Scudo Sports

Köprücük kemiğimi kırdım :(

Scudo
büyük geçmiş olsun, bisikleti aldığımın ertesi günü trafik kazası geçirmiştim ben de, sağ köprücük kemiğimi kırdım. yazılanlara katılmakla beraber ek olarak özellikle yatıp kalkarken 2. kişilerden destek almanı öneriyorum. iyi hissediyorum diyip kendin yatıp kalkmaya çalışma. tecrübe ile sabit :(

• Beğen
Tepkiler: tunahan beyhan
Çok geçmişler olsun

Ben 4 ay atel takmak zorunda kalmıştım, ne yazık ki zorlayıcı bi süreç oluyor
Aradan yıllar geçse de
Soğuk görünce arasıra kendini hatırlatıyor.
İlk zamanlar köprücük kemiğiniz göze çok batabilir (diğerine göre daha çıkık belirgin olabilir)
Zamanla kendine geliyor.
Tekrar çok geçmiş olsun

Edit: gerçi doktor varmış yazmış güzelcene.
Olsun bende paylaşmış oldum bi kaç şey...

Kayarken kürek kemiğini kırmış biri olarak rönt. görünce ayak parmaklarıma kadar şöyle bir irkildim. Bisiklet kullananların bir kez daha dikkatli olmalarını gösteren ibretlik bir görüntü. Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
@Gökçe Çakır

Benim yazmayı unuttuğumu yazmışsınız. Gerçekten kallus dediğimiz kırık kaynama dokusundan dolayı ilk zamanlar bir çıkıntı oluşabilir. Sonradan remodelasyon dediğimiz yeniden şekillenme safhasında çıkıntı büyük oranda düzelir.

büyük geçmiş olsun bisikletçinin kaderidir düşüp sakatlanmak yaralanmak benden mayıs sonunda körfez pistindeki yarışta düşmüştüm 4-5 takla allahtan kırık yok ama sol taraf diz kapağından omuza kadar büyük yaralar almıştım biran önce iyileşmen dileğiyle ..

• Beğen
çok çok teşekkür ederim hepinize. Bu süreçte en çok can sıkıntısı koyacak :/

Acil şifalar dilerim.Trafik kazası yapmıştım yıllar önce.Arka koltukta oturan akrabamın sağ kürek kemiği kırılmıştı.Yaptıkları ilk müdahale platin takmak olmuştu.Tabi ki kırık yapısına göre herhalde işlemler değişiyor.Doktoru dinlemek gerekir bence.Özel hastaneler genellikle para için buna benzer müdahaleler yapabilir onuda iyi araştır derim.
Tekrar geçmiş olsun...

• Beğen
Sol köprücük kemiğini başarıyla kırmış birisiyim ben de.Doktor arkama geçip dizini dayayıp iki omzumdan geri çekerek tık diye oturtmuştu kırık kemik uçlarını.Bu sanki tam oturmamış.O sekiz sargı da ne tuhaf birşeydi yahu,robot gibi gezdim evin içinde 3 hafta.

• Beğen
Çok çok geçmiş olsun öncelikle burada kaza yapanları okudukça biraz irkilmedim değil hatta baya tırstım yani en kısa zamanda iyileşip pedallamanız dileğiyle :)

• Beğen
Geri