Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Çok geçmiş olsun. İçim gitti yaraları görünce :( Kendinize dikkat edin, istirahat etmeye çalışın. Umarım bir daha hiç kaza geçirmezsiniz, umarım kimse geçirmez 😢

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Ayak başparmağı bir miktar şişti gibi. Yarın resmi tatil olduğu için bir yer bulamam ama cuma günü ortopediye gidip film çektireceğim. Sağlıkçı mısınız yoksa çok mu başınıza geldi, benim ayağı benden iyi biliyorsunuz 😂
2018'de sağ omuz başımı kırmak bile değil baya dağıtmıştım ordan biliyorum. Ona rağmen ilk 24 saat hiç şişme morarma görmedim, sonradan tabi iç kanama aşağı ine ine dirseği bile mosmor yaptı. Tabi şişmesi illa kırık, çatlak olcak değil ama demek ki bi iç kanama oldu. İhmal etmeyin.

@Robinson Crusoe , çok geçmiş olsun..
Hepimizin başına gelmiş ve gelebilecek bir durum. Hukuki süreçte tanık olarak ifade vereceklerin söyleyecekleri çok önemli.
Avukatınızın çok iyi bir hazırlık dosyası yapması ve bunun mağduriyetinizi giderecek bir kararla sonuçlanmasını dilerim...

@Waluigi teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Ben ne yazık ki yol kenarındaki düşük banket/su kanalı gibi eğime düştüm, kazada hasar oranı daha da arttı. Kuduz aşıları, enfeksiyon riski, kırık/çıkık ihtimali, uğraşıyoruz öyle, hafif bir kaza değil gerçekten.

@serhanaltintas teşekkürler. Bayağı bir saldırı atlattım bu birkaç ayda, elektroşok cihazı ve Dazer 2 var. Dazer işe yaramıyor ama basit el feneri şeklindeki elektroşok cihazları gerçekten etkili. Anlatması zor ama gerçekten bir anda oldu bitti her şey, başıma geleni engelleyecek bir cihaz, çözüm yoktu. Bu iş kökünden çözülmedikçe herkes kendini benzer durumlarda bulacak zaman zaman.

@Ceasar Bravo teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Ben hem tekil hem sürü halinde sayısız saldırı atlattım. Ne yazık ki haşmetli devletimizin yaptığı bedava aşı beni kurtarmıyor. Keşke aşı için 180 pound alsalardı da şu sokakları temizleyip emniyetle evimize gelmemizi sağlasalardı. Onu yapsalar zaten muhtemelen bu aşılara, hastane ziyaretlerine ihtiyacım kalmayacaktı. Para kazanılıyor ama bu tip kazalar insanda tamiri güç hasarlar bırakabiliyor. 2 güne kırık şüphesiyle ortopedi bölümünden randevu aldım, özel hastanelere bayılacağız zaten paraları. Bedava verilen hizmette bugün koronayı falan hiçe sayarak insanlarla alt alta üst üste bulunmamızdan falan bahsetmiyorum bile zaten.

@karamanyusufahmet şu anda o ilk verdiğim 150 lirayı çoktan geçtim zaten. Hatta önümüzde özel hastaneye bayılacağım binlerce liradan da geçtim. Yaraları, iz kalmasını falan da kabullendim. Cuma kırık çıkık yok, kemikler sağlam desinler, yaralar enfeksiyon kapmadan şu dönemi atlatayım ona razı duruma geldim 😅

@Düldüllü Kullanıcı teşekkürler. Ne yazık ki bu sorunlar çözülmedikçe daha nice haberimiz olan/olmayan kaza gerçekleşecek. Çocuk yapıp “yaradan rızkını verir” dediğimiz bir coğrafyada yaşıyoruz, benim umudum yok açıkçası.

@firestone baş parmakta şişme ve morarma başladı. Nasrettin Hoca’nın bana ağaçtan düşen birini getirin fıkrasındaki gibi halden anlıyorsunuz. Ne yazık ki zamanlama kötü, yarın 29 ekim sebebiyle açık poliklinik bulmak neredeyse imkansız. Cuma erkenden randevu aldım ortopedi bölümünden, röntgen çektireceğim.

@cazci teşekkürler. Bunun telafisi yok aslında. Şu ülkede bu sorunun çözümüne yönelik kararlar alınır, kanunlar çıkar, başkalarının canı yanmaz anca öyle içim rahatlar. Yoksa şurada duran 3-5 köpeği ya da kendini eğlendiren 1-2 cahili cezalandırsalar ne, ben şu sıkıntıları çektikten sağlığımdan olduktan sonra para verseler ne fark eder? Güvenlik görevlileri hariç görgü tanığı yoktu bu arada. Tenha bir bölge. Bir de kayıtları ne kadar saklıyorlar bilmiyorum ama karşıdaki iş yerinde güvenlik kamerası varsa o vardır.

Son düzenleme:
@Waluigi teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Ben ne yazık ki yol kenarındaki düşük banket/su kanalı gibi eğime düştüm, kazada hasar oranı daha da arttı. Kuduz aşıları, enfeksiyon riski, kırık/çıkık ihtimali, uğraşıyoruz öyle, hafif bir kaza değil gerçekten.

@serhanaltintas teşekkürler. Bayağı bir saldırı atlattım bu birkaç ayda, elektroşok cihazı ve Dazer 2 var. Dazer işe yaramıyor ama basit el feneri şeklindeki elektroşok cihazları gerçekten etkili. Anlatması zor ama gerçekten bir anda oldu bitti her şey, başıma geleni engelleyecek bir cihaz, çözüm yoktu. Bu iş kökünden çözülmedikçe herkes kendini benzer durumlarda bulacak zaman zaman.

@Ceasar Bravo teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Ben hem tekil hem sürü halinde sayısız saldırı atlattım. Ne yazık ki haşmetli devletimizin yaptığı bedava aşı beni kurtarmıyor. Keşke aşı için 180 pound alsalardı da şu sokakları temizleyip emniyetle evimize gelmemizi sağlasalardı. Onu yapsalar zaten muhtemelen bu aşılara, hastane ziyaretlerine ihtiyacım kalmayacaktı. Para kazanılıyor ama bu tip kazalar insanda tamiri güç hasarlar bırakabiliyor. 2 güne kırık şüphesiyle ortopedi bölümünden randevu aldım, özel hastanelere bayılacağız zaten paraları. Bedava verilen hizmette bugün koronayı falan hiçe sayarak insanlarla alt alta üst üste bulunmamızdan falan bahsetmiyorum bile zaten. Umarım ben de günün birinde bizim buralar diye bahsettiğiniz yerlerde yaşayıp Türkiye güzellemeleri yapmaya başlarım.

Yalnız beni anlamamışsınız. Ben hiç yurtdışında yaşamadım. Türkiye'de yaşıyorum zaten. Herhangi bir güzelleme de yapmadım. Başıma geleni olduğu gibi anlattım. Hatta orada hastaneler konusunda bir serzenişim var. Sadece bir çok ülkeye göre aşıya ulaşımın daha rahat olduğunu söyledim. Ve hatta son yıllarda her şey gibi bu bozulmamış neyse ki dedim. Zaten mesele kuduz aşısı ise özele dilediginiz kadar para verin yaptıramazsınız. Sizin durumunuz biraz farklı.

Sokak köpekleri konusunda bir çok sıkıntı ben de yaşadım ve her gün sabah 6'da koşan ve bisiklet süren biri olarak yaşıyorum da.. Ve bence de sokak köpekleri -onlara da zarar vermeyecek bir biçimde- kontrol altına alınmalı. Bunu belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile organize olup yapabilir.

• Beğen
@Ceasar Bravo tekrar okudum şimdi yazdığınızı, yanlış anlamışım. Son cümlemi siliyorum, onun haricinde yazdıklarım geçerli.

• İnanılmaz
Ya bu arkadaş acemi büyük ihtimalle bisiklet ile kaza yapıp düştü, suçu zavallı sokakta aç-susuz yaşayan masum köpeklere atıyor.
Şimdi koruyucu abileri gelir (hayvan severler ) alırlar ifadeni ona göre...

@N.ÖZKAN Ben kendimi biliyorum.

Forumdaşlardan da gayet güzel bir destek geldi çünkü bu olayın kişisel olmadığının, genel bir sorun olduğunun -dünyayla kafa olarak ilişkisini bitirmiş bir azınlık haricinde- herkes farkında.

Son düzenleme:
  • Beğen
Çok geçmiş olsun.Ankara da ikamet ediyorum işe gidip gelirken kullanmadığım güzergah kalmadı bazen aynı yol üzerinde farklı noktalarda 3-4 saldırı oluyor.Yaşadığınız olayı okuyunca resmen günlük yaşadıklarımı yazmışsınız dedim.
Yorumunuza kesinlikle katılıyorum "Bu iş kökünden çözülmedikçe herkes kendini benzer durumlarda bulacak zaman zaman."..
Acil şifalar dilerim umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Çok geçmiş olsun. Çoğu gibi benimde en çok korktuğum olayı yaşamışsınız :uzgnm:

Çok geçmiş olsun.Ankara da ikamet ediyorum işe gidip gelirken kullanmadığım güzergah kalmadı bazen aynı yol üzerinde farklı noktalarda 3-4 saldırı oluyor.Yaşadığınız olayı okuyunca resmen günlük yaşadıklarımı yazmışsınız dedim.
Yorumunuza kesinlikle katılıyorum "Bu iş kökünden çözülmedikçe herkes kendini benzer durumlarda bulacak zaman zaman."..
Acil şifalar dilerim umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Birçok şehir gibi Ankara'da berbat ama özellikle ODTÜ civarı ilçeler daha berbat zamanının mükemmel ABB Belediye başkanı başta olmak üzere çok kişi ODTÜ ormanına köpek bırakıp, Çiğdem, 100.Yıl, Çukurambar ve kısmen Balgat ve Cevizlidere civarları ekseriyetle bu ormana bırakılan köpeklerin etkisiyle hiç azalmıyor. Köpeklere zarar vermeyi kasıtlı olarak bu forumdaki hiçbir insanın isteyeceğini düşünmüyorum ama kimsenin başına böyle bir saldırı gelmesin inşallah. 100.Yıl Birlik Parkında(Köpekli Park diye de bilinir) sabah yürüyüşünde poposunu parçalayan köpekleri ve pandemi öncesi bir lise öğrencisinin hıçkırılıklara katılarak köpeklerden kaçtığını birebir gördüm. Popoya saldıranlara engel olamadık ama o çocuğu en azından fiziksel saldırıdan kurtarabildik. Buradaki köpeklerden dolayı bisiklet evde yatır oldu yatır!!!!

Son düzenleme:
Birçok şehir gibi Ankara'da berbat ama özellikle ODTÜ civarı ilçeler daha berbat zamanının mükemmel ABB Belediye başkanı başta olmak üzere çok kişi ODTÜ ormanına köpek bırakıp, Çiğdem, 100.Yıl, Çukurambar ve kısmen Balgat ve Cevizlidere civarları eksreyetle bu ormana bırakılan köpeklerin etkisiyle hiç azalmıyor. Köpeklere zarar vermeyi kasıtlı olarak bu forumdaki hiçbir insanın isteyeceğini düşünmüyorum ama kimsenin başına böyle bir saldırı gelmesin inşallah. 100.Yıl Birlik Parkında(Köpekli Park) diye de bilinir, sabah yürüyüşünde poposunu parçalayan köpekleri ve pandemi öncesi bir lise öğrencisinin hıçkırılıklara katılarak köpeklerden kaçtığını birebir gördüm. Popoya saldıranlara engel olamadık ama o çocuğu en azından fiziksel saldırıdan kurtarabildik. Buradaki köpeklerden dolayı bisiklet evde yatır oldu yatır!!!!
Doğru söylüyorsunuz.Dikmen-Keklikpınarı tarafında oturuyorum.Bütün güzergahlarda köpekler mevcut.Tren garında çalışıyorum köpeksiz yol yok.Görünce sorun yok in aşığıya bağır yürü bir şekilde gidiyorlar. Çapraz koşu yapanlar oldukça sorun yaratıyor.Özellikle sabah daha vücut kendini bulmadan girilen kovalamaca oldukça yoruyor.Pandemi döneminde insan da az olduğundan dolayı sabah 06:30 da araçlara dahi saldırır hale gelmişler.Cimere belediyeye bana saldırı videosunu ilettim köpek bulunan lokasyonları görseller ile paylaştım aralarında uyuz olanları dahi gösterdim cevap geldi ama yapıcı değildi.Açıkcası biz alsak ne yapacağız diyorlar..

En basit örneği öveçler 4.cadde üzerinde 2 farklı noktada,Çetin emeç türk ocağı caddesi köşesinde tam ösym karşısında en az 6 adet yetişkin köpek,Sabah Konya yolu opel önünde yolun ortasında bekliyor 2 yetişkin, Keklik pınarı evden kavşağa kadar en az 10 tane yetişkin,Kızılay şehit adem yavuz köşebaşı...Opera -sıhhıye parklarda polis noktarındaki köpekler say say bitmez....(Bunların hepsi saldırıyor )

Bilinçsiz hayvan sever arkadaşlar her köşe başına mama bıraktığı sürece onların bölgesine girdiğimiz an başlıyor kovalamaca. Böyle de gider.Umarım bir gün kaza yapanlar arasına bizler de katılmayız..

Doğru söylüyorsunuz.Dikmen-Keklikpınarı tarafında oturuyorum.Bütün güzergahlarda köpekler mevcut.Tren garında çalışıyorum köpeksiz yol yok.Görünce sorun yok in aşığıya bağır yürü bir şekilde gidiyorlar. Çapraz koşu yapanlar oldukça sorun yaratıyor.Özellikle sabah daha vücut kendini bulmadan girilen kovalamaca oldukça yoruyor.Pandemi döneminde insan da az olduğundan dolayı sabah 06:30 da araçlara dahi saldırır hale gelmişler.Cimere belediyeye bana saldırı videosunu ilettim köpek bulunan lokasyonları görseller ile paylaştım aralarında uyuz olanları dahi gösterdim cevap geldi ama yapıcı değildi.Açıkcası biz alsak ne yapacağız diyorlar..

En basit örneği öveçler 4.cadde üzerinde 2 farklı noktada,Çetin emeç türk ocağı caddesi köşesinde tam ösym karşısında en az 6 adet yetişkin köpek,Sabah Konya yolu opel önünde yolun ortasında bekliyor 2 yetişkin, Keklik pınarı evden kavşağa kadar en az 10 tane yetişkin,Kızılay şehit adem yavuz köşebaşı...Opera -sıhhıye parklarda polis noktarındaki köpekler say say bitmez....(Bunların hepsi saldırıyor )

Bilinçsiz hayvan sever arkadaşlar her köşe başına mama bıraktığı sürece onların bölgesine girdiğimiz an başlıyor kovalamaca. Böyle de gider.Umarım bir gün kaza yapanlar arasına bizler de katılmayız..

Allah yardımcımız olsun gerçekten durum kötü. ÖSYM'nin oradaki köpeklere de çok şükür denk gelmedim. Dediğiniz gibi umut ediyoruz ama köpekler çok ciddi sorun! Mevzuat dahilinde köpekler toplanıp kontrolleri yapılıp (o kontrollerin ne olduğu belli değil-çünkü küpeliler bile ürüyor) alınan yere bırakılıyor. Ayrıca köpekler toplanmaya geldiğinde o köpek severler araçların önlerine kendilerini atıp engel oluyorlar. Gerçekten tüm köpek severler bu canları alıp evlerinde baksalar ya ne kadar iyi olur köpekler içinde. Köpek sorunu bu memlekette çözümü umursanmayan ve çözülmeyecek onlarca sorundan sadece biri ve belki de onlarca sorundan en önemsizi... Kimsenin başına gelmesin, gelirse de en ufak zararlarla bertaraf olsun inşallah.. Köpek sorununa gelene kadar......
(link)

Belediyeye bile dava açabilirsin başıboş bıraktıkları toplamadıkları bu şekilde “sürü” olmalarına izin verdikleri için. Malesef bizim insanımız hayvan severliği mama firmalarını zengin ederek, sokakları hayvanat bahçesine çevirmek zannediyor. Kısırlaştırmayı ya da gerekiyorsa uyutmayı hayvan hakları ihlali olarak sayıyor. İnsan eliyle ehlileştirilmiş kedi, köpek, tavuk, inek vsvs hayvanları doğanın bir parçası sanıyor. Dediğiniz gibi bu canlılar insan kontrolünde olduğu müddetçe bakılmasına müsade edilmeli doğada başı boğ bırakılmamalı. .Binlerce ekolojik/sosyolojik sebep sayabilirim bunun için ama lafı uzatmak istemiyorum. Herkes hayvanına özel arazisinde bakacak, doğaya bırakmayacak, bırakmak zorunda kalırsa da kısırlaştıracak. Bunun başka çözümü yok belediyelerin de bu biyolojiden anlamayan sözde hayvanseverlerin baskısına göz yummaması gerekir ama işte mama-lobisi veriyor gazı. En azından belli bir seviyede tutulmalı sayı tamamen sıfırlanmasına gerek yok.

@Santaruins, @emir yakup bulut teşekkürler.

Bugün keyifliyim. Doktor röntgene gerek duymadı, elle kontrol yaptı. Kemiklerde kırık/çıkık yok 🎊🎉

Yarın yine kuduz aşısı var. Geçen sefer İstinye Devlet Hastanesi’nde çok sıra beklemiştim, gözü kararttım Çatalca’ya mı gitsem diyorum 🤔 O tarafta oturan ya da oraları bilen var mı? Onca yolu gidip yine 5 saat sıra bekler miyim?

Avukatla görüştüm. Vekaletname vereceğim. Ne yazık ki herkesin uğraşabileceği bir şey değil, ortalama bir memur maaşı kadar para çıkacak cebimden başlangıçta. Umarım sonuç alırım ve bir şeyler günün birinde değişecekse küçük de olsa bir katkım olur.

Ucunda bir rant olmadığı için bu işin bitirilmediğini düşünüyorum. Milyonlarca, belki milyarlarca ağaç katledilmesin diye insanlar bir ton eylem yaptı ama sonuç alamadılar. Eğer sonunda birilerinin cebi dolacak olsa -kim ne itiraz ederde etsin- bırakın kediyi köpeği sokakta böcek bile bırakmazlardı.

Edit: Çatalca’da belki 2.aşı olmasının da etkisiyle çok hızlı halloldu(yarım saat). Benim gibi devlet hastanesine gitmek için her halükarda arabayı çalıştırıp 20-30 km gitmek zorunda olanlar değerlendirebilir.

En önemli konu: Çatalca Devlet Hastanesi’nde korona için gelenleri ayırmışlar. Etrafta millet konuşurken duyduklarıma göre İstinye Devlet Hastanesi’nde %80 civarı hasta komşumun amcası korona olmuş, bende de çıkar mı diye test yaptırmaya gelmiş fuzuli kalabalıktı. Gelecek aşılar için de Çatalca’ya gitmeye karar verdim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Listede, en sakin yerler Çatalca ve Arnavutköy gibi geldi. ikisi de uzak tabi...

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
köpekler bisikletlileri kovalıyor ama biz durduğumuzda veya düştüğümüzde ise arkalarını dönüp gidiyorlar. buradan anlıyorum ki köpeklerin bizimle bir derdi yok aslında ama sürüş keyfimizi bozuyorlar ne yazıkki. yetkililerin sorumluluğu büyük ama sokak köpeklerine ne zaman çözüm bulunur bilinmez. bu süreçte köpek kovaladığında kaçmak yerine durup bisikletten inmek en güzel çözüm aslında ama itiraf ediyorum ki kaçabileceğime inandığımda ben de şansımı deniyorum :D. bu arada tek derdimiz köpekler olsa keşke. bozuk yollar, artan kurlar, salgın hastalıklar, canavar sürücüler vs vs ...

kendi sağlığımız ve güvenliğimiz için daha dikkatli ve temkinli olmaktan başka çaremiz yok gibi. herkese keyifli sürüşler :harika:

Geri