Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
bele mi olacak o duruş :D

birde alternatifini buldum bakın katır tekmesi :D:D zararda vermez bence bu işe yararsa

aklıma gelmişken bi saian dinleyim bari :p

Saian demişken bilmeyenler için parçayı da şuraya ekliyeyim:

Scudo
Ayrı dünyalarda mı yaşıyoruz anlamadım. Yolum köy yollarından geçiyor her gün ve sokak köpekleri ile sürekli karşılaşıyorum. Hiç saldırdıklarına denk gelmedim, sokak köpeği ben geçerken bakmaz bile ve uzaktan sokak köpeği görürsem rahatlarım sıkıntı yoktur, umarım bundan sonra da olmaz. Ama sürü koruyan, bağ bahçe koruyan köpekler yani sahipli köpekler problem çıkarabiliyor, çünkü sahiplerinin verdiği görev o bölgeyi korumak bunu da o köpekler biliyorlar. Problem çıkartırsa sahipli köpekler çıkarıyor, en çok eziyeti çeken de bu köpekler. Geçtiğim yol üzerinde sahipli kangal kırmaları var , sahibinin bahçesini koruyor. Geçerken hep havlarlar peşime takılırlar, alıştım artık. Yavaşlarım hoşt moşt derim gerilerler geçerim. Ama yanlarına yeni yavru bir kangal koymuşlar ve saldırgan olsun diye de kulaklarını kesmişler, kanlı kanlı o kulakları gördükçe canım sıkılıyor . Asıl bu köpek sahiplerini eğitmek ya da kısırlaştırmak lazım

Ayrı dünyalarda mı yaşıyoruz anlamadım. Yolum köy yollarından geçiyor her gün ve sokak köpekleri ile sürekli karşılaşıyorum. Hiç saldırdıklarına denk gelmedim, sokak köpeği ben geçerken bakmaz bile ve uzaktan sokak köpeği görürsem rahatlarım sıkıntı yoktur, umarım bundan sonra da olmaz. Ama sürü koruyan, bağ bahçe koruyan köpekler yani sahipli köpekler problem çıkarabiliyor, çünkü sahiplerinin verdiği görev o bölgeyi korumak bunu da o köpekler biliyorlar. Problem çıkartırsa sahipli köpekler çıkarıyor, en çok eziyeti çeken de bu köpekler. Geçtiğim yol üzerinde sahipli kangal kırmaları var , sahibinin bahçesini koruyor. Geçerken hep havlarlar peşime takılırlar, alıştım artık. Yavaşlarım hoşt moşt derim gerilerler geçerim. Ama yanlarına yeni yavru bir kangal koymuşlar ve saldırgan olsun diye de kulaklarını kesmişler, kanlı kanlı o kulakları gördükçe canım sıkılıyor . Asıl bu köpek sahiplerini eğitmek ya da kısırlaştırmak lazım
değişiyor o durum bazen grup halinde dolaşan başıboş köpeklerde saldırıyor bölgelerine girildiği için. benim lise okuduğum bölgede vardı mesela öyle köpek grupları :D hatta bi keresinde iki grubun arasında kalıyoduk bize saldırıyolar sandık ortada mevzu varmış :D:D

Ben bu konuda hayvanların kişiye göre hareket ettiğini düşünüyorum. Aynı köy yolunda peşpeşe sürüş yaptığımızda beni görünce uzaklaşıp kaçan köpekler benden sonra arkadaşım geçerken havlamaya başlıyorlar. Ben geri döndüğümde yine kaçıyorlar . O yüzden sokak köpeklerinden korkanlar ve korkmayanlar birbirini anlayamıyor. Ben ömrüm boyunca bisiklet sürmeyi bırak birbirine saldıran köpekleri bile ayrırken sorun yaşamazken, kimi dostlarım sahipli süs köpeklerinin bile saldırısına maruz kaldı.

Ben bu konuda hayvanların kişiye göre hareket ettiğini düşünüyorum. Aynı köy yolunda peşpeşe sürüş yaptığımızda beni görünce uzaklaşıp kaçan köpekler benden sonra arkadaşım geçerken havlamaya başlıyorlar. Ben geri döndüğümde yine kaçıyorlar . O yüzden sokak köpeklerinden korkanlar ve korkmayanlar birbirini anlayamıyor. Ben ömrüm boyunca bisiklet sürmeyi bırak birbirine saldıran köpekleri bile ayrırken sorun yaşamazken, kimi dostlarım sahipli süs köpeklerinin bile saldırısına maruz kaldı.
Gerçekten "Neye göre?" ve "Niçin?" saldırdıklarını çözemiyoruz bir türlü :kötü:
Buradan bilim adamlarına sesleniyorum ;
Araştırılsın!! :):kedicik:

@BirLebowski insan içinde gezdirirken ağızlık takıyor musunuz bu tosuncuklara?

@BirLebowski insan içinde gezdirirken ağızlık takıyor musunuz bu tosuncuklara?
akşam sakin saatlerde ara sokaklarda geziyoruz, huyları güzeldir hiç saldırgan yetişmediler, ağızlık takmadım bu nednele. Zaten biri kangal diğeri, kangal çoban kırması cinsleri gereği kolay kolay saldırmazlar

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Gerek yok diyor...
Gerek yok diyor...
Gerek yok diyor...
...
Gerek var! Hayvanlara zarar vermeye gerek var! Hayvanlara zarar vermeden hayvanlardan kurtulmanın bir yolu yok!

Buradaki pembe gözlüklü barınakçı arkadaşlara da bir bu kadar, hatta daha çok sinirliyim.

*Sevgi Pıtırcığı* yazmış ki;
"Barınağa koyalım bu köpecikleri. Sokaktan kurtaralım karınları doysun, mutlu mutlu yaşasınlar işte ne güzell"

Hadi ya öyle mi?! Bizim hiç aklımıza gelmemişti teşekkür ederiz.
Tamam şimdi ver barınağın parasını, biz de koyalım işte oynasınlar zıplasınlar.
Hadi pamuk eller cebe! Hadi! N'oldu? Vermiyor musun? Kem küm mü ediyorsun?
Kes sesini o zaman seni polyanna tek kelime daha edemezsin.
Bulunduğu yerde uyutulması gereken hayvanlar bunlar. İtirazı olan dediğimi yapsın.

Yani ben hayret ediyorum doğrusu. Bu barınakçıların hepsi vegan falan mı? Yemekte kendisinin sana hiçbir zararı olmayan, etinin de bir yararı olmayan kuzuyu mideye indir.
Oh, afiyet olsun, ama sokak köpekleri uyutulsun diyince vik vik vik. Hayvansevermişcesineyetiştirilenlerden misiniz?

Parayı vermeyi kabul eden vegan arkadaş. Sen evet sen! Hani diyordun ya
"Ben veririm nedir yani" eğer oradaysan git bağış kampanyası mı açıyorsun ne yapıyorsan yap senin gibileri topla kur bir barınak. Hadi sallanma! Aylık giderleri de sizden ona göre.

Durun daha çözülmedi, bir tane daha var.
Barınağı hiçbir şekilde kabul etmeyen sjw topluluğu. Efendim duymadım?

"+Burası onların yaşam alanı, siz buraya sonradan geldiniz. Onları barınağa tıkmaya hakkınız yok. Onlar birer birey, özgürlüklerini kısıtlayamazsınız"

Onlar birer birey ama bir insanı paramparça etmelerinden sonra suç yine bize kalıyor öyle mi?
"Biz onların alanına girdik diye."
"Biz saldırgan davrandık diye."
Hatta yeri gelince, "Hayvan o ne anlasın."
Şimdi senin ne farkın kaldı tecavüze uğrayan kadına "Mini etek giymeseymişsin sen de, tahrik etmişsin adamı" diyen insan müsfettesinden?

Ha birini öldüren köpekleri barınağa atalım, henüz öldürmemiş olanları dışarı salalım öyle mi?
Olur tamam getirin köpekleri.
...
Hah, şimdi bunlar seni parçalarlarsa barınağa atacağız. Rahat ol yani.
Hadi oynayın bakalım. Biri seni ısırmaya kalkarsa da cezası ömür boyu barınak dersin durur tamam mı?

Arkadaşlar çakralarınız açık mı bilmiyorum ama Türkiye'de çakı taşımak yasa dışı biliyorsunuz değil mi? Cezası var.
Neden? 1cm uzunluğunda olsa bile saldırı ve savunma amaçlı taşındığı için. Amacı bu olan aletler yasak yani. Velev ki 200iq aklı başında bir prof ol. Yine yasak.

Peki o yarım akıllı öldürme makinesi?
Çenesinin içinde 42 tane jilet var ve aramızda dolaşması yasak değil.

NE KOMEDİ AMA...

Şimdi hayvansevermişçesine yetiştirilenler, belediye bu hayvanları uyutmak istediğinde gösteri yapıp ortalığı yıkmayı kesene kadar canınızı nasıl koruyacaksınız onu konuşalım.

Daha doğrusu konuşmaya gerek bile yok. Burada akıl verenleri okuyarak zamanınızı boşa harcıyorsunuz.
Yok efendim neymiş biri diyor kaç biri diyor dur. Bisikletin şöyle arkasına geç böyle savun kendini falan.

Dalga mı geçiyorsunuz siz?
Şunu, hayatında en az bir kere bu hayvanların saldırısına uğrayan herkes biliyor.
O an geldiğinde burada okuduklarınız aklınıza gelecek ve diyeceksiniz ki;
"Ben buraya ne zaman geldim"
Siz taktikleri düşünene kadar içgüdüleriniz en doğru şeye karar verip tabanları yağlayacak ve tehlike geçip tekrar nefes almayı hatırladığınızda sadece bunu diyeceksiniz.

Siz hiç gördünüz mü foruma gelip,
"Abi çok sağol ya sen bana falan gün falan taktiği vermiştin ya hayatım kurtuldu" diyenini?

Benim gördüğüm daha çok şu;
"Koşu için olimpiyat seçmelerine mi katılsam acaba?"
Kim vermiyormuş barınağın parasını? Gelirimizin yarısından fazlası vergiye gidiyor değil 1 barınağın en az 10 tane barınağın parasını verdiğimi düşünüyorum ülkemizdeki vergileri göz önünde bulundurarak.

Kim vermiyormuş barınağın parasını? Gelirimizin yarısından fazlası vergiye gidiyor değil 1 barınağın en az 10 tane barınağın parasını verdiğimi düşünüyorum ülkemizdeki vergileri göz önünde bulundurarak.
Ben vermiyorum.
Vergimin barınak masraflarına ayrılmasını istemiyorum.
Sen istiyorsun.

Burada önemli olan hangi tarafın çoğunluk olduğu. Sonuçta ikimizin de vergisi çoğunluğun istekleri üzere harcanacak.
Çoğunluk benden yana. Dolayısı ile barınak yapılmıyor.

O vakit sen gidip,
"Benim vergimle barınak yapabilirdiniz, neden yapmadınız?" Diyemezsin. Başka şeyler yaptık diyecekler. Sen o başka şeyleri istemiyor olsan da. Sen barınak veya "x" istiyorsun diye o şeylerden kısamazlar çünkü sen azınlıksın. Ha eğer bazı konularda çoğunluk olmayı başarırsan onun hatrında birkaç barınak koparabilirsin.
(Şimdiki birkaç barınak bu yüzden var)
Her konuda azınlıksan zırnık alamazsın, bu böyle.

"Benim vergimle benim istediklerim yapılmayacaksa neden vergi veriyorum?"
Devlet neden """hırlıdır""" adlı çalışmanın konusu bu. Ki o çalışmayı yayınlamayı pek düşünmüyorum.

Tabiki ben de isterdim, o kadar mükemmel bir sistem olsun ki herkes istediği hizmet için istediği oranda vergi versin, ona göre faydalansın.
"Neden olmuyor?"
Bu da Demokrasi neden """diktraktörlüktür"""
adlı çalışmanın konusu ve tahmin edeceğin üzere onu da yayınlamayı düşünmüyorum.

Öyle bir sistem olmadığına göre?
Sonuçta kendi "özgür" paranızla açtığınız barınağa da karışacak değil kimse.

Şey diyebilirsin:
"Arkadaşım! Madem sen çoğunluksun köpekleri neden uyutmuyorlar peki?"

El-Ceevab:
1) Barınak açılmasını istemeyenler uyutma uygulamasını desteklemek zorunda değil, ki desteklemiyorlar da.
Yanlış anlamayın sorun para değil. Parasını ben versem de desteklemiyorlar.
"Ne gerek varmış öldürmeye"
Çünkü dediğim gibi bilinçsiz bir toplumda yaşıyoruz. Bir çözümün çoğunlukla desteklenmesi için, sorunun illaha çoğunluğun başına gelmesi gerekiyor.

2) Böyle bir durum ezkaza söz konusu olduğunda bile ortalığı yıkan hayvansevermişcesineyetiştirilenler.
Dedim ya bunların çoğu barınağı bile kabul etmiyor.

Özet:
Ayranıyla ilgili bir takım sıkıntılar.

Son düzenleme:
Ben vermiyorum.
Vergimin barınak masraflarına ayrılmasını istemiyorum.
Sen istiyorsun.

Burada önemli olan hangi tarafın çoğunluk olduğu. Sonuçta ikimizin de vergisi çoğunluğun istekleri üzere harcanacak.
Çoğunluk benden yana. Dolayısı ile barınak yapılmıyor.

O vakit sen gidip,
"Benim vergimle barınak yapabilirdiniz, neden yapmadınız?" Diyemezsin. Başka şeyler yaptık diyecekler. Sen o başka şeyleri istemiyor olsan da. Sen barınak veya "x" istiyorsun diye o şeylerden kısamazlar çünkü sen azınlıksın. Ha eğer bazı konularda çoğunluk olmayı başarırsan onun hatrında birkaç barınak koparabilirsin.
(Şimdiki birkaç barınak bu yüzden var)
Her konuda azınlıksan zırnık alamazsın, bu böyle.

"Benim vergimle benim istediklerim yapılmayacaksa neden vergi veriyorum?"
Devlet neden """hırlıdır""" adlı çalışmanın konusu bu. Ki o çalışmayı yayınlamayı pek düşünmüyorum.

Tabiki ben de isterdim, o kadar mükemmel bir sistem olsun ki herkes istediği hizmet için istediği oranda vergi versin, ona göre faydalansın.
"Neden olmuyor?"
Bu da Demokrasi neden """diktraktörlüktür"""
adlı çalışmanın konusu ve tahmin edeceğin üzere onu da yayınlamayı düşünmüyorum.

Öyle bir sistem olmadığına göre?
Sonuçta kendi "özgür" paranızla açtığınız barınağa da karışacak değil kimse.

Şey diyebilirsin:
"Arkadaşım! Maden sen çoğunluksun köpekleri neden uyutmuyorlar peki?"

El-Ceevab:
1) Barınak açılmasını istemeyenler uyutma uygulamasını desteklemek zorunda değil, ki desteklemiyorlar da.
Yanlış anlamayın sorun para değil. Parasını ben versem de desteklemiyorlar.
"Ne gerek varmış öldürmeye"
Çünkü dediğim gibi bilinçsiz bir toplumda yaşıyoruz. Bir çözümün çoğunlukla desteklenmesi için, sorunun illaha çoğunluğun başına gelmesi gerekiyor.

2) Böyle bir durum ezkaza söz konusu olduğunda bile ortalığı yıkan hayvansevermişcesineyetiştirilenler.
Dedim ya bunların çoğu barınağı bile kabul etmiyor.

Özet:
Ayranıyla ilgili bir takım sıkıntılar.
Hocam kusura bakmayın ben net anlayamadım , sizin uyutalım dediğiniz tüm sokak hayvanları mı yoksa insanlara saldıran hayvanlar mı

Hocam kusura bakmayın ben net anlayamadım , sizin uyutalım dediğiniz tüm sokak hayvanları mı yoksa insanlara saldıran hayvanlar mı
Yukarıda yazdığım gibi, çenesinin içinde 42 tane jilet olan hayvan hocam. Bilmem anlatabildim mi?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri