Scudo Sports

Köprü geçişi bisiklet bayramı

Scudo
Öncelikle kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun. Onun dışında benim için çok keyifli ve beklediğimden de iyi bir gündü diyebilirim :) bol bol fotoğraf çektik ekliycem yakında onları buraya. Keşke yılda 1 gün değil de istediğimiz her zaman geçebilsek köprüden(yakında olucak inş :) )

Çok güzel bir organizasyondu gerçekten.
Katılımcıların coşkusu ve çevreden izleyenlerin ilgisi bizlerin bisiklete ilişkin ümitlerini gerçekten arttırıyor...
Düzenlenmesinde emeği geçen Bisiklet Sevenler Derneğine teşekkürü borç biliriz.
Bu ve benzeri etkinliklerin sayıca artması, ve bisikletseverlerin olabildiğince katılımcı olması, istediklerimizin gerçekleşmesi bakımından bize faydalı olacaktır.

Son olarak belirtmek istediğim; isteğimizi sadece "bisiklet yolları" talebi şeklinde ortaya koymamız, cevabımızı uzun vadede alabileceğimiz anlamına gelebilecekken, buna "trafikte bisikletliye saygı"yı da eklersek belki lehimize olabilecek gelişmelerden daha hızlı faydalanabileceğiz...

Yaşasın bisiklet... :)

1000 tane bisikletliyle beraber köprüden geçmek çok eğlenceliydi. Eminim ki, organizasyon biraz daha erken açıklansaydı çok daha fazla katılan olurdu. Kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun. Bize de ders olsun, tek elle kullanırken ani fren yapmama konusunda.
Kendi açımdan tek kötü olay İstiklal'de bir köpeğin üzerime atlayıp pantolonumu ısırıp parçalamasıydı. Allah'tan fazla derinden ısıramadı vahşi hayvan.
Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler...

çok güzel bir tur oldu emeği geçen her kese çok teşekkürler katılan bütün arkadaşlarada

• Beğen
Tepkiler: BSD-Murat
Akşam haberlerinde denize atlayan çocuklar ve mangal yapanlar haber oldu ama ben böyle güzel organizasyonu haber yapan bir yere rastlıyamadım maalesef !!! Sol şeritte arabayla çekim yapan dha kameramanı bir şeyler hazırlayıp internete koymuş ! Aşağıya linkini ekliyorum ... Kısada olsa iyi seyirler ... :in:

(link)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Saat 13:00 sularında Çırağan caddesinden bayağı kalabalık bir gruba rastgeldim. Hangi tur için
toplanmış bu kadar insan diye şaşırmıştım, organizasyonu şimdi öğreniyorum.

İş güç derken, organizasyonlardan, turlardan kopuyor insan. Sabah sporu, akşam sporu babında
zaman ayırabiliyorsanız ne ala :)

Yurdum trafiğinde istenilen saygı hiçbir zaman alınamayacak olsa da :(,
bu organizasyonu düzenleyen, katılarak sesini duyuran herkesi tebrik ediyorum.

12civarı aracımla haremdeydim. Arkadaşımı otobüse bindirdim. Sizleri görünce cidden içim gitti. Katılmayı çok istiyordum ama il dışından arkadaş gelince onla ilgilenmem gerekti.
Bu arada harem girişinde bir kaç artise fena gıcık oldum. Orada yüzlerce bisikletli yan yana ilerlerken araçlarıyla milletin arasına dalıp küfreder gibi aralarından makas atarak geçiyorlardı. Bu kadar mı duyarsız olur bir insan. Bende aynı yoldan ilerledim ama aracımı en sola yaklaştırıp mümkün olduğunca yavaş gitmeye çalıştım. Aynadan arkadaki şoförlerle göz göze geldik. Hepside çekil de gidelim diye hareket yapıyorlardı. Hiçbirini sallamadım. o kadar bisikletlinin arasında hız yapmaya aralardan geçerek ilerlemeye çalışmak akıl karı değil. Hadi organizasyona, verilen mesajlara saygın yok; be adam biri önünde düşse ve çok üzücü bir olaya sebep olsan daha mı mutlu olacaksın. Daha yazamayacağım bir çok ağır sözü camı açıp o araçlara söyledim. Kimi tınlamadı kimi cevap vermeye yeltendi. Böyle insanlarla aynı ülkede yaşamak, aynı işleri paylaşmak veya aynı okullarda okumaktan üzüntü duydum.

Yolların yılda bir gün 45 dakikalığına kendilerine kapanmasına katlanamayanlar gene vardı. Ali Sami Yen'de aynen Kudret abinin dediği gibi daldılar aramıza, sonra Esentepe'de daldılar, köprüyü ağız tadı ile geçirtmediler, Kuzguncuk'ta bir adet Skoda daldı aramıza, ama öndeki arkadaşlar yol ver(e)meyince bizimle beraber ilerledi çaresiz, sonra da Harem'e giderken birkaç tane daldı aramıza. Polis tüm gayret ve iyi niyeti ile çalıştı gördüğüm kadarıyla, ancak polisin bize açtığı yol başlarında bekleyen araçlardan bize içten içe küfredildiğini biliyorum. Acaba biz aramıza dalan arabalara yol vermeli miydik? Araba kornası ile kenara kaçan, onlara yol açan arkadaşlara çok hayıflandım. Ulen 1 yıl boyunca 45 dakikacık bir geçiş be!!!! Bu kadar mı modern olduk? Bu kadar mı ayağımız yerden kesik?
:boese157: :mad:

Taksilere, halk otobüslerine, minibüslere hayır. Raylı sistemlere ve bisiklete EVET !!!!

Murat Semiz

Sadece İstanbul'dan değil,Anadolu'dan dahi katılım olabilir.Lakin 19 Haziran Pazar günü babalar günüdür.Aynı haftaya denk gelirse başka haftasonu planları sebebiyle katılım düşebilir.Bu hususu değerlendirmek lazım.

• Beğen
mehmet bey öncelikle geçmiş olsun,

tam önümdeydiniz.
kask kamerasıyla kayıt yapıyordum.
kayıtta düşme anınız var.
burada görüntülemek istemiyorum.

tekrar geçmiş olsun.

daha iki gün önce bir kamyon çarpması sonucu bir kaza yaşadım.

tek söyliyebileceğim iyi olmanıza çok sevindim...

herkese kazasız belasız bisiklet keyfi diliyorum.
umarım bir gün medeni olmayı başarırız.

(link)
http://farm6.static.flickr.com/5030/5801964738_c9e709b3a8_z.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3553/5801968680_4696351966_z.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3133/5801411121_c810f2a679_z.jpg
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Çok güzel bir gündü, bu organizasyonla ilgili son olarak teşekkür etmek istediğim kurum SEDONA , kendisine bu tur sonucunda çekiliş ile bisiklet severlere hediye ettiği bisikletlerden dolayı teşekkür ediyorum. SEDONA hiç bir ticari kaygıyı düşünmeden, grubumuzun 100, 500, 1000 olmasına aldırış etmeksizin 5 adet SEDONA bisikletini biz bisiklet severlere hediye etmiştir. Bu bisikletlerin çekiliş sonucunda bize çıkıp çıkmaması hiç ama hiç önemli değil. Önemli olan SEDONA gibi büyük bir kurumun bizim arkamızda durmasıdır. Diğer firmalarında bunu örnek almasını ve ticari kaygıyı düşünmeksizin bize destek vermesini diliyorum.

Bisikletliler haklarını ancak bu tarz büyük firmaların destekleri ve bireylerin bilinçlenmeleri sonucu kazanacaktır. Ben bir birey olarak bu gün Sedonanın sitesine girerek Sedonaya bir teşekkür maili yazacağım. Sizlerden de ricam Sedona ya yaptığı bu jestten dolayı teşekkür etmeniz Sedonada bu şekilde yaptığı güzelliğin bir sonucu olduğunu görmeli ve haklı gururunu yaşamalıdır.

Tekrar TEŞEKKÜRLER SEDONA

Geri