Scudo Sports

Köpek saldırısı sonucu kaza

@mtbrnhc profile göre 25 yaşındasınız,ne zaman doktor olup devletin sağlık politikalarından en çok zararı gördünüz,kaç kere oy kullandınız da iktidar partisine hiç oy vermediniz,Küba deyince Ekşi Sözlük'ten alıntı
yapmak sizin şakacı kişiliğiniz mi ? Triyaj sizin parlak fikriniz,mor triyajı aynen size iade ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tglfrk
Scudo
@mtbrnhc evet milyonlarca borçlu borcunu ödemeyince sildiler 25 yaş altı borçları. 25 yaşının üzerindeki işsizlerden para kesmek ne kadar akıllıca?

uzmanlıktan bahsedeyim. gittiğim 3 doktordan 2'si uzmandı. kabakulak olarak tanımlayana bir şey diyemiyorum, ama diğerleri?
ondan sonra gittiğim doçent zaten "gel benim yanımda birkaç ay çalış, kbb'ciliğin %80'ine hakim olursun, ama uzmanlığın önemli yanı o %20'de kendini gösteriyor. geçmişte uzmanlar, bugünkülerin 20 katı özel vaka görüp mezun olurdu, artık gördüğün gibi preaurikuler fistül'ü tanıyamayacak uzmanlar çıkıyor piyasaya" dedi.

kusura bakmayın da bir insan uzmanlığını almışsa, böyle şeylerde doğru tanı koyacak.

gelelim ikinci probleme. bahsettiğim yer malesef yine devlet hastanesi. parafon ve cataflam verip yollayan doktor sayesinde 1.5 yıldır iyileşmeyi bekliyorum! nasıl tanı koyduklarını gayet iyi biliyorum, bu sebeple zaten kendilerine başvurmuyorum. varsa, tanrı beni devlet hastanesine muhtaç etmesin artık.
ayrıca röntgen istemedim.

• Beğen
@Tavariş

2 yıldır acil serviste hekim olarak çalışıyorum, matematik hesabı çok zor olmasa gerek. 2 yıldır da acil serviste bunun zararlarıyla karşılaşıyorum. Ki burda önemli olan benim primse yaşamam değil, babam 25 sene acil serviste çalışmış bir doktordu, o yüzden epeyce zarar gördük ve yıprandık. 2008 den beri 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 1 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandım, hiçbirinde iktidar partisine oy vermedim. Triaj benim değil, WHO yani Dünya Sağlık Örgütünün parlak fikri. Elbette sizin kadar düşünceli olamazlar ama elde olan bu kusura bakmayın, en kısa zamanda düzeltilmesi için dilekçe vereceğim.

@hashus1099

Önceki mesajda da belirttiğim gibi, GSS nin saçmalığı konusunda hemfikiriz.
Kulak patolojinizle alakalı olarak; evet bence de keşke ilk gören hekim de tanısaydı, ama hocanın dediğinde de biraz tezat var, yeni yetişen hekimleri o hocalar yetiştiriyor, eğer piyasaya böyle uzmanlar çıkıyorsa bunun büyük sorumlusu her yere üniversite açıp için hoca koymadan tıp fakültesi açan iktidar partisi, diğer sorumlusu da asistanlara vaka yaptırmayan, göstermeyen, öğretmeyen ve öğretmeden mezun eden hocalardır.
İkinci başvurunuz eğer Ortopedi uzmanına olduysa, şikayetleriniz gerilemediği vakit kontrole gitmeniz iyi olurdu, yok acil serviste pratisyen hekimse, zaten yazdığı ilaçları kullandıktan sonra muhakkak uzmana kontrole gitmeniz gerekir. Acil servislerde çalışan hekimler, akut tedavilerde rahatlatabilir, ancak kesin tanı tedavi için muhakkak poliklinik kontrolü önermeli, ve sizde uymalısınız.
Nazik cevabınız ve üslubunuz için teşekkür ederim, böyle insanlarla muhabbet etmek keyif veriyor.

• Beğen
Tepkiler: ykpcftc ve Tglfrk
@mtbrnhc evet öğrenci yetiştirenler de yine o hocalar, ancak konuştuğum hocanın öğrencilerine nasıl hocalık yaptığını bilmediğimden kendisini yargılayamam.

ortopedi uzmanı hakkında dediklerim geçerli bence, sıkıntım geçmeyince özel hastaneye gitmeyi düşündüm ancak hep erteledim. onu da bu yaz hallederim.
ancak aynı hastanede farklı bir ortopedi uzmanıyla yaşadığım sıkıntıyı da anlatayım madem konusu açıldı.
düzenli olarak haftada 2 gün halı saha, 2 haftada 1 de tam saha maç yaparım. kasığımda bir sıkıntı hissettim ve gittiğim doktor yine ağrı kesici ve krem verdi. ne zaman futbola başlayabileceğimi sordum, 2 hafta dedi. ağrı kesicilerin etkisiyle gün içinde çok da bir ağrı hissetmiyordum tabi, ağrı kesicilerim bittikten sonra ilk oynadığım maçta ağrının artarak devam ettiğini gördüm.

sonucunda özel hastaneye gittim, fıtık da dahil her kontrolü yaptılar, devlet hastanesinin çekmekte imtina ettiği mr (ya da her neyse) çekildi ve kasıkta önemli bir yırtık olduğu ortaya çıktı. 9 ay kadar da futbol oynayamadım toplamda.

siz işin içinde olabilirsiniz, ancak devlet hastanesinde aradığım şifayı bugüne kadar bulmuş olmadığımdan böyle konuşuyorum.

konu sahibinden özür dileyerek, konuyu daha da saptırmadan konudan ayrılıyorum.

• Beğen
@hashus1099 hocam söylediklerinizin çoğuna katılıyorum, sistemin çarpık olduğu kısımlar buralar, buraları beraber eleştirmeye hep varım. Dediğim gibi Recep Akdağ'ı vatandaşlar sever mesela, ama hekim camiası nefret eder, çünkü yaptığı şeyler çok aleyhimize, sadece bizim değil vatandaşa da yansıyor maalesef.
Hocam hiçbir hastanede MRG istemekten imtina edilmez, hatta idareler baskı yapar hekime. Çünkü yeni sağlık sistemimizle devlet hastaneleri de artık ticarethanelere dönüştü maalesef. Her hastanenin başına yönetici koyuldu ve kendi paranızı kazanın dendi. E hastanede tetkik isteyerek, ameliyat yaparak para kazanıyor. Yani hekim emin olun imtina ettiği için istememezlik etmemiştir.
Özel hastanelerde tabi durum biraz daha farklı, orada hastane devletten de vatandaştan da ayrı ayrı para aldığı için tanınıza yardımcı olma ihtimali %1 bile olsa da eğer endikasyon varsa her tetkik istenir. Ki hastane para kazanır, hekime de örneğin tetkik başı prim öder. Bu sistemde sizin için daha garantici görünse de maddi olarak çok külfetli ve zararlıdır. Maddiyattan gayrı zararları da var elbet ama uzatmak istemiyorum açıkçası.
Yaşadığınız hastalıklar içinde geçmiş olsun diyorum, talihsizlikler de umarım tekrar başınıza gelmez...
Esenlikler dilerim.

Arkadaşlar burada birbirimize laf söylemekle bir yere varamayız...iktidar partisine oy veren arkadaşlarda olabilir sevenlerde olabilir hiç sorun değil olamazda zaten bizim kaybımız bu saygı göstermeyi bilmeliyiz....burada sorun eleştiri yapıyoruz ama yok öle yok böle herkes acildeki renkleri bilir yeşil sarı vs...mesele bu değil mesele zamanında herkes poliklinik yerine acilden giriş yapınca acilde gereksiz bir yoğunlaşma ve gerçekten acil olan kişilere müdahale yapılamadı bu yüzden insanları doğrusu basit kavramdaki insanları acilden uzaklaştırmak için bir yöntem üretmeye çalıştılar ama biz her zaman çözümü yaralı parmağı iyileştirmek değil keserek yaparız o yüzden sorun bu yoksa arkadaşımızdan 1 krş bile istenmemesi lazım ayrıca konuyu dağıtmayalım ve konu siyasi bir polemik içerisine girmesin ve yine ayrıca burası özgür bir forum herkes herşeyi bilmek zorunda değil bişeyler yazar bakar okur yazdığı şey yanlıştır öğrenir...bu pazar günü adana çok sıcak akşamı bekliyoruz bisiklete binmek için boşverin bol bol pedallayın rahatlayın stresi atın üzerinizden....

• Beğen
@Tglfrk Çok geçmiş olsun. En büyük kazânız bu olmuş olsun. Bu arada çektiğiniz 7. fotoğraf ne gıcık! Tarlaların, yeşilliğin arkasında yüksek, dümdüz, estetikten yoksun binâlar. Şehirlerde tıkışıp kalıyoruz maalesef.
Ayrıca, sigortanız yokmuş, benim gibi GSS mağdurusunuz sanırım. Yukarıda, "sağlık hizmeti iyiydi-kötüydü" tartışmaları olmuş. Almanya' da 3 ay bulunmak dışında yurt dışı deneyimim olmadı. Dünyâ istatistiklerini de incelemedim. Sağlık (veyâ eğitim...) hizmetlerinin "iyi" kabul edilmesi bir standarda göre olmalı. Söz gelimi sağlık hizmetimiz Suriye' ye göre iyidir, Kanada' ya göre kötüdür, bilmiyorum, ben yaşadığımı biliyorum. Almadığım sağlık hizmetinden dolayı 1000 küsür lira GSS prim borcum var; prim mi haraç mı artık, bilmiyorum. Bu arada şuraya baktım, ne kadar doğrudur bilmiyorum; 52.sıradaymışız:
(link)

Düzelti: Amma da "bilmiyorum" yazmışım. :)

@Alp@y Tatlısu
Haklısınız, teşekkürler. Ama burada(kars) resmen fırtına var ve biz eve hapsolduk :(

• Beğen
@mtbrnhc

@mtbrnhc Bakın bunlar ülkenin gelir seviyesi ve gelir seviyesindeki adaletsizlikle alakalı. Peki siz küba'ya uygulanan ambargoları biliyormusinuz? Buna rağmen bebek ölüm oranının bizim çok altımızda, abdden daha düşük ve abye meydan okuduğunu biliyormusunuz? Even insanlar belki son teknoloji cihazlarla tedavi görmüyor ama devlet elindeki imkanlar dahilinde en iyi ÜCRETSİZ eğitim ve sağlık hizmetini sunuyor, peki siz bunu biliyormusunuz?

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Bisiklet önemli değil. Size bir şey olmamış ya önemli olan o.

• Beğen
Geçmiş olsun. Biber gazı ya da düdük ya da elektro şok caydırıcı olabilir. Tam tersi strateji, salam sosis bulundurmak gerek. :)
Allah kimseye yaşatmasın.

Dün Polonezköy yollarındaydım, yol kenarında, çalılar arasında 1-2 köpek grubu vardı. Temkinli olmak gerek.

Bu arada çizikleriniz derin değil, geçer. Acil şifalar.

• Beğen
Arkadaşın tur fotoları, geçirmiş olduğu kaza yalan olmuş burası siyaset meydanına dönmüş. Ateş düştüğü yeri yakar misali. İnsanlar cenaze evine gidiyor. Ev cenaze evi ama ak parti bu oldu chp şu oldu hdp nin yanı yattı mhp çamura battı. Ateş düştüğü yeri yakar. Adam kaza geçirmiş talihsiz olay yaşamış ama konu nerelere varmış.

Geçmiş olsun birader.

Herkesede içini dökecek başlık gerekmiş

Herkese çok teşekkür ederim.
Tekrar aynı yerden geçip köpekleri beslemeyi düşünüyorum :)
Kazadan 2dk önce bir köpek sürüsünün önünden geçtim beni ciddiye dahi almadılar bende onları kameraya çektim ve video kaydını durdurduktan 1 dk sonra gittiğim istikametin sol tarafında kırmızı binanın orada bir kangal görmüştüm öylece duruyordu maalesef o esnada video çekmiyordum, sonrasında o kangalın tırnaklarının arkamda asfalta çarptığını duydum ve baktığımda üzerime doğru koşarak geliyordu. :) Sonrası malum kangalla konuşurken ben duvara girdim :D

Video, olaydan 1-2 dakika önce çekilmiştir.

Tekrar herkese teşekkür ederim. ;)

@hashus1099 lütfen, ben de doktorum, ve kuruşu kuruşuna paramı hak ettiğimi düşünüyorum yarın nöbetçiyim, gece 4 tane takibim var, dolayısıyla uyuyamayacağım, ertesi gün işimi terketmeden akşam 6 da çıkacağım 5.30 da gelip muhteşem bir performans bekleme benden ve her ayın 7 ila 10 günü böyleyim, mekanım da trakya üniversitesi tıp fakültesi çocuk bölümü. lütfen sallayıp durmayın. insan vücudu bir bilgisayarla çat diye tanı konulan birşey deil.. o vakıf hastaneleri de sizi öyle bir düdüklüyorki, gereksiz tetkiklerle. neyse biz oecd ye göre en saçma sapan gereksiz harcamalar yapan ülke listesinde 1. olalım sayenizde. eklem kıkırdağı zedelenmesi tedavisine ilk basamak olarak direk mr çekilmez. açın bari bilmiyorsanız kitap okuyun tıp kitabı. vallahi ne desem..

• Beğen
Tepkiler: Groims ve mtbrhnkc
@Wasabie

sizin şahsınıza bir şey demedim, niye alınıyorsunuz? paranızı hak ettiğinizi düşünüyorsanız öyledir elbet. size kolaylıklar dilerim. doktorluk çok önemli bir meslek ve işini özveriyle yapan doktorlara saygım sonsuzdur. ancak yaşadığım örnekler hiç de hoş görülecek şeyler değil. vakıf hastanesi beni hiç mi hiç düdüklemedi, devlet hastanesine gittiğim 2 muayene sonrası + ilaçlara ödediğim miktardan biraz daha fazlasını verdim komple burun tomografisi + kbb muayenesini oldum doçentli farkıyla. önyargıyla düdüklüyor dediğiniz hastane, devlet hastanesiyle neredeyse aynı fiyatı almış oldu + 2 rahatsızlıktan da şifa bulmamı sağlamış oldu.

eklem konusuna gelirsek, eklemin neyi zedelenmiş onu bile teşhis etmeden, ağrı kesici verip "iyileşmezsen gel" demek doğru olansa, neyse ki çocuk bölümüne gelecek yaşı geçmişim.

Geçmiş olsun dikkat etmek gerek. Gezdiğin istikamete baktımda yunuseli tokide mi oturuyorsun?

• Beğen
Geçmiş olsun yeni bisikletinle daha 16.km de başına bunun gelmesi üzücü ama ucuz atlatmışsın

• Beğen
Büyük geçmiş olsun. Allahtan ne bisikletinize ne de size (tam anlamıyla) büyük bir şey olmamış.
Önümüz yaz, iz kalmaması için o yarayı güneşten koruyun üstüne kol bandı falan çekin bisiklet sürerken ya da mutlaka güneş kremi kullanın!!

• Beğen
Aynı durumdan bence defalarca kaza atlattım.Belediyelerin buna çözüm bulması gerek.

• Beğen
Geri