Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

@ahlaksız O konuyu aç o oku.Konu bütünlüğüne insicamına bak.Sonra gel konuş

Scudo
Kayseri'de 25 köpek, iki çocuğa saldırmış ve birisini öldürüp birisini yaraladığı söyleniyor. Eğer ki köpekler saldırıp yapmışsa gerçekten çok acı bir durum. Ailesine sabır diliyorum ölen çocuğun.
Ancak anlayamıyorum. Çocuk alale acele gömülmüş, avukatların dediğine göre otopsi bile yapılmamış. Nasıl otopsi yapılmadan gömülür? Diğer yaralanan çocuk nerededir, neden hiç konuşmaz? Ayrıca bunu yapan köpeğin bulunması öncelikle hiç zor değil, zira ağzında ve tüylerinde kan olacaktır normal olarak. Toplanan köpeklere bakıyorum hepsi tertemiz, uslu hayvanlar. Saldıran eğer ki gerçekten köpekse sorunlu köpeklerdir, videodaki gibi dövülerek toplanırlarken bile sakince duracak canlılar olmazlar.
Bunları geçtim dolanan videonun sonunda belediyedekiler konuşuyor "kedileri de diğer ekip alacak" diyor. Şimdi olayın kedilerle ne alakası var? Kedileri toplama yetkisi hiçkimsenin yok bırakın belediyeyi. Saldırgan köpek harici kimse diğer köpekleri de yerinden alamaz.
Bir olay oluyor, bu olay bahane edilerek hayvanlar öldürülüyor-öldürülecek. Olay hayvan katliamına dönüştü. Şuanki durumda halktan birisi bile öldürse ses çıkmayacak. Yüzlerce canlı öldürülecek şimdi ki bu bence Kayseri başlangıcı olarak yapılacak, diğer illerde de aynı olaylar olacak. Hayvanlar her zamankinden daha savunmasız.
Umarım bunları yapanların , inandıkları her ne ise o belalarını verir.

@ahlaksız
Pardon yanlış oldu.Demogojine, savsatalarına devam et diyecektim.

@hamlet2006
:huhuu:
Safsata ve demagoji olacak..

Her gün yeni haberler geliyor..Neden acaba?
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde sokak kedisinin ön ve arka ayaklarının kesilip, yakılmış halde ölü bulunmasına hayvanseverler tepki gösterdi.
(link)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ben hayvan severlik ya da diğer her konuda ki sevgi ve sempati göstergesinin bizlere zarar verecek seviyeye ulaşmasından hoşlanmıyorum. Evet arkadaşlar köpekler özellikle birden fazla oldukları yerlerde saldırganlaşabiliyor bunu herhalde ilk defa duymadınız. Empati yapmaya çalışın çocuğunuz ya da siz defalarca bu şekilde sıkıştırıldınız, belediyeye bildirdiniz. Çevredeki insanlarla konuştunuz çözüm olmadı en sonunda yıllarca gözünüzden sakındığınız hasta diye gecelerce uyumayıp başını beklediğiniz çocuğunuzu köpekler içgüdüsel bir dürtüyle saldırıp parçaladı. Size birisi “ya o parçalayan köpeğin ağzında kan var mıydı? O zaman onu alın diğerlerini ellemeyin uslucuk onlar kuzular” dese nasıl hissedersiniz?
Evet ben de hayvan seviyorum beni ısıran köpeği de taşlamadım ya da vurmadım. Ama bu hayvanlar birden fazla ise renkleri değişiyor kan çıktıysa kat kat değişiyorlar. İşin ucu bu seviyeye gelmeye başladıysa ve buna biz bunu seviyoruz diye önlem alamayıp zarar görmeye başladıysak burada konu hayvan sevgisi değildir.

@mhtozel
Hocam zaten onları oraya atan belediyenin kendisi. Şehre yakın diye insanlar da sürekli oraya bırakıyormuş köpeklerini. Belediye kısırlaştırma yapmıyormuş Kayserideki, savsaklamışlar yapmaları gereken işi. Onun yerine merkez dışına atmışlar sürekli.
Şimdi dediğiniz doğru, bir can ölmüş. Ateş düştüğü yeri yakar, küçücük bir çocuk. Onların acısını anlayamayız bile.
Ancak saldıran birkaç anormal köpek yüzünden, evlerdeki beslenen köpeklere kadar hatta kedilere kadar toplanılıp öldürülmeye götürülmesi ne demektir?
Toplanılması gerekiyor o taraftan o konuda hemfikiriz, zira ölen çocuğun ailesi zarar verecektir onlara aksi taktirde. Ancak ölüme gitmemeleri gerekiyor bu canlıların.

Bu arada otopsi yapılmış arkadaşlar cumhuriyet savcısı açıklama yapmış.

bilmiyorum kutla olmayan medyayı takip ediyor musunuz ama çocuk köpek saldırından ölmemiş hatta köpek saldırdığına dair herhangi bir bulgu da yokmuş. çocuklar arazide o halde bulunmuş ve ölen çocuğa otopsi dahi yapılmadan aceleyle gömülmüş.
bildiğiniz çocuğu ölüdürüp köpek saldırdı diye üzerini kapatmaya çalıştılar bizim aklı yarım milletimiz de hemen inandı tabii ki.
zaten mekan da karanlık orta anadolu çukurunun bağnaz kayserisi o yüzden şaşırmamak lazım. (ben sivaslıyım eşim kayserili, kimden bahsettiğimi çok iyi biliyorum)

@Kook

ben psikiyatrım, taciz tecavüz vakalarının dünyadaki ekseriyetine baktığımızda büyük ihtimalle bunu yazan akrabam diyen de işin içindedir. duyar kasmadığım için üzgünüm.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@Pawcraft

Yazdığınız şu mesaja istinaden yollamıştım mesajı. İhtimaller üzerine bir mesaj atınca ben bulabildiğim en somut bilgi insanlara ulaşsın diye yollamıştım. Sizin bulduğunuz daha güvenilir bir haber varsa lütfen paylaşın, bilinsin.Hem biz de öğrenelim bu haber kaynaklarını, bilgi paylaştıkça çoğalır.

Sizce ekşisözlük kukla medya mı? Evet birçok troll olduğu doğru içinde ama bence şu andaki en özgür platform. Not: ekşiye üye değilim.

@Pawcraft

(link)

Haberde otopsi yapılmış diyor.

Lütfen bulduğunuz dayandığınız bilgi edindiğiniz kaynakları yazın. Aklı yarım olan insanları aydınlatın, gerçek ortaya çıksın.

@Pawcraft
Olayın detaylıca incelenmeden kapatılması olayı biraz havada kalıyor. Polis, savcı olayı illa soruşturacaktır,ortada bir tutanak illaki olması gerekir.Bir insanın bir hayvan tarafından mı öldürüldüğü veya bir nesne tarafından mı öldürüldüğü günümüzde bulunmamasına imkan yok. Adlitıp ortamdaki bir kıl telinden neler neler çıkartıyor,bir kişi bir darbe sonucu ölmüşse,darbenin nereden hangi açıyla ne şiddette geldiğine kadar veriler ve daha fazlası elde ediliyor.Yani olayın çözülememesi bence çok zor. Hadi yine bir çocuk cinayeti olsa,tabiki yine insanları kötü etkileyecektir ve fazla karıştırılması istenmeyecektir ama illa bu duyulurdu.Diğer yandan medya bilgileriyle zaten yola çıkılmamalı,anca böyle olmuş olabilir gibisinden ötü yoruma gidilemez onların söylemleri ile.

Diğeryandan psikiyatır olduğunuzu söylemişsiniz. Siz ne düşünüyorsunuz bu köpek x hayvansever x hayvanların kendilerini kısıtlamamalarını isteyen insanlar çatışmasıyla ilgili?
Yukarıda bir arkadaş bir noktada bahsetmiş,o hayvanlar yeri geliyor belki size gelecek şiddetin sönümlenmesini sağlıyor demiş.Şahsen söylenip söylenmemesinden çok ifadenin bir yer tuttup tutmadığını noktasını merak ediyorum.İçinde bu tür şiddet besleyen kişiler,genelde bunu kendisine sıkıntı çıkartmayacak nesneler üzerinde dışa vurarak başlıyorlar.Önce bir şeyleri kırma,parçalama.Sonra böyle hayvanlara sarma,toplumun getirdiği psikolojik sınırları aşabilip aşamayacağını test etme,sonrası ise insanlara bu şiddeti yansıtma gibi eğilimler oluyor. Şuana kadar izlediğim bir çok filmde, seri katillerin,psikopatların önce aileden gelen bozuk davranışlara maruz kalması sonrası bu şekilde evrilmesine şahit oluyoruz.Sizce bu kişiler böyle kolayca kedi,köpeğe ulaşamasa yinede içindeki saldırganlığı insana zarar verme boyutuna getirebilir mi?

92989-89360.jpg

bence tum sokak hayvanlari toplanmali ayni avrupada oldugu gibi sokakta 1 tane başıboş hayvan olmamali.Hem insanlarin sagligi ve güvenligi icin hem de o hayvanlarin daha iyi refah kosullarinda yasamasi için bu şart

184894

(link)

Bunu da ekşisözlükten aldım
"evet ilk olarak kayseri cumhuriyet başsavcılığının basın açıklamasını ekliyorum. buyrun (link) içeriğini okuyun ve olayın köpek saldırısı olduğunu anlayın.
ikinci olarakta kayseri baro başkanının açıklamalarını vereyim.
‘bilgilendirme notu ;
04.01.2019 tarihinde, ilimiz hacılar ilçesinde meydana gelen üzücü ve vahim olayda, hayatını kaybeden 14 yaşındaki, lise 1. sınıf öğrencisi evladımıza allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralı olan gencimize de acil şifalar diliyoruz.
bu üzücü olayın sonrasında, bir kısım sosyal medya ve basında çıkan sözde bilgi, haber, paylaşım ve gerçek dışı açıklama ve beyanları, hayret, ibret ve şaşkınlıkla takip ediyoruz. bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunan, akla ve hayale gelmez, gerçek dışı, karalama ve iftira boyutundaki paylaşım ve beyanlarda ; otopsi yapılmadan cenazenin hemen gömüldüğü, soruşturma dahi yapılmadığı, olaya ve sonrasına ilişkin olarak, kayseri şehrine ve şehirde yaşayan insanlara yönelik, yüzlerce çirkin iddia ithamların yapıldığı görülmüş olup, bu hususların hiçbirisinin, gerçeklerle hiçbir ilgi ve alakası yoktur. şöyle ki ;
1- olayla ilgili olarak, aynı gün, kayseri cumhuriyet başsavcılığınca başlatılan çok yönlü soruşturma derdest olup, devam etmektedir. soruşturma, sayın kayseri cumhuriyet başsavcısı, başsavcı vekili, koordinatör savcı ve soruşturma savcısınca titizlikle yürütülmektedir.
2- otopsi istenip istenmemesi gibi bir durum dahi sözkonusu olmadan, kayseri cumhuriyet başsavcılığınca, kanun ve olay gereğince, re'sen otopsi yaptırılmıştır.
3- otopsi yetkili kişilerin ve özellikle kayseri adli tıp şube müdürlüğünde görevli, 2 ( iki ) adli tıp uzmanının katılımıyla, ayrıntılı olarak yapılmıştır.
4- yapılan otopsiyle, müteveffa evladımızın, yırtıcı hayvan yaralanmasına bağlı büyük arter ve geniş yumuşak doku yaralanması ile bunlardan gelişen kanama sonucu öldüğü tespit edilmiştir.
5- olayla ilgili tanık beyanları, soruşturma çerçevesinde alınmış ve alınmaya devam edilmektedir.
6- konuyla ilgili olarak, sayın kayseri valisi ve sayın kayseri cumhuriyet başsavcısınca, il güvenlik toplantısında ve sonrasında gerekli açıklamalar yapılmıştır.
7- aşağıda sunulan fotoğrafta da görüleceği üzere, kayseri cumhuriyet başsavcılığı, medya iletişim bürosunun, 2019/1 sayılı ve 06.01.2019 tarihli basın açıklamasıyla da, gerekli bilgilendirme yapılmıştır.
8- şehrimizde, bu üzücü ve acı olay sonrasında, insanlara, hayvanlara ve hayvan sahiplerine yönelik, kanun, hukuk veya mevzuat dışı hiçbir işlem, eylem, olay ya da fiil yaşanmamıştır.
9- sosyal medyadaki, aksi yöndeki tüm açıklama ve beyanlar gerçek dışı olduğu gibi, yürütülen soruşturmaya, kesin ve resmi delillere, aklı selime, ahlaka, sağduyu ve kanunlara açıkça aykırıdır.
10- konuya atfen yayınlanan birtakım görüntüler gerçek dışı olduğu gibi, üzülerek belirtiyoruz ki ; bir kısım malum görüntülerin yayınlanması da, yaşamını yitiren evladımızın hatırasına saygısızlık anlamına geleceği gibi, sevenlerini de bu en acılı günlerinde daha fazla incitecek olması bağlamında, oldukça vahimdir.
11- belirtilen şekildeki gerçek dışı beyan ve açıklamalar, yaşam, insan, hayvan ve doğa haklarına zarar vermektedir ve verecektir. özellikle belirtmek gerekirse, kanun ve mevzuat dışı olarak, şehirde toplu hayvan katliamları yapıldığına ilişkin iddialar, tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve asılsızdır.
12- bu vahim olayla ilgili duyduğumuz üzüntüyü ve acıyı paylaşarak, medyayı, kişileri ve kamuoyunu sağduyulu davranmaya, aklı selime, ahlaka ve kanuna davet ediyoruz.
kamuoyuna saygıyla duyurulur.
av. cavit dursun
kayseri barosu başkanı"

Bir hürriyet köşeyazısı
(link)

Evet atıp tutan psikiyatr arkadaş, hala senin kukla olmayan güvenilir kaynaklarını göndermeni bekliyorum. Yoksa o güvenilir kaynak dediğin kendini adli tıp uzmanı sana sanarak sadece 1 fotoğraf üzerinden iftira derecesinde iddialarda bulunan birkaç hayvan hakları savunucusu mu?

İnsanın şüphelenmesi doğaldır, fakat bunu belirtirken ihtimal üzerinden bahsedilmelidir iftira atar gibi değil. İftira attıklarını söylemiyorum fakat bir usülü olmalı bu iddialarını belirtmenin, insan bir araştırmalı otopsi yapılmış mı diye. Ayrııca bu kişilerin dediği gibi de olabilirdi, belki çok çok düşük ihtimal hala olabilir, hakimlerin, adli tabiplerin üsulsüzlük yaptığını iddia etmek bunu iddia edebilmek için de elinizde en azından ufak da olsa delil olması gerekir.
Dikkat ederseniz ben köpeklerin saldırısı sonucu olmuş olma ihtimali yüksek olsa bile net bir yargıda bulunmadım, sonucu bekledim bulabildiğim haber ve kaynakları sizinle paylaştım. Sizden de aynısını beklerdim, ortalığı bulandırmasını değil. Umarım bu tarz durumlar kimsenin ve yakınlarının başına gelmez ve daha da kötüsü bu tarz suçlamalarla karşı karşı kalmak zorunda bırakmaz.

Köpekler bir insanı öldürebilir mi?Belki bilmeyen çocuklar/gençler olabilir..Bu forum vasıtasıyla öğrensinler ki,ona göre önlemlerini alsınlar..Aşağıya örnek olsun diye 3 video ekliyorum..
Şunu da belirteyim..Köpeklerle karşılaştığınızda durmak en iyi çözüm..Durun,bisiklet üzerinde ayağa kalkın..Bir müddet öyle bekleyin..Çok saldırganlaşırlarsa,bağırabilirsiniz..Kaçmaya çalışmayın,arkanızı köpeklere dönmeyin..Dik durun sadece..3.video önemli..Dikkat edin videoya..Adam düştükçe,daha da saldırganlaşıyorlar..Düşmek,yani zayıf görünmek aleyhinize..O yüzden güçlü gözükmeye çalışın..Çok kötü bir duruma gelirseniz,kafanızdaki kaskı,suluğunuzu silah olarak kullanın..Acımayın sakın..Eğer bir düşürürlerse sizi parçalarlar..Bunun bilincinde olun..Bisikletinizi de silah olarak kullanabilirsiniz..Bisikletin hafif olması,burada çok önemli işte..Bisikleti kaldırıp,kafalarına kafalarına vurmanız lazım..
Ben böyle bir duruma hiç düşmedim ama bana saldıran çok köpek oldu..Hepsinde ya yavaşladım,ya durdum,ya da ani saldırılarda bağırdım..Hepsinde işe yaradı..Bir keresinde yağmur yağıyor..Az ileride 3-4 tane boğazında ıltar(çivil demir) olan köpek gördüm..Yavaşladım,durdum..Yağmur altında 10-15 dakika bekledim..Önlerinden geçmek istemedim,riske atmadım kendini..Bu sürede bakıştık,bir tanesi çok fena bakıyordu açıkçası..Sonra ayaklandılar,yer değiştirdiler,bende yoldan geçtim..
Böyle durmayı korkmak olarakta algılamayın..Hayvan durana değil,kaçana/düşene saldırıyor..Bunu unutmayın..Durun,azıcık bekleyin,onlar sizin güçlü olduğunuzu anlarlar..Gerekirse bağırın..

Bugün...daha 1 saat önce...

Bizim apartmanın çevresinde, hatta kapısında yaşayan, her gün önlerinden geçtiğim, zaman zaman konuştuğum! köpekler...sekiz, on tane varlar...

Eve doğru yürürken tam yanlarından geçtiğim sırada, içlerinde en agresif olanı olarak bildiğim simsiyah ve iri olanı havlayarak üzerime saldırdı. Bunu gören diğerleri de ona katıldı ve bir anda paçalarımın birkaç santimetre yakınına kadar gelerek hepsi birden üzerime saldırdılar. Daha önce de birkaç kez benzer saldırılarına maruz kalmıştım ama hiç bu kadar yaklaşmamışlar ve hiç bu kadar ciddi olmamışlardı...

Kaçmadım, arkamı dönmedim, bağırdım...

Ama yaşlı, çocuk veya köpeklerden korkan (ki ben de korkuyorum) savunmasız biri olsa, durum çok daha vahim olabilirdi...

Ankara'nın göbeğinden, bir apartmanın önünden bahsediyoruz...herhangi ıssız bir bölge, kırsal alan veya fabrika arazisi değil...

Bu hayvan sevgisi ve hayvanseverlik meselesi, artık freni patlamış kamyon misali kontrolden çıkmış durumda...apartmanımın önünde ve yine apartmanımda yaşayan hayvan sevicilerin beslediği köpekler yüzünden can tehlikesi, can korkusu yaşıyorum. Ve derdimi maalesef hiç kimseye, hiç bir kuruma anlatamıyorum...bu köpekler benim 15 yaşında okulundan dönen oğluma saldırsalar ve ona zarar verseler başsavcılığın basın açıklamasının veya baro başkanının taziye mesajının ne önemi olacak!!! Ölen öldüğü ile, yaralanan yaralandığı ile kalacak...ama hayvan severlerin demagoji dolu tavırları hiç değişmeyecek...

Önünde sonunda buna bir çözüm bulunacak ve özellikle bu başıboş sokak köpekleri ortadan kaldırılacak ama umarım bunun için tahmin ettiğimden daha az insan canı acıyacaktır....

Artık yeter...!!!

@Punctum
Hayvanseverlerle ne alakası var olayın onu anlamadım. Barınağı hayvanseverler mi kuracak, kısırlaştırmaları hayvanseverler mi yapacak. Devletin görevini yapmaması yüzünden hayvanseverlere sallıyorsunuz. Mantıklı olun.
186132 dosyayı görüntüle

@mehmetsunu
Abi 9000 yıl yılanları evcilleştirsin insanlar kedi-köpek gibi, insana muhtaç yaşamaya başlasınlar, insanlar da besledikleri canlılardan sıkılıp alıp sokağa atsın, sokaklar sokak yılanı dolardı.

@Desert Fox
hadı dıyelım hepsı toplandı; sonra? toplanan köpekler ne yapılacak(ne yapılmaları gerektiğini düşünüyorsunuz)? Kaş için durum nedir bilmiyorum ama Bodrum'da her yaz başında binlerce yavru köpek satın alınıp yaz sonunda sokağa terk ediliyor. büyük şehirler için durum yine üç aşağı beş yukarı aynı. insanların sadece oyuncak gözüyle bakıp satın aldıkları köpekleri sokağa bırakmalarını engellemedıkten sonra sokaktaki köpekleri toplamanın bu olayı çözeceğine olan inancınız nedir?

• Beğen
Tepkiler: occuplus
Geçmiş olsun...

• Köpekler sardırdığı avlarını (genelde yavrular, zayıf ve küçük olanlara saldırır. -bizde çocuklar oluyor) öncelikle kaçmasını engellemek için bacaklarındaki kasları parçalarlar.
  • Daha sonra sürü avlanma içgüdünden dolayı avını öldürmeye gerek duymazlar( belgeselde gördüğümüz aslanlar çok uysal kalıyor bunun yanında zavallılar öncelikle avlarını boğazlayıp öldürüyorlar.) Avdan daha fazla pay kapmak için av daha nefes alıyorken ***.
  • Öncelikle yumuşak dokudan (karının alt kısmından) parçalayarak yemeğe başlarlar.
Bunları öğrendikten sonra içim cızz ediyor. Yukarıdakileri okuduktan sonra ağladım.
Tek dişi kalmış medeniyet; sen nelere kadirsin.
Hergün dua ediyorum önüme çıkmasın diye. Çoğu gibi bende korkuyorum. Ve ülkemizde yapılacak hiçbirşey yok.

Geri