Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

@Ilter Elmas
Yapma ya. Sıkıntılı bir durum. Üzücü am çözüm bu mu ki. Bazı arkadaşlarda koruma iç güdüsü gibi aradan çıkıp birden önüne çıkarak sataşmaya devam ediyorlar. Sanırım benimle bir derdi var yazılmış bana yazmayalım diyorum yine aradan aradan önümüze fırlayan köpekleri konuşuyoruz ama farkında değil ki başlığa konu olan köpekleri konuşuyoruz yapılan ile yazılanlar örtüşmüyor.
@televole2
fayda verecekse iki ayaklı ve 4 ayaklılar için şart demek ki. Hadi 4 ayaklılar neysede 2 ayaklılara ne yapacağız

Scudo
Mesela sadece önümüze çıkan köpekler değil mesele bir hayvan hakları meselesidir. Hayvanlar hangi şartlarda yaşamalı, yaşayacak? Sokaklarda mı yoksa sahiplerinin yanında mı? Ayrıca bu toplum sağlığını ilgilendirir bir mesele haline geldi.

Örnek vermek gerekirse:

Bağdat Caddesi sahil ve Moda sahilde çimler üstünde insanlar oturuyor, piknik yapıyor. Aynı yere sokak hayvanları çişlerini, kakalarını yapıyor. Ben köpek sahibi olduğum için kedi pisliklerini bitki diplerinde görebiliyorum. Köpek sahibi olmayan bunu görmez. O kadar sokak hayvanının tuvaletlerini nereye yaptıklarını sanıyorsunuz? Belediye tuvaletlerine mi? :)

Kadıköy'de bazı sokaklar lağım çukuru gibi...

Daha fazla yazmak istemiyorum.

Benzer durum Sarayburnu'nda sıkça oluyor. 'Köpekten kaçış' diye segment var bölgede:) Ve sürekli köpekler araç ve bisiklet kovalamaktan ciddi antrenmanlılar:) %3'lük bi eğimde ani atakla 40-50 hıza çıkan hayvanlardan kaçmak gerekiyor her seferinde. Geçenlerde bir arkadaş bi arabanın bölgede köpeklere yemek(et/kemik) verdiğini görmüş. Muhtemel burada toplanma sebepleri de bu. Aracı tanıyormuş hayvanlar ve aynı araç gelince takip edip bekliyorlarmış yiyecek gelmesini. İyi niyetli birisi bizim için kötü sonuçlar oluşturacak bi durum meydana getirmiş vaziyette ne yaxık ki.. Köpeklerin saldırması yahut o panik ve refleks ile sola kaçıp kaza yapma riski oluşuyorher daim...

Çok geçmiş olsun.
Şimdi döndüğüm yolu tersten giderken geçen aylarda bana da saldırmış lardi. Tam tirmaniyorum nefes alamaz haldeyim roarrr! Diye 6-7 tanesi bir sardı sulugu kaptim surata gelen su ile şaşırıp salaklastilar ama ben diğer ayağı kilitten kurtarmayı unutmuşum ve daan! Diye yan yattım.
Sonuç: kenarı yırtılan bir sele ve çizilmiş bir bisiklet...Allah'tan saldirmadilar yürümeye devam edince tekrar bir heyecan yaşadık bu kez taş atinca ve bağırmaya başlayınca bir amca da seslendi de kurtardık. Yetmedi bu kez ilerideki köy çıkışında orman içinde bir villa köpeği ilgilendi .
İlginç olan sahipli olan villa köpeği nin öylece izlemesi ama yanında takılan sokak köpeği nin yola kadar havlayip hırlaması oldu.Adam resmen 25 metre sürekli havlayarak peşimden geldi

Şimdi aynı yerden ters ve inişte hızlı geçince ooyle kala kaldı Gerzek hayvan. Köpek leri çok seviyorum ama yanlız yaşayamayan ve sahipsiz kalmaması gereken hayvanlar bence. Çünkü çok duygusal lar. Sahipsiz kalınca Sabah erken ve gece psikopat oluyorlar.

ısıracak köpeği durduracak tek şey ona zarar vermek. daş olur sopa olur. çoğu zaman yüzüne karşı yüksek sesle bağırmak bile afallatabiliyor. ona alfanın kim olduğunu gösterirsen seninle fizana bile gelir. çok başıma geliyor şehir içindekileri tınlamıyorum, yüzüne bile bakmıyorum arkamdan havlayıp havlayıp gidiyor. şehirden uzak yerlerde dikkatli olmak lazım. hayvanlar aç çünkü. uzun turlarımda yanımda onlar için yiyecek götürüyorum. havlayıp sakinleşince atıyorum önlerine. geçen hacısekiler (antalya) taraflarına pedallamıştım. giderken havlayan köpekler dönüşte havlamadılar. çünkü kokumu hissettiler. durdum bir güzel kurabiye ikram ettim onlara. nam nam yerken izlemek terapi gibi geliyor. arkamdan öyle melül melül bakmasalar daha az üzülücem :)

geçmiş olsun

Köpeklerin dünya üzerindeki varlığını bisikletle birlikte daha çok hissediyorsunuz. Onların da bisikletliye saygısı yok. Arabaya dönüp bakmyrlar bile. Bisikleti görünce aslan kesiliyorlar. Benim de oturduğum mahalleden merkeze giden tek yol üzerinde bahçeler ve mandıralar var. Her bahçenin köpeği var. Her seferinde okuduğum Ayetel Kürsi hürmetine bağlı olsunlar diye dua ederek geçiyorum oralardan.

Memleketimizde de Avrupa'daki gibi tek bir sokak hayvanı kalmasın mı?

Köpekleri bilemiyorum ama kediler sözkonusu olunca bu pek iyi bir fikir olmayabilir. Kadıköy ilçesinde yaşıyorum ve sokak kedilerinin kaç kere fare avladığına şahit olduğumu hatırlamıyorum. İstanbul'un en kalburüstü birkaç ilçesinden biri olan Kadıköy, sokak kedileri olmasaydı sanırım vebadan kırılıyordu.Kediler burada ekolojinin bir parçası.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Selam arkadaşlar burada (Almanya) Köpeklere ve diğer hayvanlara karşı kullanmak üzere yüksek dozajlı biber gazı spreyleri mevcut. Ancak buralarda pek başı boş köpek bulunmadığından ben ihtiyaç duymadım. Muhtemelen yurdumuzda da vardır... İti, köpeği bol bölgelerde yanınıza alabilirsiniz :harika:

41R7zxSw+NL.jpg

Geçmiş olsun kardeşim.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de geçenler de bir köpek tarafından kovalanmaya başladım. Bence daha tam yetişkin değildi biraz ona güvenip önce durdum sonra baktım takibi kesmiyor sürmeye devam ettim. Köpek havlayarak kovalamaya devam etti sonra yanıma en son ön tekere doğru geçti en son ön tekerin önündeyken kesildi herhalde birazcık ezdim. :D Çok komikti frenledim, üstünden geçmedim ama teker sürtünce nasıl kaçtı anlatamam :D

özellikle izmir'in vitrini olabilecek yerler köpek kaynıyor..
konaktan alsancak garına kadar sürüler halinde yatıyorlar kalkıyorlar kovalıyorlar..
birkaç ay önce karataş taraflarında kenarda durmuş su içerken bi baktım 10-12 tane köpek son hız bana doğru koşuyorlar..
kulaklığı takıp müziğin sesini sonuna kadar açtım.. bisikletimi de önüme baraj yaptım, arkamı da arabaların geçtiği yola verdim..
zaten bi tane alfa var onun salaklığı, diğerleri de ona ayak uyduruyor.. geldiler havladılar havladılar, ben tınlamayınca hepsi sağa sola dağıldı..

izmir belediyesine mail attım, bari şu vitrindekileri başka yere taşıyın dedim..
"öyle yapamazlarmış, kanunen yasakmış bla bla" şeklinde sallamasyon bi cevap geldi..
belediyelerin bu konularda hiçbirşey yapmaması saçmalıktan başka birşey değil..

zaten izmir belediyesine acayip gıcık oluyorum, 4 yıl olacak daha 40kmlik körfez projesini bitiremedi..

gündüz trafikte arabalar, gece de yollarda köpekler rahat bırakmıyor..
elin avrupalısı geceleri araçsız bomboş yollarda şehiriçi turlar yapıp youtube'a koyuyor, biz sadece izlemekle yetiniyoruz

Hocam çok geçmiş olsun. Tekrarlarını göstermesin inşallah RABB'im. Köpekten korkuyorsanız eğer bunu hissediyorlar ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Sakin kalıp panik yapmazsanız çoğu köpek atak yapamıyor. Köyde büyümüş ve köpeklerle iç içe yaşamış biri olarak bunu tecrübe ettim. Bende köpek gördüğüm zaman yolumu değiştirenlerdendim zamanında ama başını severken beni ısıran köpek sayesinde köpek korkum kalmadı diyebilirim :) şimdide bazen köpekler havlayıp peşimden geliyorlar ama bisikletten inip ıslık falan çalıyorum. Kuyruk sallarsa sıkıntı yok demektir fakat eğer kuyruk oynamıyorsa hemen yakınlarımda taş falan arıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@yunuskent gecmis olsun

@Kerem Groims fasizmin dorugunda olduklari icindir belki. Hocam sen ciddi misin? O kopekler genelde araclari kendilerine bi tehdit olarak gordukleri ve korktuklari icin nadiren saldirirlar. Cogunlukla da @Melogram arkadasimin dedigi gibi sakin kaldigin muddetce kendilerini insanlardan zayif gordukleri icin geriye kacarlar.
Bunun icin olmelerine gerek yok!

@Türka¥
Siz 4 yılda bitmeyen 40 kilometrelik köprüden yakınmışsınız ama gelin denizli' de yüz yıldır devam eden yüzyılın altyapı projesini görün :agla:
Belediyelerimiz cidden çok sorumsuz insanı anarşik yapıyorlar :D

kurtdogmus-akfirat-gocbeyli üçgenindeki köpeklere fısıldayan bir abimiz var sağolsun sayesinde biz de fısıldıyoruz artık, ne manyak köpeklerle karşılaştık artık alıştılar

biri hariç; deli bir it var hırlıyor her an dalacak gibi ona çözüm bulamadık ama hala önünden geciyoruz :D bu arada geçmiş olsun

@antika

Eski şehirlerin hepsinde fare vardır. Fareyi yok etmek mümkün değildir. Mesela Viyana fare kaynar.

@yunuskent gecmiş olsun kardeşim köpekler bisikletlilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor sahsen bisiklet üzerinde 2 kez ısırılan birisi olarak şunu söylemek isterim ılk ısırılışım bana havlarken sevmeye kalkısarak oldu bilerek ısırttırdım kendimi yani. 2. Sinde kacayım dur surdan geçer giderim derken hem ısırdı hem feci sekilde düştüm hatta ısırmakla kalmayıp suruklemeye bıle calısmıstı köpecik beni. cokda severim halbuki köpekleri bizle ne dertleri oldugunu cözmeye calısırken yalovada cınarcıkda ormandaki gezimdede köpekler tarafından saldırıya uğrayıp birkaç yerimden ısırılmıştım köpeklerde sanırım söyle bir güdü var hani bisikleti bir canlı olarak görüyorlar heralde üzerinden inince genelde saldırmıyorlar eger üzerinde durur hoşt kışt falan yaparsanız inmeden ozaman anlayınki ısırılacaksınız yok derseniz hiç durmayayım kacayım benım gibi yere yapışıp yine ısırılırsınız en mantıklısı korkmadıgınızı belli edip güzel sakın ses tonuyla onlara sevgi cümleleri sarfedip uysal bir sekilde bisikletten inip sakince o ortamdan uzaklasmak yaşadıgım tecrübelere dayanarak söylüyorum bunu :)

@babajanovic Hayat ölümle yaşam dengesi üzerine kuruludur. İnsan'ın diğer türler ile dengede yaşamayı öğrenmesi en ulvi davranıştır ama köpeklerin başıboş şekilde sürü haline geldiği, petshoplardan alıp sokağa bırakıldığı kaotik, düzensiz bir ortamda İnsan'ın birincil gayesi hayatta kalma sonra güvenli yaşamadır.

Bu sebeple, @clubber arkadaşımızın dediği gibi Avrupa normlarına uygun bir yöntem ne vahşilik ne geri bir toplumun yapacağı iştir.

Bu arada, farklı kültürlerin farklı yaşayış biçimlerine müdahale etme hakkı olduğunu düşünen toplumların geçmişinde nasıl bir tarih yazılı olduğuna da bakmak iyi olacaktır. Sonuçta Demokrasi getirmenin maliyeti kaç yüzbin ölü ya da kaç atom bombası ile ifade edilmektedir!? Farklı değer yargılarına sahip insanları kendi yargılarımıza benzetmeye çalışmak aslında kültürel asimilasyondur. Bu görüşe bağlı olarak köpek etini yiyen, farklı inanıştaki insanların köpekleri tüketmesinde garipsenecek, köpekler adına üzülecek bir durum yoktur.
Tüketilmesinde sağlıkla ilgili bir durum var ise de bunu bilim adamları ortaya koymalı ve o insanlar üzerinde deneyler yaparak onlarında nasıl bu et tüketimine adapte olduklarını araştırmalıdır.

Allah kimseyi açlıkla sınamasın diyerek, sevgili köpek dostlarımıza çocuklarımıza baktığımız şekilde bakan insanlara teşekkür ederken, sokak hayvanlarına çözüm bulmak için Belediye Meclislerinde ya da TCBMM'de komisyonların kurulması gerektiğini düşünüyorum.

-------
Ek olarak Fare konusuna da katılıyorum.

Geri