Scudo Sports

Koruyucu elbisenin faydası

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Forumda bir kaç yerde yazmıştım. Bisiklet ile kullanırken koruyucu elbise giyiyorum.

koruma için:
http://1.bp.blogspot.com/_qUa9-GLcsw4/TUmJJ4dslDI/AAAAAAAAAIA/hzd8NJM1ECg/s1600/Body+Armor+-+Fox+Full+Armor+Jacket.jpg

kafa için:
http://www.helmetsandarmor.com/media/catalog/product/cache/11/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/y/h/yhst-66501846900183_2177_91055589_1.gif

dizler ve uyluk kemiği için:
http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/oNoAAOxy3NBSkyKU/$_12.JPG

kalça, kuyruk sokumu ve üst bacak için:
http://i8.ebayimg.com/02/i/001/21/12/4068_12.JPG

Hepimiz asfalt üzerinde bisiklet sürerken saatte 25km üstüne çoğunlukla çıkıyoruz. Bu hızda asfalta düştüğünüzde ne olacağını izlemek için linke tıklayın:

Vücudunuzun yüzülmesinden, kalıcı izler kalmasındansa üstünüzdeki elbise yırtılsın!

Scudo
Yolda downhill duygusunu yaşamak isteyenlere güzel bir çözüm. Beni sorarsanız; rüzgârı hissetmek istiyorum...

Gerçekten verdiğiniz resimdeki ekipmanları bisiklet sürerken giyiyor musunuz? :eek:

Birden polis olsan tam robocop olucakmışın derse seni tanımayan biri şaşırma abi :D

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
ya kusura bakmayın ama bi an güldüm.
ben bunları takmamak için bisiklet aldım zaten.
takıcak olsaydım gider ktm 690smc R alırdım :)

neyse tercih sizin tabiki.
umarım size gelecek her türlü zarardan korur.

@Mustafa T. Erhan

Evet her birini giyiyorum. Ben bisiklete zevk için ve hareketsiz yaşama biraz hareket katmak için biniyorum. Zevk almak için yaptığım amatör ruhlu spor faaliyeti yüzünden yaralanıp berelenmeye niyetim yok.
Hatta yakında ayak bileği koruması da almayı düşünüyorum.

@mehmet.ali

Robocop güzel seridir :D

@kivilcimb

Umarım verdiğim videoyu izlemişsinizdir umarım.

Arkadaşlar isteyen istediği gibi giyinir. Kimseyi yargılamayın lütfen. Eleştirmek ayrı...

Buraya bir "çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu tamam mı?" alıntısı iyi gider.
Meselam herkesin hayatına kimse garışamaz. Ha nasıl garışamaz; ben bu şekkil giyinirim, bu bayan şu şekkil giyinir, şu şekkil giyinir. Ha hiç kimse kimseye karışmaya bi' hakkı yok, özgürlüğü bidir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Guzel ama bu kadar agir giyinmek bir suru teferruat. Ayrica surus rahatligina da engel olusturur. Downhill yapmiyorsaniz bu kadarina gerek yok bence! Eldiven, kask ayrica cok isterseniz elbiseye dikili olmayan dizlik ve kask yeterli.
Birazda dusmeyi bilmek gerek. Bulundugunuz yolda hizla akan arac trafigi yoksa duserken kapanip yuvarlanmak surtunme sonucu olusacak deri soyulmalarini minimize edecektir. En guzeli trafikte ve ulasim icin suruyorsaniz gereksiz yuksek hiz ve risklere girmemek bence. Ayrica uzun kollu giymekte bir parca etkili olacaktir dusuk hizlarda duserseniz...

Elbette bu sekilde giyinene de helal olsun! Ulkemiz yollarinda ve trafiginde belkide en dogrusu. Ancak her seferinde bu kadar giyinmek ve sonra soyunmak gercekten takdir edilecek bir davranis.

Bunlari giyersem bisiklefe degil mx e binerdim :),
Saka filan ama bence bu kadar guvenlik o kadarda onemli degil bence gecen hafta kaza yaptim dizim elim bileklrerim siyrik icinde eldiven oldu halde kask deseniz kirildi yeni kask aldim bu sefer daha kaliteli birsey uvex resque birazda sansa bagli kazada yara almmak

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

Ayrıca, insanların kemikleri çok çabuk kırılabiliyor. Basketbol antrenmanında kafa kafaya çarpışınca elmacık kemiğim üç yerinden kırıldı, kırığın bir tanesi tam gözümün altındaydı, kör olma tehlikesi atlattım, 3 gün hiçbir şey çiğneyemedim ve 8 ay koruyucu maske ile gezmek zorunda kaldım.

Kask takmanın amacı ile bu elbiselerin amacı aynıdır benim gözümde; kafam da önemli kolum bacağım da....

Amacım bir bilinç oluşturabilmek. İsteyen yine giymeyecek zaten.

@halil ibrahim duran

evet izledim.zaten bisiklet ile hızada karşıyım.
o durumları yaşıyacağımı pek sanmıyorum.
benim sigmadaki ortalama hızım 12km/h ;)

edit : başınıza gelen basketbol kazasından sonra bunları kullanmanızı anlıyorum,şimdi taşlar yerine oturdu...

Halil İbrahim Bey umarım alınmazsınız ama bunu söylemeden edemeyeceğim. Sizi rahatsız ederse mesajımı silebilirim. Söylemeniz yeterli.

İmzanızı "can tatlı" olarak değiştirseniz daha uygun olacak.

@Uğur S.

Benim canım zaten tatlı :D

Teklif için teşekkür ederim ama imzamı bu haliyle seviyorum. Sonuçta "can emanet ve kul misafir" :D Bu slogan da uyar yani konuya :D

Neden tartışmaya açık msjlar atıyosunuz anlamıyorum,yanlış anlamayın yaşım sizden çok küçük size akıl verecek te değilim ama isteyen istediğini giyer.Saygı duyarız,eleştiredebiliriz ama msjlara bakıyorum tartışmaya açık cümleler.

Abi tavsiye ettiğin dizlik var mı? Düşünce en çok diz kapağı zarar görüyor. Tecrübeyle sabit.

@halil ibrahim duran

emanete iyi bakıyorsunuz gördüğüm kadarıyla :D

Ben belediye calisiyor tabelasina carpmistim o tranvay yoluna koyulan buyuklerden bisikletle uctum havada takla attim bilegim burkulmus birde sag elde 2 parmak catlamis abartmaya gerek yok
Bu korumalar olsaydi da catlardi zaten catlamamasi icin elimizdeki parmaklari hic hareket ettiremeyecegimiz sekilde bir eldiven lazim diger korumalar ise bisiklet icin gereksiz zaten cogumuzun bisikletten dusmesi icin bir yere carpmasi lazim o zamanda bir yere uçuyoruz duruyoruz hemen o kiyafetler sadece alicagimiz aciyi absorbe edicektir
Yolladiginiz video ise asilsiz 30km de adam surtundugu halde hic yavaslamiyor en fazla 5 saniye icinde yavaslayarak durmasi lazim
Bisikletle ucurum gibi bir yerden dusmedigimiz surece bizim olme ihtimalimiz sadece baska araclarla (arabanin ezmesi) gibi ihtimallete kaliyor onlar icinde kiyafetler ise yaramaz zaten

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hava yastığı gibi puf mont giyiyorum. yandan 60km hızla gelen araba çarptı, bende 40 km hızla gidiyordum. yerde 20metre sürüklendim. ceketin bazı yerlere yırtıldı ama ana bişey olmadı. puf montları herkese tavsiye ederim :)

Var mı fotoğrafı?

Geri