Arkadaşlar ben aranızda yeni sayılırım, 3 ay oldu pedallamaya başlayalı. Malum temiz hava, spor, yeni yerler keşfetmek, gezmek adına illa ormanlık, yeşillik yerlere gitmeye çalışıyorum. Bir ay önce kadar, ilk defa köpek hışmına maruz kaldım.
Bayır yukarı tırmalıyordum. Bir evin önünde köpek oturuyordu. Normal duruyordu. Biraz daha çıktım ses çıkarmadı filan. Tam sona geldim, oradan sağa dönecektim, önüme atladı. Artık nefeste kalmadığından aşağı indim bisikletten, bacağıma saldırmasın diye düşündüm, bir de bisikletin hareketine sinirlenip daha çok kızmasın diye. Havlayan it ısırmaz misali, havlıyor fakat hareket de ettirmiyordu. Bisikleti siper olarak aldım. Öbür tarafa geçtikçe ben de diğer tarafa geçtim.

İki tane yaşlı teyze vardı az aşağıda kalmıştı, dedim "Sizin mi köpek bir şey yapar mı?", onlar da bağırınca hoşt filan daha çok delirdi.

Baktım az yukarıda bahçe girişi var, oradan da iki köpek belirdi seslere geldiler. Demir parmaklık olduğunu gördüm fakat parmaklar kırıktı aralarından rahatça geçerlerdi. Normalde ilkinin yanından yavaşça bisiklet elimde yoluma devam edecektim. Fakat 3 tanesi birleşince anladım iş kötüye binecek, yavaşça bisikleti bayır aşağıya çevirdim. Bana yakın olana ayak filan sallayarak bisiklete atladım. Saldım kendimi bayır aşağıya, hem pedal çeviriyorum, arada da sağ ayağımı köpeğe sallayarak korkmasını sağlayarak yaklaşmasına engel olmaya çalışıyorum. Fakat deli gibi koşuyor. Ben bayağı hızlı gidiyorum fakat köpek neredeyse bacağıma atlayacak puşt. :confused: Neyse, hıyarın gücü bitti ben de uzaklaştım zaten.

Bisikletten motordan düşenler çok bu durumda. Önüme araç veya başka şey çıksa, takılsam felaket olacaktı.
Soracağım bu gibi durumlarda ne yapmak lazım, onların duyacağı frekansta kaçıran cihazlar varmış, bu tarz korna filan var mı? Yoksa direk elektro şok mu almak lazım?
Köpekleri gördükten sonra ki halim alttaki videodaki gibi oldu. Tapınakçıları köpek olarak düşünün.(link).