Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Medeni ülkeler bu sokak köpeği meselesini 200 sene önce çözmüş. Nasıl çözmüş derseniz, hepsini tek tek yakalayıp öldürerek çözmüşler. Biz şimdi aynısını yapsak olur mu? Olmaz, Türkler masum köpekleri soykırıyor diye tepemize binerler. Bütün köpekleri barınağa almak ya da kısırlaştırmak da gerçekçi çözümlermiş gibi görünmüyor. Gerçi sokak köpeklerine gelene kadar sokaklarda ne tehlikeler var. En basitinden şöyle soruyum. Gece vakti ıssız bir sokakta 5 tane köpekle mi karşılaşmayı terci edersiniz, yoksa beş tane ipsiz sapsız tinerciyle mi? Köpekler kalsın, şu tinercileri, hanutçuları, dilenci ayağına yatan üç kağıtçıları itlaf etsinler önce. Sokakta taciz edilmeden yürümek artık lüks oldu.

Scudo
@hgercek
Peki köpek sorununu çözemeyen devlet, bu ipsiz sapsız serseri,tinerci tayfa sorununu nasıl çözecekki? Bu tipler her ülkenin başına bela,gelişmiş ülkelerde bile var ama daha azdırlar.Ekonomik refah sevyesiyle orantılı bu işler.Ülkece ekonomi çok iyilere ulaşmadığı sürece bu tipler her zaman var olacaktır. Ya da daha keskin bir adalet sistemine ihtiyaç olacaktır. Eskilerden olsa, adam yaralayanı,öldüreni meydanda ipe gererlerdi onu görüp gözü korkanlar sayesinde korkuyla biraz daha kontrol altına alınırdı. Şimdi bırak ipi, içeride iki şamar atsan polis bize şiddet uyguluyor,nerede bu Avrupa insan hakları diye bas bas bağırırlar. :D

Tüm köpeklerin toplanması,kısırlaştırılıp sabit sayıda sayılarının kontrol altına alınması başlarda biraz zor ve masraflı olabilir.Ama bu iş ne kadar ertelenince, işler dahada zorlaşıyor olacaktır.Köpekleri toplayıp öldüremeyiz ama kısırlaştırıp sayılarıı kontol altına alabiliriz.Buda bize 10-15 yılda işlerin rayına oturmasını sağlar.Ha tabiki her şey tıkırında,mükemmel işlemeyecektir. Sahiplenmek için alınan köpekleri yine dışarı atacaklardır,yine bu köpeklerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması sorunu olacaktır. Ama en azından işler biraz daha düzelmiş olacaktır. Sizin öneriniz nedir bu konuda?

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Birkaç hafta evvel köpek tarafından ısırıldım bende malesef. Ana yolda giderken bir anda bir çitlik yakınında ki daha sonra çiftliğin köpeği olduklarını öğrendiğim 2 köpek bir anda havlamaya başladı.Arada 20 metre kadar mesafe vardı.Bir an için kaçmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim.Korkmadığımı belli etmek için biraz yavaşladım fakat durmak aklıma gelmedi.Sonra bitanesi hangi ara geldi anlamadım direk baldırıma yapıştı.İt oğlu it 4 dişini geçirmişti çoktan paçama müthiş bir acıyla irkilip can havliyle paçamı bir şekilde kurtardım .Fakat diğeride saldırıya geçince pedallara abanmaktan başka çarem yok diyerekten acı içinde sprinte kalktım.Bir müddet kovaladı ikisi birden sonra bıraktılar bir şekilde yada yetişemediler nasıl roketlediysem o acıyla artık :). Aslında ilk anda bisiklet sürmeyi bırakıp inseydim ısırılmayacaktım belkide ama tecrübe oldu bu bana.Yanımda yinede elektroşok cihazı gibi birşey taşımak istiyorum en azından son çare olarak kullanırım yada kendimi daha güvende hissederim ne bileyim.

Buda ısırık yeri umarım kimsenin başına gelmez ama bisikletçilerin böyle durumlarda tedbirli olması yada en azından nasıl davranması konusunda bilgi sahibi olması gerekir.
192177

@mummy01

Gecmis olsun, kuduz asisi oldunuz mu?
Forumdaki panter Emel`lere inanacak olsak sokak kopekleri asla boyle seyler yapmaz, muhakkak sizin hatanizdir, sokak kopekleri sevgi pitircigidir, isirmissa da vardir bi bildigi. Ben kopeklere karsi Dazer II aldim ama onun da her durumda ise yarayacaginin bi garantisi yok.

@hgercek
Teşekkürler tabi kuduz aşısı oldum daha sonra ilçe tarımdan memurlar hayvanlrın olduğu çiftliğe gidip beni aradılar burdaki köpeklermiydi sizi ısıran falan filan soru sordular.O köpeklerin daha öncede bisikletlilere saldırdıklarını hayvanlarını mutlaka bağlamaları söylemelerini istedim.Başıboş geziyorlar etrafta sonuçta tamam ilgileneceğiz hayvan sahiplerine söyleriz bırakmazlar bir daha dediler.E tabiki de inanmadım.Yakın zamanda arabayla geçtim köpekler yine beni ısırdıkkları bölgede serbestçe dolaşıyorlar.Kimse sevgi pıtırcıklıgı yapmasın bu konuda insan hayatından daha önemli olamaz hiçbirşey. Hayvan sahipleri yada devlet bu konuda önlem almıyorsa herkesde kendince çözüm üretmeli.

@mummy01
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, baldırınızı ısırmış olsalar iyi daha kötü diz arkası çukurunu(popliteal fossa) ısırmışlar herhalde derin bir ısırık olmadığından (dişleri yandan geçirmiş herhalde)ciddi bir kanama ve yaralanma olabilirmiş. Eğer imkanınız,sabrınız,zamanınız varsa çiftik sahibine dava açmayı da düşünebilirsiniz.

Elektroşok cihazını köpekler size havlayınca yada üzerinize doğru koşmaya başlayınca kullanın, son çare olarak değil. Sesinden dolayı ürküyor ve vazgeçiyorlar diye biliyorum.

Benim de başıma Ankara'da Anadolu bulvarında(gidiş 4 geliş 4 şeritli bir yol) giderken başıma bir kovalamaca geldi 1 hafta önce. Giderken bir yazı gördüm "sokak hayvanları yaşam alanı" diye bir tabela gördüm yolun kenarında. Dönüşte 3 köpek bariyerlerin arkasından bana doğru koşuyorlardı 1 tanesi yola çıktı, ben yola çıkacağını ankayınca hemen arkamı kontrol edip 1-2 şerit sola kaydım ve o şekilde devam etim. 1 köpek arkamdan diğer 2 köpek de bariyerlerin arkasında benim hizamda bariyerler ve arkasındaki yeşillik alan yan yolla kesişip bitinceye kadar kovaladı beni. Hızım iyiydi, köpekler bir anda çıktı bundan dolayı durmak istemedim fakat köpekler de çok hızlı takip etti beni. Ben de elektro şok cihazı aldım, biraz büyük en kötü arka cebe koyarım. Sesi kapalı ortamda bayağı ürkütücü, henüz köpeklere karşı kullanmadım, umarım kullanmak da nasip olmaz.

@mummy01
Çok geçmiş olsun hocam, çiftlikteki köpeklerden ve çoban köpeklerinden korkmak lazım. Koruma içgüdülerinden neyi tehdit olarak algılayacakları belli olmuyor gerçekten.

@mummy01
@hgercek Bak adamın yazdığına, sokak köpeği mi yazıyor? Ota boka sokak köpeklerine saldırmaya çalışan insanlardan olmayın, okuyup anlayın, dinlemiyorsunuz bari okuyun.

@mummy01
Simdi öyle çiftlikler, öyle işletmeler varki adeta bulundukları yerde yerel derebeyi olmuşlar itlerinide serbest bırakıyorlar. Bu itler kendi özel alanında dayılık yapsalar iyi ama işletmenin dışında gelen geçene bulasiyor sizin örnekte oldugu gibi arada dişi geçiriyorlar. Peki hemen anayol kenarında olan ve turcular için buyük tehlikeye yol acan bu yerler içın ne yapılabilir. Hadi sizi ısırdı sizden sonrakileri ısırmayacağı ne malüm. Mesela siz sikayet ettinizmi dahada ötesi maddi manevi tazminat talebinde bulundunuzmu.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@mehmetsunu
Abi beni çoban köpeği kovalamıştı 3 tane hem de. Nasıl kaçtım bilmiyorum, felaket şanslıydım. Köpekten vs korkmam da çoban ve çiftlik köpeklerinden ben de korkarım. Çoban da yoktu başlarında, salmış köpekleri keçilerin, koyunların önüne, gitmiş evinde yatıyor. Isırmaları kuvvetle muhtemel onların, geçmemek lazım oralardan.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Siz once su uslubunuzu duzeltin. Sokakta serbest sekilde dolasan kopege seceresini mi soracagiz? Adam bir ciftlige izinsiz girmis olsa ciftligin kopekleri de gelip isirsa soylediginizin bir anlami olurdu ama oyle bir durum yok. Beni daha iki hafta once sokak kopegi isirdi, etrafta ciftlik falan da yoktu, onu ne yapacagiz?

Yerel seçim günü yaklaşırken adaylar hayvan dostu olacaklarının sözünü veren protokollere imza atıyorlar ardı ardına. Ne kadar uyacakları bilinmez ama derdini anlatmaktan aciz bu güzel dostların yalnız olmadıklarını, haklarını savunan, onları korumak ve gözetmek için ellerinden geleni yapan güzel insanlar da olduğunun farkındalar bu adaylar. Bu arada, Silivri'deki toplu hayvan mezarlığı gibi dehşetli haberler almayı sürdürüyoruz.

Panter Emel devri geçti, kapı gibi STK'lar var artık, hayvanın kılına zarar verecek olanın dikiliyorlar karşısına. Gerekli kanunlar da çıkacak önünde sonunda, uygulamayanlara hesap da sorulacak, zarar verenlere çok daha ağır cezalar da gelecek. Dünya insanın boynuzları üstünde durmuyor, dönüyor değişiyor, hakkı hukuku öğreniyor.

Tamam kardesim, en buyuk hayvanseverler sizsiniz, supersiniz. Tebrik ederim. Cogunuz elinize firsat gecse sokaklarinda sahipsiz kopeklerin yasamasi yasak olan medeni ulkelere kapagi atmak istersiniz ama o ayri konu. Burda kopekler sokaklarda yasamasin diyen kimse kopekleri toplayip oldursunler demiyor, kopeklerin kilina yunune zarar veremezsiniz diye carpitma yapmaya gerek yok. Bir kimse de demiyor ki bu hayvanlar acaba sokaklarda sersefil yasamaktan cok mu memnun. Sanki bi hayvansever sizsiniz, baskalari hayvan dusmani.

Öncelikle köpek saldırısına uğrayan tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

Bir arkadaşım pitbull besliyor. Çok dikkatli davranıyor ama bir gün yeğeni ve arkadaşı köpeği alıp gezmeye çıkartmışlar. Hayvan başka köpeklere filan saldırmış, diğer hayvanı zor kurtarmışlar. Sonra arkadaşım takip sistemi takmış boynuna. Kendisi Caddebostan'dayken Avcılar'daki hayvanı takip edebiliyor. Bir gün hayvanın sinyalinin Avcılar meydandan geldiğini görmüş. (Bahçe duvarını bir şekilde aşıp gezmeye çıkmış.) Arkadaş bağırarak emir verince köpek hemen eve koşmuş. (Arkadaş teknoloji hastası. Köpeğin hattı var. Boynunda ses vericisi takılı. Böylece arkadaş, hayvana uzaktan emir verebiliyor.)

Diyeceğim şu. Kendisi saldırgan olmayan bir insanın köpeği bile mutlaka bir boşluk bulup tehlike yaratabiliyor. Hele bir de köpeğin gücünü kendi gücü gibi gören kişiliksizler var.

Hayvan sahipleriyle ilgili yasal bir yaptırım yok mu? Sokaktaki hayvanı denetleyemiyoruz bari sahibini denetlesek? Mesela köpeğini serbest bırakan o çiftlik, fabrika sahiplerine önce yasal para cezası, suçun tekrarı halinde köpeğe el koyma cezası uygulansa bence çok etkili bir çözüm olur.

Geçmiş olsun,
Köpekler sadece bisikletlilere saldırmıyor arkadaşlar,
Ataköy/ Menderes (İzmir) den tek başıma 18kg lık sırt çantamla 20 km lik bir yürüyüş gerçekleştirdim, bu esnada 2 kere 3-4 adet çoban köpeği beni takip etti ve etrafımı çevirdi pek oralı olmadım fazla ilgilenmedim bana yaklaştıklarında hoşt yürü vs kabaca kovaladım yani beni ısırmalarına pek fırsat vermedim yoksa ısırmaları an meselesiydi. Elimde Dazzer II denilen köpek kovucu vardı fakat etkili olmadı. Allahtan elimde 2 adet yürüyüş batonu vardı da gözlerini korkuttum. :D

Soğukkanlı olmasaydım vay başıma gelenlere :). O maceralı günden sonra köpeklere karşı ne gibi önlemler alınabilir onu araştırıyorum.

Ses tabancaları varmış onlardan almayı düşünüyorum kullanan önerisi olan varmı?

@doganizm
İnsan korktuğu an kulak memelerinden bir koku salgılar . Köpekler hassas koku alma yeteneklerine sahip olduğu için o kokuyu algıladığında harekete keçerler ...

Kesinlikle sakinliğini koruyacaksın , korktuğunu belli etmeyeceksin . Sakin kaçayım deme !!!
Yüksek bir yere tırmanacaksın . Bekler bekler giderler .
Kesinlikle ve kesinlikle köpekler dişlerini görmeyecek . Dişlerini gösterirsen bunu meydan okuma , taaruz gibi algılar .
Hayvan sever olduğunu onlara hissetdireceksin. Tüm hayvanlar insanların hayvan sever ve ya hayvan sevmediklerini hiss ederler .

Saldırıya maruz kaldığınızda köpeklerin en hassas noktası burun dediğimiz o siyah nokta ....

Not . Yukarıdakı yazdıkların bu gördüğünüz " kafkas çoban iti " için geçerli değildir . Kafkasın tek çaresi kelimeyi şehadet ?
images.jpeg.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Hocam bunun sigara paketi boyutlarında kare şeklinde olanından var bende, size deli gibi saldırmak için gelen 3-4 çoban köpeğinde işe yarıyormu sizdeki ?

@FoldingRider

@doganizm

selam hocam burada da denk geldik. Sanırım dediğiniz ürün bu değil mi ? Bende yeni aldım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: doganizm
@Tolga Özdemir

Evet aynısı

Bu küçük olanların sesi az çıkıyor diye biliyorum. Tüm sokak köpeği yaban domuzu ve çakallarda işe yaradı bir tek SAFKAN KANGAL dibime kadar geldi sesine rağmen yaklaştı ama 1 2 mden dah fazla yaklaşmadı sonuç olarak kangaldan da korur ama emin değilim baya deli bi köpek diğer köpekler kaçarken o yaklaşmayı seçti :)

Geri