Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Köpekleri çok seven ve bu konuda çok hassas olan insanları,mesela hristiyan misyonerlerine benzetebiliriz..Bu misyonerler,insanların kendileri gibi inanmaları gerektiğini düşünüp,çevrelerindeki herkese kendi inançlarını ZORLA empoze etmeye çalışırlar..Aksi bir düşünceye asla hoşgörülü değillerdir..Bu misyoner kafasını asla düzeltmenin bir yolu da yoktur..Çünkü bu konu,MUTLAK doğrudur,hakikattir..
Köpek seven insanlar da,sanki köpek sevmenin bir hakikat olduğunu empoze ediyorlar..Köpek seven insanlar gibi düşünmeye mecburuz sanki..Aksi bir söylem de anında tepkiler havada uçuşur,hakaretler/aşağılamalar başlar..

Sev,anladık ama bunu bir hakikat gibi bana sakın sunma..Bunu yapma lütfen..

Forumda veganlık konusunda da bu yaklaşımı gördüm..Orada da tepkimi koydum,koyarım..Veganlık şöyle böyle,vegan olmayanlar şöyle böyle..Hoppala..Aynı kafa bu..Hristiyan misyoner kafası bu..
Sana vegan olma diyen yok ki,ol ama bunu bana niye hakikat olarak sunuyorsun?!

Sorunu anlatabildim mi?

Şimdi bir tarafta köpeklere tecavüz eden,köpeklerin bacaklarını kesen,köpekleri zehirleyen,köpekleri silahla vuran bir kesim var..Diğer tarafta köpekleri besleyen,köpekleri koruyan/kollayan,köpekler için vaktini/parasını harcayan bir kesim var..
Yani sen köpekleri sevmeye/beslemeye devam ettikçe,birileri köpeklere tecavüz etmeye,köpekleri zehirlemeye devam edecek..

Adam diyor ki ''ben insan gibi köpeğime bakıyorum ve bu kimseyi de ilgilendirmez..''
Arkadaş,bir toplumda yaşadığını hatırlatırım sana..Burası dağ başı değil..Senin düzgün birisi olman,düzgünce köpeğine bakman,başkalarının da aynı şeyi yapacağı sonucunu doğur(a)maz..
Ben mesela tvde belgesel seyrediyorum diye,herkesin de belgesel seyretmesini bekleyemem..Kimi dizi seyredecek,kimi magazin programı,kimi haber..Yani milyonlarca insandan bahsediyoruz..Senin doğru düzgün köpek sevmen,başkalarının yanlış bir şekilde köpeklere acı vermesine neden oluyor..Çünkü köpek sevmenin iyi bir şey olduğunu sen söylüyorsun,ben söylemiyorum..Sen düzgünce köpek sevdikçe,başkaları psikopatça bu hayvanlara acı verecek..
Köpek sevmenin iyi bir şey olmadığını anladığınız an,görüşmek üzere..
Şunu da ekleyeyim..Türkiye şartlarından,konjonktüründen bahsediyorum..Abd'de olsaydık,başka şeyler yazardım,emin olun..
Türkiye'de köpek sevilmez..Açık ve net..

Scudo
Çok mantıklı gerçekten tebrik ediyorum sizi. Umarım bir gün birisi tarafından sevilirsiniz, çok sevgisiz kalmışsınuz maalesef. Üzüldüm sizin adınıza içten gelerek söylüyorum bunu.Yazdıklarınızda gram mantık yok. Sokağımdaki köpekleri kedileri, ya da herhangi bir yerde gördüğüm herhangi bir canlıyı giderim ve severim her zaman. İşim olsa bile gider severim onu. Çünkü sevgiye ihtiyacı var onların, gün içinde yüzlerce kişi geçiyor, kimsenin dokunduğunu görmedim şimdiye kadar.Gözlerinin içine bile baksanız anlarsınız ne istediklerini.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Tibbi acidan sokak hayvanlarina dokunmamaniz sizin yarariniza olur. Ekinokok hastaligini tasiyan hayvanlar var.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Bir daha deneme yapayım,bakalım becerebilecek miyim?

Suriyeliler..Türkiye'ye girmelerine devlet izin verdi,geldiler,devlet bunlara bakıyor ve yaşıyorlar..Bu Suriyelilerin Türkiye'ye gelmesinden beri Türk ekonomisi kötü yönde ilerliyor,işsizlik çoğalıyor,dengeler bozuluyor,insanların önemli bir kısmı bu konudan rahatsız oluyor..Bazı Suriyeliler Türkiye'deki insanları öldürüyor,insanlara tecavüz ediyor,hırsızlık filan yapıyorlar..

Anladınız mı ne demek istediğimi?

Diyorum ki,devlet Suriye'lilere iyi gözle bakmasaydı,Türkiye'deki milyonlarca kişi Suriye'liler yüzünden olumsuz anlamda etkilenmezdi..Yani bugün bir Suriye'li bana tecavüz edip,beni öldürse;bunun suçlusu Suriye'lileri ülkeye alan ve onlara bakan devlettir..

@ahlaksız
Göç eden kuşları da vursun devlet sınırdan girdiler diye. İnsan kadar tehlikeli bir yaratık ile bir hayvanı karşılaştırmak gerçekten çok mantıklıymış.

@uussff
Elimi yıkıyorum bir yere sürmeden, kişisel temizliğime dikkat ediyorum. Teşekkürler uyarınız için, dediğiniz hastalık olmasa bile kurt oluşma olasılıkları yüksek maalesef dışarıda çiğ et ve böcek yedikleri için.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

İşte tam da bundan bahsediyorum. Bakın yine melankolik yanıtlarla meseleyi ajite ediyorsunuz.

"Sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olan zavallı sevimli yaratıklar..."

Ahmet bey, bu memlekette sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olan yüzbinlerce aç, kimsesiz, evsiz, hiçbir geleceği olmayan insan da var. Ama hiç birimiz onları her akşam beslemeye gitmiyoruz.

Şimdi çözüm bizlerin bu insanları her akşam doyurmamız, üzerlerine giyecek almamız veya soğuk havalarda sıcacık evlerimize misafir etmemiz midir yoksa devasa devlet aygıtının bu insanlara insanca yaşayacakları asgari toplumsal fırsatları sunması mıdır? Tabii ki ben dahil birçok duyarlı insan gerektiğinde elinden geldiğince bireysel katkılarda bulunuyor ama asıl dinamikler farklı. Daha basit anlatımla masum bireysel tutumlarımız sorunları çözmüyor, belki pansuman bile yapmıyor, olsa olsa çözümleri geciktirip belki de farkındalığı törpülüyor.

Aynı durum sokak hayvanları için de geçerli. Ki bu hayvanlar gerçekten kontrol edilemez biçimde üreyip, çevrelerine zarar da veriyorlar.

Size bir soru sordum ama yanıt vermediniz. Bu hayvanlar çevrenizdeki insanlara ölüme varabilecek zararlar verdiğinde kendinizi sorumlu hissedecek misiniz? Veya siz köpekleri doyurmuş olmanın vicdani rahatlığı ile bu hayvanların gözünün içine bakmaya devam mı edeceksiniz?

@caglara.

Tek tek cevapladığın için çok teşekkürler.:harika:Benimde ileride beslemek istediğim köpek alman çoban köpeği. Bakalım zaman ne gösterecek bu konuda.
Dini konuda ifade etmek istediğim nokta, islam dini evde köpek beslemeye hoş bakmıyor.Çünkü islam dinine göre yaşayan bir kişi günde 5 vakit namazını kılan birisi olacağından,namaz kıldığı elbiseler olsun,kıldığı mekan olsun pis olmaması gerekiyor.Tabi şimdi dersenki,şimdinin köpekleri birçok insan daha pahallı şampuanlarla yıkanıyor ne pisliği:p lakin bu konu böyle ifade edilmiş.En azından namaz kılınan odaya köpekleri hiç sokmamak gerekir diye düşünüyorum.:harika:

@Punctum
İlk mesajımda tüm sorularınıza yorun yazmıştım aslında tekrar okursanız anlarsınız ama yine de yazayım.

Devlet hayvanları beslemez, öldürür.
Barınakta hayvanlar sağ kalamaz, öldürülür.
Devlet hayvanlar için destek sağlamayacaktır, boşa giden para olarak görülüyor.
Ben istemez miyim bu canlılar sıcak bir ortamda kalsın? İstemez miyim her gün karınları doyurulsun? Ancak olmuyor ve olmayacak. Halk bakmazsa bu canlılar öldürülecek. Barınakların halinden habersizsiniz. Ben de isterim kısırlaşmalarını ki elimde olan paralarla kendi imkanlarımla çok kedi kısırlaştırdım ancak görünen bir gerçek var. Ütopya sizin dediğiniz.
Ben size sorayım bu canlılar her gün zehirleniyor, tecavüze uğruyor, kolları bacakları kesiliyor, işkencelere uğruyor. Bu canlılar için kendinizi sorumlu hissetmiyor musunuz? Bu dünyada sadece insan hayatı değerli değildir, insan ölümü olabilitesi üzerinden ajitasyon yapıyorsunuz şuan. Ancak gerçekler hayvanların ölümünü gösteriyor. Devlet yapmıyorsa vicdanlı insanlar yapar. Bana kalmış bir şey değil ayrıca yavruların bakabileceği alanları kurmak, neden kendimi sorumlu hissedeyim? Ben besliyorum, hastalandıklarında iyileştiriyorum, sahiplendiriyorum. Ne yaptığımı sanıyorsunuz anlamadım cümlelerinizden? Üretim mi yapıyorum, insanlara mı saldırtıyorum?

Köpeklerle ilgili kaygım yüzünden sabah bisikletle işe gitme olayı beni caydırıyor zira yolun yarısından fazlası köylerin içinden geçiyor . Üstelik sabah 06:30 da yola çıkmam lazım aşağı yukarı ki 07:30 civarı işe başlayabileyim :(

Biber gazı alsak 2 tüp yanımıza işe yaramaz mı ? şöyle elimizin altında bir yere mesela kadro üstü çantanın yandaki açık yerine ? deneyen oldu mu ?

Zira köpeklerin koku duyusu çok gelişkin olduğundan birkaç fıs ile nakavt olur :)

@-Skynet-
Zaten bizim köpeklerin girmesi yasak olan odayı anne-baba-kayınvalide-kayınbaba misafirliğe geldiklerinde namaz kılmak amacıyla kullanıyorlar :) Dini inanç tamamen farklı bir konu. Kesinlikle saygı duyuyorum. Biz bir odayı köpeklere yasaklamak suretiyle çözdük. Eviniz kaç oda bilemiyorum ama benzer bir şekilde siz de çözebilirsiniz.

Alman çoban köpeği çoooooook güzel bir köpek. Gerçekten. Çok çok akıllılar. Yukarıda yazdığım süreleri bayaa yarıya indirebilirsin... Bir alman çoban köpeğim olsun çok isterdim. Ancak daha önce de dile getirdiğim gibi para vererek köpek almak "üretici"lerin zenginleşmesine ve satılamayan köpeklerin sokağa atılmasına neden oluyor. Belki bir gün alman çobanla bir barınakta karşılaşırsam (umarım karşılaşmam. köpeğe yazık).. Kısmet..

Diğer konuya gelirsek...

@ahlaksız
Seni çok takdir ettim. 12 yıldır basında farklı alanlarda çalıştım. Muhabirlikten editörlüğe kadar... Yüzlerce milletvekili/belediye meclis üyesi aday adayı görmüşümdür, Senin kadar başarılı ad hominem kullanan hiç görmedim. Çok ciddiyim... Yaşını ve mesleğini bilmiyorum ama kesinlikle siyaseti düşün. İçtenlikle söylüyorum.

- İlk olarak beni misyonerlere benzetmişsin. Hayır alakası yok. Misyonere benzetilmem için seni köpek sevmeye ikna etmeye çalışmam gerekirdi. Öyle bir şey yapmadım. Köpek seven sever, sevmeyen sevmez. Ki "umrumda değil" diyerek de seni bir konuda ikna etmeye çalışmadığımı göstermişim.

- İkincisi.. Katil ile maktul arasındaki ilişkiyi kaçırmışsın. Katili önlemenin maktulu ortadan kaldırmayla çözülebileceğini savunmuşsun... Ya bir akıl tutulması yaşamışsın ya da yine "ad hominem"e başvurmuşsun. Bak senin cümleni baz alalım. Ancak "köpek" kelimesini değiştirelim.

Şimdi bir tarafta kadınlara tecavüz eden, kadınların bacaklarını kesen, kadınları silahla vuran bir kesim var.. Diğer tarafta, kadınları koruyan/kollayan, kadınların hakları için vaktini/parasını harcayan bir kesim var..
Yani sen kadınları sevmeye/haklarını korumaya devam ettikçe,birileri kadınlara tecavüz etmeye, kadınları öldürmeye devam edecek..

Paragraftaki saçmalığın farkına vardın değil mi? Problemli bir davranışı çözmek yerine, problemli davranışa hedef olan kitleyi ortadan kaldırmayı savunuyorsun. Umarım bir anlık akıl tutulmasıdır.

- Üçüncüsü;
Suriyeliler..Türkiye'ye girmelerine devlet izin verdi,geldiler,devlet bunlara bakıyor ve yaşıyorlar..Bu Suriyelilerin Türkiye'ye gelmesinden beri Türk ekonomisi kötü yönde ilerliyor,işsizlik çoğalıyor,dengeler bozuluyor,insanların önemli bir kısmı bu konudan rahatsız oluyor..Bazı Suriyeliler Türkiye'deki insanları öldürüyor,insanlara tecavüz ediyor,hırsızlık filan yapıyorlar.... Yani bugün bir Suriye'li bana tecavüz edip,beni öldürse;bunun suçlusu Suriye'lileri ülkeye alan ve onlara bakan devlettir..

Bu örneği ele alalım. Bir Suriyeli sana herhangi bir şekilde saldırsa bunun sorumlusu devlettir. Doğru. Bu sorunu ortadan kaldırmak için 3 farklı yöntem var. Birincisi hepsini sıradan öldürmek, ikincisi devletin Suriyelileri Türkiye topraklarına getiren devlet politikasını değiştirmek, üçüncüsü Türkleri öldürmek. Sen katil-maktul ilişkisinde kullandığın ikinci örneğinde maktulu ortadan kaldırmayı önermiştin. Bu durumda hepimiz öleceğiz...:acpsnr::acpsnr: Ha diyorsan ki "O bir önceki örnekti burada devletin politikasını değiştirmesini savunuyorum." o zaman iş değişir. Biz zaten devletin sokak hayvanlarını KISIRLAŞTIRARAK kontrol altına almasını/sokağa hayvan atılmasını engellemesini savunuyoruz. (Sanırım o kısmı okumak istemiyorsun) Tek fark sen öldürülenlerin suçlu olduğunu savunurken, biz öldürenlerin suçlu olduğunu savunuyoruz.

Timsah konusuna giremeyeceğim maalesef. Evcilleştirme konseptini bayaa ıskalamışsın.

İçtenlikle söylüyorum. Siyaseti dene. Çok başarılı olursun.

Konu maalesef rayından çıktı... Rayına geri sokmayı deneyeyim.

@TatanQa_tr Köpeklere karşı biber gazı kullanmak, size zarar verme olasılığı çok yüksek olduğu için tavsiye edilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Kimse, insanlar kedi, köpek, aslan, çıta, timsah, tarantula, piton... besliyorlar diye o hayvanları sevmek zorunda değil. Kimse de başkaları korkuyor, birileri beslemekten bıkıp sokağa atıyor, bisiklete, motora binenleri korkutup kazaya neden oluyor, başı boş hayvanlar insanları parçalıyor diye hayvan sevgisinden mahrum kalmaya da mecbur değil. Sadece özgürlüklerimizi ve sınırlarını bilmek gerekiyor. Tasması olduktan sonra, evinde baktıktan sonra lafın gelişi timsah da beslese beni ilgilendirmez.
Lafımız sadece bencil duygularını hayvanlar üstünden kullanarak, diğer insanların yaşama hakkını ve özgürlüklerini kısıtlayanlara. Ben köpek severim, fakat bir kaç kez saldırıya uğradım. Yani bunu bir hayvana anlatmam, eğer köpek o an beni tehdit olarak görmüşse zor. Konunun amacı herkesin hem fikir olduğu üzere sınırından çıktı.
Bence böyle bir durumda kalınca neler yapılabilir onunla alakalı görüşler paylaşılmalı. Örneğin cebimizde köpek mamasından taşısak, karşılaştığımızda eğilip uzatsak, dost olduğumuzu anlayıp, sakinleşir mi? Ya da hem mama, hem de şok cihazı aynı anda taşıyıp, sırayla mı uygulamak lazım? 2-3 sayfa önce uğradığım durumu okursanız, 3 köpek vardı en son. Neyse ki bayır aşağı olmanın avantajı ile sıyrıldım. Yanıma emanet alıp çıkmayı düşünüyorum artık. Çünkü insanların ellerinde cins hayvanlar var ve bunlar öyle süslü köpeklerden değil. Parkta bineyim desem, yeni yetmelerin ellerinde neye sahip olduklarının bilincinde olmadıkları ölüm makineleri var. Bence insanların bencillik ve güç duygusu, hayvan sevgisi zannettikleri, kendi hırçınlık duygusu ile birleşince diğer insanlara eziyet oluyor.

@caglara. hristiyan misyonerlerinden farksızsınız..''Köpek seviyorum'' veya ''hayvanseverim ben'' demeniz bile kâfi..Sanki hayvan sevdiğinizi söyleyerek,çok iyi bir iş yaptığınızı sanıyorsunuz..Sanki siz ''hayvanseverim'' dediğinizde,sizi alkışlamamız gerek gibi bir algı yaratıyorsunuz..Sanki köpekler sevilmeye layık bir hayvanmış gibi davranıyorsunuz..Misyonerlik bu işte..

Misyoner de diyor ki,
-İsa bizim için öldü..Eee?
-Kurtardı bizi işte..Tamam da,ne istiyorsun benden?
Misyoner beyefendi,''İsa'nın bizim günahlarımız için kendini feda etmesi iyi bir şey'' diyor yani..

Bir misyoner ''hristiyan olacaksın'' demez..Bir hayvansever de ''hayvansever olun'' demez..

''Ben hayvanseverim,benim köpeğimin tasması var,sokakta kaç hayvana bakıyorum ben,biliyor musun sen?'' falan filan..
Tamam da,ne?Bende mi hayvan seveyim,ne istiyorsun benden?
Yazdığım cümlelerdeki kelimeleri değiştirip,bana bir şey izah etmeye çalışmanız,ad hominemin âlâsı..

Çok açık yazıyorum ama anlaşılmıyorum demek ki..Ben köpek görmek istemiyorum..Bir köpek görmeden de yaşayabileceğimi düşünüyorum..Köpeklere düşman da değilim..Ben ayı da görmek istemiyorum..Ayı görmeden yaşayabiliyorum..Ayılara düşman da değilim..Bu söylediğimin neresini anlamıyorsunuz?!
Bu söylediklerimi tutup,kadın cinayetlerine filan niye bağlıyorsunuz?!
Akıl tutulması yaşıyor bu adam filan..Tam misyoner,tam:D

Suriyeler üzerinden de sizlere bir şey demek istedim ama anlamamışsınız..Suriyeliler sorunu var mı?Var..Bu sorun nasıl başladı?Birileri Suriyelileri sevdiğini,onların da Müslüman olduğunu,muhacir olduğunu söyledi ve sorun başladı..Yani sorunu başlatan kesim belli..
Türkiye'de hayvan cinayetleri/tecavüzleri/işkenceleri sorunu var mı?Var..Bu sorun nereden kaynaklanıyor?Birilerinin hayvan sevgisinden..
Anlamıyorsunuz değil mi?
Sorun sensin Çağlar bey,sensin..:bsmagryr:

Türkiye'deki hayvanlara yapılan katliamları filan durduramazsınız..Çünkü bu ülkede hayvansever dolu..Sizler hayvanları sevdikçe,birileri de hayvanlardan nefret edecek,öldürecek,tecavüz edecek..vb
Sorun sizsiniz,siz..

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Bilindik hayvan sever argümanları ile problemli bir melankolizmin sınırlarında geziniyorsunuz. Kısırlaştırdığınız birkaç kedi veya beslediğiniz birkaç köpek sayesinde devasa bir soruna çözüm olduğunuzu sanıyorsunuz. Şehir insanının nefes alanlarının sokak hayvanlarınca kontrolsüzce işgal edilmesine katkıda bulunuyorsunuz. İşin fenası, bunun iyi birşey olduğuna da tapınırcasına kendinizi inandırıyorsunuz. Bir de kalkmış insan hayatı üzerinden ajitasyon yaptığımı iddia ediyorsunuz. Hem de bunu, savunmasız insanlara zarar veren/verebilecek sokak hayvanları konusunda hiç bir sorumluluk hissetmeyecek kadar katı bir tutuma sahip olarak yapıyorsunuz...

Devlet hayvanları öldürür, o yüzden biz halk olarak seferber olalım, hepimiz sokak hayvanlarını besleyelim, bir olan hayvan sayısı bin olsun, ondan sonra sokaklar köpeklerden geçilmesin, bulaşıcı hastalıklar artsın, insanlar sokaklarda her an köpek saldırısı tehlikesi ile karşı karşıya kalsın, geceleri köpek kavgaları ve havlamaları nedeniyle uyuyamasın, temel özgürlük seçeneklerimiz sokak hayvanları sebebiyle kesintiye uğrasın, sonra hepimiz mutlu mesut yaşayalım öyle mi?...

Bakın bu aşırı motive olmuş, gözü kör, kulağı tıkalı tutumlarınız yüzünden saflar sıklaşıyor, toplumsal ayrışma kabarıyor, hayvan severlik şirazesinden çıkıp eleştirilmez, dokunulmaz, ulvi bir çehreye bürünüyor. Belki farkında değilsiniz ama sizlerin yüzünden benim gibi meseleye daha soğukkanlı bakan, zamanında köpek ve kedi sahibi olmuş, doğayı seven ve koruyan, acıma ve insani duygularını henüz yitirmemiş insanları dahi sokak hayvanlarına düşman etmeyi başarıyorsunuz. Hayvan öncelikli bir ütopyanın peşine takılıp, şehir insanının evrensel gereksinimlerini yok sayıyorsunuz. Böylece sokak hayvanlarına olan tepkinin artmasına katkıda bulunuyor, bu hayvanlara verilen zararlarda vebal altına giriyorsunuz.

Bir daha söylüyorum,

Şehir ortamı sahipsiz sokak hayvanlarının doğal yaşam ortamı değildir. Sizler her ne kadar bunu kabul etmeseniz de, sokaklarda yaşayan başıboş hayvanlar büyük bir toplumsal problemdir ve öyle bireysel vicdani aktivitelerle çözümü mümkün değildir. Aksine çözümsüzlüğü körükleyen problemli bir aktivitedir. Dünyanın hiç bir medeni şehrinde sokaklarda böylesine bir başıbozukluk, kontrolsüzlük, keyfiyetçilik göremezsiniz. Çareyi çok uzaklarda aramaya gerek yok, köpekler veya genel anlamda sahipsiz hayvanlar sadece bizim memlekette yaşamıyor. Dünya bu sorunu nasıl çözmüş ise, siz de benzer sistematikleri kendinize uyarlayıp bu soruna köktenci bir arayış içine girersiniz.

Mesela bu hayvanları sokaklarda besleyip, yine olumsuz çevresel şartlarda yaşamaya mahkum edeceğinize veya bu hayvanlar yüzünden insanların yaşam kalitelerinin düşmesine neden olacağınıza; Belediyelere, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, vs. toplumsal baskı kuracak dinamikleri yaşama geçirip, devlet aygıtının bu soruna daha akılcı çözümler bulması için efor harcayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum ve doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum...

Biliyorum, vicdanınızı kedilere köpeklere mama vermek kadar okşamıyor ama bir denemekte yarar var...

Hayvanları seviyorum;ama...
Hayvanları seviyorum;ancak...
Hayvanları seviyorum;fakat...

tarzı cümleler kurabiliyorsanız;''köpek kovalayınca mümkünse kaçın''.Isırır mısırır da keyfiniz falan kaçar da amadan,ancaktan,fakattan sonraki cümleleriniz sertleşiverir.Zira birçoğunuzun sevgisi keyfiniz kaçıncaya kadar.Tatlı canlarınızı hele hiç sıkmayın.
Hatta hayvansever görünce bile kaçın.İnanın bir hayvanseverin derdi,yaşadığı zorluklar bisikleti ile köpek tarafından kovalanmasından çok daha fazla.Gölge yapmayın yeter başka ihsan isteyen de yok.

Yabancıya karşı yuvasını savunma güdüsündeki bir köpeği sevmenizi pek tavsiye etmem. Hele ki fabrika gibi iş yerlerinde bekçi köpeği olarak beslenen iri cüsseli ve pek sevgi-ilgi görmeyen köpeklere.
Benim çözümüm elektro şok cihazı. Çıkan ses ve parlama 10 metre uzaktaki koyun gibi köpeklerin bile kuyruğu kıstırıp topuklamasına sebep oluyor. Gece sürüşlerinde denendi, onaylandı.

@Haggard1963 Hocam ben de aynı şehirdeyim. Cumalıkızık tarafında toplama kampı varmış. O taraflarda gezinirken çok denk geldi. Bir kere havlamalı tacize uğradım. :D Sayıları bir anda üçe çıktı filan, zor sıyırdım. Sayı artınca havlamalı taciz, fizikiye dönecekti ki bayırdan faydalanıp topukladım.
Hayvan haklarına saygılıyım fakat kendimi de korumam lazım. Sinirleri bozuk, tek amacı saldırmak haline gelmiş bir hayvana sevgiden bahsedemeyiz.
Sizdeki cihazın adresi filan var mı? Nereden temin ettiniz, ne kadar? Nasıl kullanmak lazım? Yanımda köpek bisküvisi filan taşımayı düşünüyorum. İlkin onunla anlaşmaya çalışacağım. Eğer amacı farklıysa hayvanın mecbur uygulamak zorunda kalacağım. Ya da cebe emanet alacağım o da hafif kalırsa. Tabi bunlar en son tercihler olacak. Her canlı kendi türünün devamından ve korunmasından sorumludur ilkin. Sonra diğer canlılar gelir. Yaşam bir dengesizlik üstüne kurulu. Her ne kadar denge var dense de, insan oğlu başta olmak üzere çevresel etkenler ve iklim bu dengeyi her zaman bozar.

@Serrchi ya arkadaşım dağ bayırı ormanı geçtim şehirde köpeklerden sorun yaşıyoruz sürekli, bizde hayvan severiz ki mahallede kedisini köpeğini belirli bölgelerde besliyoruz. Aman körü körüne de insanlara zarar vermelerini göz ardı edip kimse koruyamaz. inşallah şurada insanların yaşadıklarının yarısını deneyimleyipte konuşuyorsunuzdur. Ben 2017de askere gitmeden evvel beslediğim hayvanlar tarafından gece otobüsten indikten sonra kendi mahallem de beslediğim hayvanlar tarafından diye tekrar ediyorum. Saldırıya uğradım.. şuraya gelip hayvan sever ayarlarını bırakın artık siz köpek saldırısından yaralanan ve ölenlerin çok az olduğunu falan düşünüyorsunuz galiba

• Beğen
Tepkiler: Nejdet ve bsklt07
@Punctum
Sizin gibi hiçbir şey yapmamak çözüm evet.

@Punctum
Bak şimdi olmayan şeyler üzerinden konusuyorsun hala. Çok değişik. Diyorum ki olan bir şey varsa o da hayvanların öldürülmesi ki zaten yazdıklarından bunu istediğin belli. Ben köpek sayısı artsın mı dedim? Ne alaka bu yazdıkların gerçekten hiç okumuyorsun, böyle yazdıklarımla alakasız yazmaya çalışma amacın nedir?

@Punctum
Hakikaten çok hayvansever bir insansınız. Benim sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı çıkmama karşı çıkıyorsunuz şuan farkında mısınız? Baya baya hayvanseversiniz. Ne seviyordunuz pardon peluş hayvan mı?

@Punctum
Medeniyetten bahsettiğin ülkeler ne yapmış bu soruna çözüm olarak bak sonra konuş. Sokaktaki olan canlıları öldürerek.
Hala besleme yapmaya karşı faşist bir tutum içindesiniz. Gidin zehirleyin madem bu kadar rahatsızsınız ve ölümlerinden yazdığınız kadar haz alacasınız. Cezası da yok, 500 köpek öldürürsen belediyede iş sahibi bile olabilirsin.

@Punctum
Dalga geçiyor olmalısın. dünyadan bir haber atıp tutuyorsun.
Senelerdir hayvan hakları kanununun değiştirilmesi ve katılaşması hakkında baskı yapılıyor. Gösteriler ve eylemler düzenleniyor. sonuç ne sonuç!? Hiç! Hala gelmiş burada bunları diyebilmek için kör cahil olmak gerek.

@hardnrocker

Öncelikle belirteyim, hayvan sever bir insanım, uzun yıllar köpek besledim, geçen yaz benzinlikte bulduğum yavruyu alıp bir ay bakıp sahiplendirdim. Bence özellikle köpek beslemiş olanlar her köpeğin sevilmemesi gerektiğini bilir.
Elektro şok cihazını n11'den aldım. Arama yapınca bulabilirsiniz. 50 liralık bir şey. Cihazı kullanacağınız insan ya da hayvana temas ettirip çalıştırmadıkça herhangi bir etkisi yok. En az 20 defa köpeklere karşı kullandım, çıkardığı sesten korkup peşinizi bırakıyorlar. Çok yakınınıza giren köpeğe karşı temas ettirerek de kullanabilirsiniz, hayvana bir zararı olmaz, elektriği yiyince ciyaklayıp kaçacaktır.Ben geceleri köylerin içinden geçerken cihazı cebimden çıkarıp elimde hazırlıyorum, peşime takılmaya hazırlanan köpekleri gördüğümde çalıştırıyorum, hepsi dağılıyor. Tavsiye ederim.
Bu arada bisiklet üzerinde kullanırken elektrik atlaması olan kısmı kadroya temas ettirmeyin, aman ha :)

Iki cami arasında beynamaz.
Ifrat tefrit.
Ya devlet başa ya kuzgun leşe.
Ya benimsin ya da topragin.

Biraz sağduyulu olalım diyecem. Onda bile bir taraf var. Konuyu üç noktalara çekmek sonra bu noktalarda kamplaşmak futboldan sonraki milli sporumuz olmus sanırım. Şehirler şu anda insan ,hayvan ,arac vb. etkenlerin karmasik ve caprasik iliskisi yuzunden köylerden daha yaşanmaz halde hatta daha saçma bir karmasa içinde. Insanların hayvanların araçları yeri bile köyde daha belli ve mantıklı. ..

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri