Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

2 saat önce bi köpek tarafından 50 metre kadar kovalandım ve ben o esnada hâlâ kadans tespiti için pedal saymaya devam ediyordum. Bi taraftan da hayvanın bana iyice yaklaşıp yaklaşmadığını kontrol ediyom. Köpekle aramda en son 5 metre falan mesafe kalmıştı. Köpekten kurtulduktan sonra her nedense bu davranışıma hiçbir anlam veremedim. Fazla takıntı iyi değil demekki.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
geçenlerde sahibinin yanında zincirsiz bir pitbulla göz göze geldim valla ne yapacağımı şaşırdım ineyimmi dedim bisikletten yoksa basıp geçeyimmi sahibide biriyle konuşuyordu telefonda ve pitbull serbest dolanıyordu dükkanın önünde.... sokak hayvanı olunca mesafem ve gücümü göz önüne alarak davranıyorum ya iniyorum yada ritmi arttırıp geçip gidiyorum ama böyle pitbull vs tarzı saldırgan evcilleştirilmiş dostlarımızla face to face pozisyonunda ne yapmalıyız bilemedim... pitbull saldırısıda fena olur diye düşünüyorum.... ha ben ne yaptım hemen geri döndüm ve yavas yavas ters yönden ortamdan kaçtım.... birşey olmadı yani ucuz kurtardım diye düşünüyorum

geçenlerde sahibinin yanında zincirsiz bir pitbulla göz göze geldim valla ne yapacağımı şaşırdım ineyimmi dedim bisikletten yoksa basıp geçeyimmi sahibide biriyle konuşuyordu telefonda ve pitbull serbest dolanıyordu dükkanın önünde.... sokak hayvanı olunca mesafem ve gücümü göz önüne alarak davranıyorum ya iniyorum yada ritmi arttırıp geçip gidiyorum ama böyle pitbull vs tarzı saldırgan evcilleştirilmiş dostlarımızla face to face pozisyonunda ne yapmalıyız bilemedim... pitbull saldırısıda fena olur diye düşünüyorum.... ha ben ne yaptım hemen geri döndüm ve yavas yavas ters yönden ortamdan kaçtım.... birşey olmadı yani ucuz kurtardım diye düşünüyorum

hiç bir köpekle göz göze gelmeyin.
beni asla kovalamıyorlar çünkü basit bir şey yapıyorum: Köpek görünce padişah görmüş sadrazam gibi ön tekerime bakıyorum (ileri de değil). Zerre sallamıyorlar.
Köpekler hep uydurulduğu gibi dönen şeylere falan gıcık değil aslında. Motorlardaysa kasklı sürücüye gıcık oluyorlar. Full face kasklı birine motor üzerinde değilken de gıcık olurlar zaten.
Sevgiler!

Son düzenleme:
Ne yapacakları belli olmuyor, temkinli olmakta fayda var.

Oh! Siftah ettim sonunda. Beni de köpekler ısırdı. Günü birlik Ankara'ya geldim. Behzat Ç.'de kullanılan mekânlardan Kafes'i bir göreyim dedim. Atakule'nin de tam yanındaymış. Mekânın önüne geldim. Beş altı tane yavru köpek çıkıp havlamaya başladı. Kapı kapalıydı. Sırt çantam da ağırdı. O kırık camların arasından geçmeyi gözüm kesmedi. Yavruların havlamaları eşliğinde dışarı çıktım. Yan taraftan bir de büyük dişi havladı. Umursamadım. Boş süs havuzlarına doğru yürürken karşıdan çetenin geldiğini gördüm. Öndeki alfa erkek doğrudan saldırganlaştı ama bağırıp kaçırdım. Diğerleri uzaktan havladı, en iri olanıysa sevgi pıtırcığıydı, kendini sevdirdi. Tam konu kapandı derken ufak bir dişi sağdan daldı. Onu tekmeyle savuştururken alfa geri gelip öbür yandan saldırmaya başladı. Kaşla göz arasında ikisi birden ısırdı. Bağırıp kaçırdım ama postu da deldirdik. 😄 Özel güvenlikçi arkadaşlar pansuman yaptılar. Burada benzer vakalar defalarca yaşanmış. Ben korkmadım, paniklemedim. Ona rağmen başıma bir sürü iş açıldı. (Hastaneye gitmek zorunda kaldım.) Ya yanında çocuğuyla bir ebeveyn bunu yaşasaydı. O çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Bugün sokak köpekleri konusunda fikrim netleşti. Bu başlıkta bir çok arkadaşın dediği gibi, sokak köpeklerinin iyisi var, kötüsü var. Ama kötü sokak köpeklerinin sokaklarda saatli bomba gibi gezmesine izin verilmemeli.

Çocukken beni de ısırmıştı... aaa ne şirin köpek demiştim ki demez olaydım.
Çok geçmiş olsun kardeş.

Biraz kategorize etmekte fayda var.
Fabrika köpekleri: Fabrika sınırlarına girmedikten sonra sorun yoktur. Kurumsal işletmelerin en tırstığı şey tazminat ödemesidir. Sahiplendikleri köpek tarafından ısırılan kişi vakıası en son isteyecekleri şey olabilir. O nedenle bu tip köpekler bağlı oldukları zincir boyunun ölçüsünce tehdit oluşturabilirler.
Yancılar: Genelde fabrika ve kendilerinden bir fayda bekleyebilecekleri yerlerin çevresinde takılırlar. Mekan sahibinin gözdesi olmak için arada gelen geçene havlayarak yalakalık yaparlar. Tehditkar oldukları söylenemez höösstt denilince kaçabilecek tiplerdir.
Çoban köpekleri: İşini layıkıyla yapan profesyonellerdir. Hem merhamet sahibi yeri geldimi de acımasızdırlar. Tehdidi sezebilme yetisine sahiptirler. Gerçek bir çoban köpeğinin nedensizce insana saldırdığı varid değildir.
Çeteler: Tıpkı gerçek çeteler gibi üç kuruş menfaat için dünyayayı yakabilme kapasitesine sahiptirler. Kesinlikle güvenilmezdirler. Bir gün önce elinizle beslediğiniz bir sürü tarafından ertesi gün parçalanabilirsiniz. Kendi aralarında kurtlardan gelmiş oldukarına dair bir bilinç oluşturduklarını vede özlerine dönmeleri gerektiğini hissettirirler. Her çetede olduğu gibi alfa eleman ve onun erketeleri olmazsa olmazlarıdır.
Dışlanmışlar: Hiç bir yere ait olmayanlardır. Bezgin ve yaşlıdırlar. Artık son günlerini yaşamaktadırlar. Saldıramayacak kadar güçsüzdürler.
Fedailer: Körü körüne saldırı için yetiştirilmişlerdir, Sahiplerine hastalık derecesinde bağlıdırlar. Feda eylemi gerçekleştirirler. Türlerini saymayı gereksiz görüyorum.
Çomarlar: Klübede, bahçede, mahallenin bir köşesinde bir şekilde sahiplenilmiş ama eğitilmemişlerdir. Bu nedenle ne zaman ne yapacakları belli olmaz. Uzak durmakta yarar vardır.
Muhallebi köpekleri: Steril bir ortamda mama elden su gölden gelmenin rahatıyla arada şaklabanlık yaparak hayatlarını sürdürürler. Uslu çocuklardır yaramazlık yapmanın tehlikelerinin farkındadırlar. Gün gelip dışlanıp çetelerin eline düşmemek için şirinliği elden bırakmazlar. Bir kediden daha uysaldırlar.

Son düzenleme:
@mehmetsunu Maşallah olsun ağa döktürmüşsun :harika:
Serbun çok geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
(link)

250bin dolar veren türk vatandaşı olur diye çine reklam yapıyor. Burda ev alan çinli şöyle boğaza karşı köpek eti de yemeyecek mı? Yiyecek. Benim demem o ki, az sabır.

Yüzyıllardır insanlarla arkadaşlık kurmayı başarmış bu sevimli hayvancıklar aslında insan ısırmaktan çok korkarlar biliyor musunuz? Hatta bir insanı ısırdıktan sonra günlerce saklanma ihtiyacı duyarlar çünkü insan ısırabiliyorum gibi bir egoları yoktur ve hatta bundan suçluluk duyarlar.köpekler bekçi köpekleri çoban köpekleri av köpekleri süs köpekleri gibi ayrılırlar evet ama ısırganlık eğilimi dediğimiz konu farklıdır. Fakat genelleme yapmamız gerekirse terrier kanı taşıyan köpeklerin ısırma eğilimleri yüksektir. Genellikle hani şu ay çok sevimli diye elimizi amaçsızca uzatıp kendimizi ısıttırdığımız kucak köpekleri ise sahibine karşı bir hareket yaptığımızı düşünürler genellikle. Köpekler bir çok kelime öğrenebilirler bunun için özel eğitime gerek yoktur. Moskovada metroya binen köpekleri kimse eğitmemiştir ama 'kalk' komutunu gayet iyi bilirler. Neyse kısaca kendimizi nasıl savunacağız bahsetmek gerekirse:biber gazı vs ses çıkaran alet edevat ile karşıdaki köpeği kışkırtmamak gerekir. Karşınızdaki köpeğin bazen ölümü göze alarak çiftleşme ve alfa kavgalarına girdiğini düşünürsek...öncelikle köpekler Alfa olarak sahibini görürler burada alfa siz olmalısınız. Meşhur bulgaristandaki videoyu Gürcü Askeri Mevlüt'ü gözünüzde canlandırırsanız soğuk kanlılıklarını farkedersiniz. Sonrasında olabildiğince yüksek sesle 'ŞŞŞŞŞŞŞŞT HAYIR' sesi uyarılmasına ve ürkmesini sağlayacaktır. Sakin ve kararlı olun göz teması kurmyaya özen gösterin. Şayet bu bahsettiklerim işe yaramıyor ve köpek sizi ısırmaya kararlı ise çokta konuyu uzatmadan ona istediğini verin😂
IMG_20190826_184439.jpg
Kızım Zeyno ve köpeğimiz
15795954027568401977061613473212.jpg
buda geçen hafta köyler turundan dönerken bir arkadaşın eseri😂

ulaş depeli
...yüksek sesle 'ŞŞŞŞŞŞŞŞT HAYIR' sesi uyarılmasına ve ürkmesini sağlayacaktır... Sonra sen kime şşşşt diyon, diyerek saldırmasın?:komik:

Bir videoda da "hayvanın gözüne bakmayın, sizi rakip olarak görür, çömelin." diyor. Oldu olacak ameliyatlı yerime vurma,diyelim pazarlık yapalım.:koptum:
Valla hocam beni, ısırabilme ihtimalinden çok o havlarken ki çıkardığı V8 motor sesi ürkütüyor, başımdan aşağı kaynar su dökülüyor gibi oluyor. Rol yapmak zor ya :D

Çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar, gördüğüm zaman çok sinirleniyorum ve yazma ihtiyacı duyuyorum. Lütfen artık köpeklere biber gazı sıkın önerileri yapmayın. Hem kendinizi hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz. Köpek korkunuzu yenin öncelikle. Bu hayvanlar kurt, çakal, tilki, dingo ve sırtlandan farklı olarak insanla -maalesef- evrilmiş, şehir hayatına -yine maalesef- adapte olmuş canlılardır. Bu hayvanlar şehir dışında yaşayamazlar. Köpekler tabii ki ısırabilirler ama bu çok düşük bir ihtimaldir. Bir insanın size zarar vermesi ihtimali köpeklerin ısırma ihtimalinden çok yüksektir. Şööyle bi' geçmişi yoklayın. Geçen sene kaç bisikletli trafikte insanlar tarafından öldürüdü. Ondan önceki sene? İki sene önce... Hangi köpek ısırma vakasında bir insan öldü? Ya da kaç tane ölümlü vaka biliyoruz? Köpek ısırırsa, suç çok büyük bir olasılıkla da insandadır. Bisikletle giderken size havlayan, sizi kovalayan köpek gördüğünüz zaman durun ya da en azından frene basın. Köpek kaçıp gidecektir. Hayvanları tanıyın azıcık. Fobiniz varsa bu fobinizle yüzleşin ve köpekten uzak durun. Fobinizi yenmek istiyorsanız destek alın, tedavi görün. Benim böcek fobim vardı, kendi kendime yendim. Şimdi evimde kocaman tıslayan hamam böcekleri besliyorum. Elime alıyorum, seviyorum onları, kutularını temizliyorum. Eşim bile korkmuyor artık. Tanımaktan geçiyor her şey. Tanıyınca korkunuz da gidiyor. Korkmadığınız zaman hormon salgılamayacağınız için de hayvanlar sizi düşman olarak görmüyorlar ve size saldırmıyorlar. Köpekleri tanımadan tura falan çıkmayın. Biber gazıyla, elektroşokla, şiddetle bisiklet aynı anda olmamalı. Lütfen arkadaşlar! Yolda bizi her sıkıştırana, bizi her tehlikeye sokan sürücüye biber gazı sıkıyor muyuz? Sıkmıyoruz. Neden? Çünkü köpeklerden daha mı değerliler? Kesinlikle hayır! Ama yapamıyoruz değil mi? Ne yapıyoruz? Önlem alıyoruz. Köpekler için de aynı durum geçerli. Önlem alacağız. Başka yolu yok.

Biraz kategorize etmekte fayda var.
Fabrika köpekleri: Fabrika sınırlarına girmedikten sonra sorun yoktur. Kurumsal işletmelerin en tırstığı şey tazminat ödemesidir. Sahiplendikleri köpek tarafından ısırılan kişi vakıası en son isteyecekleri şey olabilir. O nedenle bu tip köpekler bağlı oldukları zincir boyunun ölçüsünce tehdit oluşturabilirler.
Yancılar: Genelde fabrika ve kendilerinden bir fayda bekleyebilecekleri yerlerin çevresinde takılırlar. Mekan sahibinin gözdesi olmak için arada gelen geçene havlayarak yalakalık yaparlar. Tehditkar oldukları söylenemez höösstt denilince kaçabilecek tiplerdir.
Çoban köpekleri: İşini layıkıyla yapan profesyonellerdir. Hem merhamet sahibi yeri geldimi de acımasızdırlar. Tehdidi sezebilme yetisine sahiptirler. Gerçek bir çoban köpeğinin nedensizce insana saldırdığı varid değildir.
Çeteler: Tıpkı gerçek çeteler gibi üç kuruş menfaat için dünyayayı yakabilme kapasitesine sahiptirler. Kesinlikle güvenilmezdirler. Bir gün önce elinizle beslediğiniz bir sürü tarafından ertesi gün parçalanabilirsiniz. Kendi aralarında kurtlardan gelmiş oldukarına dair bir bilinç oluşturduklarını vede özlerine dönmeleri gerektiğini hissettirirler. Her çetede olduğu gibi alfa eleman ve onun erketeleri olmazsa olmazlarıdır.
Dışlanmışlar: Hiç bir yere ait olmayanlardır. Bezgin ve yaşlıdırlar. Artık son günlerini yaşamaktadırlar. Saldıramayacak kadar güçsüzdürler.
Fedailer: Körü körüne saldırı için yetiştirilmişlerdir, Sahiplerine hastalık derecesinde bağlıdırlar. Feda eylemi gerçekleştirirler. Türlerini saymayı gereksiz görüyorum.
Çomarlar: Klübede, bahçede, mahallenin bir köşesinde bir şekilde sahiplenilmiş ama eğitilmemişlerdir. Bu nedenle ne zaman ne yapacakları belli olmaz. Uzak durmakta yarar vardır.
Muhallebi köpekleri: Steril bir ortamda mama elden su gölden gelmenin rahatıyla arada şaklabanlık yaparak hayatlarını sürdürürler. Uslu çocuklardır yaramazlık yapmanın tehlikelerinin farkındadırlar. Gün gelip dışlanıp çetelerin eline düşmemek için şirinliği elden bırakmazlar. Bir kediden daha uysaldırlar.

Samsundaki fabrikada yaralanankurtuldu
Istanbulda ise saldırı sonucu maalesef.
Saldırıya uğrayanlar üstelik bekçi.
(link)

(link)

Köpek, bazıları saldırgan olan bir hayvandır. Öyle onlarla barış yapanları, onları iyi tanıyanları ısırmaz diye bir şey yoktur. Daha önce de yazmıştım tekrar yazayım. Gelişmiş hiçbir ülkede sokaklarda bu kadar fazla sahipsiz köpek yoktur. Özellikle de dünyada kuduz vakalarının yıldan yıla arttığı( her ne kadar ölüm oranları azalsa da) bu zamanlarda, sahipsiz köpekler büyük bir sorundur. En insani şekilde bu sorunun çözülmesi lazım.

Samsundaki fabrikada yaralanankurtuldu
Istanbulda ise saldırı sonucu maalesef.
Saldırıya uğrayanlar üstelik bekçi.
(link)

(link)
Evet maalesef iki örnek olayda da kendi çalışanlarına saldırmışlar. Mesai bitiminde bazı işletmeler köpekleri işletme içinde serbest bırakıyorlar. mesai içinde kimse bunu aklına dahi getirmez. zamanın behrinde, akşam üzeri bir motosiklet mağazası önünden geçerken cam gerisinden iki dobermanın beni kestiğini görüp bir hayli şaşırmıştım. İzinsiz işletme içine girecek olanlar böyle küçük sürprizlere de hazır olmalılar.

Köpek, bazıları saldırgan olan bir hayvandır. Öyle onlarla barış yapanları, onları iyi tanıyanları ısırmaz diye bir şey yoktur. Daha önce de yazmıştım tekrar yazayım. Gelişmiş hiçbir ülkede sokaklarda bu kadar fazla sahipsiz köpek yoktur. Özellikle de dünyada kuduz vakalarının yıldan yıla arttığı( her ne kadar ölüm oranları azalsa da) bu zamanlarda, sahipsiz köpekler büyük bir sorundur. En insani şekilde bu sorunun çözülmesi lazım.

Gelişmiş ülkelerde hayvanları itlaf ettikleri için o gelişmiş ülkelerin sokaklarında, caddelerinde kedi, köpek göremeyiz. Dediğiniz gibi, gelişmiş ülkeler hayvanlardan insani şekillerde (öldürerek yani) kurtulmuşlardır. Aynı şekilde Avustralya'nın binlerce deveyi kurşuna dizmesi örneğinde olduğu gibi. Böyle bir çözüm kesinlikle kabul edilemez. O gelişmiş dediğiniz ülkelerin çoğunda ve gelişmemiş bazı ülkelerde bulundum; gelişmişlik kavramını sorgulayacak kadar gezme fırsatım ve zamanım yeterince oldu. Bizler her ne kadar onlar kadar gelişmemiş gibi görünsek de -ki bu son derece yanlış bir düşüncedir- Avrupalı'dan çok daha fazla hayvanları seven bir toplumuz. Sokak hayvanlarına olan düşkünlüğümüz, belgesellere bile konu olmuştur. Köpekler saldırabilirler, doğrudur ama insanlar kadar saldırgan ve zarar veren canlılar değillerdir. Trafikteki magandaları nasıl itlaf etmiyorsak ya da kısırlaştırmıyorsak bu köpeklere düzgün davranmak zorundayız. Ayıyı öp tarzı romantik, barışçıl insanlardan değilim. Yıllardır Türkiye ve birçok ülkede tur yaptım, köylerde, dağ köylerinde kaldım, konakladım, defalarca köpekler beni kovaladı ama bir kere bile başıma olumsuz bir olay gelmedi. En saldırganı bile, durduğum anda kaçtı benden. Ostim'den dönüyordum bir akşam. Yolda birkaç köpek kovaladı beni. Caddenin ortasına doğru geçtim, aniden bi' fren yaptım, hayvanlar da benimle beraber durur gibi yaptılar. Sonra arkadan arabalar gelince yolun ortasında kalakaldılar, panik oldular, ne yapacaklarını şaşırdılar. Bunlara alışın. Korkunuzu yenin ya da bisikletle köpeklerin olduğu yerlerde gezinmeyin arkadaşlar. Bunu anlatmak için Ankara'daki köpekten korkan bisikletçi arkadaşlarımı toplayıp bir barınağa götüreceğim. Buradan da duyurusunu yapacağım. Köpeklerin nasıl canlılar olduklarını gördüğünüz zaman bana inanacaksınız. Tabii gelirseniz.

Son düzenleme:
Geri