Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Isırılan arkadaşlara geçmiş olsun geçmişte kolum parçalanacak şekilde bir ısırılma yaşadım. Ama henüz bisiklet ile ısırılma yaşadım. Saldırı çok yaşadım ama.
Ufak bir kaç tavsiye vermek istiyorum. İlk önce ilden ilçeden köye kadar köpekler hep farklılık gösteriyor fakat genel bir kural var gördüğüm kadarı ile köpeklerde.
Bunlar, eğer köpekler çok soğuk ya da çok sıcakta kalmışlar ise saldırganlaşabiliyorlar. Yemek yiyorlarsa yanlarından hızla geçmeyin. Eğer toplu halde dolanıyorlarsa genelde saldırgan oluyorlar ya hızlıca geçin yada durun. Bazen çalıdan bile çıkabiliyorlar yapacak pek bir şey yok buna. Ama başıma gelenlerden sabit bir şekilde eğer köpek saldırgan ise ve 10-20 metre öteden bunu algılayabildi isem ya basıyorum yada sakin geçiyorum gene saldırma modunda ise en güzel yöntem suluğunuzdan su atmanız :) Hem zarar vermiyorsunuz hemde hayvanlar malesef sokaklarda insanlardan taş sopa yedikleri için bu yaptığınız hareketi öyle algılıyorlar :( :kötü:
Bir keresinde sürü saldırdı ve tek başıma kaldım bisikleti sürü ile kendi arama koyup bağırdım ama yemedi bu sefer bir kaçı arkadan saldırmaya kalktı. Bisikleti kaldırıp 2-3 tur döndüm onu da yemediler. Sonra yerden gerçek bir taş aldım ve kaçtılar. Tabiki taşı fırlatmadım. Ama çok zor durumda kaldım. Ayrıca zamanında 3 köpek sahibi oldum. Hala kedim var. Hayvanları severim hareketlerini tahmin edebildiğimi düşünüyorum ama gene de temkinli olmak ve giderken bir sürü gördüyseniz elinize suluğunuzu alıp atış için uç kısmını açmanızı tavsiye ederim. :):harika:

Scudo
Dün İzmir Küçükyalı'da yürüyüş yaparken karşıdan kurt köpeğini serbest bırakmış bir adam geliyordu. Bir diğeri de beyaz bir köpeği tutuyordu. Beyaz köpek teyakkuza geçti ama kurt umursamadı bile. Aralarında on metre filan vardı. Beyaz köpeğin sahibi kurdun sahibini uyardı. Önceki gün pitbullunu tasmasız gezdiren birisini polisler durdurmuş. "Artık böyle gördüğümüzde köpeği alıp karakola götüreceğiz, orada işlem yapıldıktan sonra geri alabileceksiniz." demişler. Kurdun sahibi teşekkür edip yoluna devam etti. Etraf ıssızdı. Kurt bırakın insanları, diğer köpeklere bile saldırmayacak bir hayvandı. Yine de böyle bir uyarının kulaktan kulağa yayılması bence çok değerli. Umalım ki bu bir davranış kodu halini alsın.

Bu konuda lüzumsuz duyar kasan arkadaşlar olabilir ancak büyük yanılgı içindeler. Sonuçta her hayvan ve hayvan grubu kontrol altına alınmalıdır zira , kontrolsüz biçimde üreyip resmen çete oluyorlar bizim yaşadığımız yerlerde. Her şeyde Avrupa 'yı örnek alıyoruz ya hani güya ? Bu konuda da örnek alalım . Üzgünüm sokak hayvanı diye bir tabir ancak bizim gibi geri kalmış toplumlarda kabul edilir . Sokak hayvanı nedir yahu ? İtlafdan başka yol varsa yapılsın eyvallah ama sanmıyorum . Öncelikle kısırlaştırılmaları gerekir ve kontrol altına alınmaları.

Ben gidip durduk yere bir köpeği ısırıyormuyum benim sokağımdan geçiyor diye ?

Arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum öncelikle. Birbirimize saygılı olmayı öğrenelim lütfen. Duyar kasmak nedir ya? Hayvanları sevmek, şiddet istememek duyar kasmak mı oluyor? Şimdi bu yorumuna beğeni geldikçe kendi düşünceni doğru zannedeceksin. İtlaf etmekten başka yol yokmuş. Sonuna kadar yanlışsın! Bu geri kalmış dediğin ülkede bile Batıkent'te köpekleri zehirleyenlere 10 yıl ceza verdiler. Bu çağda nasıl bir yorumdur bu ya? Hem de bisikletle ilgileniyorsun... Bisiklet bile içindeki şiddeti engelleyemediyse üzüldüm sana. Şunu herkes bilsin ki ne Avrupa mükemmel bir yerdir ne de Türkiye geri kalmış bir ülkedir. Önce içinizdeki şiddetten bir kurtulun, ondan sonra yorum yazmayı deneyin. Köpekler saldırabilirler ve insanlar onlara şiddet uyguladıkça bu saldırılar daha da artacaktır. Avrupa sokaklarında sokak hayvanlarının olmaması Avrupalı'nın vahşetine bir örnektir. Bunu mu örnek alacak Türk insanı? Avrupa'daki bilimi, sanatı, Avrupalının tarihini korumasını örnek alsak ya. İtlafmış! Önce korkunuzu yenin, ondan sonra köpeklerin yanına gidin. Ya da köpeklerin bulunduğu yerlerden geçmeyin. Nadir de olsa bazı köpekler saldırıyor, tamam ama insan da saldırıyor. Hatta köpeklerden çok daha fazla saldırıyorlar. Onları da itlaf edelim hadi... Magandaları, katilleri, hırsızları, tecavüzcüleri, gaspçıları, soyguncuları itlaf edelim hadi... Olmuyor değil mi? Köpeklere mi gücümüz yetiyor? Hukukla ve şiddet içermeyen düzenlemelerle bu sorun çok güzel çözülür de insan kibiri buna müsaade etmiyor işte. Bu yazdığınız yorum çok üzücü. Bisiklete binen birine hiç yakıştıramadım.

Arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum öncelikle. Birbirimize saygılı olmayı öğrenelim lütfen. Duyar kasmak nedir ya? Hayvanları sevmek, şiddet istememek duyar kasmak mı oluyor? Şimdi bu yorumuna beğeni geldikçe kendi düşünceni doğru zannedeceksin. İtlaf etmekten başka yol yokmuş. Sonuna kadar yanlışsın! Bu geri kalmış dediğin ülkede bile Batıkent'te köpekleri zehirleyenlere 10 yıl ceza verdiler. Bu çağda nasıl bir yorumdur bu ya? Hem de bisikletle ilgileniyorsun... Bisiklet bile içindeki şiddeti engelleyemediyse üzüldüm sana. Şunu herkes bilsin ki ne Avrupa mükemmel bir yerdir ne de Türkiye geri kalmış bir ülkedir. Önce içinizdeki şiddetten bir kurtulun, ondan sonra yorum yazmayı deneyin. Köpekler saldırabilirler ve insanlar onlara şiddet uyguladıkça bu saldırılar daha da artacaktır. Avrupa sokaklarında sokak hayvanlarının olmaması Avrupalı'nın vahşetine bir örnektir. Bunu mu örnek alacak Türk insanı? Avrupa'daki bilimi, sanatı, Avrupalının tarihini korumasını örnek alsak ya. İtlafmış! Önce korkunuzu yenin, ondan sonra köpeklerin yanına gidin. Ya da köpeklerin bulunduğu yerlerden geçmeyin. Nadir de olsa bazı köpekler saldırıyor, tamam ama insan da saldırıyor. Hatta köpeklerden çok daha fazla saldırıyorlar. Onları da itlaf edelim hadi... Magandaları, katilleri, hırsızları, tecavüzcüleri, gaspçıları, soyguncuları itlaf edelim hadi... Olmuyor değil mi? Köpeklere mi gücümüz yetiyor? Hukukla ve şiddet içermeyen düzenlemelerle bu sorun çok güzel çözülür de insan kibiri buna müsaade etmiyor işte. Bu yazdığınız yorum çok üzücü. Bisiklete binen birine hiç yakıştıramadım.

"Sokak hayvanı" diye bir tabir zaten bana göre kabul edilecek bir motto değil. Hayvan dediğin sokakta yaşamaz , bunu çözün içinizde öncelikle. Nasıl kabullendiyseniz , ya da kabul ettirildiyse ? Köpek dediğin kötü bir hayvan demedim , ancak bakımsızlık ve kontrolsüzlük bu ve benzeri üzücü olayları artıracaktır. Ben inip de mikroplu mu , kuduz mu ne olduğunu bilmediğim bir hayvanı sevmem benim kişisel görüşüm kimse de yadırgayamaz. Sen seversin seni de yadırgamam ama genellersek tehlikenin boyutu hergün artıyor ve benzeri haberleri okuyor , görüyoruz.

Ha diyorsanız ;" maganda , katil , tecavüzcü " ... Bunların zaten çok daha evvelinden temizlenmesi lazım öyle veya böyle. Yok insan haklarıymış , onun da saçma olan yerleri çok , özürlü kanunlar. Öldürülen , tecavüze uğrayanın hakkı yok , yapanı koruyalım , 3-5 sene (ya da herneyse) ödül gibi cezaevine koyup besleyelim büyütelim oh ne ala . Cezası kesinleşmişse bana göre topluma zarardan başka birşey değildir ortadan kaldırılmalıdır , bu görüş önceki gibi sadece beni bağlar.

Ayrıca bu görüşümün bisikletçi o'cu , bu'cu olmakla bağdaştırmaya da gerek yok ha platform ve forum öyle olabilir , benim görüşüm de değişmez. Bana veya çoluğuma çocuğuma zarar verecek hangi tür "hayvan" olursa olsun , (edit. hakkı yoktur *diyelim).

Birşey daha ; 'beğeni almak için yazdın' gibi "saçma" sayabileceğim yorumu size iade ediyorum. Beğeni nedir ya? Adminler hepsini geri alabilir sorun yok , onunla doğmadım onunla da göçmem bu dünyadan. Laf-ı güzaf.

edit. arkadaşların hepsine çok geçmiş olsun , Allah daha beterinden saklasın .

"Sokak hayvanı" diye bir tabir zaten bana göre kabul edilecek bir motto değil. Hayvan dediğin sokakta yaşamaz , bunu çözün içinizde öncelikle. Nasıl kabullendiyseniz , ya da kabul ettirildiyse ? Köpek dediğin kötü bir hayvan demedim , ancak bakımsızlık ve kontrolsüzlük bu ve benzeri üzücü olayları artıracaktır. Ben inip de mikroplu mu , kuduz mu ne olduğunu bilmediğim bir hayvanı sevmem benim kişisel görüşüm kimse de yadırgayamaz. Sen seversin seni de yadırgamam ama genellersek tehlikenin boyutu hergün artıyor ve benzeri haberleri okuyor , görüyoruz.

Ha diyorsanız ;" maganda , katil , tecavüzcü " ... Bunların zaten çok daha evvelinden temizlenmesi lazım öyle veya böyle. Yok insan haklarıymış , onun da saçma olan yerleri çok , özürlü kanunlar. Öldürülen , tecavüze uğrayanın hakkı yok , yapanı koruyalım , 3-5 sene (ya da herneyse) ödül gibi cezaevine koyup besleyelim büyütelim oh ne ala . Cezası kesinleşmişse bana göre topluma zarardan başka birşey değildir ortadan kaldırılmalıdır , bu görüş önceki gibi sadece beni bağlar.

Ayrıca bu görüşümün bisikletçi o'cu , bu'cu olmakla bağdaştırmaya da gerek yok ha platform ve forum öyle olabilir , benim görüşüm de değişmez. Bana veya çoluğuma çocuğuma zarar verecek hangi tür "hayvan" olursa olsun , (edit. hakkı yoktur *diyelim).

Birşey daha ; 'beğeni almak için yazdın' gibi "saçma" sayabileceğim yorumu size iade ediyorum. Beğeni nedir ya? Adminler hepsini geri alabilir sorun yok , onunla doğmadım onunla da göçmem bu dünyadan. Laf-ı güzaf.

edit. arkadaşların hepsine çok geçmiş olsun , Allah daha beterinden saklasın .

Cevabımı okursanız, size "Beğeni almak için yazdın" dememişim. "Beğeni geldikçe kendi düşünceni doğru zannedeceksin" demişim. Bisikletle ilgilenenler doğayla barışık olurlar, spor yaptığımız için şiddet duyguları azalır bizim gibi insanların. Bu bağlamda bisikletçi ifadesini kullandım. Taksiciler daha sinirli olabilirler bisikletçilere göre. Her gün stres, kapalı bir yer, hareket yok, vs... Bence içimizdeki şiddetin azalması sağlık için iyi bir şey.
Neyse konuya gelecek olursak, sokak hayvanı kavramı Avrupa'da olmayabilir ama bizde var. Ve bundan mutlu olan milyonlarca insan da var bu ülkede. Mesela Hindistan'da da inekler var sokaklarda. Her yer Avrupa olmak zorunda değil. Türkiye böyle güzel. Bu arada, Türkiye'de kuduz kalmadı. Hatta dünyanın birçok ülkesinde kuduz neredeyse bitti. Araştırırsanız görürsünüz. Kuduz bir köpekle karşılaşma ihtimalimiz çok düşük yani. Yabancı ülkelere tur yapmayı planlarken bunları araştırmak lazım. Yıllardır araştırdığım ve yaşadığım konularda yazıyorum zaten. Her köpeğin başı okşanmaz, her köpeğe dokunulmaz, her köpeğin gözünün içine bakılmaz, yemek yiyen köpeğe yaklaşırsanız ısırır, bebeği olan her canlı saldırır. Bunları bilmek bile hayat kurtarır.
Hadi köpekleri itlaf ettik, ormanda yaban domuzuyla karşılaşınca ne yapacaksınız? Bu hayvandan ayı bile korkuyor. Ne hikmetse ayının korktuğu bu hayvanlar Marmaris'te sokaklarda geziniyorlar ve kimseye saldırmıyorlar. Hayvanlar bulundukları ortama hızlı adapte olurlar çünkü. Köpekler insanla yaşamayı insandan daha iyi öğrendiler. Tabii ki kendimizi koruyacağız ama şiddet içeren fikirleri, yöntemleri burada paylaşmayı doğru bulmuyorum. Sonuç olarak bunu gençler de okuyacak, onlara köpeklerin korkulacak canlılar olduğunu göstermek çok yanlış. Bir de her yöntem herkeste işe yaramaz. Birisi biber gazıyla kendini korumayı öğrenmiştir ama başka birisi olumsuz sonuç almıştır. Şu an sokak hayvanlarımız var. Daha önce de yazdım, şiddet içermeyen düzenlemelerle bu hayvanların üremeleri sınırlandırılmalı ve onlara düzgün yaşam alanları sağlanmalıdır. Bunlar olana kadar da bu hayvanlarla yaşamayı öğreneceğiz.
Isırılan arkadaşlara tekrar geçmiş olsun.

@ZirZop zamanında motor için almayı düşünmüştüm, her köpeğe etki etmiyor dediler, bu daha tehlikeli diye almadım, düşünsenize ona güvenip köpek sürüsüne nanik yapıyorsunuz ama etkilenmiyorlar...aman allahım, kendinizi yem etmek olur.😁
@TatanQa_tr " Ben gidip durduk yere bir köpeği ısırıyormuyum benim sokağımdan geçiyor diye ?" hocam sizinki volkan konağın şarkısında dediği gibi olmuş, ben elmayı seviyorum diye elmada beni sevecek değilya, şaka bir yana zamanında canım kaynayıp "mars" ı ısırmıştım (kangalım).tavsiye etmem, tüylü ve iğrenç..😁

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Arkadaşlar, gördüğüm zaman çok sinirleniyorum ve yazma ihtiyacı duyuyorum. Lütfen artık köpeklere biber gazı sıkın önerileri yapmayın. Hem kendinizi hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz. Köpek korkunuzu yenin öncelikle. Bu hayvanlar kurt, çakal, tilki, dingo ve sırtlandan farklı olarak insanla -maalesef- evrilmiş, şehir hayatına -yine maalesef- adapte olmuş canlılardır. Bu hayvanlar şehir dışında yaşayamazlar. Köpekler tabii ki ısırabilirler ama bu çok düşük bir ihtimaldir. Bir insanın size zarar vermesi ihtimali köpeklerin ısırma ihtimalinden çok yüksektir. Şööyle bi' geçmişi yoklayın. Geçen sene kaç bisikletli trafikte insanlar tarafından öldürüdü. Ondan önceki sene? İki sene önce... Hangi köpek ısırma vakasında bir insan öldü? Ya da kaç tane ölümlü vaka biliyoruz? Köpek ısırırsa, suç çok büyük bir olasılıkla da insandadır. Bisikletle giderken size havlayan, sizi kovalayan köpek gördüğünüz zaman durun ya da en azından frene basın. Köpek kaçıp gidecektir. Hayvanları tanıyın azıcık. Fobiniz varsa bu fobinizle yüzleşin ve köpekten uzak durun. Fobinizi yenmek istiyorsanız destek alın, tedavi görün. Benim böcek fobim vardı, kendi kendime yendim. Şimdi evimde kocaman tıslayan hamam böcekleri besliyorum. Elime alıyorum, seviyorum onları, kutularını temizliyorum. Eşim bile korkmuyor artık. Tanımaktan geçiyor her şey. Tanıyınca korkunuz da gidiyor. Korkmadığınız zaman hormon salgılamayacağınız için de hayvanlar sizi düşman olarak görmüyorlar ve size saldırmıyorlar. Köpekleri tanımadan tura falan çıkmayın. Biber gazıyla, elektroşokla, şiddetle bisiklet aynı anda olmamalı. Lütfen arkadaşlar! Yolda bizi her sıkıştırana, bizi her tehlikeye sokan sürücüye biber gazı sıkıyor muyuz? Sıkmıyoruz. Neden? Çünkü köpeklerden daha mı değerliler? Kesinlikle hayır! Ama yapamıyoruz değil mi? Ne yapıyoruz? Önlem alıyoruz. Köpekler için de aynı durum geçerli. Önlem alacağız. Başka yolu yok.

Burada önerilen biber gazı çözümü son radde için -bence- mantıklı bir çözüm. Ben de hayvan severim, normal köpeklerden korkmam ancak bisiklet boyutunda bir kaç kangal yolunuzu kestiğinde her ihtimale karşı bir savunma aracınızın olması daha akılcı olacaktır. Sakin kalmak çoğu zaman işe yarıyor ama köpeğin sahibi de deliyse koca kangalı üstünüze bile saldırtabiliyor. Tabii bu uç bir örnek ama bazen çoban ortalıkta olmuyor ve köpeğin nasıl yetiştirildiğini, ne yapacağını kestiremiyorsunuz.

@Oğuzhan Y. Hocam kangal ya bölgesini ya yavrusunu ya da sürüsünü korumak için saldırır, size bir çoban kangalını "saldırttı" ysa aklından zoru vardır, niye yapsın anlam veremedim. Keşke şilkayet filan etseydiniz, bu köpekten ayrı bir durum. Kangallar özellikle eğer işkenceyle büyütülmediyse "adamcı" değillerdir. Onları asıl tedirgin eden kurtlar domuzlar başka köpeklerdir. Yani şunuda onlara anlatamayız "bak tamam burası senin bölgen, yavrun, sürün saygı duyuyorum onlara bişey yapmayacağım" köpek aklı böyle çalışmaz maalesef..

• Beğen
Tepkiler: can onur
Burada önerilen biber gazı çözümü son radde için -bence- mantıklı bir çözüm. Ben de hayvan severim, normal köpeklerden korkmam ancak bisiklet boyutunda bir kaç kangal yolunuzu kestiğinde her ihtimale karşı bir savunma aracınızın olması daha akılcı olacaktır. Sakin kalmak çoğu zaman işe yarıyor ama köpeğin sahibi de deliyse koca kangalı üstünüze bile saldırtabiliyor. Tabii bu uç bir örnek ama bazen çoban ortalıkta olmuyor ve köpeğin nasıl yetiştirildiğini, ne yapacağını kestiremiyorsunuz.
Polatlı Akşehir arasında bir yerdeydim, uzaktan koyun sürüsü gördüm ve dedim ki "burada kangalla karşılaşacağım". Severim çünkü Kangalları... Sürünün yanından sakin sakin geçtim, kangalları gördüm, hiçbir şey yapmadılar sağ olsunlar. Neyse birkaç kilometre ilerlemiştim, bi' baktım iki tane orta boy at kadar kangal peşimden geliyor. Saldıracak hayvanı bilirim ben. Bunlar beni belli ki takip etmişler. Onlar etrafı kolaçan ediyorlar, bekçi gibiler yani. Durdum, bunlara da gidin lan dedim, gittiler :) Kangalla baş ederim diyen bir insan evladı yoktur. Hiçbir şey yapamazsınız Kangal köpeğine. Saldırgan değildir ama saldırırsa bir bildiği vardır ve canınıza okur. Biber gazını baharat diye üzerinize döker, öyle diyeyim yani. Bahsettiğiniz olaylar çok düşük ihtimalle olabilir. Köylüler çok iyi insanlardır. Saldırganlık şehir insanına mahsustur. Kangalını saldırtan bir çoban olmamalı. Çobanlar da para kazanıyorlar en nihayetinde. Kurs alıyorlar, parası da iyi bu işin. Neden ekmeğiyle oynasın adam? Muhtemelen delidir, şizofrendir...

Son düzenleme:
Yani ele taş sopa almak ta bazen olayı bitirebilir, sopayı sallayınca ya da yanına doğru taş atınca köpek te tırsar. Benim günlük rotamda da bir köpek var, asfaltın 2 metre altında paralel seyreden sonrasında birleşen bir tali yol düşünün, her gittiğimde 50 metre yarış yapıyoruz . bi gün ısıracak ayağımı, benle beraber oda geliştiriyor sprintini orda "şerefsiz".😊

@can onur güzel yazmışsınız teşekkür ederim ve katıldığım pek çok nokta var elbet. Yine de kontrollü olmalı , bir örnek vereyim, hani bisikleti geçtim , evin yakınında süper market var ve çok işlek bir yer , kapısında da 9-10 köpek çete halinde haraç kesiyor gibiler , kimseye saldıranı görmedim ama çocuğumla kapıdan çıkıyorum , aman kuyruğuna basarsa saldırımı gibi korkutuyor . Sadece ben olsam neyse ancak hayvan bu ne yapacağını kestiremiyoruz , bu duruma belediyeden bir cevap gelmiyor. Ayrıca bu çete diye adlandırdığım grup köpekler birçok yerde karşımıza çıkıyor hatta zaman zaman birbirlerine giriyorlar hoş bir manzara değil. Benim itirazım bunlara bir çare , hani yakında kendi mahallemizde azınlık olacağız şaka maka.

Evvelki yazılarımda da rencide edici birşey yazmışsam da kimse kusuruma bakmasın .

Saygılar

@can onur güzel yazmışsınız teşekkür ederim ve katıldığım pek çok nokta var elbet. Yine de kontrollü olmalı , bir örnek vereyim, hani bisikleti geçtim , evin yakınında süper market var ve çok işlek bir yer , kapısında da 9-10 köpek çete halinde haraç kesiyor gibiler , kimseye saldıranı görmedim ama çocuğumla kapıdan çıkıyorum , aman kuyruğuna basarsa saldırımı gibi korkutuyor . Sadece ben olsam neyse ancak hayvan bu ne yapacağını kestiremiyoruz , bu duruma belediyeden bir cevap gelmiyor. Ayrıca bu çete diye adlandırdığım grup köpekler birçok yerde karşımıza çıkıyor hatta zaman zaman birbirlerine giriyorlar hoş bir manzara değil. Benim itirazım bunlara bir çare , hani yakında kendi mahallemizde azınlık olacağız şaka maka.

Evvelki yazılarımda da rencide edici birşey yazmışsam da kimse kusuruma bakmasın .

Saygılar
Konuşuyoruz, tartışıyoruz; ne güzel işte. Umarım en yakın zamanda bir çözüm bulunacak. Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Konuşuyoruz, tartışıyoruz; ne güzel işte. Umarım en yakın zamanda bir çözüm bulunacak. Sevgiler...
Mevcut düzende çözüm imkansız
Belediye ne yapabilir ki? Sokaktaki hayvanları toplar yapabilirse biraz tedavi ve aşı sonra sokağa geri salar
Barınaklar Geçici Bakımevi görevi görmekte,o kadar köpegi barınağa kapatmanız imkansız.

@Desert Fox Ankara Büyükşehir Belediyesi için konuşayım. Köpekleri toplayıp Elmadağ, İmrahor gibi şehir dışındaki yerlere bırakıyorlar. Bu hayvanlar oralarda yaşayamıyorlar, türlü eziyetlere maruz kalıyorlar. Bu, kabul edilebilir bir çözüm değildir. Bazı hayvanseverler, hayvansever topluluklar bunun düzeltilmesi için çalışıyorlar. Melih Gökçek'ten sonra bir şeylerin değişeceğini ümit ediyorum. Blu TV üyeliğiniz varsa "Köpek Filmi" diye bir film var. Bu filmi izlemenizi öneririm. O filmde Mehmet Akçay isminde Ankaralı bir hayvanseveri göreceksiniz. Havalar düzeldiğinde Mehmet Akçay'ın köpek yaşam alanına bir gezi düzenleyeceğim. Köpekler ve projeleri hakkında bizleri aydınlatacaktır kendisi.

Dün bir haber linki paylaşmıştım bugün bir tane daha paylaşmak istiyorum ama dunkinin tam tersi bisikletçiler kırsalda gördükleri susuzluktan ölmek üzere olan köpeğe kendi sularından verdikten sonra onu orda bırakmaya razı olmayarak bir tanesi köpeği sırtına alıyor şehir merkezinde bir yere getirip karnını doyurup rotalarina geri dönüyorlar (link)

bugün karşıdan gelen bisikletçiyi köpek ısırdı, ben 50 m. mesafedeyken oldu olay, tam anlamadım, kendi düştü sandım yaklaşıp sorunca öğrendim ısırdığını. yüzü çok kötüydü moral olarak. biraz detay sorayım yarasına bakayım demeye kalmadı bu sefer bana sardılar; biri tasmalı küçük kaniş tarzı, sanırım dişi, diğeri daha iri sahipsiz erkek. dişi tetikliyor erkeği. bana yönlenip havlamaya hırlamaya başladılar sağdan soldan. dişi yandan arkama geçmeye çalıştı bisikleti yan çevirip izin vermedim. o halde tekerleri sürükleyerek yaklaşık 3 m geri çekildim onlar beni takip ederken. sonra küçük " gel diğer ısırdığımıza dönelim " dercesine geri koşmaya başladı erkekte peşinden. ilginç olan adamın yanından o anda başka bisikletli geçti ona hiç tepki vermediler. çok ciddi saldırmadıklarını görünce devam ettim yola. bu, o köpeğin ikinci saldırışı bana. tanıyorum artık, yolumu değiştireceğim görünce. ruh sağlığı bozuk.😐

Köpekler WD-40 kokusundan nefret ediyorlar. Özellikle kablolara ve sataşmasını istemediğiniz her yere püskürtün. aynakola,jantlara dönen hiçbir şeye yaklaşmazlar.

Arkadaşlar belediyeye yazdığım şikayete cevap gelmiş. Yorumsuz aktarıyorum.

Sayın Ahmet Serbun Behçet, 25.01.2020 17:03 tarihindeki 3072038 numaralı başvurunuz Çankaya Belediyesi tarafından cevaplanmıştır. bu cevap çankaya belediyesi tarafından hazırlanmıştır:
belediyemiz sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliği’nde belirtildiği gibi belediyelerin alacağı tedbirler kapsamına göre yapmaktadır. Geçici bakımevimize alınan hayvanların öncelikle kayıtları yapılıp, müşahede altına alınıp gerekli tıbbi tedavileri yapılmakta; kısırlaştırılıp, aşılanıp, işaretlenip, sahiplendirilmekte, sahiplendirilemeyen sakat, yaşlı, v. B durumda olmayan hayvanlar ise alındığı ortama veteriner hekim onayı ile yasa gereği geri bırakılmaktadır. Dolayısı ile kısırlaştırdığımız hayvanların bakımevimizde sürekli kalmaları mümkün olmamakla birlikte bakımevimizde sürekli kalmaları durumunda hayvanseverler ve dernekler tarafından kısırlaştırılıp küpelenen köpekleri aldığımız ortama bırakmadığımıza dair yasayı ihlal ettiğimiz gerekçesi ile ilgili mercilere ve adli kurumlara suç işlediğimiz belirtilerek belediyemiz şikayet edilmektedir. Bu çerçevede şikayet bölgesinde yakalama ekiplerimizce genel çalışma yapılmış olup 1 köpek alınmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir. Saygılarımızla. İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Arkadaşlar belediyeye yazdığım şikayete cevap gelmiş. Yorumsuz aktarıyorum.

Sayın Ahmet Serbun Behçet, 25.01.2020 17:03 tarihindeki 3072038 numaralı başvurunuz Çankaya Belediyesi tarafından cevaplanmıştır. bu cevap çankaya belediyesi tarafından hazırlanmıştır:
belediyemiz sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliği’nde belirtildiği gibi belediyelerin alacağı tedbirler kapsamına göre yapmaktadır. Geçici bakımevimize alınan hayvanların öncelikle kayıtları yapılıp, müşahede altına alınıp gerekli tıbbi tedavileri yapılmakta; kısırlaştırılıp, aşılanıp, işaretlenip, sahiplendirilmekte, sahiplendirilemeyen sakat, yaşlı, v. B durumda olmayan hayvanlar ise alındığı ortama veteriner hekim onayı ile yasa gereği geri bırakılmaktadır. Dolayısı ile kısırlaştırdığımız hayvanların bakımevimizde sürekli kalmaları mümkün olmamakla birlikte bakımevimizde sürekli kalmaları durumunda hayvanseverler ve dernekler tarafından kısırlaştırılıp küpelenen köpekleri aldığımız ortama bırakmadığımıza dair yasayı ihlal ettiğimiz gerekçesi ile ilgili mercilere ve adli kurumlara suç işlediğimiz belirtilerek belediyemiz şikayet edilmektedir. Bu çerçevede şikayet bölgesinde yakalama ekiplerimizce genel çalışma yapılmış olup 1 köpek alınmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir. Saygılarımızla. İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Bu Çankaya Belediye'sinin verdiği standart bir yanıt. Hangi kuruma, ne şekilde şikayet ederseniz edin sonunda yanıt Çankaya Belediyesi'nden bu şeklide geliyor. Yanıtın sonunda "alındığı" söylenen köpek sayısı ise tamamen yanıtı yazan memurun o esnada aklına gelen sayıdan başka bir şey değil :)

Zaten vatandaşa verilen yanıtlardaki tek fark, o sayı :) Kiminde 1 oluyor, kiminde 5, artık meşrebine göre...:)

Dün bir haber linki paylaşmıştım bugün bir tane daha paylaşmak istiyorum ama dunkinin tam tersi bisikletçiler kırsalda gördükleri susuzluktan ölmek üzere olan köpeğe kendi sularından verdikten sonra onu orda bırakmaya razı olmayarak bir tanesi köpeği sırtına alıyor şehir merkezinde bir yere getirip karnını doyurup rotalarina geri dönüyorlar (link)
Bu köpeği oraya bırakanların donunun içine ''Bırakma öyle olmaz böyle olur'' diyerek,el bombasının pimini çekip bırakacaksın..!

Geri