Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Küçükken köyde annanemin köpeği kovalamıştı beni de. Bir çite ulaşıncaya kadar koştum, sonra anlık düşünüp çitin üstünden atlamayı denedim. Çit elimde kaldı ben de köpeğin üstüne düştüm. Hayvanın canı nasıl yanmışsa gerisin geri nasıl kaçtığını bilemedi. Hala bile aklıma geldikçe gülerim. Bir de 7-8 sene önce geceyarısı bir inşaatın önünden bisikletle geçerken 8-10 köpeğin saldırısına uğradım. İnşaatın içinden birden çıkıverdiler. İrili ufaklı 8-10 köpek vardı. Barsaklarım dondu korkudan. Allah'tan ısırmadılar, ucuz atlatmıştım.

Bu grup halinde dolaşan köpekler konusunda dikkatimi çeken bir ayrıntı var. Her grupta diğerlerine nazaran küçük bir kırma köpek bulunuyor. Bütün fitneyi o şerefsizler çıkarıyor. Onlar havlamasa diğerleri gaza gelip kovalamayacaklar belki.

Unutamadaığım bir kovalanma hikayemi de Ankara'da Ostim'de yaşadım. Bir ağabeyim motorsikletinin bir parçasına nikelaj kaplatılmasını istemişti benden. Kıramadım, dersten çıktıktan sonra atladım minibüse gittim. Nikelaj yapacak atölyeyi bulmam abartısız üç buçuk saatimi aldı. Neyse verdim parçayı ustaya; " 2 gün sonra gel al." dedi. Akşam 8 civarıydı. Dükkanlar kapanmaya başlamıştı. Hava da bayağı kararmıştı. Bilmediğim bir çevre sonuçta. İnanın otobüs veya minibüs veya taksinin nerden geçeceğini bilmiyorum. O derece ıssız bir hal almaya başlamıştı oralar. Ve her dükkanın önünde bir köpek vardı en azından. Ben içimden dualar okuya okuya bir anayol bulma telaşındayken bir köşeyi döndüğümde malum köpek sürülerinden biriyle karşılaştım. Bu sefer yayayım, bisiklet falan da yok. O bahsettiğim diğerlerine göre daha ufak olan köpek şerefsizi beni görünce bastı yaygarayı. İnanın o an oracıkta ruhumu teslim edecem sandım. Can havliyle koşmaya başladım. İlerde bir çay ocağı gördüm, sahibi masaları falan içeri taşıyordu. Kendimi nasıl içeri attığımı bilemediydim. O gün orada üç-buçuğun kralı yaşanmıştı...

Scudo
Ben acaip tırsıyorum ya köpekten :D inadına nereye gitsem peşime takılıyolar.Nefret ediyorum bu hayvanlardan bisiklet görünce deliriyorlar :(.

Geçen Cumartesi günü Serhad abi ve Tuzla-Ömerli turumuzu yaparken bayağı zor anlar yaşadık,

Hele ki bir tanesinin bütün dişlerini gördüğümü iyi bilirim,

Köpek kovucu cihaz olmasına rağmen bayağı zorlandık.

Eğer Bir köpek kovucu almak istiyorsanız hobby devrelerine bir bakın derim 8-10 tl ye bu işi halledebilirsiniz sanırım.Benim hiç ihtiyacım olmadı burada köpekler sürü halinde mskin miskim yatarken tekerdeki ışıklar onların oyuncağı oldu sanırım havlamaya başladılar bisikleti durdurdum iner gibi yaptım köpekler sanki hiçbirşey olmamış gibi gidip yattılar :)

Bugüne kadar bir köpeğin, bir insanı ön cepheden ısırdığını duymadım görmedim. Köpeğin büyüklüğü, hırçınlığı, saldırganlığı ne olursa olsun, kesinlikle ona sırtınızı dönmeyin. Oda zaten bunu yapmanız için, havlayarak sizi zorlayacaktır. Ne amaçla olursa olsun asla sırtınızı dömeyin. Tüm canlıların en zayıf noktası arka cepheleridir. Bunuda en iyi bilen hayvanlar değilmidir. =ASLA ARKANIZI DÖNMEYİN=

bende köpeklerle ilgili bi anımı anlatayım geçen köpeklerin sürü halde dolaştıkları bi yerden geçiyorum etraftada köpek yok o sıralar bi baktım yolun ortasına uzanmış yatıyo:D yanına yaklaştım sessizce kornaya bi abandım düüüüüüüüüüüüt:D:D:D:D köpek fırladıgı gibi arabanın altına gitti yattı seni hiç takmıyorum gibi ifadesi vardı sanki:D:D:D
köpeklerden korkmayın onlarda sizi kovalamasınlar bu kadar basit

Benim yaptığım ise çığlık atmak ;)

Köpekten daha fazla bağırırsanız, köpek sizden korkar ve kaçar, epey test edildi :)

• Beğen
Tepkiler: DoğanKaya
1 tane köpek varsa halletmesi kolay.örn ufak ve hafif bi köpekse(pittbull falan gibi) kaçmayın yere düşmeden köpeğin arka bacağını yakladınmı tamam!.işi biter döndüre döndüre fırlat biyere.köpek büyükse bizi yere yatırdıysa sağ elinle üstten hayvanın sağ kulağını tutup sol elimizlede çenesini yana doğru sıkıca çevirisek boynu kırılır.
ama en iyisi topuklamak gene riske girmesek daha iyi olur herhalde:)

bende doğada ve ıssız yerlerde fazlaca biniyorum. bırakın köpeği domuz hatta ayı tehlikiesi bile çıkabilecek yerlerde. kendimce bulduğum çözüm geçenlerde tekzen'den biber gazı sprey aldım. ufacık bişey. 9.90 tl. oldukça hafif, şortun arka cebinde bilem duruyor. olası bi saldırıda hemen elimin altında. tek sorun rüzgarı kollamak.

henüz bi saldırıya maruz kalmadım kullanma fırsatım olmadı (umarım da olmaz) ama yinede o varken psikolojik olarak kendimi daha rahat ve güvende hissediyorum. zaten ürünün üzerindeki bilgi ve resimlerde ayı, köpek gibi saldırgan hayvanlara hatta insanlara bile kullanılabileceği yazıyor. malum iş sadece hayvanlarda bitmiyo, insanında saldırganı var. valla tavsiye ederim...

@Emre Özhan

hemen her köpeğin karakteri farklıdır , hatta bazısının saati saatine uymayabilir. iyi huylu zannettiğin birtanesi aniden ters tepki verir canını yakar yada tadını kaçırabilir.

bu kadar yorum olmuş. belki çevreci arkadaşlar tarafından ağır saldırılara maruz kalacağım ama genede söyleyeceğim. köpekler için havalı tabanca kullanıyorum. en kesin ve etkili çözüm. fakat bunun için yapılması gereken bazı şeyler var. bildiğim kadarıyla 18 yaşının altındaki arkadaşların taşıması yasak. zaten av bayiileride 18 yaş altı kullanıcılara satmıyor. normal şartlarda ise pek bi sıkıntı çıkarmıyor. ayrıca kullanmayı bilmeyen, sinirlerine hakim olamayan kişiler içinde KESİNLİKLE tavsiye etmiyorum. çokt tehlikeli birşey. henüz dolu tüple kesinlikle cansız hedef dışında birşeye atış yapılmaması lazım. ben SADECE şehir dışında tura çıkacağım zaman alıyorum yanıma. ve mümkünse tüp takıldıktan sonra 20-25 atış yapıldıktan sonra çok zorunlu hallerde köpekler için kullanıyorum. derileri kalın olduğu için ve zaten 20-25 atış sonra ilk anki basınç kalmadığından sadece canını yakıyor. fakat söylediğim gibi. havalı ama OYUNCAK DEĞİL. gayet tehlikeli. zorunlu haller dışında dışında KESİNLİKLE kullanılmamalı ve taşınmamalı. ve kullanıma başlamadan önce mutlaka emniyet şartlarına ve talimatlarına uymak lazım. ve herhangi bir canlı bulunmayan yerde(arazi gibi) mermiyi sektirmeyecek ve arkasıda boş veya gene mermiyi sektirmeyecek bir ortamda kullanımı öğrenilmeli. dediğim gibi sinirlerine hakim olamayan arkadaşlar, kullanmayı bilmeyen dikkatsiz kişiler ve kendinden emin olamayanlar kesinlikle kullanmamalı. ayrıca hiçbir zaman hiçbir şekilde insanlara zarar verebilecek herhangi birşey(bu meyve bıçağı dahi olsa) şaka için kullanılmamalı. ve kullanılmayacağı zamanlarda emniyet önlemleri alınıp şarjörü tabancadan farklı bir yere konulmalı. çocuklar genelde böyle şeylere gereğinden fazla ilgi duyarlar ve şaka yapmak isterler. hatta en iyisi evde bi ufaklık varsa alınmaması, alınırsada gösterilmemesidir. yukarıdada söylediğim gibi. bu eşyalar oyuncak değildir. bir kişiye zarar vermek için fazlasıyla tehlikelidirler.

iyi forumlar

:D abı super yorum yapmısın yemın edıyom benı bı keresınde kovaladı bır suru halındeydı ındım dagıldılar dayagı yıyınce bıdaha o gun bu gun karsıma cıkan olmadı.

Bisikleti alalı daha 1 ay olmadan birkaç köpek sürüsünün saldırılarına maruz kaldım.Akşam saat 20:30 22:30 arasında gezerken zifiri karanlıkta bir taraf orman bir tarafta inşaat yapı malzemeleri üreten şirketlerin olduğu alandan geçerken sürü halinde gelenlerde oldu tek olarak gelenlerde oldu.Onları görünce mümkün olduğunca hızlı pedallamaya çalıştım.Hele bir tanesi çok fenaydı.Asla unutmam heralde.Sol tarafımdan o kadar kızgınlıkla geliyorduki az daha yol kenarındaki alçak bir yere girip takla falan atacaktım.Sonrasını düşünemiyorum bile.Heleki birde lastiğim patlasaydı offfffff :( Zaten o saatlerde bir daha oradan geçmem mümkün değil heralde :) Epey bir macera oldu. :) Hereket eden ışıklı araçlara kendi bölgeleri olduğu için yaklaştıklarını biliyorum.Zaten beni yakalamak isteselerdi sanırım yakalayabilirlerdi.Ancak bazı arkadaşların tavsiyelerine uymak epey zor.Mesela onların önünde duracak bir arkadaş olabileceğini zannetmiyorum :)

Bence bunlar için en iyi çözüm, hayvanları ne kadar çok sevsemde onların en sevdiği yiyeceğe zehir döküp onların önüne atmak, böylece sürekli geçtiğiniz bölgeden onları arındırabilirsiniz.

Dazer cihazı alınabilir hatta ben alacağım.Ama %100 etkili olmayacağını biliyoruz.Yüksek sesli birşeyde hepsinde etkili olmayabilir.Biber gazı hele hiç olmaz.O anda onu tutturmak çok zor.Birkaç tane olunca çok daha zor.Ancak insanda işe yarar.

Bence aşırı saldırgan bir köpeğin karşısında ancak ona zarar verecek yada tamamen etkisiz hale getirecek birşey durabilir.

eğer köpek bir sefer sizden korkarsa zaten bidahaki sefere kovalamadan önce uzun süre düşünür. ayrıca köpekleri öldürmek veya arındırmak bizim değil belediyelerin işi. dazer veya biber gazı dediğiniz gibi etkili olmayabilir. ama yüksek ses çıkaracak herhangi bir cihaz çok etkilidir. her köpek üzerinde. tahminim belki av köpeklerini korkutmaz ki zaten köpeğini av için kullanan biri kesinlikle köpeğini başıboş salmaz veya o köpek eğitimli olduğundan kovalamaz. yüksek desibel li kornalarda yanımızda bulundurulabilir aslında. fakat gece o saatlerde kullanmak ne kadar doğru olur bilemiyorum..

@Abdullah Hakkı

şakaysa komik değil, ciddiyse gayriciddi... böyle birşeye inanmak istemiyorum. köpektir en nihayetinde, yemez sizi ya..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri