Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Daha önce yazdım yine yazıyorum. Bir belediyenin çağrı merkezinde çalışıyordum,şimdi başka bir birime geçtim. Neyse konumuz o değil. Bazı arkadaşlarımız belediyenin bu konuya el atmasını,el atması gerektiğini söylemişler.Haklılar da,ancaaakk..

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince belediyenin veya başka bir kurumun (yasaklı ırk olmadığı,kulağında küpesi olmadığı veya hasta/yaralı olmadığı müddetçe)sokak hayvanları toplama yetkisi yok. Görevim gereği bu bilgiyi vermek durumunda olduğum için ne azarlar,ne küfürler,ne serzenişler işittim. İnsanlar bana empati yapmamı,bu köpeklerin evladıma saldırdığı anda nasıl bir hale geleceğimi soruyor,gece saat 03:21'de arayıp iş yerine giderken veya gelirken köpeklerin saldırılarına maruz kaldıklarını söylüyor,gelin bu köpeği burdan alın diyorlardı. E tabi ben yine anlıyorum diyip yasayı söylüyordum. Zira ben de köpeklerden korkarım,zaman zaman yolumu değiştirdiğim de olur;uysal,bana saldırmaz bu deyip başını yanağını okşayıp sevdiğim köpekler de. Velhasıl siyah yazılı olan durumlar olunca belediye bu köpekleri alır.Alır ama bitti mi bitmedi? Barınağa alınan bu köpek küpeleme yani kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra yine kanun gereğince alındığı bölgeye geri bırakılır. Küpesiz olup yine alınmama durumu da var. O da köpek kısırlaştırılmış ancak küpesi düşmüş olabiliyor. Dolayısıyla bu iş mecliste bitiyor,çünkü ülkemizde yasama birimi TBMM'dir. Sizi arayıp bilgilendiren belediye çalışanlarına bağırmayınız,kızmayınız. Onlar da bir şey yapamazlar:)

Son düzenleme:
Adam doğrudan köpek saldırısı sonucu hayatını kaybediyor. Bu ilk olay değil, sık sık insanların başına kazalar geliyor.
Çıkıp da yok serçeler kargalar muhabbeti yapabiliyor, tiye alabilip sonrasında da mezhep genişliğine girebiliyorsunuz.

Bir diğeri de çıkıp yok kamyon önüne atlayacağına bıraksaydı ısırılsaydı gibi mantık dışı bir yorumda bulunuyor. Akıl alır gibi değil. Evet adam ısırılmamak için ölmeyi seçti. Bu mu yani mantığınız?!
Yok insan yiyen köpek olayı yokmuş. Evet başka insanların ölümüne sebep olan insanlar da kurbanlarını yedikleri için katil oluyorlar.

Nasıl bir savunma mekanizmasıdır arkadaş. Akıldan nasıl bu kadar uzaklaşılıyor.

Ortada tehlike yaratan bir unsur var. İnsanlar buna bir çözüm bulunması derdinde.
Çözüm hayvanları uyutmaktır denilmez belki ama öncelikle bu tehlikenin kabul edilmesi gerekir.

Kendisi forumda değil. Geçen hafta köpek korkusu olmayan bir abim her zamanki rotasında antreman yaparken köpek sürüsü ana yol kenarından saldırıyor. Ve düşmesine sebep oluyor. Böyle Allah'a emanet mi yaşamalıyız? Önlem alınmadıkça köpek populasyonu artmaya da devam ediyor. Emin olun burada kimse vicdansız ve hayvan düşmanı değildir. İnsanların tek derdi güvende olmak. Bunu çözmek de yöneticilerin işi. Ama çıkıp da bu kadar tehlikeye ölüme, sakatlığa rağmen, boş laflarla bu sorunu göz ardı etmeyin.

Her zaman yazmışımdır tartışmaya açık değil bu konu şehrin göbeğinde olmaz kardeşim köpeklerin sokaklarda olmasını savunanlara Allah çocuklarıyla sınatsın nokta bunu savunanlara sebebide kendi başlarına gelmemesdir.

Hayvan sever/ Hayvan sevmez diye bir ayrım yoktur...
Sevginin yaşanma biçimleri farklılık gösterebilir.

Ya da şöyle ifade etmeli: - Sevgi objesine (insan -doğa-sanat-v.b.) bireylerin yaklaşımı farklı olabilir. Bu farklar tarafların zarar görmeden yaşanabilmesi için gerekli kanunlar, kamusal alan düzenlemeleri ve yaptırımlar ile güvence altına alınmak zorundadır.

"Başıboş Hayvan" tanımı bizim gibi "Geri Kalmış" ülkelere özel bir durum.
Bir canlı ya yabanıldır ya da evcil. Her ikisinin de yaşam koşulları bellidir. Şehirlerin göbeğinde gezen kurt sürüleri olmadığı gibi evde büyütülüp doğaya bırakılan bir köpek de oralarda yaşamını sürdürmekte çok zorlanır.
Temel sorun, sahipsiz/başıboş köpeklerin kontrolsüz çoğalışları ve kendi çevrelerine korku salan yaşam biçimleri.
Elbette bu sorun hep gündemimizde. Kısa vadede sorunun kökten çözülüp güvenli mekanlara kavuşmamız imkânsız. Yasa çıktıktan sonra uygulama sürecinin nasıl olduğuna bakıp değerlendirme yapmalıyız.
Tabi herkes başına gelmiş/gelebilecek köpek saldırıları üzerinden konuya yaklaşıyor -ki haklıdırlar-. Bu korku bir uyarıdır, o kişileri "köpek düşmanı" yapmaz.
Hayvanları besleyip gözetmeye özen gösteren kişiler de hiç korku/kaygı yaşamayıp "farklı patolojilerle" bunu yapmıyorlar kuşkusuz .

Bizi böyle çatışmaya götüren esas sorun "Kamusal Alan" içinde alınan önlem ve yaptırımların yetersizliği..

Kamusal alanlarda ki başıboş köpekler ve kedilerin neredeyse yarısı, sahiplenilmiş hayranlardır. Sözde hayvanseverler tarafından kendi halinde bırakılan bu hayvanlar, avlanma (beslenme) bölgelerinde yaşamlarını sürdürürler, beslenemedikleri bir alanda yasamlarini devam ettirmezler, göç ederler.

Yani hayvanların beslendikleri bölgede yaşamayı tercih ettiklerini anlamak bu kadar zor mu?
Eğer beslemek istiyorsanız ormanlık bir alana götürün orada besleyin veya uygun neresi varsa oraya taşımalarına yardım edin. Seviyorsunuz madem bu zahmete girin , ısrarla benim evimin önünde beslemeyin.

Bu iş maalesef kaba kuvvet ile çözülür bu ülkede maalesef diyorum biz köpekleri vurucaz devlet bize ceza kesecek sözde hayvanseverler bize hakaret edecek sonra biz bu hayvanseverlerle yumruk yumruğa gireceğiz sonuç ?

Adam doğrudan köpek saldırısı sonucu hayatını kaybediyor. Bu ilk olay değil, sık sık insanların başına kazalar geliyor.
Çıkıp da yok serçeler kargalar muhabbeti yapabiliyor, tiye alabilip sonrasında da mezhep genişliğine girebiliyorsunuz.

Bir diğeri de çıkıp yok kamyon önüne atlayacağına bıraksaydı ısırılsaydı gibi mantık dışı bir yorumda bulunuyor. Akıl alır gibi değil. Evet adam ısırılmamak için ölmeyi seçti. Bu mu yani mantığınız?!
Yok insan yiyen köpek olayı yokmuş. Evet başka insanların ölümüne sebep olan insanlar da kurbanlarını yedikleri için katil oluyorlar.

Nasıl bir savunma mekanizmasıdır arkadaş. Akıldan nasıl bu kadar uzaklaşılıyor.

Ortada tehlike yaratan bir unsur var. İnsanlar buna bir çözüm bulunması derdinde.
Çözüm hayvanları uyutmaktır denilmez belki ama öncelikle bu tehlikenin kabul edilmesi gerekir.

Kendisi forumda değil. Geçen hafta köpek korkusu olmayan bir abim her zamanki rotasında antreman yaparken köpek sürüsü ana yol kenarından saldırıyor. Ve düşmesine sebep oluyor. Böyle Allah'a emanet mi yaşamalıyız? Önlem alınmadıkça köpek populasyonu artmaya da devam ediyor. Emin olun burada kimse vicdansız ve hayvan düşmanı değildir. İnsanların tek derdi güvende olmak. Bunu çözmek de yöneticilerin işi. Ama çıkıp da bu kadar tehlikeye ölüme, sakatlığa rağmen, boş laflarla bu sorunu göz ardı etmeyin.
[/QUOTE]
Bana niye laf soktunuz anlamadım. :) Aynı fikirdeydik halbuki @noyanyan

Kalabalık köpek sürülerine karşı savunmada tek atışta 7-8 saçma atabilmesinin büyük avantajıyla kesinlikle shotgun (pompalı tüfek) öneriyorum arkadaşlar. Zaten ilk atışta hayvanların 3-4 tanesi telef oluyor. Silahın çıkardığı yüksek sesten de sürünün geri kalanı korkup kaçıyor. Bu andan itibaren aslında polis gelmeden kaçılıp gidilebilir. Ama farkındalık yaratma amaçlı yerde yatan hayvanların kafalarına sıkılabilir. Yanlış anlaşılmasın can çekişmelerini sonlandırmak için. Aynı zamanda pompalı tüfekle yakın mesafeden kafaya sıkıldığında yol ve kaldırım tamamen beyinle kaplanacak ve bu görüntü hayatta kalıp kaçan diğer köpekler için itici uyarıcı halini alıp, ilerleyen dönemlerde bu civarda dolaşmamalarını sağlayacaktır.
Bu arada başlığın geldiği hal sebebiyle değiştirilip “Köpek görünce kaçmayın, sıkın” yapılması konu içeriği ve başlık uyumunun tekrar sağlanması açısından faydalı olacaktır :harika:

Kalabalık köpek sürülerine karşı savunmada tek atışta 7-8 saçma atabilmesinin büyük avantajıyla kesinlikle shotgun (pompalı tüfek) öneriyorum arkadaşlar. Zaten ilk atışta hayvanların 3-4 tanesi telef oluyor. Silahın çıkardığı yüksek sesten de sürünün geri kalanı korkup kaçıyor. Bu andan itibaren aslında polis gelmeden kaçılıp gidilebilir. Ama farkındalık yaratma amaçlı yerde yatan hayvanların kafalarına sıkılabilir. Yanlış anlaşılmasın can çekişmelerini sonlandırmak için. Aynı zamanda pompalı tüfekle yakın mesafeden kafaya sıkıldığında yol ve kaldırım tamamen beyinle kaplanacak ve bu görüntü hayatta kalıp kaçan diğer köpekler için itici uyarıcı halini alıp, ilerleyen dönemlerde bu civarda dolaşmamalarını sağlayacaktır.
Bu arada başlığın geldiği hal sebebiyle değiştirilip “Köpek görünce kaçmayın, sıkın” yapılması konu içeriği ve başlık uyumunun tekrar sağlanması açısından faydalı olacaktır :harika:
Acilen Postal oynamayı bırakmalısınız.

@specific o ne hiç oynamadım. Ben kantırcıyım, bu ilk incelememde pompalı tüfek (2’nin 1’i olan) incelemesi yaptım.
7AAE5F2A-53A7-4B62-967A-942AF5AAC190.jpegİlerleyen yazılarımda colt, keleş(AK-47), awp, desert eagle (1’in 3’ü) ve son olarak ördek (4’ün 5’i yani tüftüf) incelemesi paylaşacağım başlık altında. Şimdi kafalarda bir soru işareti var neden ağır makinalı yorumu yazmıyorsunuz diye (5’in 1’i) şu 100 mermi şarjör alan silah hani. Birincisi o silah çok sekiyor, istenmeyen durumlar yaşanabilir. İkincisi çok çabuk ısınıyor. Üçüncüsü mermisi çok pahalı. Dördüncüsü maliyeti çok yüksek. Son olarak gerçekten çok ağır arkadaşlar... :kötü:

Bahsettiğim oyun 1997 çıkışlı, izometrik denilebilecek 3 boyut görünümlü 2 boyutlu, bol vahşet içeren bir oyundu. Muhtelif silahlarla düşman, masum kim olursa vurabiliyordunuz. Ölmeyip can çekişenleri x tuşu ile kafasına sıkarak infaz edebiliyordunuz. Q ile kendi kafamıza sıkarak oyundan çıkma imkanı bile verilmişti. :D
Oyun şöyle bir şey:

Silahla ilerlemek isteyen arkadaşlar olmuş ama sorun yaşayacaklarının farkında değiller. 1 karavana sıktığınız an kolunuza yapışır valla. Video dikkatle izlenmeli

Üstelik aralıklarla gelen sadece 2 köpeği geçmek bile bu kadar zor işte. Bu yüzden sürüş öncesi cephane seçimi ve mühimmat depolama kesinlikle çok önemli arkadaşlar

Silahla ilerlemek isteyen arkadaşlar olmuş ama sorun yaşayacaklarının farkında değiller. 1 karavana sıktığınız an kolunuza yapışır valla. Video dikkatle izlenmeli

Üstelik aralıklarla gelen sadece 2 köpeği geçmek bile bu kadar zor işte. Bu yüzden sürüş öncesi cephane seçimi ve mühimmat depolama kesinlikle çok önemli arkadaşlar
Last of Us 2 de ki köpeklerden çok çektim🤣

senin mezhebini ben bi genişletirim daha da daralmaz, sana doğrudan laf söylemediğim halde sazan gibi atlama sinirimi zıplatma!!
Sinirin zıplarsa ne olurmuş Mr. Ali kıran Baş kesen?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri