farkları nelerdir birbirlerine göre avantajları nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. :)

@Yücel Dk

farklarını bilmesem de(nike kullanmadım) adidas supernova serisi ayakkabı kullanan biri olarak supernova glide'yi tavsiye edebilirim.

bu da benim kullandığım: (link)

@Mert C.

Hepsi birbirinden güzel görünüyor :) Bilen bir arkadas acıklarsa çok sevinirim :)

@Yücel Dk

Adidas'tan şaşma derim. Bir numara büyük almayı unutma.

Adidas'ın topuk kısmı içeri doğru ikiye ayrılıyor. Bu teknik bilek burkulmalarının önüne geçen akıllı bir tekniktir. Koşarken önemlidir.

Gercekten kosu icin alacak isen "AIR" modellerini elemeni tavsiye ederim. Hoplatip, ziplatan ayakkabilar enerji kaybina yolacar ve icindeki hava yastiklari yaklasik 3 ay icinde patlar.Eger illa Nike olacaksa Free veya Linar modelleri gercek kosucular arasinda tercih edilen modellerdir.

@Ozzgurr

Reebok koşu ayakkabısıyla bir dönem koşu yaptım fakat profesyonel değilim koşu işlerinde , koşuya başlamak istiyorum belki seneye marathon yarışlarına girebilirim. Daha önce profesyonel bisiklet yarışlarına katıldım fakat koşu branşında gelişmek istiyorum. Koşuda kullanabileceğim sağlam ve profesyonel bir ayakkabı istiyorum ilerde değiştirmektense şimdi profesyonel bir ayakkabı almak istiyorum . Sizin düşünceniz nelerdir ? tesekkür ederim yorumunuz için.

Bence de adidas al ; çünkü bu fileli modeller koşu için üretiliyor zaten ayakkabının esnekliğini ve dayanıklılığını arttırıyor. Sizin linkteki nike lar kullanışlı durmuyor.
Adidas kullandığım için biliyorum :)

@Büşra Yoldaş

Doğruyu söylemek gerekirse görünüşlerine göre değerlendiriyorum :) pek koşu branşından ve ekipmanlarından anlamıyorum , Adidas adizero modellerini kullandınız mı peki?

Geri