Scudo Sports

Köprü geçişi bisiklet bayramı

Yıllar önce katılmıştım cok keyifliydi,sahilden kalabalık grup gitmiştik. 6 hazirandan sonra olursa süper olur...

Scudo
@Berk Yıldırım

berk dostum...
evet mesajınıza teşekkür ettim...hassasiyetiniz yerinde ve doğal gönülden katılmaktayım evet insanlarımız için güzel bi anı olmakta köprü geçişi ama akabinde derin düşündüğümüz zaman yukardaki gerçekleride göz önüne almamızda gerekir evet üçüncü köprü yapılacak son yeşil alanlarda güme gidecek garipçe köyü bitirilecek çevre dostu denilen kanal projesinin ne kadar çevreci olduğunu zamanla göreceğiz....uygarlık anca doğaya zarar vermediği ölçüde uygarlıktır, bana göre bütün uluslar sabıkalıdır doğa karşısında, ama bu fabrikalarda çalışan insanlar para kazanacağız diye yok etmedimi dünyayı onca duman verilmedimi havaya, hava kirlendi nehirler kirlendi tüm dünya insanlığın ne kadar tepkisi varki ............para kazanacağız diye büyük açgözlülükle vede kibirle yok edilen dünyanın doğası karşısında alayımız suçluyuz .....

bisikletliler derneğinin bu duruma artık kayıtsız kalacağını zannetmiyorum evet artık ,bi yerde köprü geçişi güzelde biraz da biz insanlar artık el atmalıyız çevre problemlerine ,geçen sene 600 ü aşan insanlar köprüden geçmek için geldiler sonuçta bilinç olmaz ise ki yok, biz daha çok ağlarız çünki bu ülke artık tepkisizdir.....

son tahlilde ..insanlık iki seçenek ile karşı karşıya

1- ya uygarlıktan yana olup doğayı temizlemeye devam edecek
ve sonu gelecek..
2- yada uygarlıkla doğayı uzlaştıran temel düşünceleri baş tacı edecek

dünya genelinin yüzde 90 u rahatlığını konforunu pek bırakmak istemez millet alışmış arabalara ....konforlu yaşama.....

Abi geçeriz köprünün üzerinden,geçerkende açarız bir pankart ''3.KÖPRÜYE GEREK KALMASIN ! BİSİKLETLİLER YOLLARDA ÇOĞALSIN '' uymadı ama güzel bir söz bulunur.Hem derdimizi var olan köprünün üzerinde daha etkili ifade ederiz.:)

• Beğen
Tepkiler: Cengizhan Terzi
@Engin EŞ

şimdi çelişki gibi gelebilir yani bizler hem köprüden geçiyoruz hemde 3. köprüye karşıyız ama öyle değil tabi evet pankart olayı çevre için yazılar olabilir çevreyi kirletecek her türlü projelere karşı olma fikri.....ama istanbulda yeşil alanları katledenler katledeceği kadar yaptılar bu işi......
sonuçta malesef avrupa yakadan tepeden baksak kaç adet yeşil alan kaldıki...anadolu yakaya bak aynı durum ......istanbula göç durması lazım bunun için doğuda yatırım yapacaktın onca insan yığılmayacaktı buraya var olan mantar gibi 70 lerden sonra biten yerleşim alanlarını yaşanılır alan haline getirmeye ,yeşillere boğmak lazım başka çare yok artık ,ayrıca araba satışlarıda biraz gerilerse iyi olur, toplu taşımacılığa yöneleceğiz, evet metro deniz dibinden gitti bunun tehlikesi varmı doğaya onada bakmak lazım ...

bisikletliler derneğinin face deki duvarından alınan bilgi dahilinde ,pazartesi öğlen sonrası resmi bi açıklama olacağı belirtilmiştir ....

(link)

bir saat önce verilen bi mesaj...dernek tarafından face de ...evet güzergah taksim -harem -ve tabi köprü istikametinden, toplanma saati verilmemiş ama geçen sene ben saat 10.00 da taksimde idim evet pazartesi öğlen sonrası tekrar bilgi vereceğim.....resmi açıklama olacağı belirtilmiş idi.....

kudret abı yanlıs hatırlamıyorsam gecen yıl 5000 bısıkletın gectıgınden bahsedılmıyormuydu?ınanılmaz kalabalıktı.

Bence köprüden geçiş 19 Haziran'da olsun. 5 Haziran'da Sakarya Üniversitesi'nden arkadaşlarımla mezunlar buluşması yapacağız, 12 Haziran'da malum seçim var.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
5 haziran makul :) avrupa yakasi FATİH eyüp gop civarından gelicek varsa toplanıp gidelim taksim

• Beğen
@tolga akan

biraz abartı olmuş 600 aşan bi bisikletli tayfası vardı ....yalnız berlinde 250.000 kişi bisiklet ile bu olayı kutlamakta koca istanbulda en fazla 600 olması bile bence düşündürücü....demekki biz millet olarak sevmiyoruz bisikleti ona angarya gözü ile bakıyoruz ,onu çocukluk hevesi olarak görüyoruz ...

@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi, bizde genel anlamda sporu sevdiren bir müfredat yok ki. Keşke eğitimi sporla bütünleştiren bir müfredat olsa da millete genel anlamda sporu sevdirebilsek. Ayrıca spor yapmak, az da olsa maddiyata bakıyor. Bunlar olmadan bisiklet çocukluk hevesi olmaktan kurtulamaz Kudret Abi.

• Beğen
@CengizhanTerzi

derneğin face sayfasına düşen mesaj doğrultusunda 5 haziran pazar olarak gözükmektedir, pazartesi öğle sonrası kesin sonuç belirlenir tahminimce....

geçen sene başladım yazın ise gelip giderken kullanma maksatlı yaz sonuna kadar inanılmaz keyif aldım derken glen vakti bisiklet calındı ihmalim söz konusu çalan arkadaşa kızmıyorum bu sezon yeni bisiklet almaya karar verdim kendimi burda buldum 500 tl limit belirlemişti sayenizde 1000 TL geldi :)) sırf masrafsiniz :) sedona 321 karar kıldık kask eldiven suluk vs hiç almadiniz bana :) iyi buraya girişim iyiki yonlendirdiniz beni tsk ederim

@önder aşık

500 liralık bisiklet adama çok masraf çıkartır eğer çok biniyorsanız ama 1200 ytl ilik bisiklet az masraf çıkartır benim bisiklet bana tam 5.250 ytl ye mal oldu ve bana çıkardığı masraf ise devede kulak sayılır yani çok az...şöyleki....
demirbaş giderler şarttır 45.000 dayandı bisiklet km olarak, 2008 in mart ayında aldım karbonu...

1- lastikler değişti 5 kez....
yalnız 40 ytl toplam gideri olan lastiklerin bana ömrü en fazla 6 aydır 112 ytl aldığım son zenith marka lastikler çok sağlam kaucuktan....
2- tabi disk fren kullandığım için balatalar değişti 10 kez .......
25 ytl var 40 ytl ye var ucuzdur vardır km hesabı kalite vardır km fazlası ...
3-ikinci ayna kola geçildi slx ayna kol mükemmel bi parça 280 ytl mal oldu ama işlev çok iyi
4- asla eskimedi xt arka aktarıcı...orjinal parça hala üstünde ve hala küçük makaralarda sorun yok...xt kompenantlar en iyi parçalar...
5- ruble ikinci ruble lx mükemmel perfect..............
6- bir sürü iç lastik iğneli harcandı ve hemen atılmadı en çok 4 yama yapıldı..............
7- orjinal disk fren sistemleri avid in en düşük modeli idi 4 parçaya 400 ytl verildi ve sistem slx e dönüştürüldü bi gün olsun disk ayar bozulmadı çok nadir bozuldu onunda erbabı oldum artık çok hassas ayarı vardır disk fren ayarının ...
8- sağ fren sistemin hava yapma olayı olmakta ve buna çare çok basit sürekli boşta iken freni sıkıp sıkıp bırakmak böylelikle eski konumuna dönmekte ...
9- lx vites sistemleri orjinal olarak hala işlevini sürdürmekte ön aktarıcı lx dir bi gün olsun teklemedi vitesler ...
10- jantlar cros ride dır 45.000 km de ve hala akord bozulmadı .....
11- ön fren asla hava yapmadı tek sorun yaratmadı hidrolik yağ var içinde..
12- arka jantın haznesinin yağı bitmektedir yokuş aşağı inerken arka ses yapar bu haznenin yağının azaldığına işarettir ve parmak ucu kadar, haznenin içine yağ sürülür bunun için komple ruble sökülür....
13- üç kez gidonun halkası değişti.....

evet ne ka köfte o ka iyi mal....

@Cem Şentin

CeMal bey benimde 5 haziranda manitamla buluşmam var :) Köprü geçişi olursa buluşmayı iptal edebilirim Eğer köprüden geçmek istiyorsam :) Köprü geçişi randevuyla olmuyor izinle oluyor. Bu sene seçim sebebiyle ve güvenlik nedeniyle ertelenebilirde iptal edilebilirde :eek:

havalar ısınmadan olursa süper olur

Geri