Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Bianchimetapro

Yaşınıza rağmen iyi basıyorsunuz demekki :D Yaşınızda bir yanlışlık olmuş sanırım 100 yazıyor profilinizde :eek: :D

Scudo
Köpek Isırmalarına Engel Olma

Bu durumun 1kaç açıklaması olabilir:

1-Köpek o sıralarda oluşan 1olay nedeniyle insanlara karşı agresyon sergilemektedir, karşısına siz çıkmışşınızdır.
2-Köpek herhangi 1nedenle ortaya çıkan, uyarılan dürtülerinin esiri olarak kendini saldırmak zorunda hissediyor olabilir.
3-Belki sizin bir hareketinizi yanlış anlamış, belki de daha evvel benzeri 1 hareketten dolayı zarar görmüştür.
4-Bazen de görünümü veya kokusu size benzer 1iyle hoş olmayan 1anısı olabilir.
5-Ya da sizi anlamasına engel bir rahatsızlığı vardır.
6-Çok nadiren hiç1 şekilde izah edemeyeceğimiz sebeplerden dolayı da ısırabilirler.
7-Uyuyan veya yemek yiyen köpege fazla yanaşmayın.
8-Elinizde yiyecek varsa dikkatli olun.
9-Yaralı bir köpeği kaldırmaya çalışmayın.
10-Pusuda veya savunmadaki köpeğin arkasından yanaşmayın.
11-1köpek ya da kedi kavgasını çıplak elle ayırmaya çalışmayın.
12-Yavruları olan 1köpeğe yanaşmayın.
13-Tanımadığınız 1köpegin oyuncağını ya da yemeğini almaya çalışmayın.
14-Kendi bölgesinde veya araba içindeki tanımadığınız köpeğe yanaşmayın.
15-1eşyaya bekçilik etmekte olan köpeğe fazla yaklaşmayın.
16-Tanımadığınız hayvanları sevmeye kalkışmayın.
17-Dost gibi görünse de emin olmadığınız hayvanların kafasını, ayaklarını ve kuyruğunu ellemeyin.
18-Karşılaşma anında mümkunse korktugunuzu belli etmeyin ve kendi kendinize korkmadığınızı telkin edin.
19-Yine karşılaşma anında hiç umursamıyor gibi, ona bakmadan sakin ve emin adımlarla uzaklaşın.
20-Tanımadığınız hayvanın önünde ani hareketler yapmayın ve kendi köpeğinize bile aniden yanasmayın.
21-Durup dururken köpekten kaçmayın.
22-Çığlık atmamaya çalışın,çünkü çığlık onu iyice heyecanlandırır.

Kaynak: Köpek Psikolojisi ( Tamer DODURKA )

umarım yardımı dokunur

• Beğen
Tepkiler: S26
unutulmaması gereken temel şey,tüm hayvanlar içgüdüyle hareket eder ve bölgelerine giren kim olursa olsun, savunma mekanizmaları harekete geçer...hele doğalarını her geçen gün bira daha çaldığımızı düşünürsek, köpeklerden de kurtulamayacağımız ortada :) ..ısırıksız günler...

yalnız, ısırık istemiyorum diyosanız, köpek düdükleri var..bizim duyamayacağımız ölçekte ses yayıyolar ve köpekleri rahatsız ediyo..eh kaçıyolar haliyle... :)..outdoor mağazalarda bulabilirsiniz..tabi bu durum hoş değil ama ya ısırcaz ya da iğne yiycez..

bisikletle hızlı giderken iyi bunny hop yapmasını biliyorsan köpeğin üstünden atla
denedim işe yarıyo

• Beğen
Tepkiler: S26
Özellikle doğa, dağ gezilerinde başımıza bela olan köpeklerden kurtulmanın bir yolu yok mudur? Bu hayvanları rahatsız edip uzaklaştıran bir sinyal yayan elekronik cihaz duymuştum ancak bulabilmiş değilim ve tam olarak da bilgi sahibi değilim. Kullanan, bilen arkadaşlardan rica ediyorum. Aydınlatın bizi lütfen

Bu alet bir arkadaşımda var gerçekten işe yarıyor :)

Kopek gorunce genellikle durup iniyorum. Simdiye kadar hep donup gittiler. Hatta bir keresinde (motosiklet kullanıyordum) 4-5 tanesi yolumu kesti, gececek yerim yoktu, ben de durup kontagi kapattim. Hepsi tabanlari yagladi :)

Simdiye kadar hic isirilmadim. Kopekler anormal psikolojik sorunlari yoksa ya da siz anormal seyler yapmiyorsaniz isirmiyorlar.

Kacmak da iyi bir cozum olabilir, genelde bir bolgeleri var, o bolgenin disina cikarsaniz kovalamayi birakiyorlar. Kucukken sehir disinda bir bahcemiz vardi, yolda bir testi atolyesi ve oranin devasa bir kurdu vardi. Tabanlari yagliyorduk, bir sure sonra pesimizi birakiyordu. Ama koca koca taslarin uzerinden ucmamiz gerekiyordu, yol bozuktu. Bikac kez dusuyordum neredeyse.
Zaten kacarken asil tehlike kopek tarafindan isirilmaktan cok, kopege carpmak ya da dusmek bence.

Gene de her ihtimale karsi boyle bir alet bulundurmakta fayda olabilir.

@Juanito.Laguna

belki görmüştürsün bunny hop yapıcan önca öyle kurtulursun...:D :D :D :D :D :D

Bilhassa hayvansever olunca madur durumda da olsanız onlara zarar vermek istemiyorsunuz. E ısırılmak ta istemiyorsunuz tabi... Durmak, inmek doğru çözümler fakat her köpekköyde in bin zor iş. Ben sakin sakin gideyim dedim, ısırdı Kurbağlıdere'deki barakaların itlerinden 2si... E neredeyse her akşamki yolum, ne yapacağız ozaman? Karaköy kat otoparkının altındaki out door mağazasından 50YTL bedel ile Amerikan malı bit it kovalama cihazı aldım. Alırken de; "Bakın bu para denemelik bir para değil, hakkaten işe yarıyor mu?" dedim ısrarla. "Tabii" dediler, "Bu alet doğru alet"... Sonra anladım ki bizim itler yanlış... O alete duyarlı Amerikan malı köpek getirecekler heralde, aleti talep yaratmak için öncü kuvvet olarak ithal ettiler!.. Evde duruyor hala. Kardeşim denemek için kulağına yaklaştırıp çalıştırdı, halâ kulağı çınlıyor. Sinirim bozulmasın diye -aslında yolum da düşmedi- geri vermeye gidemiyorum. Aletin düğmesine basınca ne mi oldu? Durup havlayan köpekler tam gaz saldırıya geçtiler! Yane kıssadan hisse böyle aletler almayın, taş alın, gidonu tek elle kullanıp taş atma antrenemanları yapın, içki için (sarhoşken cesur olup aralarından geçiyorsunuz) Onlar da anlıyorlar mı ne... Şaka şaka; hiçbir ulaşım aracı kullanırken içkili olmayın tabii. Kıssadan hisse TUBITAK' ta bizim itlere göre ultrasonic köpekkovar yapılana kadar bu aletlerden almayın...

@Efrahim Yasin AKTAŞ

kuzen o aletin adı kuru sıkı tabanca iki tane sıkıyon ses ten herkez kaçıyo köpekler dahil ohh tertemiz hatta doğadaki cemil cümle mahlukat kaçıyo :) :D

@ReynoLds

Bu yazılanları madde madde sadece birer saniyede aklımızdan geçirsek art niyetli bi köpek 22 saniyede karnını doyurmuş olur :)

:) kardeşine geçmiş olsun..aman muhtaç etmesin allah böyle aletlere falan....

Abi suluğunda su kalmadıysa vede susuzluktan ağızın kuru ve tüküremiyorsan, tükürüyormuş gibi yapmak işe yararmı?

lutfen bu konuyu bir yere baglıyalım artık iyice arap sacına dondu :)

selamlar

bundan iki hafta önceki pazar günü Kızıltoprak'tan yola çıktım niyetim Tuzla Tersane yada Sabiha G. idi..
Kartal'dan sonra kumlukları henüz geçmiştim ki sahil bölümünden çimenlerde
yattıkları için görememişim :p tam 8 adet pazar kahvaltısına aç ve oldukça da büyük köpecikler taarruz ettiler neyse ki hemen indim ama 3ü gayet kararlı bir şekilde yok biz seni ısırmadan bırakmıyacağız dercesine yaklaştılar...ve diğerleri de bu cesaretle yarım ay şeklinde bir çevirme harekatına başladı
Arkadan gelen taxi köpekler ile arama girerek artık geri dönmem gerektiğini anımsattı ve pedala kuvvet ...:D

Su sıkmak, bisikletten inmek,düdük çalmak bir yere kadar...

Nabız olmuş 170-200 arası ve pusuya düşüyorsunuz resmen...

Yetkili Belediyelere imza toplayıp bir dilekçe götürsek dikkate alırlar mı bizleri ???

@kcuk_

Konu değilde köpekler, korkularımız, adrenalinimiz bağlı olsa daha kesin çözüm olacak :D

Yine söylüyorum hızlanıp geçerseniz ztn yakalıyamıyorlar....

Yada bana öyle denk geldı koşarken havlama kabiliyetlerı var ancak koşarken ısırma kabiliyetlerini görmedim daha...

118 db lik bir bisiklet kornası vardı.O işini görür diye düşünüyorum.

Herkese Merhaba,
Bisikletforum a üye olalı çok olmadı.Tanımak bilgilenmek amacı ile konudan konuya geziyorum günlerdir. Bu akşam da sanırım saat 23 civarında başladım okumaya.Köpek savar konusunu gördüm okumaya başladım zaman nasıl geçti anlamadım ,saat şu anda 02:36 bitti ama ben de bittim...Hem bilgilendim hem de çoook ama çok güldüm..Bu kadar eğlenceli komik yazılar okumak iyi geldi..Bu gece ya ya rüyamda köpeklerle boğuşacağım ya da yazılar aklıma gelecek gülmekten uyuyamayacağım..
Arkadaşlar ben derim ki; yazılanları kulak ardı etmeyin.Kime hangi öneri uygun geliyorsa onu uygulasın..Köpek saldırısının şakaya gelir yanı yok. Dilerim hiçbirinizin başına kötü bişi gelmesin..Kazasız belasız bol pedallı günler dilerim..Belki kısmet olur ben de katılırım bir turunuza...Sevgiler

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri