Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süper Dede Şu ısırmaya ramak kalmış köpek fotoğrafı size mi ait, çok iyiymiş :)

Scudo
@Punctum

Hayvanları çok sevmeme rağmen söylediklerinizde de haklı olduğunuzu düşünüyorum. Bence de bazı durumlar çok abartı geliyor bana. Tamam insanlar iyi niyetli ve sevdikleri için besliyorlar köpekleri ama bunun abartı hali içinden çıkılmaz bir duruma dönüşüyor. Ben her zaman bana doğru havlayan koşturan köpekler karşısında soğukkanlılığımı koruyamayan biri olarak sürüş halindeyken bu gibi durumla karşılaştığımda ne yapacağımı bilemiyorum. Yanımda köpek kovucu herhangi bir cihaz da taşımıyorum. Geçen gün 2 tane köpek sürüş sırasında durduğum anda aramda 30 metre varken bana koşarak saldırmaya başladılar ve o anda bende soğukkanlılıgımı koruyamayıp pedala yülklendim. Allahtan herhangi bir kaza yaşamadım. Çoğu insan kaçma sadece dur karşılarında diyor ama her zaman bunu yapamıyorum malesef bende.

• Beğen
Tepkiler: Punctum ve bsklt07
Bir insan topluluğu içinde yaşıyorsanız,diğer insanları olumsuz anlamda etkileyecek davranışlardan kaçınmanız lazım..Ben mesela AYI seviyorum,evimde AYI besliyorum,sokakta hayvanımı gezdiriyorum veeee çevremdeki herkesin de bu ayımı sevmesini istiyorum..Böyle bir şey olabilir mi?Oluyor işte..
Sanki herkes köpek sevmek zorundaymış gibi..
Sevmiyorum,istemiyorum..Kimsenin köpeğini görmek istemiyorum..Sokakta,çarşıda,pazarda,dağda,ovada köpek görmek istemiyorum..Hadi çoban köpeğini anladık..Onu bir kenara koyun..Diğer türlü tüm köpekleri devlet toplasın,üremelerine izin vermesin..Hepsi bu..
Yukarıda bir video gösterdim,böyle binlerce video/haber var..Sürekli köpeklerin insanlara zarar verdiğini işitiyoruz/görüyoruz..
Bir de şöyle bir durum var..Son yıllarda insanlar,köpeklerin/kedilerin bacaklarını/kulaklarını filan kesmeye başladılar..Hayvanlara tecavüz vakaları da çok arttı..
Eğer benim dediğim gibi yapılırsa,hayvanlara karşı yapılan bu psikopatlıkta bir son bulur..
Yani iki tarafta inanılmaz zarar görüyor bu süreçte ama hâlâ hayvanseverim,bilmem neyim diye,insanlara zorla köpek sevdirilmeye çalışılıyor..
Anlamadın değil mi?
Ben bir hayvan seveceğim diye,komşum bir hayvana tecavüz edecekse,ben bu hayvan sevme işini bırakırım..Anladın mı şimdi?

O kadar hayvanseverlerse o köpekleri evlerine alıp beslesinler. Hayvana zarar verilmesine karşıyım, köpeklerin tamamı sokaklardan toplanıp barınaklarda düzenli yemek, baş sokabilecek bir yuva eşliğinde yaşatılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Punctum
Arkadaşlar ben aranızda yeni sayılırım, 3 ay oldu pedallamaya başlayalı. Malum temiz hava, spor, yeni yerler keşfetmek, gezmek adına illa ormanlık, yeşillik yerlere gitmeye çalışıyorum. Bir ay önce kadar, ilk defa köpek hışmına maruz kaldım.
Bayır yukarı tırmalıyordum. Bir evin önünde köpek oturuyordu. Normal duruyordu. Biraz daha çıktım ses çıkarmadı filan. Tam sona geldim, oradan sağa dönecektim, önüme atladı. Artık nefeste kalmadığından aşağı indim bisikletten, bacağıma saldırmasın diye düşündüm, bir de bisikletin hareketine sinirlenip daha çok kızmasın diye. Havlayan it ısırmaz misali, havlıyor fakat hareket de ettirmiyordu. Bisikleti siper olarak aldım. Öbür tarafa geçtikçe ben de diğer tarafa geçtim. :) İki tane yaşlı teyze vardı az aşağıda kalmıştı, dedim "Sizin mi köpek bir şey yapar mı?", onlar da bağırınca hoşt filan daha çok delirdi. :D Baktım az yukarıda bahçe girişi var, oradan da iki köpek belirdi seslere geldiler. Demir parmaklık olduğunu gördüm fakat parmaklar kırıktı aralarından rahatça geçerlerdi. Normalde ilkinin yanından yavaşça bisiklet elimde yoluma devam edecektim. Fakat 3 tanesi birleşince anladım iş kötüye binecek, yavaşça bisikleti bayır aşağıya çevirdim. Bana yakın olana ayak filan sallayarak bisiklete atladım. Saldım kendimi bayır aşağıya, hem pedal çeviriyorum, arada da sağ ayağımı köpeğe sallayarak korkmasını sağlayarak yaklaşmasına engel olmaya çalışıyorum. Fakat deli gibi koşuyor. Ben bayağı hızlı gidiyorum fakat köpek neredeyse bacağıma atlayacak puşt. :confused: Neyse, hıyarın gücü bitti ben de uzaklaştım zaten. :):)
Bisikletten motordan düşenler çok bu durumda. Önüme araç veya başka şey çıksa, takılsam felaket olacaktı.
Soracağım bu gibi durumlarda ne yapmak lazım, onların duyacağı frekansta kaçıran cihazlar varmış, bu tarz korna filan var mı? Yoksa direk elektro şok mu almak lazım?

Köpekleri gördükten sonra ki halim alttaki videodaki gibi oldu. Tapınakçıları köpek olarak düşünün.(link). :koptum:

@hardnrocker
Daha 2 gün önce benimde başıma benzer olay geldi,birden karşıma çıktı,panikle fren yaptım ve takla attım.Ciddi bir şey yok Allaha şükür ama acuç tabanları,dizlerimin üstü sağ kolum bastırınca biraz acıyor...
Dahada o yoldan geçmem,kalbimi çok kırdı,yoksa korktuğuma değil hani :D

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
@-Skynet- Aynen motorda düşenler daha kötü oluyor. İşin kötü tarafı o düşüşten sonraki adranalin ile köpeğin kaza yapanın hışmına uğrayacağını anlayıp, kuyruk kıstırıp kaçması daha kötü kemik torbalarının. :D
Ufakken, yürüyerek dağ gezintisinde, kovalayan köpekten kaçarken arkadaşla çarpışıp düşmüştüm. Yanıma gelip boğuşmasını bekliyordum. Yerden kalkmadım, oturuyordum. Suratıma baktı, havladı havladı gitti. :) Oradan aklımda kaldı kaçmamak. Fakat 2-3 tane de işler değişir. Onlar da sürü psikolojisi ile tek iken yapmayacakları şeyleri yapabilirler.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@hardnrocker
Aynen,sürü olayında daha tehditkar oluyorlar. Tek olduklarında genelde durunca geri çekiliyorlar. Lakin üzerinize doğru gelen bir kangal,pittbull,rotwower,doberman vs tarzında köpek olduğunda soğuk kanlı kalabilmek çok çok zor.Özellikle kangalların çene kuvvetleri,köpekler arasındaki en fazla olanmış. Şu ani çıklarında paniklemesek aslında bu işi aşarızda,işte refleks olarak tepki veriyor insan.
Ek bilgi:sırtlanların çene kuvvetleri,aslanlardan daha fazladır. :)

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Artık Ankara Pursaklar da rahat rahat bisiklete binebilirler. Tövbe tövbe. Hiçbir işte ortamız yok hep uçlardayız. Hayvan sevgimiz, hayvan sevmememiz hep uçlarda onun için birtürlü dengede duramıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Ne yalan söyleyim ısırana kadar korkarım, ısırdıktan sonra o benden korksun :booo::booo:
16-17 yaşlarındayken bir tanesi sol bardırdan kapmıştı, can havliyle çenesinin altından yakalayıp bıraktırdım bacağı ama diğer elimle de üst çenesinide tutup tam burnunun üzerinden bende onu ısırmıştım..
Var yaaaaa hayvan arkasına bile bakmadan bi gidişi vardı ki sormayın..

Sokak köpekleri için köpeksavara pek güvenmeyin. Ben bir dönem kullandım köpeğinde sağır olanı, az işiteni, yaşlısı filan oluyor o zaman hiç etki etmiyor :)
Bu problem hepimizin hayatını kısıtlıyor sabah erken saatlerde çıkacaksam eğer yol üzerinde köpek olup olmadığının hesabını yapıyorum. Isırılmaya hiç niyetim yok. Hayvansever olduğu iddiası ile bizim gibi düşünen insanları eleştiren şahıslarda şunu bilsinki bu problem büyük ölçüde hayvansever olduğunu zannedenlerden kaynaklanıyor. Çünkü bir şımarıklık içerisinde kendileri için veya çocukları için evlerine köpek alıyorlar sonra bir bakıyorlar ki hayvan beslemek hiç kolay bi iş değil onun temizliği ilaçları aşısı gün içerisinde dolaştırılması sonuçta yapamıyorlar ve kendilerince hayvanın beslenebileceği uygun bir yerde sokağa bırakıyorlar. Çünkü dikkat edin sokaklarda ciddi miktarda cins köpek veya kırması mevcut. Dolayısı ile hayvan itlafı veya belediyelerle veya kısırlaştırmayla falan bu işin çözümü mümkün değil. Çünkü bir rant var köpek yetiştiricilerinden kaynaklı sürekli hayvansever olduğunu sanan insanlar tarafından köpekler alınıyor ve sonra sokaklara ...başta bu insanların bilinçlenmesi lazım

Tepki vermeden yürümek en doğrusu oluyor. Hiç bir şey yapmıyor size önünden geçip gidersiniz.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Ahmet bey,

Sanıyorum konuyu biraz provoke etmek için böyle bir link paylaşmışsınız...

Lakin bunu onaylamadığım gibi, sanıyorum başıboş sokak hayvanları konusuna eleştirel bakan diğer üyeler de böylesine bir yöntemi onaylamıyorlardır. Çocukluğunda bir köpeği Belediye tarafından zehirlenmiş ve kucağında ölmüş biri olarak samimi olduğuma inanabilirsiniz...

Ancak mesele bisiklet forumun sayfalarında ucuz polemiklerle geçiştirilemeyecek kadar uzun boylu maalesef. Bunun çözümünü de çok uzaklarda aramaya gerek yok. Hemen yanı başımızda uygar ülkelerin bulduğu çözümlere göz gezdirmek bile yeterlidir. Ama bunun için öncelikle devlet aygıtının bu kronik meseleye insan odaklı! yaklaşımı ve ciddi projelerle desteği gereklidir. Yoksa her mahallede ortaya çıkan sözde hayvan severlerin! bu canlıları sağlıksız biçimde yaşamaya teşvik eden ve insan yaşamını engelleyen tutumları ile ancak daha da ayrışır, gereksiz tartışmalara neden oluruz. Bu meselenin öncelikle sosyal bir problem olduğu ön kabulüyle çözüme yönelik argümanlar üretmeliyiz. Yoksa herkes kendi penceresinden bakarak doğru yanıtlara ulaştığını kolayca iddia edebilir.

Bakın yeniden tekrar ediyorum. Bu hayvanlar kontrolsüz biçimde ürüyor ve gün geçtikçe daha da tehlikeli hale geliyorlar. Artık kendi mahallemde kulağı küpeli sokak köpeği görmüyorum. Hepsi başıboş, hepsi aşısız, hepsi hala üreme potansiyeline sahip. Şimdi bir de kış mevsiminde yetersiz besin kaynağı nedeniyle daha da agresifleşmiş durumda. Bunlardan biri günün birinde bir yaşlıyı, bir çocuğu, bir engelliyi sokakta ısırır, ciddi zarar verir ve hatta ölümüne neden olursa bunun sorumluluğunu o köpekleri sokaklarda besleyen sözde hayvan severler mi üstlenecek?! Ah vah diyerek bir sonraki saldırıya kadar kulağımızın üzerine mi yatacağız? Bakın gece geç vakit eve geldiğimde ve park yeri bulamadığımda, bir alt sokağa aracımı park edip eve yürümeye çekiniyorum artık. Yani bu denli yaşamımı kısıtlamaya kimin ne hakkı var? Veya ben bisiklete binerken arka cebimde neden köpeksavar cihaz veya şok aleti taşımak zorunda kalayım. Neden her bisiklet sürüşünde her an köpek saldırısı nedeniyle can güvenliği tehlikesi yaşayayım?

Sözün özü, daha işlevsel tepkiler ve daha uygar çözümlerle bu başıboş hayvan sorununa çare bulunması artık sosyal bir devletin sorumluluğundadır. Gerisi Lafügüzaftır...

Yaşadığımız yerler nasıl desem böyle köy gibi şehir gibi bir şey . Yollarda gelişi güzel bırakılmış binekler ( arabalar) , aralarda traktörler(4x4 jip ve pikaplar) , ..

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ben bu haberi okuyup geçerim..Umurumda değil açıkçası..Hayvansever arkadaş,sen ne yapacaksın?Oturup ağla bence..Zaten tek yaptığınız bu..
Birkaç cümle daha yazdım ama sildim..Fazla yüklenmek istemiyorum açıkçası..Açıkcası ben bu konuya bu kadar müdahil olmazdım ama geçen gün bir köpeğin bir çocuğu yerlerde sürüklediği ve sonra çocuğu köpekten zorla ayırmayı başaran annesini de,köpeğin aynı şekilde ısırdığı bir haber izledim..Sonra bir başka haberde birkaç tane köpeğin bir çocuğu yerlerde sürüklediği,ısırdığı bir haber verildi..Bu iki haber sonrası,köpek konusunda biraz sivrildim..

Az empati yapın be..Yapamıyor musunuz?

Hayvanseverlere gelsin bu video;

Dipnot:Ahmet bey,size bir şey demiyorum,eklediğiniz haber üzerine yorum yaptım sadece..

90 lardan beri duygu, düşünce, algı, beğeni ,ayıp gibi kavramlarımız bir şekilde tezgahtan geçti.

@ahlaksız

Bir saniye ben şu kısmı tam olarak anlayamadım.
Siz köpek sevmiyorsunuz diye ben aşılarını düzenli yaptırdığım, tasmasız gezdirmediğim köpeklerimden (pitbull değil. 2sinin toplamı 16 kilo) mi vazgeçeceğim? Sokakta çarşıda pazarda gezdirememek o anlama geliyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Çok şeyler yazdım yazdım sildim. Ama neler neler yazdım sildim, uff var ya...

Ama şunu diyeyim pembiş pembiş totolarınızı, o pembiş pembiş totoların yiyemeyeceği extreme'likteki yerler de binmeyeceksiniz bisiklete, kuçular kıtlatır ;)

Senin küçük şımarıklıklarının ceremesini o ormanlara atılmış yaşam mücadelesi veren hayvancağızlara yıkamazsın, fazla dolanma oralarda, dedim ya kıtlatırlar..

Bu hayvancağızlar ile paylaşacak sevgisi bile olamayan (mamayı, beslemeyi geçtim, konu nerelerden nerelere gelmiş) kişiyi köpek yerine bile koymam..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri