Kim vermiyormuş barınağın parasını? Gelirimizin yarısından fazlası vergiye gidiyor değil 1 barınağın en az 10 tane barınağın parasını verdiğimi düşünüyorum ülkemizdeki vergileri göz önünde bulundurarak.
Ben vermiyorum.
Vergimin barınak masraflarına ayrılmasını istemiyorum.
Sen istiyorsun.
Burada önemli olan hangi tarafın çoğunluk olduğu. Sonuçta ikimizin de vergisi çoğunluğun istekleri üzere harcanacak.
Çoğunluk benden yana. Dolayısı ile barınak yapılmıyor.
O vakit sen gidip,
"Benim vergimle barınak yapabilirdiniz, neden yapmadınız?" Diyemezsin. Başka şeyler yaptık diyecekler. Sen o başka şeyleri istemiyor olsan da. Sen barınak veya "x" istiyorsun diye o şeylerden kısamazlar çünkü sen azınlıksın. Ha eğer bazı konularda çoğunluk olmayı başarırsan onun hatrında birkaç barınak koparabilirsin.
(Şimdiki birkaç barınak bu yüzden var)
Her konuda azınlıksan zırnık alamazsın, bu böyle.
"Benim vergimle benim istediklerim yapılmayacaksa neden vergi veriyorum?"
Devlet neden """hırlıdır""" adlı çalışmanın konusu bu. Ki o çalışmayı yayınlamayı pek düşünmüyorum.
Tabiki ben de isterdim, o kadar mükemmel bir sistem olsun ki herkes istediği hizmet için istediği oranda vergi versin, ona göre faydalansın.
"Neden olmuyor?"
Bu da Demokrasi neden """diktraktörlüktür"""
adlı çalışmanın konusu ve tahmin edeceğin üzere onu da yayınlamayı düşünmüyorum.
Öyle bir sistem olmadığına göre?
Sonuçta kendi "özgür" paranızla açtığınız barınağa da karışacak değil kimse.
Şey diyebilirsin:
"Arkadaşım! Madem sen çoğunluksun köpekleri neden uyutmuyorlar peki?"
El-Ceevab:
1) Barınak açılmasını istemeyenler uyutma uygulamasını desteklemek zorunda değil, ki desteklemiyorlar da.
Yanlış anlamayın sorun para değil. Parasını ben versem de desteklemiyorlar.
"Ne gerek varmış öldürmeye"
Çünkü dediğim gibi bilinçsiz bir toplumda yaşıyoruz. Bir çözümün çoğunlukla desteklenmesi için, sorunun illaha çoğunluğun başına gelmesi gerekiyor.
2) Böyle bir durum ezkaza söz konusu olduğunda bile ortalığı yıkan hayvansevermişcesineyetiştirilenler.
Dedim ya bunların çoğu barınağı bile kabul etmiyor.
Özet:
Ayranıyla ilgili bir takım sıkıntılar.