Arkadaşlar, gördüğüm zaman çok sinirleniyorum ve yazma ihtiyacı duyuyorum. Lütfen artık köpeklere biber gazı sıkın önerileri yapmayın. Hem kendinizi hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz. Köpek korkunuzu yenin öncelikle. Bu hayvanlar kurt, çakal, tilki, dingo ve sırtlandan farklı olarak insanla -maalesef- evrilmiş, şehir hayatına -yine maalesef- adapte olmuş canlılardır. Bu hayvanlar şehir dışında yaşayamazlar. Köpekler tabii ki ısırabilirler ama bu çok düşük bir ihtimaldir. Bir insanın size zarar vermesi ihtimali köpeklerin ısırma ihtimalinden çok yüksektir. Şööyle bi' geçmişi yoklayın. Geçen sene kaç bisikletli trafikte insanlar tarafından öldürüdü. Ondan önceki sene? İki sene önce... Hangi köpek ısırma vakasında bir insan öldü? Ya da kaç tane ölümlü vaka biliyoruz? Köpek ısırırsa, suç çok büyük bir olasılıkla da insandadır. Bisikletle giderken size havlayan, sizi kovalayan köpek gördüğünüz zaman durun ya da en azından frene basın. Köpek kaçıp gidecektir. Hayvanları tanıyın azıcık. Fobiniz varsa bu fobinizle yüzleşin ve köpekten uzak durun. Fobinizi yenmek istiyorsanız destek alın, tedavi görün. Benim böcek fobim vardı, kendi kendime yendim. Şimdi evimde kocaman tıslayan hamam böcekleri besliyorum. Elime alıyorum, seviyorum onları, kutularını temizliyorum. Eşim bile korkmuyor artık. Tanımaktan geçiyor her şey. Tanıyınca korkunuz da gidiyor. Korkmadığınız zaman hormon salgılamayacağınız için de hayvanlar sizi düşman olarak görmüyorlar ve size saldırmıyorlar. Köpekleri tanımadan tura falan çıkmayın. Biber gazıyla, elektroşokla, şiddetle bisiklet aynı anda olmamalı. Lütfen arkadaşlar! Yolda bizi her sıkıştırana, bizi her tehlikeye sokan sürücüye biber gazı sıkıyor muyuz? Sıkmıyoruz. Neden? Çünkü köpeklerden daha mı değerliler? Kesinlikle hayır! Ama yapamıyoruz değil mi? Ne yapıyoruz? Önlem alıyoruz. Köpekler için de aynı durum geçerli. Önlem alacağız. Başka yolu yok.