Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

1 ay önce küçük bir sanayi sitesine girmişim farkında olmadan. 20-25km/s ile giderken sol taraftan köpekler havlamaya koşmaya başladılar.
O an ürperdim biraz da korktum fakat ne yapasam diye düşünürken korudukları alanı geçince bıraktılar. Dedim bunlarda mandal var kulaklarında birşey yapmazlar.

Geri döndüm bilerek havlasınlar diye hızlandım sonra durdum havlamaları kesildi. Köpekler meğersem oyun oynuyorlarmış hepsini bir güzel sevdim :)

Scudo
Merhaba, ben de bu sabah işe bisikletle geldim. Şehrin tam çıkışında iki köpek karayoluna paralel uzanan alt yoldan bana doğru havlayarak koşmaya başladı, baktım yaklaşıyor ben de bağırabildiğim kadar yüksek sesle köpeğe doğru bağırdım, bisikleti durdurmadan. Bir süre havlayıp paralel vaziyette koştuktan sonra bıraktı. Arkadaşların dediğine katılıyorum: Köpekler yol kenarındaki bir fabrikanın önündeydiler, fabrikanın hizasını 10 metre kadar geçince peşimi bıraktılar. Daha önce de benzer olay oldu, o zaman bisikletten inip bisikleti köpekle arama alıp, bağırarak köpeği uzaklaştırmıştım. Sağlıcakla kalınız...

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. köpek kovucu almaya karar verdim. şehir içindeki köpeklere test ettikten sonra işe yararsa uzun tura çıkacağım.

İhtiyaç insanın kafasını kullanması için en büyük vesile... Arkadaş köpek sağırsa diye düşünmüş, maşallah :)

bende bir keresinde sitemin etrafında dolaşırken ( o zamanlar etraf şantiye alanıydı köpek sürüleri vardı) birden tam üzerime doğru 12 adet köpek havlayarak koşmaya başladı. Köpekler yokuşun tepesinde olduğundan görememiştim. Köpekten hiç korkmayan bi insan olarak o kadar köpek üstünüze gelince korkuyor insan. Sonra nasıl olsa kaçamam ölceksem yiğitçe öleyim düşüncesiyle köpeklerin üstüne bağırarak koşmaya başladım. Hepsi birden durdular. Yerdeki toz topraktan dolayıda kayıp birbirlerinin üzerine düştü saflar. Bir 15 saniye bakıştık, devam ediyim dedim hırladılar ordan geçirmediler bende geri bastım :D . Karşınızdaki köpek kuduz veya pitbull falan olmadığı sürece korkmanıza gerek yok zannımca. ( pitbull çıkarsa korkunun ecele faydası olmadığını aklınıza getiriniz:) )

Veteriner'im ve şimdiye kadar bir köpekle sorun yaşadım :) O da bisikleti sevmiyordu. Yaya gittiğim zaman yanına sallamıyordu bile :)

Köpekler genelde hareket eden teker yüzünden kovalıyorlar. Durunca yanında durup havlıyorlar o kadar. Amaçları genelde saldırmak değil sadece kovalamak. Neden kovaladıklarını bile bilmiyorlar, yakalasa da bir şey yapmıyorlar.

bir ay oldu bisikletimi alalı... yaklaşık 250 km yaptım Adana da... bu hafta sonu ki turumda iki köpeğin saldırısına maruz kaldım...
ve forumda şöyle bir araştırma yaptım; köpek ile karşılaşmalarda neler yapılıyor diye..
yeni başlayan arkadaşlara belki bir faydası olur.. özetleyelim.
1) genel olarak tecrübeli arkadaş bisikletten iniyor ve bisikleti köpek ile arasına alıp yavaşça köpeğin bölgesinden çıkıyor.
2) köpeğin saldırıya geçmesi ile hızını yavaşlatıp sakin kalarak köpeğin koruma bölgesinden geçenler de mevcud...
3) köpek kovucu (örn:dazer) kullananlarda var.. ama her koşulda ve her köpeğe aynı etkiği bırakmadıgı söyleniyor.
4)biber gazını kullananlar da var.(bence biber gazı tercih edilmemeli edilecekse bile en zor durumda en son tercih olarak kullanılmalı
5) bisiklet üstünde iken matara ile su sıkıp köpek saldırısını berteraf edenlerde var.
benim bulduklarım bunlar sizlerinde önerileri varsa paylaşabilirsiniz.
ben bu araştırmamdan şöyle bir sonuç çıkardım.
köperlerden tırsan biri olarak ben 1 nolu maddeyi yapmaya çalışacağım. bu korkumun üzerine gidip yenmem gerekiyor. yoksa
bu sevdadan vazgeçmeme bile neden olabilir.

1 aydır bisiklet kullanmama ve yaklaşık 50-60 köpeğin yanından geçmeme, hatta kovalayacak mı diye özellikle bakmam rağmen hiçbiri kovalamadı. Hatta bazı köpekleri bisikletten inip sevdiğim bile oldu :)
Sadece 1 tanesi yanından geçerken galiba çok yakın geçtiğimden sinirlendi ve arkamdan bir defa hırrr yaptı, ancak kovalamadı.
Fakat İstanbul içerisinde sürdüğümü de belirteyim, Adana da durum nedir bilemiyorum.

benim de ikl 200 km deki turlarımda hiç bir vaka olmadı bu cumartesi yaptığım turda biraz heyecan yaşattı köpekler bana...

1 mantıklı yalnız insanın korktugunu belli etmemsi gerekiyor. köpekler, korkunca insadan sinyaller alıyormuş yani hiç korkmıcan nasıl olcaksa artık kolay gelsin :D

envayi çeşit köpek baktım babamın çalıştığı işyerinin köpekleriydi önce kafanda bitirmelisin olayı köpeklerin durduk yerde saldırmayacaklarını sen tepki almadıkça onlarında tepki vermeyeceğini kafanda bitir gerisi kolay zaten.Ben pitbull'da besledim baktım,alman kurduda,rotweiler'da hiç bir köpek sizden ona tepki olmadıkça size saldırmaz ve ek olarak yeni gördüğünüz veya size hırlayan köpeğin gözlerine bakmayın.(zaten geneli kendi bölgesini korumak için hırlar,havlarlar)

Köpekler bisikletlerin peşinden koşmayı sever.
Korkmamak gerekir. Korktuğunuzda salgıladığınız bir kimyasal ter yoluyla dışarı atılır ve köpekler bunu hisseder, gaza gelirler.
Sizi yakalayacak kadar yaklaşacaktır, sakin olun, yolunuza devam edin. Bazen eğlenceli bile olabiliyor kovalamaca :)
Nitekim, bisikletliyi tutup aşağı indirmiş bir köpek var mıdır???
Benim, şahsen, en korktuğum şey peşime takılan köpeğin yola çıkması ve ona araba çarpmasıdır.
Köpek kovucuların hayvanlara zararlı oluğunu duyduğum için hiç kullanmadım. Köpek kovucuların çıkardığı sesi biz duyamıyoruz ama hayvanları sağır edercesine tiz bir ses çıkarıyor. Doğal olarak zavallılar oradan can havliyle uzaklaşıyorlar......

Her köpeğe de aynı taktik yemiyor açıkçası. Özellikle belli bir fabrikaya, çiftliğe, tarlaya bekçilik yapan köpekler ciddi anlamda tehlike grubundalar. Dediğiniz gibi onların koruduğu belli bir alan var ve o huduttan çıktığınızda birşey yaptıklarını bu zamana kadar görmedim. Eğer ki düz yoldaysanız basıp gidin zaten huduttan çıktığınızda tehlike geçmiş demektir, fakat eğer ki yokuş çıkarken yakalandıysanız kaçmak en aptalca seçenek oluyor. Hele bir de turda ve yüklü bir haldeyseniz hiç şansınız yok ki ben bu durumu yaşadım :) O durumda sizin yazdığınız 1. madde en mantıklı karar. Bisikleti köpekle aranıza alın, köpeğin gözlerinin içine bakarak bağırın, gerekirse yerden taş vb cisimler alıp atacak gibi yapın. Köpeğe üstünlük kurduğunuz anda çekip gidecektir.

Bu arada çoğu köpekte genelde sizi değil, bisikletin dönen tekerlerine gıcık oldukları için onları kovalıyorlar. Sizi insan olarak değil bisikletle bütün bir yaratık olarak görüyorlar. Bisikletten indiğinizde işler değişiyor.

evet en tehlikelileri bir sürü fabrika veya depo koruyanlar.. bunları düz yolda yakalnırsak sabit hızda koruma alanından çıkmak gerekiyor zor bir yolda
karşılaşılırsa 1 madde en uygunu.
birde havlayan ve kuyrugunu sallayan köpeklerin sadece gösteriş yaptıgı asıl sorunun sees sıkarmadan yaklasanlarda oldugu söyleniyor onlara dikkat

Köpeklerin kulakları arkaya yatık durumda, dişlerini gösteriyor ve dudaklarında titremeler görülüyorsa o köpek cidden sinirli ve tehditkardır. Havlamadan ziyade bu durumda genelde hırlama davranışı gösterirler.

Kulakların yatık olma durumu korku davranışlarında da gözleniyor arkadaşlar fakat korktuklarında kuyruk genelde cinsel organlarını koruyacak şekilde 2 bacak arasını kıstırılır. Kaçma veya bisikletten inme konusunda biraz köpeğin dilinden anlamak gerekiyor. Dediğim gibi 1. madde her köpeğe her zaman sökmüyor.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazgan
Ben Pittbull gibi şanı büyük köpekler hariç diğerlerine bisikleti bırakıp bağırarak üstüne doğru koşuyorum etkili oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazgan
Geri